| | |
01.01.2013 14:57 -
Re: Nestartuje / C5 II 1.6 Hdi
|
2535875
|
|
Torx
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 9 |
|
|
BSI jednotku jsem neměnil, pouze jsem vyzkouel jinou a ve bylo ok. Před novým rokem se mě podařilo vyměnit hlavu i s vačkami, auto naskočilo a podle prvotního projevu zatím motor lape jak má, ale zatím jetě stojí v dílně.
Nevím proč, ale pořád jsou v provozu (pod proudem) havící svíčky, i kdy je vypnuté zapalování. Tzn. e do půl hodiny je baterka KO. Nevím jestli by mohlo být něco jinak zpět zapojeno, podle rozměrů konektoru (kadý je jiný) asi těko Napadlo mě pátrat po havícím relé, nevíte kde ho najdu, ne zase rozdělám půl motoru
BSI jednotku jsem neměnil, pouze jsem vyzkouel jinou a ve bylo ok. Před novým rokem se mě podařilo vyměnit hlavu i s vačkami, auto naskočilo a podle prvotního projevu zatím motor lape jak má, ale zatím jetě stojí v dílně.
Nevím proč, ale pořád jsou v provozu (pod proudem) havící svíčky, i kdy je vypnuté zapalování. Tzn. e do půl hodiny je baterka KO. Nevím jestli by mohlo být něco jinak zpět zapojeno, podle rozměrů konektoru (kadý je jiný) asi těko:nevim Napadlo mě pátrat po havícím relé, nevíte kde ho najdu, ne zase rozdělám půl motoru:-))
|
|
01.01.2013 16:49 -
|
2535893
|
|
Torx
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Jo díky, bylo tam Párkrát jsem s nim bouchl z kadý strany o stůl a u zase pěkně funguje a svíčky jsou pod proudem jen, kdy mají. Auto u zase funguje jako před tím (jen jsem zvědavej jak dlouho. Díky vem za uitečné rady.
Jo díky, bylo tam:-d Párkrát jsem s nim bouchl z kadý strany o stůl a u zase pěkně funguje a svíčky jsou pod proudem jen, kdy mají. Auto u zase funguje jako před tím (jen jsem zvědavej jak dlouho:-)))). Díky vem za uitečné rady.
|
|
17.01.2013 10:41 -
|
2539568
|
|
jruze
|
|
|
Tak něco obdobného mám teď v dílně : ,,Upravená 1.6 - vyřazen FAP,upravená jednotka(zřejmě čip),10000 Km po rozvodech,auto bez chyb.hláek(u i kdy jezdilo),při startování zvuk potkaného motoru,ne motor umřel tak chod nepravidelný s vybracemi,hláky to neumí - v logu nic - diag bez chyb(předtím padalo do nouzáku - také bez hláek v logu a chyb.hláek na displeji) - fakt bych ,,upravovaté" nakopal do ......
Tak něco obdobného mám teď v dílně : ,,Upravená 1.6 - vyřazen FAP,upravená jednotka(zřejmě čip),10000 Km po rozvodech,auto bez chyb.hláek(u i kdy jezdilo),při startování zvuk potkaného motoru,ne motor umřel tak chod nepravidelný s vybracemi,hláky to neumí - v logu nic - diag bez chyb(předtím padalo do nouzáku - také bez hláek v logu a chyb.hláek na displeji) - fakt bych ,,upravovaté" nakopal do ...... :-((((
|
|
17.01.2013 11:55 -
|
2539570
|
|
jumep
|
|
|
skus diagnostikou upgrade riadiacky, ak sa chyti, mozno ti to tam nahra origo soft
skus diagnostikou upgrade riadiacky, ak sa chyti, mozno ti to tam nahra origo soft
|
|
20.01.2013 18:57 -
|
2540437
|
|
jumep
|
|
|
no je troska zasr...., mam tu nieco podobne ... klepe v tom hydrostel (asi) inak to ide normalne, ale bolo tomu
- zistene ze povodny naftovy filter (100t km)
- pravdepodobne olej rovnako
- zly kontakt na snimaci tlaku
- turbo
- vanu a spodok motora som komplet precistil a preplachol
- zasvinena nadrz / saci kos v nadrzi
- zanesene sanie
- prasknute hadicky na motore
- povoleny egr ventil (neviem ci nebude nieco aj na jeho drahach zle)
- a teraz hydrostel, cize asi celu hlavu este vycistit
resp. som nieco na tych fotkach prehliadol?
no je troska zasr...., mam tu nieco podobne ... klepe v tom hydrostel (asi) inak to ide normalne, ale bolo tomu
- zistene ze povodny naftovy filter (100t km)
- pravdepodobne olej rovnako
- zly kontakt na snimaci tlaku
- turbo
- vanu a spodok motora som komplet precistil a preplachol
- zasvinena nadrz / saci kos v nadrzi
- zanesene sanie
- prasknute hadicky na motore
- povoleny egr ventil (neviem ci nebude nieco aj na jeho drahach zle)
- a teraz hydrostel, cize asi celu hlavu este vycistit
resp. som nieco na tych fotkach prehliadol?
|
|
20.01.2013 19:06 -
|
2540444
|
|
jumep
|
|
|
aha, nepodstatny detail ... mno tak to je skutocne k nicomu ... je asi fakt v takomto pripade vyhodnejsie druhy "motor" ....
aha, nepodstatny detail :) ... mno tak to je skutocne k nicomu ... je asi fakt v takomto pripade vyhodnejsie druhy "motor" ....
|
|
22.01.2013 16:41 -
|
2541078
|
|
Mamlas
|
|
|
To udelal ten ventil takovou paseku jen pri toceni starterem?
To udelal ten ventil takovou paseku jen pri toceni starterem? :-o
|
|
22.01.2013 17:27 -
|
2541146
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
1,6 je črep tak či tak. Neviem čo má s tým dáky čip. A či je lepie motor alebo diely zaleí od cien konkrétnej ponuky.
1,6 je črep tak či tak. Neviem čo má s tým dáky čip. A či je lepie motor alebo diely zaleí od cien konkrétnej ponuky.
|
|
22.01.2013 21:13 -
|
2541357
|
|
Mamlas
|
|
|
Jak je na tom spodek motoru? Ona je to asi sazka do loterie koupit jiny neznamy motor, muze na tom byt uplne stejne.
Jak je na tom spodek motoru? Ona je to asi sazka do loterie koupit jiny neznamy motor, muze na tom byt uplne stejne.
|
|
20.05.2013 19:04 -
|
2581313
|
|
J.Reno
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Ahoj, tak mám také problém s nestartujícím autem. Manelce to za jízdy zdechlo a u nejde natočit. ádná hláka se neobjevila. A kdy jsem to dotáhl domů, tak nejdou okna, světla. Dal jsem novou baterku, páč ta původní lehla a od tý doby se elektrika v autě zbláznila, někdy naběhne rádio a hned se vypne, někdy naběhnou budíky, někdy ne.
Jediná rada bude asi na diagnostiku,co?
Ahoj, tak mám také problém s nestartujícím autem. Manelce to za jízdy zdechlo a u nejde natočit. ádná hláka se neobjevila. A kdy jsem to dotáhl domů, tak nejdou okna, světla. Dal jsem novou baterku, páč ta původní lehla a od tý doby se elektrika v autě zbláznila, někdy naběhne rádio a hned se vypne, někdy naběhnou budíky, někdy ne.
|
|
20.05.2013 20:31 -
|
2581323
|
|
jruze
|
|
|
J.Reno napsal(a): Ahoj, tak mám také problém s nestartujícím autem. Manelce to za jízdy zdechlo a u nejde natočit. ádná hláka se neobjevila. A kdy jsem to dotáhl domů, tak nejdou okna, světla. Dal jsem novou baterku, páč ta původní lehla a od tý doby se elektrika v autě zbláznila, někdy naběhne rádio a hned se vypne, někdy naběhnou budíky, někdy ne.
Projdi pojistky a kostry - i kdy to zavání problém BSI a spol.Startuje to nebo chtěl jsem říct točí a nechytne? imo to nehlásí? řemen přísluenství tam je (a čidlo dole na klikovce) je OK ? Bez diag je to problém poradit a moná i s ní,ale pokud půjde auto načíst tak by se chyba měla identifikovat. Popřípadě vyzkouet jiné BSI a ecu - pokud to nepůjde načíst a napřed zkouknout elektroinstalaci - mechanické pokození Není cítit ?
Projdi pojistky a kostry - i kdy to zavání problém BSI a spol.Startuje to nebo chtěl jsem říct točí a nechytne? imo to nehlásí? řemen přísluenství tam je (a čidlo dole na klikovce) je OK ? Bez diag je to problém poradit a moná i s ní,ale pokud půjde auto načíst tak by se chyba měla identifikovat. Popřípadě vyzkouet jiné BSI a ecu - pokud to nepůjde načíst a napřed zkouknout elektroinstalaci - mechanické pokození Není cítit ? :nevim
|
|
20.05.2013 21:25 -
|
2581355
|
|
J.Reno
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
pojistky ok,čidlo na klice se zdá OK,čidlo na vačce asi taky ok,elektroinstalace prolezlá. Po zapnutí klíčku se zdá ve ok, jen ručičky vypnou po cca 5 vteřinách a vzápětí na to i rádio.Zůstane svítit jen kontrolka motoru. Horí je, e se to na diag. blbě tahá na laně
pojistky ok,čidlo na klice se zdá OK,čidlo na vačce asi taky ok,elektroinstalace prolezlá. Po zapnutí klíčku se zdá ve ok, jen ručičky vypnou po cca 5 vteřinách a vzápětí na to i rádio.Zůstane svítit jen kontrolka motoru. Horí je, e se to na diag. blbě tahá na laně:-d
|
|
| |
|
|