| | |
21.05.2013 02:02 -
Re: Nestartuje / C5 II 1.6 Hdi
|
2581451
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
To J.Reno: co znamená: ...čidlo na vačce asi taky ok..?
To J.Reno: co znamená: ...čidlo na vačce asi taky ok..?
|
|
21.05.2013 21:04 -
|
2581567
|
|
J.Reno
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
No myslím to tak, e čidla jsem prohlédl, očistil, konektory prohlédl, jen jsem je neměřil, nevím co by mly ukazovat
No myslím to tak, e čidla jsem prohlédl, očistil, konektory prohlédl, jen jsem je neměřil, nevím co by mly ukazovat
|
|
21.05.2013 22:19 -
|
2581598
|
|
Hanz 397
|
|
|
J.Reno napsal(a): No myslím to tak, e čidla jsem prohlédl, očistil, konektory prohlédl, jen jsem je neměřil, nevím co by mly ukazovat
Čidla otáček změří bezpečně jen osciloskopem,hlavně hallovy snímače,který se teď pouívají převáně. Jak píe jruze-kdyby odelo čidlo vačky,tak to nechcípne za jízdy. To samý čidlo na klice. Kvůli tomu to padne do nouze,ale nechcípne a kdy,tak to jde natočit(zase v nouzi). Zaměřil bych se spí (zase dle Jardovy rady) na rozvody a na přívod/tlak nafty...
Čidla otáček změří bezpečně jen osciloskopem,hlavně hallovy snímače,který se teď pouívají převáně. Jak píe jruze-kdyby odelo čidlo vačky,tak to nechcípne za jízdy. To samý čidlo na klice. Kvůli tomu to padne do nouze,ale nechcípne a kdy,tak to jde natočit(zase v nouzi). Zaměřil bych se spí (zase dle Jardovy rady) na rozvody a na přívod/tlak nafty...
|
|
21.05.2013 22:25 -
|
2581600
|
|
jumep
|
|
|
s tou klukou by som to netvrdil, castokrat tie auta chcipaju kvoli tomu, ale je tam v diag vzdy o tom vypis
bez diag sa tu fakt tazko nieco riesi, co je skusenost tak cidlo neumre uplne ale raz za cas len chcipne a nakopnut sa da ....
tlak nafty v systeme pri 1.6 je tiez oblubena zavada (cidlo tlaku)
s tou klukou by som to netvrdil, castokrat tie auta chcipaju kvoli tomu, ale je tam v diag vzdy o tom vypis
bez diag sa tu fakt tazko nieco riesi, co je skusenost tak cidlo neumre uplne ale raz za cas len chcipne a nakopnut sa da ....
|
|
21.05.2013 23:58 -
|
2581623
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): s tou klukou by som to netvrdil, castokrat tie auta chcipaju kvoli tomu, ale je tam v diag vzdy o tom vypis
Snímač polohy vačky - nechcípne za jízdy - nejde nastartovat
Snimač polohy klikovky- umře za jízdy a nechytne - dokonce to FR. udělali jako bezpečnostní prvek na řemen přísluenství aby se nenamotal do rozvodů
snimač tlaku paliva - neotevřou vstřiky a nechytne
regulátor tlaku paliva - umře za jízdy a nechytne
potom u zbýva jen zavzdunění,ecu,BSI a nebo vstřiky.EGR můem vynechat - to by to alespoň chytlo a zhaslo,klapky to samé,nebo rozvody? (to by se mohlo poznat podle zvuku při startu)
Snímač polohy vačky - nechcípne za jízdy - nejde nastartovat
Snimač polohy klikovky- umře za jízdy a nechytne - dokonce to FR. udělali jako bezpečnostní prvek na řemen přísluenství aby se nenamotal do rozvodů
potom u zbýva jen zavzdunění,ecu,BSI a nebo vstřiky.EGR můem vynechat - to by to alespoň chytlo a zhaslo,klapky to samé,nebo rozvody? (to by se mohlo poznat podle zvuku při startu):-o
|
|
22.05.2013 18:58 -
|
2581750
|
|
jruze
|
|
|
jruze napsal(a): Snímač polohy vačky - nechcípne za jízdy - nejde nastartovat
potom u zbýva jen zavzdunění,ecu,BSI a nebo vstřiky.EGR můem vynechat - to by to alespoň chytlo a zhaslo,klapky to samé,nebo rozvody? (to by se mohlo poznat podle zvuku při startu)
Take snímač tlaku paliva
Take snímač tlaku paliva:-d
|
|
17.03.2014 15:50 -
|
2677668
|
|
Honza2006
|
Město: Středokluky, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Ahoj, potřeboval bych poradit s problémem, který se mi teď stal. Problém začal minulý týden, kdy jsem potřeboval odjet. Auto jsem normálně nastartoval a vyjel z garáe. Kdy jsem popojel pár metrů tak auto z ničeho nic chcíplo a u nechtělo nastartovat. Po delí době zkouení jsem mi to povedlo nastartovat. Vyjel jsem na silnici a auto zase chcíplo. Tentokrát ale po otočení klíčku zase hned naskočilo. Ujel jsem pár metrů a zase chcíplo a zase lo hned nastartovat. Potom u jelo bez problémů a vdy naskočilo. Večer jsem zase zaparkoval normálně zaparkoval doma. Po asi třech dnech jsem zase chtěl odjet a nic. tentokrát se nepodařilo nastartovat ani po několika pokusech. Zavolal jsem kamaráda který má diagnostiku aby se na to zkusil podívat. kdy za pár dní přiel tak jsem to jen tak zkusil a auto naskočilo úplně bez problémů. Stejně jsme to napojili na tu diagnostiku a ta ukázala jen dvě chyby. První byla e je patný ventilátor na chlazení řídící jednotky a druhý e není nebo je patný signál k otáčkoměru. Nevím, ale říkal, e tohle by s tím ádnou souvislost mít nemělo. Teď zatím auto jezdí, ale nevim jak dlouho. Problém je e s ním mám jet za čtrnáct dní na dovolenou do Itálie ale teď si to úplně netroufám, aby mě to někde nenechalo. Prosím pokud budete někdo vědět čím by to mohlo být tak poraďte. Jsem schopný s tím dojet kamkoli (pokud to pojede) k někomu kdo by zjistil čím by to mohlo být. Děkuju moc za vechny rady.
Ahoj, potřeboval bych poradit s problémem, který se mi teď stal. Problém začal minulý týden, kdy jsem potřeboval odjet. Auto jsem normálně nastartoval a vyjel z garáe. Kdy jsem popojel pár metrů tak auto z ničeho nic chcíplo a u nechtělo nastartovat. Po delí době zkouení jsem mi to povedlo nastartovat. Vyjel jsem na silnici a auto zase chcíplo. Tentokrát ale po otočení klíčku zase hned naskočilo. Ujel jsem pár metrů a zase chcíplo a zase lo hned nastartovat. Potom u jelo bez problémů a vdy naskočilo. Večer jsem zase zaparkoval normálně zaparkoval doma. Po asi třech dnech jsem zase chtěl odjet a nic. tentokrát se nepodařilo nastartovat ani po několika pokusech. Zavolal jsem kamaráda který má diagnostiku aby se na to zkusil podívat. kdy za pár dní přiel tak jsem to jen tak zkusil a auto naskočilo úplně bez problémů. Stejně jsme to napojili na tu diagnostiku a ta ukázala jen dvě chyby. První byla e je patný ventilátor na chlazení řídící jednotky a druhý e není nebo je patný signál k otáčkoměru. Nevím, ale říkal, e tohle by s tím ádnou souvislost mít nemělo. Teď zatím auto jezdí, ale nevim jak dlouho. Problém je e s ním mám jet za čtrnáct dní na dovolenou do Itálie ale teď si to úplně netroufám, aby mě to někde nenechalo. Prosím pokud budete někdo vědět čím by to mohlo být tak poraďte. Jsem schopný s tím dojet kamkoli (pokud to pojede) k někomu kdo by zjistil čím by to mohlo být. Děkuju moc za vechny rady.
|
|
17.03.2014 16:30 -
|
2677677
|
|
jumep
|
|
|
kamarat s diagnostikou sa moc nevyzna, ta druha chyba je trefa do cierneho, vymen ten snimac otacok
nachadza sa pri remenici, bola tam zmena a su ich 2 druhy, podla roku co mas uvedeny tam patri toto
.link. (vyrobcu si vyber)
kamarat s diagnostikou sa moc nevyzna, ta druha chyba je trefa do cierneho, vymen ten snimac otacok
nachadza sa pri remenici, bola tam zmena a su ich 2 druhy, podla roku co mas uvedeny tam patri toto
http://obchod.autobenex.cz/search.asp?EXPS=1920+EH&STC.x=11&STC.y=7 (vyrobcu si vyber)
|
|
17.03.2014 16:53 -
|
2677682
|
|
Honza2006
|
Město: Středokluky, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Ahoj, děkuju. Moc se v tom nevyznám, ale myslel jsem e snímač otáček nevypne motor, ale pouze přestane ukazovat otáčkoměr.
Ahoj, děkuju. Moc se v tom nevyznám, ale myslel jsem e snímač otáček nevypne motor, ale pouze přestane ukazovat otáčkoměr.
|
|
17.03.2014 17:47 -
|
2677687
|
|
Petorix
|
Město: Nové Zámky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 48 |
|
|
ja som mal to isté na Peugeote, raz sa podarilo natartova a na druhýkrát keď sa vyplo u nič a ostal som stá v podzemnom garái pod Hypernovou a takisto to bolo snímač otáčok ako hovoril Jumep, signalizuje e netočí sa motor a nenatartuje
ja som mal to isté na Peugeote, raz sa podarilo natartova a na druhýkrát keď sa vyplo u nič a ostal som stá v podzemnom garái pod Hypernovou :-d a takisto to bolo snímač otáčok ako hovoril Jumep, signalizuje e netočí sa motor a nenatartuje
|
|
17.03.2014 18:48 -
|
2677702
|
|
jruze
|
|
|
V prvé řadě bych před takovou cestou a těmito závadami zajel na diag(né ke kamarádovi,ale k někomu jinému a nejlépe s lexii) a proel to pořádně - tlak paliva a dalí ... Ten snímač bych měnil v tomhle případě automaticky a popřemejlel bych i po snímači tlaku paliva.(a mimochodem ze snímače otáček si bere údaj řídící jednotka a 100% ti zhasne motor,potom bych poádal toho kamaráda aby ti ukázal ten ventilátor chlazení řídící jednotky - jsem zvědavej co ti ukáe - chtěl bych to vidět a hlavně ho k tomu auto moc nepoutěj!!!)A pokud ti někdo jako Jumep něco poradí tak ho skus poslechnout jednak ví očem mluví a za B) po tom komentáři u by ti přítě nemusel radit.
V prvé řadě bych před takovou cestou a těmito závadami zajel na diag(né ke kamarádovi,ale k někomu jinému a nejlépe s lexii) a proel to pořádně - tlak paliva a dalí ... Ten snímač bych měnil v tomhle případě automaticky a popřemejlel bych i po snímači tlaku paliva.(a mimochodem ze snímače otáček si bere údaj řídící jednotka a 100% ti zhasne motor,potom bych poádal toho kamaráda aby ti ukázal ten ventilátor chlazení řídící jednotky - jsem zvědavej co ti ukáe - chtěl bych to vidět a hlavně ho k tomu auto moc nepoutěj!!!)A pokud ti někdo jako Jumep něco poradí tak ho skus poslechnout jednak ví očem mluví a za B) po tom komentáři u by ti přítě nemusel radit.;-)
|
|
17.03.2014 19:26 -
|
2677708
|
|
Honza2006
|
|
|
Jetě jednou díky moc za rady. Nechtěl jsem se tím nikoho dotknout. Jen se v tom prostě vůbec nevyznám. A nevíte kdo by měl tu diagnostiku Lexii? Mám jen toho kamaráda a ten má myslim bosh. Klidně s tím zajedu kamkoli, ale chtěl bych to vyřeit. Díky moc
Jetě jednou díky moc za rady. Nechtěl jsem se tím nikoho dotknout. Jen se v tom prostě vůbec nevyznám. A nevíte kdo by měl tu diagnostiku Lexii? Mám jen toho kamaráda a ten má myslim bosh. Klidně s tím zajedu kamkoli, ale chtěl bych to vyřeit. Díky moc
|
|
17.03.2014 19:57 -
|
2677713
|
|
frmax
|
Město: Příbram, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Měl jsem to samý, akorát mi to občas chcíplo za jízdy. Snímač otáček na klice. Výměna a je to v pohodě.
Měl jsem to samý, akorát mi to občas chcíplo za jízdy. Snímač otáček na klice. Výměna a je to v pohodě.
|
|
17.03.2014 21:00 -
|
2677718
|
|
jumep
|
|
|
Honza2006 napsal(a): Ahoj, děkuju. Moc se v tom nevyznám, ale myslel jsem e snímač otáček nevypne motor, ale pouze přestane ukazovat otáčkoměr.
to je presne to, ono to je posledna vec co s toho by bola snimana - otacky pre otackomer (tie sa aj tak beru z riadiacej jednotky) - ten clovek sa absolutne nevyzna, preto ti povedal ze to s tym nesuvisi ...
co sa tyka toho ventilatora (na 90% ignorovoat - je to dane tym ze ostava bezat sahara pri prerusenej regeneracii fapu a vtedy da tuto zavadu, ak inac ide vportiadku, nie je to chyba, ale bug)
to je presne to, ono to je posledna vec co s toho by bola snimana - otacky pre otackomer (tie sa aj tak beru z riadiacej jednotky) - ten clovek sa absolutne nevyzna, preto ti povedal ze to s tym nesuvisi ...
co sa tyka toho ventilatora (na 90% ignorovoat - je to dane tym ze ostava bezat sahara pri prerusenej regeneracii fapu a vtedy da tuto zavadu, ak inac ide vportiadku, nie je to chyba, ale bug)
|
|
17.03.2014 22:08 -
|
2677727
|
|
jruze
|
|
|
Jarda striptér zvaný růe je tvůj skoro soused
Se píu jruze né ruze
Jarda striptér zvaný růe je tvůj skoro soused
Se píu jruze :-)) né ruze:-d
|
|
14.02.2015 17:43 -
C4 1.6 Hdi 66kw rok výr. 2008
|
2786850
|
|
Koprus
|
|
|
Ahoj, mám obdobný problém s vozem. Normálně jsem s ním přijel k domu z kratí vyjíďky (asi 10km) potom jsem vypl motoro a kdy jsem jej el opět nastarovat asi po půl hodině, tak sice naskočil ale během několika vteřin zdechl. Od té doby ani uk. Motoro sice točí, ale nenaskočí. U jej mám od úterý (10.2.2015) v servisu, ale zatím nic nenali). Na diagnostiku to napíchli jetě u mě doma a chybu prý hlásil jen senzor klepání, kterým to ale údajně není. Nevíte co by to mohlo být? Nafta byla jetě ve čtvrtině nádre, kontrolky ukazovaly pořád správně, celou dobu auto jezdilo dobře, krásně táhlo, nedávno bylo na stk vechny hodnoty v pohodě... Jediné co jsem si občas viml, e kdy jsem jel na zpátečku do nějakého kopce a rozjíděl jsem se, tak to trochu kuckalo, ale na jedničku se mi to nikdy nestalo...
Ahoj, mám obdobný problém s vozem. Normálně jsem s ním přijel k domu z kratí vyjíďky (asi 10km) potom jsem vypl motoro a kdy jsem jej el opět nastarovat asi po půl hodině, tak sice naskočil ale během několika vteřin zdechl. Od té doby ani uk. Motoro sice točí, ale nenaskočí. U jej mám od úterý (10.2.2015) v servisu, ale zatím nic nenali). Na diagnostiku to napíchli jetě u mě doma a chybu prý hlásil jen senzor klepání, kterým to ale údajně není. Nevíte co by to mohlo být? Nafta byla jetě ve čtvrtině nádre, kontrolky ukazovaly pořád správně, celou dobu auto jezdilo dobře, krásně táhlo, nedávno bylo na stk vechny hodnoty v pohodě... Jediné co jsem si občas viml, e kdy jsem jel na zpátečku do nějakého kopce a rozjíděl jsem se, tak to trochu kuckalo, ale na jedničku se mi to nikdy nestalo...
|
|
14.02.2015 18:29 -
|
2786859
|
|
jumep
|
|
|