| | |
11.09.2019 11:15 -
Re: Nestartuje / C5 II 1.6 Hdi
|
3238695
|
|
jumep
|
|
|
tak to najskor nebude mat synchronizaciu (diag ju pise v parametroch) a to moze byt zle nasadene cidlo vacky napr.
vedia sa pretocit tie retazove kolecka na vackach, kto to ako tak pozna vie povedat ze su asi ok (ale vtedy ten motor ani poriadne nejde)
tak to najskor nebude mat synchronizaciu (diag ju pise v parametroch) a to moze byt zle nasadene cidlo vacky napr.
vedia sa pretocit tie retazove kolecka na vackach, kto to ako tak pozna vie povedat ze su asi ok (ale vtedy ten motor ani poriadne nejde)
|
|
11.09.2019 15:59 -
|
3238728
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to Jumep
podle me se ani nepodivali po vyko jestli se neco pri tom preskoceni nestalo..muze tam byt cokoli od protoceneho kola na vacce az po polamany konik ci ventil..
na vacku mam pripravek jak na 1.6HDi tak i na 2.2HDi prilozis a je hned jasno,da se podle nej i nastavit kolo jak ma byt
to Jumep
podle me se ani nepodivali po vyko jestli se neco pri tom preskoceni nestalo..muze tam byt cokoli od protoceneho kola na vacce az po polamany konik ci ventil..
na vacku mam pripravek jak na 1.6HDi tak i na 2.2HDi prilozis a je hned jasno,da se podle nej i nastavit kolo jak ma byt
|
|
12.09.2019 08:51 -
|
3238752
|
|
maxrix
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Dobrý den vem přítomným
hledám zde pomoc s vyřeením záhady, proč nechce naskočit motor. Začnu tedy od začátku sledů událostí, které vedly k tomuto stavu.
Podfukoval 4. vstřik(ten u vakuovky), odpojil jsem tedy z konektorů vechny vstřiky a váhu vzduchu, dále jsem vyrouboval 3 rouby, které drí svazek kabelů s výe uvedenými konektory, abych si uvolnil více pracovního prostoru. Pak jsem odpojil tlakové potrubí od vstřiku a odpojil přepadovou hadičku. Vyjmul jsem vtřik, vyčistil jsem
achtu vtřiku včetně dosedací plochy, dal novou podloku a v opačném sledu jsem dal ve nazpátky. Balonkem jsem natáhnul naftu a začal startovat, bohuel bez úspěchu. Do ničeho jiného, co je výe popsáno, jsem nevrtal.
Podotýkám, e auto do té doby i přes uvolněný vstřik startovalo bezproblémově. Registr chyb v diagnostice bez záznamu. Budu vděčný za kadou rozumnou radu.
Pročetl jsem celou historii vlákna, ale řeení jsem nenalezl.
Dobrý den vem přítomným:-)
hledám zde pomoc s vyřeením záhady, proč nechce naskočit motor. Začnu tedy od začátku sledů událostí, které vedly k tomuto stavu.
Podfukoval 4. vstřik(ten u vakuovky), odpojil jsem tedy z konektorů vechny vstřiky a váhu vzduchu, dále jsem vyrouboval 3 rouby, které drí svazek kabelů s výe uvedenými konektory, abych si uvolnil více pracovního prostoru. Pak jsem odpojil tlakové potrubí od vstřiku a odpojil přepadovou hadičku. Vyjmul jsem vtřik, vyčistil jsem
achtu vtřiku včetně dosedací plochy, dal novou podloku a v opačném sledu jsem dal ve nazpátky. Balonkem jsem natáhnul naftu a začal startovat, bohuel bez úspěchu. Do ničeho jiného, co je výe popsáno, jsem nevrtal.
Podotýkám, e auto do té doby i přes uvolněný vstřik startovalo bezproblémově. Registr chyb v diagnostice bez záznamu. Budu vděčný za kadou rozumnou radu.
Pročetl jsem celou historii vlákna, ale řeení jsem nenalezl.
|
|
12.09.2019 20:00 -
|
3238842
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja bych si typnul ze to bude jen zavzdusneny...
ja bych si typnul ze to bude jen zavzdusneny...
|
|
12.09.2019 20:47 -
|
3238844
|
|
maxrix
|
|
|
Na startování jsme byli dva, jeden neustále pumpoval balonkem a druhy drel klíček 30 vteřin a nic, několikrát jsme to opakovali
Na startování jsme byli dva, jeden neustále pumpoval balonkem a druhy drel klíček 30 vteřin a nic, několikrát jsme to opakovali
|
|
13.09.2019 10:33 -
|
3238900
|
|
bosiz1
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 20 |
|
|
jumep napsal(a): tak to najskor nebude mat synchronizaciu (diag ju pise v parametroch) a to moze byt zle nasadene cidlo vacky napr.
Děkuji vem, kdo se zůčastnili.
Končně vyřeeno. To auto mělo mnohem víc závad, ne jsem si myslel.
Souběně:
O zoubek skočené rozvody - natěstí to neodneslo nic jiného
patná řemenice na klice - nějakej idiot tam dal starline a ta byla na rot
vyhnilé piny na BSI
nalomený kabel na snímaci tlaku paliva
Take rozvody nové, kdy u to bylo rozebrané, tak komplet silentbloky motoru, řemenice, řemen, čidlo vačky a hromada práce.
díky vem za pomoc.....
Děkuji vem, kdo se zůčastnili.
Končně vyřeeno. To auto mělo mnohem víc závad, ne jsem si myslel.
Souběně:
O zoubek skočené rozvody - natěstí to neodneslo nic jiného
patná řemenice na klice - nějakej idiot tam dal starline a ta byla na rot
vyhnilé piny na BSI
nalomený kabel na snímaci tlaku paliva
Take rozvody nové, kdy u to bylo rozebrané, tak komplet silentbloky motoru, řemenice, řemen, čidlo vačky a hromada práce.
díky vem za pomoc.....
|
|
13.09.2019 11:43 -
|
3238901
|
|
maxrix
|
|
|
Nemůe se při startování na start spray pokodit motor? Před lety jeden můj známý vypral vzduchový filtr v benzínu, pořádně ho nevysuil a při startování mu přeskočily rozvody a motor byl K.O. Byla to P205D.
Nemůe se při startování na start spray pokodit motor? Před lety jeden můj známý vypral vzduchový filtr v benzínu, pořádně ho nevysuil a při startování mu přeskočily rozvody a motor byl K.O. Byla to P205D.
|
|
25.07.2020 18:41 -
C5II 1.6hdi 2006 breack točí ale nenaskočí
|
3278131
|
|
dic
|
|
|
Zdravím vecky, nedal by někdo radu?Točí se lehce chytiti nechce....Popis: dojezd domů asi na nouzák,
3000ot.max. rozsvícená kontrol.FAP. V nízkejch zdechávání. Teď u jen točí. Na horní pojistkovnici /v přístrojovce/byla vypálená 30.zelená, vyměnil jsem a nic. Na té spodní/delí/zhruba uprostřed nejdou proudy na 4.hnědá, hned vedle na 15.modrá. A u motoru nejde proud na 40.červ. tu co je blí k poč. jednotce. K čerpadlu v nádri taky ádné proudy. Jasně e ve se zapn.klíčem. Nechápu to. věřím, e z vás někdo pomůe, jinak kolabuju příp. tel.774041174 díky moc předem, ahoj!
Zdravím vecky, nedal by někdo radu?Točí se lehce chytiti nechce....:-)Popis: dojezd domů asi na nouzák,
3000ot.max. rozsvícená kontrol.FAP. V nízkejch zdechávání. Teď u jen točí. Na horní pojistkovnici /v přístrojovce/byla vypálená 30.zelená, vyměnil jsem a nic. Na té spodní/delí/zhruba uprostřed nejdou proudy na 4.hnědá, hned vedle na 15.modrá. A u motoru nejde proud na 40.červ. tu co je blí k poč. jednotce. K čerpadlu v nádri taky ádné proudy. Jasně e ve se zapn.klíčem. Nechápu to. :-o věřím, e z vás někdo pomůe, jinak kolabuju:-(((( příp. tel.774041174 díky moc předem, ahoj!
|
|
26.07.2020 01:18 -
Re: C5II 1.6hdi 2006 breack točí ale nenaskočí
|
3278144
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak prvně, čerpadlo v nádri není, take tam nemůe jít ani proud...
Za druhé, je docela dost druhů BSM (těch pojistkovek v motorovém prostoru) take podle barvy pojistky asi málokdo pozná, kterou myslí. Větinou bývají očískované a v návodu (kterej na netu najde za minutu hledání) zjistí, co na tý pojistné visí...
A za třetí je nejlepí zkusit sehnat někoho s diag a dovézt mu to, nebo se s ním domluvit, aby přijel.
Takhle ti asi nikdo moc neporadí. Jediné, e by měl křiálovou kouli. Důvodu, proč motor točí, ale nechytne můe být milion (dojel jsi v nouzáku? můe to být vstřik, nějaké čidlo, ovládací ventily na přepínání sání,.......) a vzhledem k tomu, e se jedná o 1,6HDi, tak je jich jetě aspoň o jeden víc... 😉
Nevysvětluj si to patně, není to o tom, e by ti nikdo nechtěl poradit, ale takhle to prostě je...
Tak prvně, čerpadlo v nádri není, take tam nemůe jít ani proud...
Za druhé, je docela dost druhů BSM (těch pojistkovek v motorovém prostoru) take podle barvy pojistky asi málokdo pozná, kterou myslí. Větinou bývají očískované a v návodu (kterej na netu najde za minutu hledání) zjistí, co na tý pojistné visí...
A za třetí je nejlepí zkusit sehnat někoho s diag a dovézt mu to, nebo se s ním domluvit, aby přijel.
Takhle ti asi nikdo moc neporadí. Jediné, e by měl křiálovou kouli. Důvodu, proč motor točí, ale nechytne můe být milion (dojel jsi v nouzáku? můe to být vstřik, nějaké čidlo, ovládací ventily na přepínání sání,.......) a vzhledem k tomu, e se jedná o 1,6HDi, tak je jich jetě aspoň o jeden víc... 😉
Nevysvětluj si to patně, není to o tom, e by ti nikdo nechtěl poradit, ale takhle to prostě je...
|
|
26.07.2020 20:09 -
|
3278222
|
|
dic
|
|
|
Ahoja díky za odpověď. patně si to určitě nevysvětluju, naopak!Díky za rady. Moje první auto byl Tudor, jetě s dřevěnou výdřevou!!!Tak jsem z tohodle kočáru trochu vyjančenej. Kámo mi půjčil diagnostiku, tak jsem snad o kousek dál? Pro případ napíu chyby co to hlásí0193, P0402, P0299, P0463, P1351, P1445. Z těch popisků rozum mi to nebere, co to znamená. Jestli u není čas odevzdat ten řidičák! Ale třeba se to jetě dá nějak řeit? Stále doufám.Jinak jsem měl taky CX,BX,ZXCombi a po takovém XM jsem jen touil. Zdravím vechny kočárysty! Ahoj!
Ahoj:-)a díky za odpověď. patně si to určitě nevysvětluju, naopak!Díky za rady. Moje první auto byl Tudor, jetě s dřevěnou výdřevou!!!:-dTak jsem z tohodle kočáru trochu vyjančenej. Kámo mi půjčil diagnostiku, tak jsem snad o kousek dál? Pro případ napíu chyby co to hlásí:P0193, P0402, P0299, P0463, P1351, P1445. Z těch popisků rozum mi to nebere, co to znamená. Jestli u není čas odevzdat ten řidičák!:-) Ale třeba se to jetě dá nějak řeit? Stále doufám.:-)Jinak jsem měl taky CX,BX,ZXCombi a po takovém XM jsem jen touil. Zdravím vechny kočárysty!:-d Ahoj!
|
|
28.07.2020 23:35 -
|
3278431
|
|
jruze
|
|
|
dic napsal(a): Ahoj a díky za odpověď. patně si to určitě nevysvětluju, naopak!Díky za rady. Moje první auto byl Tudor, jetě s dřevěnou výdřevou!!! Tak jsem z tohodle kočáru trochu vyjančenej. Kámo mi půjčil diagnostiku, tak jsem snad o kousek dál? Pro případ napíu chyby co to hlásí 0193, P0402, P0299, P0463, P1351, P1445. Z těch popisků rozum mi to nebere, co to znamená. Jestli u není čas odevzdat ten řidičák! Ale třeba se to jetě dá nějak řeit? Stále doufám. Jinak jsem měl taky CX,BX,ZXCombi a po takovém XM jsem jen touil. Zdravím vechny kočárysty! Ahoj!
Pokud nic vánějího tak by to nemělo být tak sloité ale mám to tam +- 140km tu diagnostiku co ti někdo půjčil vra a seeň si lexii = bude moudřejí - jestli je můj odhad správný tak do dvou hodin jede - věci mám jen se mi nechce tak daleko (radit nejde a po diag) ( nebo? palivo , snímač tlaku paliva,snímač vačky,egr,snímač na klice) můče si vybrat
Pokud nic vánějího tak by to nemělo být tak sloité ale mám to tam +- 140km tu diagnostiku co ti někdo půjčil vra a seeň si lexii = bude moudřejí - jestli je můj odhad správný tak do dvou hodin jede - věci mám jen se mi nechce tak daleko (radit nejde a po diag;-)) ( nebo? palivo , snímač tlaku paliva,snímač vačky,egr,snímač na klice) můče si vybrat
|
|
02.08.2021 20:34 -
nestartuje/ C5 II breac 1.6HDI 2006
|
3317788
|
|
dic
|
|
|
Gentelmani, klíčkem ani uk, na roztaení okamitě. Dostalo se mi odborné rady, vadná motorová jednotka /pojistná skříňka/. Nelze u objednat a vrakáče 0. Prý častá závada. Čísla toho daného dílu jsou:9658539680,
S118983006M BSM-L06-00. Nevíte snad někdo co dál? Díky vám předem za kadou snahu. Tel.774041174
Gentelmani, klíčkem ani uk, na roztaení okamitě. Dostalo se mi odborné rady, vadná motorová jednotka /pojistná skříňka/. Nelze u objednat a vrakáče 0. Prý častá závada. Čísla toho daného dílu jsou:9658539680,
S118983006M BSM-L06-00. Nevíte snad někdo co dál? Díky vám předem za kadou snahu.:palec Tel.774041174
|
|
02.08.2021 20:46 -
Re: nestartuje/ C5 II breac 1.6HDI 2006
|
3317789
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Zkus vrakovitě Kosov tel. 602 443 196. Kdyby to měli, tak jsem schopen to vyzvednout a poslat ti to.
Jirka, tel. 604 983 310
Zkus vrakovitě Kosov tel. 602 443 196. Kdyby to měli, tak jsem schopen to vyzvednout a poslat ti to.
Jirka, tel. 604 983 310
|
|
03.08.2021 00:22 -
|
3317820
|
|
Bobr53
|
|
|
dic napsal(a): Gentelmani, klíčkem ani uk, na roztaení okamitě. Dostalo se mi odborné rady, vadná motorová jednotka /pojistná skříňka/. Nelze u objednat a vrakáče 0. Prý častá závada. Čísla toho daného dílu jsou:9658539680,
S118983006M BSM-L06-00. Nevíte snad někdo co dál? Díky vám předem za kadou snahu. Tel.774041174
Hmm dostalo se ti odborné rady, dobrá a vyloučili ti závadu na startéru? Můe to být solenoid (elektromagnetická cívka) anebo opotřebované uhlíky startéru.
Zkus při startování změřit, jestli ti dojde napětí 12V na solenoid startéru - tenký vodič na startéru. Pokud tam naměří 12V, tak BSM bude OK.
Hmm dostalo se ti odborné rady, dobrá a vyloučili ti závadu na startéru? Můe to být solenoid (elektromagnetická cívka) anebo opotřebované uhlíky startéru. :nevim
Zkus při startování změřit, jestli ti dojde napětí 12V na solenoid startéru - tenký vodič na startéru. Pokud tam naměří 12V, tak BSM bude OK.
|
|
03.08.2021 07:28 -
|
3317864
|
|
autodiag
|
|
|
Bobr53 napsal(a): Zkus při startování změřit, jestli ti dojde napětí 12V na solenoid startéru - tenký vodič na startéru. Pokud tam naměří 12V, tak BSM bude OK.
s tim merenim... je lepsi vyzkouset to alespon 21w zarovkou,pouhe mereni muze byt zavadejici a starter nema solenoid ale civku
problem muze byt kdekoli,ve vlastnim stateru,jeho civce nebo spinacka,BSM ci jen pojistka starteru...
s tim merenim... je lepsi vyzkouset to alespon 21w zarovkou,pouhe mereni muze byt zavadejici a starter nema solenoid ale civku
problem muze byt kdekoli,ve vlastnim stateru,jeho civce nebo spinacka,BSM ci jen pojistka starteru...
|
|
03.08.2021 15:20 -
|
3317904
|
|
dic
|
|
|
Přátelé, cením si vaich návrhů. Dle mechanika z Peugeot- Citroen- Kly je to to BSM. Ale nedaří se zatím tu věc někde objevit, či někoho, kdo by si s tím poradil. Díky moc za vai snahu pomoci.
Přátelé, cením si vaich návrhů.:palec Dle mechanika z Peugeot- Citroen- Kly je to to BSM. Ale nedaří se zatím tu věc někde objevit, či někoho, kdo by si s tím poradil. Díky moc za vai snahu pomoci. :-)
|
|
| |
|
|