| | |
05.01.2014 19:12 -
Re: Automatická převodovka - nejde zařadit rychlost / C5 III
|
2654279
|
|
jruze
|
|
|
4X klasická výměna je max. 15. litrů (3700,-) u té průtokové mainy je to trochu jinak.Mám za to e přes ní proenou toho oleje méně.
4X klasická výměna je max. 15. litrů (3700,-) u té průtokové mainy je to trochu jinak.Mám za to e přes ní proenou toho oleje méně.:nevim
|
|
05.01.2014 19:43 -
|
2654285
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Tak musím bohuel konstatovat e původní nadení trochu opadá a převodovka se chová podobně jako dřív. Navíc se jetě stává e i při zahřáté převodovce mě při ubrání plynu klesnou otáčky na volnoběh ale nemá to ádná pravidla a je to naprosto náhodné. Asi budu jezdit a uvidím jak se to bude vyvíjet. Olej tam je, kovové piliny tam taky ádný nebyly a tak to nechám osudu. J.C.
Tak musím bohuel konstatovat e původní nadení trochu opadá a převodovka se chová podobně jako dřív. Navíc se jetě stává e i při zahřáté převodovce mě při ubrání plynu klesnou otáčky na volnoběh ale nemá to ádná pravidla a je to naprosto náhodné. Asi budu jezdit a uvidím jak se to bude vyvíjet. Olej tam je, kovové piliny tam taky ádný nebyly a tak to nechám osudu. :nevim J.C.
|
|
05.01.2014 20:13 -
|
2654302
|
|
jumep
|
|
|
ja si myslim ze klasicky je problem v tom hydrobloku, uvidim, skusim sa dopracovat k tomu dokumentu
ja si myslim ze klasicky je problem v tom hydrobloku, uvidim, skusim sa dopracovat k tomu dokumentu
|
|
06.01.2014 00:08 -
|
2654361
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Jen jetě doplním e auto bylo pochopitelně připojeno k diagnostice, závada ádná a jetě jedna věc, kdy řadím manuálně funguje bez problémů a ani nedochází k prokluzu. Je to prostě divný . J.C.
Jen jetě doplním e auto bylo pochopitelně připojeno k diagnostice, závada ádná a jetě jedna věc, kdy řadím manuálně funguje bez problémů a ani nedochází k prokluzu. Je to prostě divný . J.C.
|
|
06.01.2014 12:53 -
|
2654424
|
|
KDB
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Adaptace dělali ?
Adaptace dělali ?
|
|
06.01.2014 14:15 -
|
2654444
|
|
jumep
|
|
|
to je uplne jedno, podla toho popisu to proste znie na ten hydroblok, presne takto sa sprava kym je v lepsom stave (tj. neni uplne mrtvy) - adaptacia to pripadne moze zhorsit
to je uplne jedno, podla toho popisu to proste znie na ten hydroblok, presne takto sa sprava kym je v lepsom stave (tj. neni uplne mrtvy) - adaptacia to pripadne moze zhorsit
|
|
06.01.2014 15:11 -
|
2654446
|
|
J.Cimrman
|
|
|
Kdy u jsme se prokousali k hydrobloku co taková transplantace obnáíJ.C.
Kdy u jsme se prokousali k hydrobloku co taková transplantace obnáí:-((((J.C.
|
|
06.01.2014 16:52 -
|
2654455
|
|
jumep
|
|
|
zozenes okolo 800E, repas stal o nieco menej
ide len o jednu drobnost, ty mas novsiu prevodovku a hlavne by si tam aj olej mal mat AW1 - nie 3309, to snad ty prevodovkari vedeli (patranim by to mal byt JWS 3324)
co sa tyka vymeny je to na 1 den - musis nechat uschnut lepidlo deklu (samotna vymena je na 2 hodiny aj s kavicku )
ps. dostat sa k tomu dokumentu by ma relativne malo stat jednorazovo 5.20E, este som skusil napisat par ludom, ci nemaju k tomu pristup a uvidime
zozenes okolo 800E, repas stal o nieco menej
ide len o jednu drobnost, ty mas novsiu prevodovku a hlavne by si tam aj olej mal mat AW1 - nie 3309, to snad ty prevodovkari vedeli (patranim by to mal byt JWS 3324)
co sa tyka vymeny je to na 1 den - musis nechat uschnut lepidlo deklu (samotna vymena je na 2 hodiny aj s kavicku :) )
ps. dostat sa k tomu dokumentu by ma relativne malo stat jednorazovo 5.20E, este som skusil napisat par ludom, ci nemaju k tomu pristup a uvidime
|
|
06.01.2014 22:25 -
|
2654533
|
|
J.Cimrman
|
|
|
Dnes jsem s majitelem firmy jetě mluvil o problému a olej je prý určitě v pořádku, dávají tam originál Asin, alespoň jsem mu tak rozuměl. Dohodli jsme se e budu dál jezdit a počkám co se bude dít. Převodovku jetě čistili nějakým prevítem a údajně někdy chvíli trvá ne se ve srovná. Tak uvidím a budu jezdit. J.C.
Dnes jsem s majitelem firmy jetě mluvil o problému a olej je prý určitě v pořádku, dávají tam originál Asin, alespoň jsem mu tak rozuměl. Dohodli jsme se e budu dál jezdit a počkám co se bude dít. Převodovku jetě čistili nějakým prevítem a údajně někdy chvíli trvá ne se ve srovná. Tak uvidím a budu jezdit. J.C.
|
|
06.01.2014 22:42 -
|
2654535
|
|
jumep
|
|
|
ano aisin ma ale po novom 2 druhy oleja
jeden ma oznacenie 3309 - bezne dostupny a druhy AW-1 dost problematicky zatial
ano aisin ma ale po novom 2 druhy oleja
jeden ma oznacenie 3309 - bezne dostupny a druhy AW-1 dost problematicky zatial
|
|
07.01.2014 00:07 -
|
2654562
|
|
J.Cimrman
|
|
|
Tak na to odpovědět nedokáu ale zkusím tam zavolat. J.C.
Tak na to odpovědět nedokáu ale zkusím tam zavolat. J.C.
|
|
07.01.2014 00:09 -
|
2654563
|
|
jumep
|
|
|
len pre info, konecne sa nasiel olej ktory splna specifikaciu presne
.link.
len pre info, konecne sa nasiel olej ktory splna specifikaciu presne
http://www.ravenol.de/uploads/tx_ravenol/pdf-print/RAVENOL_ATF_TWS_Lifetime_1.pdf
|
|
13.01.2014 21:43 -
|
2656990
|
|
J.Cimrman
|
|
|
Zdravím. V minulých dnech jsem nacestoval přes dva tisíce kilometrů a převodovka se kupodivu o dost zlepila, prostě si to nějak sedlo a řadí jak má tak to snad nezakřiknu. S éfem servisu jsem mluvil a ujistil mě e tam je správný olej, tedy s označením AW1. Tak jen aby to vydrelo. J.C.
Zdravím. V minulých dnech jsem nacestoval přes dva tisíce kilometrů a převodovka se kupodivu o dost zlepila, prostě si to nějak sedlo a řadí jak má tak to snad nezakřiknu. S éfem servisu jsem mluvil a ujistil mě e tam je správný olej, tedy s označením AW1. Tak jen aby to vydrelo. J.C.
|
|
25.01.2014 20:27 -
|
2662050
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Nasel jsem tady - budu menit taktez, jelikoz kdovi co mi tam pri vymene v lete nalili.
.link.
Kolik toho na vymenu koupit? 4l ?
Nasel jsem tady - budu menit taktez, jelikoz kdovi co mi tam pri vymene v lete nalili.
http://www.ravenolshop.cz/ravenol/eshop/1-1-Prevodove-oleje/1-2-Automaticke-ATF/5/7-RAVENOL-ATF-T-WS-Lifetime-1L
Kolik toho na vymenu koupit? 4l ?
|
|
25.01.2014 20:33 -
|
2662053
|
|
jumep
|
|
|
ano na 1 vymenu stacia 4l
ano na 1 vymenu stacia 4l
|
|
03.03.2014 17:21 -
|
2674158
|
|
jruze
|
|
|
Tak jsem dnes zjioval (nebo jsem se snail) olej do AP pro euro 5 (tak je to rozliené v Citroenu) a bohuel je tento druh ve vech AP s euro 5 (to se týká i třeba C6) - jakmile je to euro 5 patří tam jiný olej a dodává se zatím jen ve dvoulitrovém balení s cenou krásných necelích 4000,- za balení - pokud je to v jiném balení není to on tento je temně červený řidí ne ostatní a není mísitelný s ostatními (zatím prý dodávám jen do ZN.servisů - info od skladníka z citroenu a od výrobce tohoto oleje) při smíchání s jiným hrozí pokození AP . Take to vypadá na malej problém alespoň zatím(strávili jsme nad tím ze skladníkem dvě hodiny probíráním tabulek výrobce oleje a aut) - take asi tak zatím.
Tak jsem dnes zjioval (nebo jsem se snail) olej do AP pro euro 5 (tak je to rozliené v Citroenu) a bohuel je tento druh ve vech AP s euro 5 (to se týká i třeba C6) - jakmile je to euro 5 patří tam jiný olej a dodává se zatím jen ve dvoulitrovém balení s cenou krásných necelích 4000,- za balení - pokud je to v jiném balení není to on tento je temně červený řidí ne ostatní a není mísitelný s ostatními (zatím prý dodávám jen do ZN.servisů - info od skladníka z citroenu a od výrobce tohoto oleje) při smíchání s jiným hrozí pokození AP . Take to vypadá na malej problém alespoň zatím(strávili jsme nad tím ze skladníkem dvě hodiny probíráním tabulek výrobce oleje a aut) - take asi tak zatím.:nevim
|
|
03.03.2014 19:33 -
|
2674197
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Ruzo ja uz objednal ten Ravenol ATF Lifetime, myslis, ze to neni ok? Uvadeji pro nej Aisin Warmer od roky 2008...
Ruzo ja uz objednal ten Ravenol ATF Lifetime, myslis, ze to neni ok? Uvadeji pro nej Aisin Warmer od roky 2008...
|
|
| |
|
|