| | |
07.04.2013 19:05 -
Motor běí na 3 válce / C5 I 2.2 HDi
|
2564205
|
|
radimf11
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Zdravím vechny, můe někdo poradit, motor mi jede na 3 válce, při kontrole dyagnostikou bez vad, vstřiky v pořádku, komprese v pořádku, tlaková lita v pořádku, nevím kam u bych měl sáhnout, elektrické hodnoty také v pořádku, motor normálně lze nastartovat, ale běí pouze stále na 3 válce, čtvrtý válec po vekerých zkouení a měření nejede. Nemáte někdo zkuenosti s tímhle tým problémem nebo radu? Závada se projevila za jízdy. Díky za radu.
Zdravím vechny, můe někdo poradit, motor mi jede na 3 válce, při kontrole dyagnostikou bez vad, vstřiky v pořádku, komprese v pořádku, tlaková lita v pořádku, nevím kam u bych měl sáhnout, elektrické hodnoty také v pořádku, motor normálně lze nastartovat, ale běí pouze stále na 3 válce, čtvrtý válec po vekerých zkouení a měření nejede. Nemáte někdo zkuenosti s tímhle tým problémem nebo radu? Závada se projevila za jízdy. Díky za radu.
|
|
07.04.2013 21:19 -
Re: Motor běí na 3 válce / C5 I 2.2 HDi
|
2564317
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
jede na 3. válce a diagnostika nic neříká??? BUď je to diagnostikou, nebo obsluhou diagnostiky, jinak klidně můe pokračovat i tady (kdy motor jede na tři válce, tudí netáhne) .link.
jede na 3. válce a diagnostika nic neříká??? BUď je to diagnostikou, nebo obsluhou diagnostiky, jinak klidně můe pokračovat i tady (kdy motor jede na tři válce, tudí netáhne) http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/2373987-motor-za-studena-bezi-na-3-valce/#.UWHD3Mo085Y
|
|
07.04.2013 21:41 -
|
2564325
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
buď vstrekovač alebo riadiačka. Ak to má tlaky teda.
buď vstrekovač alebo riadiačka. Ak to má tlaky teda.
|
|
07.04.2013 22:16 -
|
2564337
|
|
jruze
|
|
|
radimf11 napsal(a): Zdravím vechny, můe někdo poradit, motor mi jede na 3 válce, při kontrole dyagnostikou bez vad, vstřiky v pořádku, komprese v pořádku, tlaková lita v pořádku, nevím kam u bych měl sáhnout, elektrické hodnoty také v pořádku, motor normálně lze nastartovat, ale běí pouze stále na 3 válce, čtvrtý válec po vekerých zkouení a měření nejede. Nemáte někdo zkuenosti s tímhle tým problémem nebo radu? Závada se projevila za jízdy. Díky za radu.
Není moné aby diag nic neřekla - něco by měli říct korekce,něco přepady atd.. Jinak pokud ví který tak prohoď s tím co jde a pokud to zůstane na tom samém vyloučí vstřik a pokud říká e tlaky OK tak mne takle nic nenapadá( je blbost aby ten válec neběel kdy má tlaky a nedělal to vstřik) to e je elektricky OK nic neznamená - odpoj jeden (ne za chodu) a zkus nebo jestli ví který tak prohoď dva mezi sebou a dám na to krk e je to vstřik - páč kabelá by se měla objevit v diag.Těsnění,hlava,ventil,vačky by se projevily na tlakách,havka na to nemá vliv.
Není moné aby diag nic neřekla - něco by měli říct korekce,něco přepady atd.. Jinak pokud ví který tak prohoď s tím co jde a pokud to zůstane na tom samém vyloučí vstřik a pokud říká e tlaky OK tak mne takle nic nenapadá( je blbost aby ten válec neběel kdy má tlaky a nedělal to vstřik) to e je elektricky OK nic neznamená - odpoj jeden (ne za chodu) a zkus nebo jestli ví který tak prohoď dva mezi sebou a dám na to krk e je to vstřik - páč kabelá by se měla objevit v diag.Těsnění,hlava,ventil,vačky by se projevily na tlakách,havka na to nemá vliv.
|
|
07.04.2013 23:40 -
|
2564348
|
|
radimf11
|
|
|
mám problém na tomto voze, e nejede 4 válec. prohodily se vstřiky 3 se 4 a je to furt stejný.
tlak paliva v railu 36 Mpa
komprese přes diag. jsou stejný u vech válců
při odpojení a znovu připojení vstřiku se chod motoru nemění.
kolik má jít voltů na volnoběh na vstřik. naměřili sme kolem 4Voltů
mám problém na tomto voze, e nejede 4 válec. prohodily se vstřiky 3 se 4 a je to furt stejný.
tlak paliva v railu 36 Mpa
komprese přes diag. jsou stejný u vech válců
při odpojení a znovu připojení vstřiku se chod motoru nemění.
kolik má jít voltů na volnoběh na vstřik. naměřili sme kolem 4Voltů
|
|
07.04.2013 23:51 -
|
2564351
|
|
radimf11
|
|
|
ZDRAVÍM, VSTŘIKY JSME PŘEHODILY A STÁLE TA VADA JE 4VÁLCI KTERÝ NEJEDE.A CO SE TÝKA DIAG.TAK TA STÁLE NIC NEŘÍKÁ.NENÍ MONÁ CHYBA V Ř.JEDNOTCE?
ZDRAVÍM, VSTŘIKY JSME PŘEHODILY A STÁLE TA VADA JE 4VÁLCI KTERÝ NEJEDE.A CO SE TÝKA DIAG.TAK TA STÁLE NIC NEŘÍKÁ.NENÍ MONÁ CHYBA V Ř.JEDNOTCE?
|
|
08.04.2013 10:07 -
|
2564430
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
radimf11 - sice píe, e komprese ok, ale měřili jste to tak, e by jsi za to dal ruku do ohně? Nemohl by viset ventil? (je to jen nápad, nebijte mě )
Páč píe, e je ve v pořádku a vstřik taky, který jsi vyzkouel vedle. A co já vim, tak kdy má nafta vzduch, naftu a stlačí se (komprese), tak musí bouchnout.
Pak by tam jetě mohla být zalezlá krysa(my) v sání k tomu válci, kdy se ukrývala před krutými mrazy.
Ber to s rezervou, nejsem znalec,jen nadhazuji nápady ve stylu brainstromingu.
radimf11 - sice píe, e komprese ok, ale měřili jste to tak, e by jsi za to dal ruku do ohně? Nemohl by viset ventil? (je to jen nápad, nebijte mě :-D )
Páč píe, e je ve v pořádku a vstřik taky, který jsi vyzkouel vedle. A co já vim, tak kdy má nafta vzduch, naftu a stlačí se (komprese), tak musí bouchnout. :-)
Pak by tam jetě mohla být zalezlá krysa(my) v sání k tomu válci, kdy se ukrývala před krutými mrazy. :-D
Ber to s rezervou, nejsem znalec,jen nadhazuji nápady ve stylu brainstromingu. :-)
|
|
08.04.2013 19:35 -
|
2564597
|
|
zhrado
|
|
|
da sa to. startujes, diagnostika meria otacky kazdeho valca a z toho vie posudit aka je kompresia
Edit: je na to normlane kolonka ale s neorigo diagnostikou
da sa to. startujes, diagnostika meria otacky kazdeho valca a z toho vie posudit aka je kompresia
Edit: je na to normlane kolonka ale s neorigo diagnostikou
|
|
08.04.2013 20:05 -
|
2564613
|
|
jruze
|
|
|
No při nějakých 200ot co točí starter to bude přesnost sama Ony ty ostatní údaje jsou také divné a tak to nikam nevede - pokud diag dělá někdo kdo s ní umí a zjistí určité zde uváděné údaje by měl vědět co dál a kde hledat-co kontrolovat.Podle těch údajů je to od násobiče napětí,po vstřiky,komprese-motor....
No při nějakých 200ot co točí starter to bude přesnost sama Ony ty ostatní údaje jsou také divné a tak to nikam nevede - pokud diag dělá někdo kdo s ní umí a zjistí určité zde uváděné údaje by měl vědět co dál a kde hledat-co kontrolovat.Podle těch údajů je to od násobiče napětí,po vstřiky,komprese-motor.... :nevim
|
|
08.04.2013 20:30 -
|
2564633
|
|
radimf11
|
|
|
Problém vyřeen, diagnostika můe jít do prde....,válec nemá tlak.Při nastartování jde tlak do oleje,take předpokládám e bude píst KO, nebo neco na hlavě.Ale v celku nechápu e při jízdě kdy se to stalo,tak nebyla ádná rána nebo neco podobného.Auto ačalo jed jen na 3v.Jetě e jsem byl cca 500m před domem.Mám jen strach aby to neodnesl blok(válec).
Problém vyřeen, diagnostika můe jít do prde....,válec nemá tlak.Při nastartování jde tlak do oleje,take předpokládám e bude píst KO, nebo neco na hlavě.Ale v celku nechápu e při jízdě kdy se to stalo,tak nebyla ádná rána nebo neco podobného.Auto ačalo jed jen na 3v.Jetě e jsem byl cca 500m před domem.Mám jen strach aby to neodnesl blok(válec).
|
|
08.04.2013 20:54 -
|
2564653
|
|
jruze
|
|
|
radimf11 napsal(a): Problém vyřeen, diagnostika můe jít do prde....,válec nemá tlak.Při nastartování jde tlak do oleje,take předpokládám e bude píst KO, nebo neco na hlavě.Ale v celku nechápu e při jízdě kdy se to stalo,tak nebyla ádná rána nebo neco podobného.Auto ačalo jed jen na 3v.Jetě e jsem byl cca 500m před domem.Mám jen strach aby to neodnesl blok(válec).
Diagnostika jít někam? - no diagnostika je servisní pomůcka na elektroniku né mechaniku,základ je pořád stejný - motor musí mít tlaky a přísun paliva - přísun paliva můe měřit,regulovat a nastavovat diag (to je elektronika) , ale mechanika pořád zůstává postaru No jsem na to zvědav co to bude - můe být i propálený píst(to vznikne vadným vstřikem - to by ale mělo být poznatelné zrovna diag) No drím palce.
Diagnostika jít někam? - no diagnostika je servisní pomůcka na elektroniku né mechaniku,základ je pořád stejný - motor musí mít tlaky a přísun paliva - přísun paliva můe měřit,regulovat a nastavovat diag (to je elektronika) , ale mechanika pořád zůstává postaru ;-) No jsem na to zvědav co to bude - můe být i propálený píst(to vznikne vadným vstřikem - to by ale mělo být poznatelné zrovna diag);-) No drím palce.
|
|
08.04.2013 21:09 -
|
2564693
|
|
zhrado
|
|
|
Ak dáky valec nemá tlak tak to muselo by pozna u pri tartovaní predsa. To akoe nebolo poču e jeden valec nemá tlak??? To sa mi dáko nevidí... A pri vožnobehu museli by korekcie pridané ako sviňa na tom valci bez tlaku. 4 volty tie blbos. Odpája vstreky za chodu tie somarina. Celkom slune by to dymilo ten jeden valec do výfuku, iel by tiplavý dym mastný. A tak ďalej..
Ak dáky valec nemá tlak tak to muselo by pozna u pri tartovaní predsa. To akoe nebolo poču e jeden valec nemá tlak??? To sa mi dáko nevidí... A pri vožnobehu museli by korekcie pridané ako sviňa na tom valci bez tlaku. 4 volty tie blbos. Odpája vstreky za chodu tie somarina. Celkom slune by to dymilo ten jeden valec do výfuku, iel by tiplavý dym mastný. A tak ďalej..
|
|
08.04.2013 21:36 -
|
2564739
|
|
radimf11
|
|
|
Pravěe motor točil cca stejně jako vdy,ale stalo se to u domu kdy jsem dojíděl(ádná rána nebo neco takového.Po sundání vstřiku kadopádně válec nemá takový tlak jak má být a tlak jde do oleje.Pod měrkou a zátkou to fouká statečně.Take předpokladám píst ale nemám takové zku.Vozidlo je mojí dcery.Já to jen financuji.Proto jsem psal na forum o nejaké poznatky či rady.
Pravěe motor točil cca stejně jako vdy,ale stalo se to u domu kdy jsem dojíděl(ádná rána nebo neco takového.Po sundání vstřiku kadopádně válec nemá takový tlak jak má být a tlak jde do oleje.Pod měrkou a zátkou to fouká statečně.Take předpokladám píst ale nemám takové zku.Vozidlo je mojí dcery.Já to jen financuji.Proto jsem psal na forum o nejaké poznatky či rady.
|
|
08.04.2013 21:41 -
|
2564742
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Podle postupu vzniku závady bych to spí typoval na těsnění pod hlavou.
Podle postupu vzniku závady bych to spí typoval na těsnění pod hlavou.
|
|
08.04.2013 22:30 -
|
2564829
|
|
Hanz 397
|
|
|
kudy a jak jste měřili ten tlak ve válci??
kudy a jak jste měřili ten tlak ve válci??
|
|
08.04.2013 22:45 -
|
2564860
|
|
radimf11
|
|
|
Tlak se měřil přes vstřik a tlačí to do oleje.
Tlak se měřil přes vstřik a tlačí to do oleje.
|
|
| |
|
|