| | |
02.12.2012 13:58 -
Re: Automatická převodovka - nesvítí světla zpátečky
|
2527275
|
|
grim
|
|
|
tělo spínače (bílý obdélník) je nasazené na dva černé kolíky, které jsou pak teplem rozplácnuté, take to asi nějak rozumně nerozloím (číslo bude asi z druhé strany, jetě mrknu). kadopádně to vypadá, e funkce je taková - pokud je jezdec mimo toho lutého čudlíku, tak je spínač rozepnutý, kdy je na něm (poloha řadící páky na "R") je sepnutý. zkouel jsem propípnout i tak, e jsem odjel jezdcem a mačkal/povoloval lutý čudlík a pípalo/nepípalo.
tělo spínače (bílý obdélník) je nasazené na dva černé kolíky, které jsou pak teplem rozplácnuté, take to asi nějak rozumně nerozloím (číslo bude asi z druhé strany, jetě mrknu). kadopádně to vypadá, e funkce je taková - pokud je jezdec mimo toho lutého čudlíku, tak je spínač rozepnutý, kdy je na něm (poloha řadící páky na "R") je sepnutý. zkouel jsem propípnout i tak, e jsem odjel jezdcem a mačkal/povoloval lutý čudlík a pípalo/nepípalo.
|
|
02.12.2012 18:15 -
|
2527325
|
|
grim
|
|
|
no.. take jsem to celé zase smontoval, zkusil a... krom toho, e jsem zmrzlý jak prase, tak nového nic. buď je teda patný ten přepínač nebo jsem gramlavý nebo je chyba jetě někde jinde.
no.. take jsem to celé zase smontoval, zkusil a... krom toho, e jsem zmrzlý jak prase, tak nového nic. buď je teda patný ten přepínač nebo jsem gramlavý nebo je chyba jetě někde jinde.
|
|
02.12.2012 18:28 -
|
2527334
|
|
jumep
|
|
|
nema byt moc kde, z bsm ide kabel s klucovym + na ten polohovac a z neho do BSI ktora spusta svetla atd.
mas parkovaci asistent?
nema byt moc kde, z bsm ide kabel s klucovym + na ten polohovac a z neho do BSI ktora spusta svetla atd.
mas parkovaci asistent?
|
|
02.12.2012 19:53 -
|
2527374
|
|
grim
|
|
|
parkovací asistent nemám, ale napadlo mě (u trochu ze zoufalství ), jestli to není jetě nějak víc provázané a nemůe to ovlivnit třeba to, e si někdo "půjčil" velký displej a rádio. u předních jsem dnes při tom montování nael nějaké volné konektory a nevím na co jsou. vzadu jsem to jetě moc nezkoumal, ale moná tam někdy něco bylo, protoe nárazník není původní.
parkovací asistent nemám, ale napadlo mě (u trochu ze zoufalství :) ), jestli to není jetě nějak víc provázané a nemůe to ovlivnit třeba to, e si někdo "půjčil" velký displej a rádio. u předních jsem dnes při tom montování nael nějaké volné konektory a nevím na co jsou. vzadu jsem to jetě moc nezkoumal, ale moná tam někdy něco bylo, protoe nárazník není původní.
|
|
02.12.2012 19:57 -
|
2527376
|
|
jumep
|
|
|
to je uplne jedno ... nema zo spiatockou uplne nic ... len som chcel vediet ci pocujes zaradenie (mohli by byt ziarovky mrtve )
rovnako v diagnostike to vidis, ale na 90% to typujem na ten volic ...
to je uplne jedno ... nema zo spiatockou uplne nic ... len som chcel vediet ci pocujes zaradenie (mohli by byt ziarovky mrtve :) )
rovnako v diagnostike to vidis, ale na 90% to typujem na ten volic ...
|
|
02.12.2012 20:07 -
|
2527383
|
|
grim
|
|
|
myslím si to, ale tonoucí se stébla chytá.. . árovky vzadu jsem měl samozřejmě taky vydělané a naměřil jsem asi jen 0,05V, co je celkem málo.. bohuel nejsem elektrikář a nemám schéma, tak se není čeho chytit. mít schéma, tak jdu po drátech. začnu u toho voliče a pokračuju dál.. sice jsem si zatím nikde neviml, ale můe být třeba někde nějaký horí káblík. u se mi stalo na druhém autě (vw), e mi blblo nedalo se přijit na to proč - a jsem v kufru nael povolenou kostru.
myslím si to, ale tonoucí se stébla chytá.. :). árovky vzadu jsem měl samozřejmě taky vydělané a naměřil jsem asi jen 0,05V, co je celkem málo.. bohuel nejsem elektrikář a nemám schéma, tak se není čeho chytit. mít schéma, tak jdu po drátech. začnu u toho voliče a pokračuju dál.. sice jsem si zatím nikde neviml, ale můe být třeba někde nějaký horí káblík. u se mi stalo na druhém autě (vw), e mi blblo nedalo se přijit na to proč - a jsem v kufru nael povolenou kostru.
|
|
02.12.2012 20:14 -
|
2527386
|
|
jumep
|
|
|
ako som ti poveda, kabel ide z BSM (poistkovka v motorovom priestore) na ten volic co si mal otvoreny a z nehod do BSI, ktora zopne spiatocky
nema to skratka kde inde byt
skor si myslim ze si nieco prehliadol ked si to mal otvorenena tej 4hp20 som to pekne videl ako opalene kontakty
ako som ti poveda, kabel ide z BSM (poistkovka v motorovom priestore) na ten volic co si mal otvoreny a z nehod do BSI, ktora zopne spiatocky
nema to skratka kde inde byt
skor si myslim ze si nieco prehliadol ked si to mal otvorenena tej 4hp20 som to pekne videl ako opalene kontakty
|
|
02.12.2012 20:21 -
|
2527387
|
|
grim
|
|
|
moné to samozřejmě je. kdytak to jetě jednou můu rozebrat. ale zkouel jsem to propípávat a zdálo se to ok. teď teda zkusím jít po drátech. jetě mě napadlo (nevím co to můe udělat) označit si polohu, sundat ten měnič, jen otočit klíčkem a pak otáčet ručně voličem a sledovat co se bude dít. asi je fakt patný, ale nerad bych koupil nový namontoval a.. zpátečka nesvítí. proto radi zkusím i blbosti, protoe není zrovna levný.
moné to samozřejmě je. kdytak to jetě jednou můu rozebrat. ale zkouel jsem to propípávat a zdálo se to ok. teď teda zkusím jít po drátech. jetě mě napadlo (nevím co to můe udělat) označit si polohu, sundat ten měnič, jen otočit klíčkem a pak otáčet ručně voličem a sledovat co se bude dít. asi je fakt patný, ale nerad bych koupil nový namontoval a.. zpátečka nesvítí. proto radi zkusím i blbosti, protoe není zrovna levný.
|
|
02.12.2012 20:25 -
|
2527388
|
|
jumep
|
|
|
spajaju sa piny A1 a A2, ked zaradis spiatocku tak tieto 2 budu spojene
spajaju sa piny A1 a A2, ked zaradis spiatocku tak tieto 2 budu spojene
|
|
02.12.2012 20:37 -
|
2527404
|
|
grim
|
|
|
rozeberu to v té svorkovnici na převodovce, zkusím a dám vědět.
rozeberu to v té svorkovnici na převodovce, zkusím a dám vědět.
|
|
02.12.2012 21:02 -
|
2527419
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze ne ... a dokonca neviem ci nemusi byt nastartovany motor aby to svietilo ..
myslim ze ne ... a dokonca neviem ci nemusi byt nastartovany motor aby to svietilo ..
|
|
04.12.2012 12:49 -
|
2528061
|
|
grim
|
|
|
jak to dopadlo s tím zkouením? já se zatím (kvůli počasí) nedostal k ničemu.
jak to dopadlo s tím zkouením? já se zatím (kvůli počasí) nedostal k ničemu.
|
|
04.12.2012 15:04 -
|
2528129
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
U AL4 stačí otočit klíček v zapalování, zařadit zpátečku a světla se rozsvítí.
U AL4 stačí otočit klíček v zapalování, zařadit zpátečku a světla se rozsvítí.
|
|
05.12.2012 00:35 -
|
2528351
|
|
grim
|
|
|
jj, chtěl bych, aby to bylo tak jednoduché.. . čistě náhodou.. ten volič někdo nemáte aspoň na odzkouení?
jj, chtěl bych, aby to bylo tak jednoduché.. :). čistě náhodou.. ten volič někdo nemáte aspoň na odzkouení?
|
|
04.01.2013 13:15 -
|
2536728
|
|
grim
|
|
|
take můu napsat - vyřeeno. dal jsem nakonec nový volič.
take můu napsat - vyřeeno. dal jsem nakonec nový volič.
|
|
22.10.2013 21:18 -
|
2629222
|
|
hromar
|
Město: Adrpach, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Ahoj tak mi taky přestala svítit zpátečka, můe mi prosím napsat kolik jsi dal za ten nový volič? Nevíte kdo mi to opravil v okolí Prahy nebo na trutnovsku?
Ahoj tak mi taky přestala svítit zpátečka, můe mi prosím napsat kolik jsi dal za ten nový volič? Nevíte kdo mi to opravil v okolí Prahy nebo na trutnovsku?
|
|
22.10.2013 21:28 -
|
2629229
|
|
jumep
|
|
|
mozno by sa ten volic dal opravit, ten posledny co som mal otvoreny mal len prihnute kontakty
2257 47 - novy volic stoje 128EUR
vymena je relativne pomerne jednoducha
mozno by sa ten volic dal opravit, ten posledny co som mal otvoreny mal len prihnute kontakty
2257 47 - novy volic stoje 128EUR
vymena je relativne pomerne jednoducha
|
|
| |
|
|