| | |
26.04.2013 21:10 -
Automatická převodovka - nejde zařadit rychlost / C5 III
|
2572377
|
|
Ladislav8
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravím, nemá někdo zkuenost s automatickou převodovkou u c5 2008+? Kdy dám parking, tak nemůu dostat rychlost, půl hodiny lapu na brzdu a kvrdlám rychlostní pákou, ne se mi podaří dostat rychlost. Myslel jsem, e je to brzdový spínač, ale v citroenu mi řekli, e to není a dalím pátráním zablokovali brzdu tak, e jsem u neodjel a prý je na vině nesprávná výměna brzdových destiček, které jsem měnil před rokem a problém nastal letos v Lednu. V prosinci mi dávali nové BHI čerpadlo a v Lednu mi vykradli navigaci, nemůe být problém v tom?
Zdravím, nemá někdo zkuenost s automatickou převodovkou u c5 2008+? Kdy dám parking, tak nemůu dostat rychlost, půl hodiny lapu na brzdu a kvrdlám rychlostní pákou, ne se mi podaří dostat rychlost. Myslel jsem, e je to brzdový spínač, ale v citroenu mi řekli, e to není a dalím pátráním zablokovali brzdu tak, e jsem u neodjel a prý je na vině nesprávná výměna brzdových destiček, které jsem měnil před rokem a problém nastal letos v Lednu. V prosinci mi dávali nové BHI čerpadlo a v Lednu mi vykradli navigaci, nemůe být problém v tom?
|
|
26.04.2013 21:23 -
Re: Automatická převodovka - nejde zařadit rychlost / C5 III
|
2572380
|
|
jruze
|
|
|
Ladislav8 napsal(a): Zdravím, nemá někdo zkuenost s automatickou převodovkou u c5 2008+? Kdy dám parking, tak nemůu dostat rychlost, půl hodiny lapu na brzdu a kvrdlám rychlostní pákou, ne se mi podaří dostat rychlost. Myslel jsem, e je to brzdový spínač, ale v citroenu mi řekli, e to není a dalím pátráním zablokovali brzdu tak, e jsem u neodjel a prý je na vině nesprávná výměna brzdových destiček, které jsem měnil před rokem a problém nastal letos v Lednu. V prosinci mi dávali nové BHI čerpadlo a v Lednu mi vykradli navigaci, nemůe být problém v tom?
Nevím přesně jak u C5 III (ale mám za to e je to stejné) - kdy lápne na brzdu musí slyet cvaknout elektromagnet odjitění řadící páky - můe tam být závada
Nevím přesně jak u C5 III (ale mám za to e je to stejné) - kdy lápne na brzdu musí slyet cvaknout elektromagnet odjitění řadící páky - můe tam být závada:nevim
|
|
26.04.2013 22:18 -
|
2572406
|
|
Ladislav8
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Nic tam není slyet, ádné cvaknutí. Kde je umístěný ten elektromagnet?
Nic tam není slyet, ádné cvaknutí. Kde je umístěný ten elektromagnet?
|
|
27.04.2013 14:59 -
|
2572565
|
|
Ladislav8
|
|
|
Dnes jsem byl za kolegou, ten má stejnou c5 III a jak píe - při parkingu lápne na brzdu, tak u altrpáky lehce cvakne a u mě nic. Doufám e to nebude moc stát. V poslední době jsem do toho nasypal jak za nový auto.
Ale jinak dík za radu v pondělí půjdu machrovat do citroenu jak jsem chytrý.
Dnes jsem byl za kolegou, ten má stejnou c5 III a jak píe - při parkingu lápne na brzdu, tak u altrpáky lehce cvakne a u mě nic. Doufám e to nebude moc stát. V poslední době jsem do toho nasypal jak za nový auto.
Ale jinak dík za radu v pondělí půjdu machrovat do citroenu jak jsem chytrý.
|
|
27.04.2013 15:15 -
|
2572567
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Machrovat můe, ale oni jsou paličáci. Pokud řeknou, e to např. není brzdovým spínačem, tak je nepřesvědčí, ani kdy jim ho omlátí o hlavu. Nebylo by lepí dojet za někým mimo servis citroen? Za někým, kdo se vyzná?
K Jardovi to má ani ne 100km. Tolik zaplatí v citroenu za pozdrav.
Machrovat můe, ale oni jsou paličáci. Pokud řeknou, e to např. není brzdovým spínačem, tak je nepřesvědčí, ani kdy jim ho omlátí o hlavu. Nebylo by lepí dojet za někým mimo servis citroen? Za někým, kdo se vyzná?
K Jardovi to má ani ne 100km. Tolik zaplatí v citroenu za pozdrav.
|
|
01.05.2013 20:07 -
|
2574344
|
|
Ladislav8
|
|
|
Tak děkuji vem za rady a nabízenou pomoc, byl to elektromagnet o kterém v citroenu neměli ani ponětí a chtěli řeit brzdový systém za 30 000,-Kč, který jsem měl pokodit nesprávnou výměnou brzdových destiček, které jsem měnil před rokem. Elektromagnet je jiný ne u C II, ale je tam. Je moc dobé, e existuje tohle fórum, kde si můeme vzájemně pomoc. Jetě jednou děkuji Vem.
Tak děkuji vem za rady a nabízenou pomoc, byl to elektromagnet o kterém v citroenu neměli ani ponětí a chtěli řeit brzdový systém za 30 000,-Kč, který jsem měl pokodit nesprávnou výměnou brzdových destiček, které jsem měnil před rokem. Elektromagnet je jiný ne u C II, ale je tam. Je moc dobé, e existuje tohle fórum, kde si můeme vzájemně pomoc. Jetě jednou děkuji Vem.
|
|
02.05.2013 00:38 -
|
2574460
|
|
jumep
|
|
|
zjavne nemaju moc predstavu o kulise automatu, shiftlock sa takto pouziva hodne dlho
zjavne nemaju moc predstavu o kulise automatu, shiftlock sa takto pouziva hodne dlho
|
|
02.05.2013 17:30 -
|
2574580
|
|
Darja
|
|
|
jumep napsal(a): zjavne nemaju moc predstavu o kulise automatu, shiftlock sa takto pouziva hodne dlho
Spí se s tím nesetkali...
Mechanik neví a tak se ptá vý.Nnapíe dotaz na technickou podporu a tam ti nějakej chlap, co sedí v kanclu, vyčte z papíru "vyměnit tohle vechno, pokud nepomůe, kontaktujte nás znovu"... tohle je normální postup u toho, kdy servis neví a ti nahoře mají radit (my takhle měnili spojku diferáku úplně zbytečně, i kdy jsme jako servis navrhovali garačnímu výměnu celého difu, nakonec se měnil a spojku mam na skladě a můu si ji namazat na záda)...
Spí se s tím nesetkali...
Mechanik neví a tak se ptá vý.Nnapíe dotaz na technickou podporu a tam ti nějakej chlap, co sedí v kanclu, vyčte z papíru "vyměnit tohle vechno, pokud nepomůe, kontaktujte nás znovu"... tohle je normální postup u toho, kdy servis neví a ti nahoře mají radit (my takhle měnili spojku diferáku úplně zbytečně, i kdy jsme jako servis navrhovali garačnímu výměnu celého difu, nakonec se měnil a spojku mam na skladě a můu si ji namazat na záda)...
|
|
29.11.2013 23:45 -
|
2642007
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Zdravím. Mám problém s automatickou převodovkou v C5 r.v.2010, 120 kW a to ten e při přeřazení na vyí stupeň se asi na vteřinu zvednou otáčky motoru o zhruba 100 a 200 ot. a potom teprve klesnou na správnou hodnotu. Je to jako kdyby to proklouzlo ale přeřazení je plynulé a bez nějakého kubnutí. Přitom kdy autu lápnu na krk řadí dobře bez známky prokluzu a tak nevím jestli se obrátit na Citroen nebo na nějakou firmu co se automatickými převodovkami zabývá. Dík za názor.
Zdravím. Mám problém s automatickou převodovkou v C5 r.v.2010, 120 kW a to ten e při přeřazení na vyí stupeň se asi na vteřinu zvednou otáčky motoru o zhruba 100 a 200 ot. a potom teprve klesnou na správnou hodnotu. Je to jako kdyby to proklouzlo ale přeřazení je plynulé a bez nějakého kubnutí. Přitom kdy autu lápnu na krk řadí dobře bez známky prokluzu a tak nevím jestli se obrátit na Citroen nebo na nějakou firmu co se automatickými převodovkami zabývá. Dík za názor.
|
|
29.11.2013 23:52 -
|
2642009
|
|
jumep
|
|
|
tieto prevodovky tym trpeli do 2007, po tomto mali mat inovovany hydroblok, ktory mal vydrzat, ale obcas sa stane ze to stale robi ...
bude sa to postupne zhorsovat, hydroblok je okolo 800 eur
tieto prevodovky tym trpeli do 2007, po tomto mali mat inovovany hydroblok, ktory mal vydrzat, ale obcas sa stane ze to stale robi ...
bude sa to postupne zhorsovat, hydroblok je okolo 800 eur
|
|
30.11.2013 14:18 -
|
2642080
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Jetě se zeptám, nevím zda byl v převodovce měněný olej a má papírově najeto 130000 Km co nemusí být pravda. Mám nechat olej vyměnit a pomůe to nebo jezdit dál. Díky.
Jetě se zeptám, nevím zda byl v převodovce měněný olej a má papírově najeto 130000 Km co nemusí být pravda. Mám nechat olej vyměnit a pomůe to nebo jezdit dál. Díky.
|
|
30.11.2013 14:40 -
|
2642084
|
|
operatorXM
|
Město: Hrotovice, Auto: Citroen C6 2.7 HDi | Počet příspěvků: 138 |
|
|
Mně se patný hydroblok projevoval tak, e automat vyřadil, otáčky se zvedly a pak to tam koplo rychlost a se auto otřáslo. Zakolísání otáček při řazení by mohl dělat hydroměnič. Na automaty se specializuje firma Kaps z Kojetína (co má tedy trochu z ruky). Byl jsem u nich, zkuební jízdou identifikovali závady a odhadli cenu opravy. Toto bylo zdarma. V mém případě by výměna oleje nepomohla. Zkus nechat vyměnit ten olej nebo si za cenu výměny oleje udělej výlet na Zlínsko.
Mně se patný hydroblok projevoval tak, e automat vyřadil, otáčky se zvedly a pak to tam koplo rychlost a se auto otřáslo. Zakolísání otáček při řazení by mohl dělat hydroměnič. Na automaty se specializuje firma Kaps z Kojetína (co má tedy trochu z ruky). Byl jsem u nich, zkuební jízdou identifikovali závady a odhadli cenu opravy. Toto bylo zdarma. V mém případě by výměna oleje nepomohla. Zkus nechat vyměnit ten olej nebo si za cenu výměny oleje udělej výlet na Zlínsko.
|
|
30.11.2013 15:45 -
|
2642092
|
|
J.Cimrman
|
|
|
V Praze je několik firem který se zabývají aut. převodovkami a tak bych to mohl zkusit tady a nebo se obrátit na Citroen. Otázka je co by bylo rozumnějí abych nevyházel peníze za něco co by nepomohlo.
V Praze je několik firem který se zabývají aut. převodovkami a tak bych to mohl zkusit tady a nebo se obrátit na Citroen. Otázka je co by bylo rozumnějí abych nevyházel peníze za něco co by nepomohlo.
|
|
30.11.2013 15:56 -
|
2642098
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já osobně bych citroen vynechal,dost lidí tady z klubu by mohly vyprávět,je to kasička na peníze a dost věcí měnily zbytečně,raději bych jel do odskoueného servisu,třeba jak radí operatorXM a měl jistotu dobře vykonané práce za jinej peníz,ne ve značkovém,někdy je levnějí jet za opravou dál.Nebo e by někdo z klubáků?Také bych se podíval do C.C.C.A a přečetl recenze.
Já osobně bych citroen vynechal,dost lidí tady z klubu by mohly vyprávět,je to kasička na peníze a dost věcí měnily zbytečně,raději bych jel do odskoueného servisu,třeba jak radí operatorXM a měl jistotu dobře vykonané práce za jinej peníz,ne ve značkovém,někdy je levnějí jet za opravou dál.Nebo e by někdo z klubáků?Také bych se podíval do C.C.C.A a přečetl recenze.;-)
|
|
30.11.2013 18:04 -
|
2642136
|
|
J.Cimrman
|
|
|
Zkusím se poptat po praských servisech a uvidím jaká moudra z nich vypadnou. Pak to budu řeit dál a protoe situace není nijak akutní nespěchám, jde mi spí o to aby mi diagnostikovali příčinu a nedělali ze mě pokusnýho králíka.
Zkusím se poptat po praských servisech a uvidím jaká moudra z nich vypadnou. Pak to budu řeit dál a protoe situace není nijak akutní nespěchám, jde mi spí o to aby mi diagnostikovali příčinu a nedělali ze mě pokusnýho králíka.
|
|
30.11.2013 18:17 -
|
2642144
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Přesně tak,byl jsem také v České Lípě po servisech za pokusného králíka,nic nenali ale za mé peníze by se v tom vrtaly nevím jak dlouho,nakonec jsem tady na klubu nael dva servisáky,jeden zdatnej poblí,druhy 100km,rád jezdim na obě místa,mám v ně důvěru a dostal jsem hromadu rad na cestu,dověděl jsem se třeba,e na nae auta je diagnostika lexie3,tu třeba u nás po servisech nemají,tudí nenajdou případné závady,dalí věc,jak s ní dokáou pracovat,mne osobně tyto rady byly a jsou uitečné dodnes.
Přesně tak,byl jsem také v České Lípě po servisech za pokusného králíka,nic nenali ale za mé peníze by se v tom vrtaly nevím jak dlouho,nakonec jsem tady na klubu nael dva servisáky,jeden zdatnej poblí,druhy 100km,rád jezdim na obě místa,mám v ně důvěru a dostal jsem hromadu rad na cestu,dověděl jsem se třeba,e na nae auta je diagnostika lexie3,tu třeba u nás po servisech nemají,tudí nenajdou případné závady,dalí věc,jak s ní dokáou pracovat,mne osobně tyto rady byly a jsou uitečné dodnes.;-)
|
|
30.11.2013 20:23 -
|
2642201
|
|
jumep
|
|
|
operatorXM: ano, to co popisujes je uz zhorsena faza
vymena oleja v tomto pripade nepomoze, menic by smykal stale, skor lamela by toto mohla este robit ... ale u aisinu je skratka slabina hydroblok
citroen moc toho neriesi, maju len pokyn a ten je pre auta do June 2, 2006
Od čísla OPR 10798 : Pouití nového hydraulického bloku
mozno este vin ked mi das skusim pozret ci nemaju nieco aj k tomuto
operatorXM: ano, to co popisujes je uz zhorsena faza
vymena oleja v tomto pripade nepomoze, menic by smykal stale, skor lamela by toto mohla este robit ... ale u aisinu je skratka slabina hydroblok
citroen moc toho neriesi, maju len pokyn a ten je pre auta do June 2, 2006
Od čísla OPR 10798 : Pouití nového hydraulického bloku
mozno este vin ked mi das skusim pozret ci nemaju nieco aj k tomuto
|
|
30.11.2013 20:53 -
|
2642211
|
|
J.Cimrman
|
|
|
Posílám kopii TP s VIN
Posílám kopii TP s VIN
Přílohy: IMG.pdf ( 1551382b ) - |
|
| |
|
|