| | |
14.02.2015 18:31 -
Re: Nestartuje / C5 II 1.6 Hdi
|
2786863
|
|
Koprus
|
|
|
to nevím jakou diagnostiku ... naftu jsem zkouel přes ten balonek, to vypadalo OK, nelo to zrovna lehce pumpovat.
to nevím jakou diagnostiku :)... naftu jsem zkouel přes ten balonek, to vypadalo OK, nelo to zrovna lehce pumpovat.
|
|
15.02.2015 00:12 -
|
2787073
|
|
jruze
|
|
|
Kde je u nafty snímač klepání? Jastli ti tohle řekli tak utíkej s autem někam jinam Zajeď někam kdeo tom něco vědí - co to hlásí? Pokud nic nerozebrali tak si to odvez zkus pumpovat a nstartovat současně,nebo mu dej ňupnout čističe na brzy(startspreje),zkontroluj přepady.
Kde je u nafty snímač klepání? Jastli ti tohle řekli tak utíkej s autem někam jinam;-) Zajeď někam kdeo tom něco vědí - co to hlásí? Pokud nic nerozebrali tak si to odvez zkus pumpovat a nstartovat současně,nebo mu dej ňupnout čističe na brzy(startspreje),zkontroluj přepady.;-)
|
|
15.02.2015 10:02 -
|
2787151
|
|
Koprus
|
|
|
Tak si říkám, jakým způsobem jim to tam ukazuje ty chyby na diagnostice, protoe jedna z chybových hláek snímače klepání je třeba P0334 a klikovky P0335. Co jsem se tak koukal, tak by to moná mohlo být i tím snímačem klikovky, kdy je zanesený, ale já na to fakt nejsem expert... Jinak pumpování a startování zároveň jsem taky odzkouel a servisáci tam stříkali ten startovací sprej hnedka u domu a to taky nepomoholo :/. Jak dál postupují nevím. Koukal jsem na co je ten senzor klepání... no moc jsi mě nepotěil jruze , to je fakt blbost no... Doufám, e u to z kraje týdne budou mít opravené, jinak u budu celkem nas*aný...
Tak si říkám, jakým způsobem jim to tam ukazuje ty chyby na diagnostice, protoe jedna z chybových hláek snímače klepání je třeba P0334 a klikovky P0335. Co jsem se tak koukal, tak by to moná mohlo být i tím snímačem klikovky, kdy je zanesený, ale já na to fakt nejsem expert... Jinak pumpování a startování zároveň jsem taky odzkouel a servisáci tam stříkali ten startovací sprej hnedka u domu a to taky nepomoholo :/. Jak dál postupují nevím. Koukal jsem na co je ten senzor klepání... no moc jsi mě nepotěil jruze :), to je fakt blbost no... Doufám, e u to z kraje týdne budou mít opravené, jinak u budu celkem nas*aný...
|
|
15.02.2015 10:19 -
|
2787158
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
U benzínových motorů je nutné, aby se směs benzínu a vzduchu zaehla a jiskrou ze zapalovací svíčky. Ale při vysoké kompresi a horím benzínu se směs můe vznítit sama jetě před jiskrou (čili vlastně jako diesel) a to je silně neádoucí. Tento neplánovaný výbuch sejme čidlo klepání a řídící jednotka motoru ví, e má změnit předstih jiskry. I to umoňuje operativně reagovat na různě kvalitní benzíny a dret motor vdy těsně před samozáehem.
Ale princip dieselového motoru je ten, e se směs kompresí a vstřikem vznítí sama a je to jeho cílem, take čidlo klepání by se zbláznilo, protoe kadé vznícení u dieselu je vlastně klepání. Proto je to u dieselu blbost. Ke vznícení dojede vstřikem nafty a před tím se samotný vzduch nemůe vznítit i kdyby se po...
U benzínových motorů je nutné, aby se směs benzínu a vzduchu zaehla a jiskrou ze zapalovací svíčky. Ale při vysoké kompresi a horím benzínu se směs můe vznítit sama jetě před jiskrou (čili vlastně jako diesel) a to je silně neádoucí. Tento neplánovaný výbuch sejme čidlo klepání a řídící jednotka motoru ví, e má změnit předstih jiskry. I to umoňuje operativně reagovat na různě kvalitní benzíny a dret motor vdy těsně před samozáehem.
Ale princip dieselového motoru je ten, e se směs kompresí a vstřikem vznítí sama a je to jeho cílem, take čidlo klepání by se zbláznilo, protoe kadé vznícení u dieselu je vlastně klepání. Proto je to u dieselu blbost. Ke vznícení dojede vstřikem nafty a před tím se samotný vzduch nemůe vznítit i kdyby se po...
|
|
15.02.2015 11:43 -
|
2787179
|
|
jumep
|
|
|
keby si vedel ten P kod konkretne tak sa da poradit
keby si vedel ten P kod konkretne tak sa da poradit
|
|
15.02.2015 20:29 -
|
2787389
|
|
Koprus
|
|
|
Nalítané to má podle počítače 110 000Km. Je to v provozu od prosince 2008. Vzhledem k tomu, e Citroen má u tohodle modelu v konkrétní motorizaci doporučení pro výměnu rozvodů a ve 240tis. km, co jsem se tak předtím díval, tak by to snad tímhle být nemělo...
Nalítané to má podle počítače 110 000Km. Je to v provozu od prosince 2008. Vzhledem k tomu, e Citroen má u tohodle modelu v konkrétní motorizaci doporučení pro výměnu rozvodů a ve 240tis. km, co jsem se tak předtím díval, tak by to snad tímhle být nemělo...
|
|
16.02.2015 05:09 -
|
2787474
|
|
Koprus
|
|
|
Od nova to bohuel nemám no... Stav km je v datábazi Cebia zaznamenán poprvé v roce 2012 pak to vypadá celkem reálně, ale tak dneska se dá ojebat vechno... Nevím. Doufám, e to tím nebude a má zakázané toto zmiňovat A ti mechanici by něměli být úplné telata, co jsem se bavil tak tam k nim dává auto dost lidí a vdycky vpořádku opraveno, proto i čekám tak dlouho :/. tak nevím co to bylo za úlet s tím snímačem klepání... Já uvidím a pak dám kadopádně vědět no
Od nova to bohuel nemám no... Stav km je v datábazi Cebia zaznamenán poprvé v roce 2012 pak to vypadá celkem reálně, ale tak dneska se dá ojebat vechno... Nevím. Doufám, e to tím nebude a má zakázané toto zmiňovat :-d A ti mechanici by něměli být úplné telata, co jsem se bavil tak tam k nim dává auto dost lidí a vdycky vpořádku opraveno, proto i čekám tak dlouho :/. tak nevím co to bylo za úlet s tím snímačem klepání... Já uvidím a pak dám kadopádně vědět no :(
|
|
16.02.2015 15:38 -
|
2787632
|
|
Koprus
|
|
|
Tak si myslím, e se k tomu dostali a dneska. Nicméně vyzkoueli z jiného Citroënu, co tam měli, vzít ten snímač klikovky a s tím to startuje. Take dneska, nebo zítra bych měl mít vozidlo doma. Proč to na ten sprej nechytalo nevím. Jako je to jen můj tip, e tam stříkali zrovna ten start sprej, ale nevím co jiného by do sání zkoueli nastříkat... Moná tam toho pustili málo. Kadopádně etřím a v přítím měsíci asi nechám udělat nové rozvody pro klid due.
Tak si myslím, e se k tomu dostali a dneska. Nicméně vyzkoueli z jiného Citroënu, co tam měli, vzít ten snímač klikovky a s tím to startuje. Take dneska, nebo zítra bych měl mít vozidlo doma. Proč to na ten sprej nechytalo nevím. Jako je to jen můj tip, e tam stříkali zrovna ten start sprej, ale nevím co jiného by do sání zkoueli nastříkat... Moná tam toho pustili málo. Kadopádně etřím a v přítím měsíci asi nechám udělat nové rozvody pro klid due.
|
|
02.06.2016 19:16 -
Citroen C5 1.6 HDI (r.v 2006-2007) po zahřátí nejde nastartovat
|
2957598
|
|
Canyo
|
Město: Kladruby, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím chci se zeptat nebo spí poádat o radu, mám auto Citroen C5 1.6 HDI , rok výroby rok 2006 - 2007 a objevil se problém.
Za studena nastartuju motor a je v pořádku a vechno lape v pohodě, po pár KM (cca 15 ) auto zastavím, motor chcípnu a kdy chci ihned znovu nastartovat tak nic. Ani nekytne prostě nic můu klíčkem otáčet a auto neudělá nic. Musím počkat a vychladne motor a a pak se podaří nastartovat a zase se to opakuje.
Počítač v autě nic nehlásí, diagnostika taky ne.
Nevíte v čem vy mohl být problém. ?? Neměl jste někdo něco podobného ??
Předem děkuju za kadou radu.
Zdravím chci se zeptat nebo spí poádat o radu, mám auto Citroen C5 1.6 HDI , rok výroby rok 2006 - 2007 a objevil se problém.
Za studena nastartuju motor a je v pořádku a vechno lape v pohodě, po pár KM (cca 15 ) auto zastavím, motor chcípnu a kdy chci ihned znovu nastartovat tak nic. Ani nekytne prostě nic můu klíčkem otáčet a auto neudělá nic. Musím počkat a vychladne motor a a pak se podaří nastartovat a zase se to opakuje.
Počítač v autě nic nehlásí, diagnostika taky ne.
Nevíte v čem vy mohl být problém. ?? Neměl jste někdo něco podobného ??
Předem děkuju za kadou radu.
|
|
02.06.2016 19:33 -
Re: Citroen C5 1.6 HDI (r.v 2006-2007) po zahřátí nejde nastartovat
|
2957599
|
|
jumep
|
|
|
diagnostika a hodnoty ze co nejde
ked je ten motor nastartovany tak ide uplne normalne?
diagnostika a hodnoty ze co nejde
|
|
02.06.2016 19:38 -
Re: Citroen C5 1.6 HDI (r.v 2006-2007) po zahřátí nejde nastartovat
|
2957605
|
|
Canyo
|
Město: Kladruby, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
jumep napsal(a): diagnostika a hodnoty ze co nejde
Ano kdy motor naskočí tak jde v pořádku.
Ano kdy motor naskočí tak jde v pořádku.
|
|
02.05.2017 07:38 -
Nechytá:
|
3063830
|
|
Petr Jírek
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dobrý den.Potřebuji radu.Mám C5 1.6 HDI kombi 2006 a přestal mi chytat motor.Točí ale nechce chytnout.večer jsem normálně odstavil auto a ráno jsem ji nenastartoval.Je zde někdo s podobnou zkueností? děkuji za radu
Dobrý den.Potřebuji radu.Mám C5 1.6 HDI kombi 2006 a přestal mi chytat motor.Točí ale nechce chytnout.večer jsem normálně odstavil auto a ráno jsem ji nenastartoval.Je zde někdo s podobnou zkueností? děkuji za radu
|
|
02.05.2017 08:24 -
Re: Nechytá:
|
3063832
|
|
vilous
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) alx, 02.05.17 19:33 Důvod: Diky za nasmerovani tazatele - presunuto. | | |
|
26.10.2017 10:45 -
C5 II 1,6HDi netaruje.
|
3104622
|
|
PeterLa
|
Město: amorín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Vymenili sme ten plastový diel sania čo je priamo na hlave (starý bol prasknutý). Samozrejme sme poodpájali vetky konektory čo sú na saní a aj vzadu pri palivových trubkách a na paliv. filtry a aj vysokotlak. trubky ku vstrekom, odpadové hadičky z jedného vstrekovaču a trubky na paliv. filtry. Problém je, e po zloení ho nevieme natartova - tartér točí ale motor nenaskočí. Vyzerá to tak, ako keby nemal palivo. Keď ahám s tým balónikom, tak krásne pumpuje naftu - do odpadu. Samozrejme, keď bolo vetko rozobraté sme zistili, e máme blbo auto tak sme ho chceli posunú a neopatrnosou sme zapli kžúčikom elektriku. Lexia vykazovala kopec chýb, ale vetko sme vymazali lene keď ho nevieme nakopnú tak iadne nové chyby sa neobjavujú. Prosím Vás o radu, u sme v koncoch so silami.
Vymenili sme ten plastový diel sania čo je priamo na hlave (starý bol prasknutý). Samozrejme sme poodpájali vetky konektory čo sú na saní a aj vzadu pri palivových trubkách a na paliv. filtry a aj vysokotlak. trubky ku vstrekom, odpadové hadičky z jedného vstrekovaču a trubky na paliv. filtry. Problém je, e po zloení ho nevieme natartova - tartér točí ale motor nenaskočí. Vyzerá to tak, ako keby nemal palivo. Keď ahám s tým balónikom, tak krásne pumpuje naftu - do odpadu. Samozrejme, keď bolo vetko rozobraté sme zistili, e máme blbo auto tak sme ho chceli posunú a neopatrnosou sme zapli kžúčikom elektriku. Lexia vykazovala kopec chýb, ale vetko sme vymazali lene keď ho nevieme nakopnú tak iadne nové chyby sa neobjavujú. Prosím Vás o radu, u sme v koncoch so silami.
|
|
26.10.2017 10:49 -
Re: C5 II 1,6HDi netaruje.
|
3104623
|
|
jumep
|
|
|
cidlo vacky je dobre nastavene?
cidlo vacky je dobre nastavene?
|
|
26.10.2017 11:06 -
|
3104625
|
|
PeterLa
|
|
|
Ahoj, s čidlom vačky sme nič nerobili. Môe sa to aj tak pretelova?
Ahoj, s čidlom vačky sme nič nerobili. Môe sa to aj tak pretelova?
|
|
26.10.2017 12:52 -
|
3104643
|
|
PeterLa
|
|
|
...prečo nejde nafta cez vstreky, keď v odpade je. Ako to môe súvisie s odpojeným palivovým filtrom...keďe sa netočí, neviem ani zisti, či vo vysokotlaku je
...prečo nejde nafta cez vstreky, keď v odpade je. Ako to môe súvisie s odpojeným palivovým filtrom...keďe sa netočí, neviem ani zisti, či vo vysokotlaku je :(
|
|
| |
|
|