| | |
01.12.2012 15:18 -
Automatická převodovka - nesvítí světla zpátečky
|
2527006
|
|
grim
|
|
|
zdravím ve spolek, mám otázku ohledně zadních couvacích světel u automatu (2.0hdi). dám zpátečku a světla nesvítí. snail jsem se hledat čím to můe být a vude jsem viděl jen řeení pro manuální převodovku. je to můj první automat, take dost tápu.. první věc, se kterou prosím pomoct je ta, kde vůbec ten spínač hledat? . tipnul bych si, e by to mohla být nějaká "krabička" nahoře na převodovce, přes kterou jde kulisa táhla řazení podle service.citroen.com myslím, e číslo 252927). u teď díky za pomoc.
zdravím ve spolek, mám otázku ohledně zadních couvacích světel u automatu (2.0hdi). dám zpátečku a světla nesvítí. snail jsem se hledat čím to můe být a vude jsem viděl jen řeení pro manuální převodovku. je to můj první automat, take dost tápu.. první věc, se kterou prosím pomoct je ta, kde vůbec ten spínač hledat? :). tipnul bych si, e by to mohla být nějaká "krabička" nahoře na převodovce, přes kterou jde kulisa táhla řazení podle service.citroen.com myslím, e číslo 252927). u teď díky za pomoc.
|
|
01.12.2012 17:27 -
Re: Automatická převodovka - nesvítí světla zpátečky
|
2527011
|
|
flyteSVK
|
|
|
Predpokladam, ze poistky si pozeral. AK nie, tak je to maxi F1 (pod kapotou)
Predpokladam, ze poistky si pozeral. AK nie, tak je to maxi F1 (pod kapotou)
|
|
01.12.2012 19:29 -
|
2527014
|
|
jumep
|
|
|
na spiatockovu poistku je zapojenych xy veci takze by to hadzalo antipollution fault a podobne
u 4hp20 som to uz riesil, u AL4 idem pohladat
takze zbezne: rovnako ako 4HP20 aj tuto je spiatocka brana z volicu radenia, priamo na prevodovke kde je zapojene lano, v tom bude problem
diel: 2529 27, skor ako by som to kupoval, asi by som to skusil rozobrat, stoji to 120E
na spiatockovu poistku je zapojenych xy veci takze by to hadzalo antipollution fault a podobne
u 4hp20 som to uz riesil, u AL4 idem pohladat
takze zbezne: rovnako ako 4HP20 aj tuto je spiatocka brana z volicu radenia, priamo na prevodovke kde je zapojene lano, v tom bude problem
diel: 2529 27, skor ako by som to kupoval, asi by som to skusil rozobrat, stoji to 120E
|
|
01.12.2012 19:56 -
|
2527015
|
|
grim
|
|
|
jj, take to jsem si tipnul celkem správně, i tu cenu u mi kamarád zjistil - celkem raketa..
nové poznatky - zkusil jsem se k tomu propracovat a po sundání filtrboxu jsem uviděl, jak to vypadá naivo. zítra zkusím odmontovat a mrknout dovniř. kdy jsem se na to dnes díval, tak mě zarazila jedna věc - směrem k chladičové stěně je na tom voliči jakoby konektor se dvěma jazýčky (nebo jak to popsat - zítra vyfotím) a tam nebylo zapojené nic, ani jsem si neviml ničeho, co by tam lo připojit. je to tam k něčemu nebo je to jen tak?
jj, take to jsem si tipnul celkem správně, i tu cenu u mi kamarád zjistil - celkem raketa..
nové poznatky - zkusil jsem se k tomu propracovat a po sundání filtrboxu jsem uviděl, jak to vypadá naivo. zítra zkusím odmontovat a mrknout dovniř. kdy jsem se na to dnes díval, tak mě zarazila jedna věc - směrem k chladičové stěně je na tom voliči jakoby konektor se dvěma jazýčky (nebo jak to popsat - zítra vyfotím) a tam nebylo zapojené nic, ani jsem si neviml ničeho, co by tam lo připojit. je to tam k něčemu nebo je to jen tak?
|
|
01.12.2012 20:06 -
|
2527017
|
|
jumep
|
|
|
mam tu v garazi jednu al4, mozem zajtra pozret
mam tu v garazi jednu al4, mozem zajtra pozret
|
|
01.12.2012 20:19 -
|
2527018
|
|
grim
|
|
|
tak to je super. já zapracuju na fotce a na vydělání.
tak to je super. já zapracuju na fotce a na vydělání.
|
|
01.12.2012 20:24 -
|
2527020
|
|
jumep
|
|
|
lano len vycvaknes, mozno sa bude vzpierat ale ono podda
a potom myslim len odsrobovat packu cely ten bazmeg a vytiahnut to ....
predpokladam ze to bude znitovame
lano len vycvaknes, mozno sa bude vzpierat ale ono podda
a potom myslim len odsrobovat packu cely ten bazmeg a vytiahnut to ....
predpokladam ze to bude znitovame
|
|
01.12.2012 20:28 -
|
2527022
|
|
grim
|
|
|
ok. doufám, e jsem se dobře díval a co jsem viděl byly torxové roubky. nýtky by mě moc nepotěily.
ok. doufám, e jsem se dobře díval a co jsem viděl byly torxové roubky. nýtky by mě moc nepotěily.
|
|
01.12.2012 20:31 -
|
2527024
|
|
jumep
|
|
|
pri 4HP20 tam boli nity a muselo sa to rozvrtat, daval som to nove, lebo som nevedel co ma caka ked to otvorim
tu mas pravdu su torxy, dolezite je nicim netocit ked das packu dole
tu som to nemusel riesit este, takze neviem
predpokladam ale ze tam budu bezce a kontakty na konkretnych miestach
tu je par fotiek, ta AL4 je v aute ktore je po poziari a bazarnik to len tak polepil, takze je tam bordelu ze az
pri 4HP20 tam boli nity a muselo sa to rozvrtat, daval som to nove, lebo som nevedel co ma caka ked to otvorim
tu mas pravdu su torxy, dolezite je nicim netocit ked das packu dole
tu som to nemusel riesit este, takze neviem
predpokladam ale ze tam budu bezce a kontakty na konkretnych miestach
tu je par fotiek, ta AL4 je v aute ktore je po poziari a bazarnik to len tak polepil, takze je tam bordelu ze az
Přílohy: P1170238_1024x768.JPG ( 204368b ) - P1170239_1024x768.JPG ( 245143b ) - P1170240_1024x768.JPG ( 233452b ) - P1170243_1024x768.JPG ( 184028b ) - P1170244_1024x768.JPG ( 240372b ) - |
|
01.12.2012 23:44 -
|
2527113
|
|
grim
|
|
|
vypadá to, e by to mohla být práce na "dlouhé zimní večery" . díky za fotky. na té poslední je vidět to (ten jakoe konektor), co jsem se o něco vý snail popsat. i u tohoto to z fotky vypadá, e zapojený nebyl. s dovolením jsem to do té fotky označil kroukem a přikládám.
vypadá to, e by to mohla být práce na "dlouhé zimní večery" :). díky za fotky. na té poslední je vidět to (ten jakoe konektor), co jsem se o něco vý snail popsat. i u tohoto to z fotky vypadá, e zapojený nebyl. s dovolením jsem to do té fotky označil kroukem a přikládám.
Přílohy: P1170244_1024x768_.JPG ( 149249b ) - |
|
01.12.2012 23:50 -
|
2527117
|
|
jumep
|
|
|
cistit to nebudem, spravil som co bolo treba na tom a ked to majitel bude chciet, potom sa to moze riesit, ale to trocha inac (uvidime ako sa ten automat bude vobec chovat)
ten konktor - uvidis co to je ked to otvoris, ale zjavne zapojeny nebude a je skor pravdepodobne ze to je vystup pre starsie typi aut
podstatne tu je ten konektor zboku, resp. ten kabel zboku, ked to otvoris najdes asi to co je v prvych fotkach odo mna, skus to vycistit a poupravovat kontakty, ak to nepojde, neostane ti nic ine len kupit nove
cistit to nebudem, spravil som co bolo treba na tom a ked to majitel bude chciet, potom sa to moze riesit, ale to trocha inac (uvidime ako sa ten automat bude vobec chovat)
ten konktor - uvidis co to je ked to otvoris, ale zjavne zapojeny nebude a je skor pravdepodobne ze to je vystup pre starsie typi aut
podstatne tu je ten konektor zboku, resp. ten kabel zboku, ked to otvoris najdes asi to co je v prvych fotkach odo mna, skus to vycistit a poupravovat kontakty, ak to nepojde, neostane ti nic ine len kupit nove
|
|
02.12.2012 11:37 -
|
2527185
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Zeptám se tě, kdy zařadí zpátečku, rozsvítí se ti na přístrojovce R ?
Zeptám se tě, kdy zařadí zpátečku, rozsvítí se ti na přístrojovce R ?
|
|
02.12.2012 11:38 -
|
2527190
|
|
jumep
|
|
|
Rko na budiku je brane z pocitaca prevodovky, nie z paky
z paky su spiatockove svetla a parkovaci senzor / VAN informacia o spiatocke
Rko na budiku je brane z pocitaca prevodovky, nie z paky
z paky su spiatockove svetla a parkovaci senzor / VAN informacia o spiatocke
|
|
02.12.2012 11:51 -
|
2527200
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Já se zeptal blbě otázka měla znít zdali lze zpátečku v pohodě zařadit. Vím e u toho voliče stačí kdy je troičku posunutý a u můe blbnout volba řazení. Nedávno jsem to taky řeil. Pokud nezařadí zpátečku, světla se nerozsvítí.
Já se zeptal blbě :-) otázka měla znít zdali lze zpátečku v pohodě zařadit. Vím e u toho voliče stačí kdy je troičku posunutý a u můe blbnout volba řazení. Nedávno jsem to taky řeil. Pokud nezařadí zpátečku, světla se nerozsvítí.
|
|
02.12.2012 13:03 -
|
2527249
|
|
grim
|
|
|
take jsem se díval na pojistky pod kapotou (u jednotky) a vechny ok. pak jsem se dal na rozebírání. lo to celkem dobře a výsledek je na fotce. před rozebráním jsem dal řadičku do polohy "R", abych věděl jak kde to bude ustavené po rozebrání. je to vidět na fotce. oproti 4HP20 toto vypadá elegantněji.
do červeného krouku jsem označil polohu při "R". je vidět, e jezdec (nebo jak to nazvat) v této pozici tlačí na spínač (bílá krabička se lutým čudlíkem). myslím si, e tím by měla být sepnutá zpátečka (světla). při propípnutí na konektorů (modrý oválek) a následném posunutí jezdce to pípá/nepípá - vypadá to v pořádku. take to můu jen očistit, poupravit kontakty jezdce a víc s tím asi neudělám.
bobe - zpátečku jde fyzicky zařadit (myslím si) v klidu. i rychlosti dopředu nejeví se jeví ok. na palubáku se "R" rozsvěcuje. i vzhledem k té fotce bych řekl, e to bylo ustavené dobře (přidávám i fotku před odmontováním).
take jsem se díval na pojistky pod kapotou (u jednotky) a vechny ok. pak jsem se dal na rozebírání. lo to celkem dobře a výsledek je na fotce. před rozebráním jsem dal řadičku do polohy "R", abych věděl jak kde to bude ustavené po rozebrání. je to vidět na fotce. oproti 4HP20 toto vypadá elegantněji.
do červeného krouku jsem označil polohu při "R". je vidět, e jezdec (nebo jak to nazvat) v této pozici tlačí na spínač (bílá krabička se lutým čudlíkem). myslím si, e tím by měla být sepnutá zpátečka (světla). při propípnutí na konektorů (modrý oválek) a následném posunutí jezdce to pípá/nepípá - vypadá to v pořádku. take to můu jen očistit, poupravit kontakty jezdce a víc s tím asi neudělám.
bobe - zpátečku jde fyzicky zařadit (myslím si) v klidu. i rychlosti dopředu nejeví se jeví ok. na palubáku se "R" rozsvěcuje. i vzhledem k té fotce bych řekl, e to bylo ustavené dobře (přidávám i fotku před odmontováním).
Přílohy: 2012-12-02-277.jpg ( 490915b ) - 2012-12-02-275.jpg ( 737065b ) - |
|
02.12.2012 13:12 -
|
2527257
|
|
jumep
|
|
|
schema naznacuje ze spiatocka je na tych bezcoch, ale to urcite povedat neviem ...
kazdopadne ak nevidis nic zodrate alebo nedoliehave, nezostava ti nic ine len to vymenit
inak je to poistka F4 v motorovom priestore (ale ta ma na svedomi aj vahu vzduchu a podobne, cize by to islo hned do antipollution fault)
schema naznacuje ze spiatocka je na tych bezcoch, ale to urcite povedat neviem ...
kazdopadne ak nevidis nic zodrate alebo nedoliehave, nezostava ti nic ine len to vymenit :(
inak je to poistka F4 v motorovom priestore (ale ta ma na svedomi aj vahu vzduchu a podobne, cize by to islo hned do antipollution fault)
|
|
02.12.2012 13:24 -
|
2527262
|
|
grim
|
|
|
je na tom nějaká vazelínka, tak to zkusím celé pořádně očistit, troku poladit kontakty - řekl bych, e směřem k okraji to tlačí víc. pak to sloím a vyzkouím. jestli se to nezlepí, tak by asi nebylo na kodu prubnout nějaký funkční jetý, jestli je to opravdu tím nebo je chyba jestě někde jinde. mám to pak zase lehce máznout vazelínou? na té tvojí fotce mi přijde, e je to suché.
je na tom nějaká vazelínka, tak to zkusím celé pořádně očistit, troku poladit kontakty - řekl bych, e směřem k okraji to tlačí víc. pak to sloím a vyzkouím. jestli se to nezlepí, tak by asi nebylo na kodu prubnout nějaký funkční jetý, jestli je to opravdu tím nebo je chyba jestě někde jinde. mám to pak zase lehce máznout vazelínou? na té tvojí fotce mi přijde, e je to suché.
|
|
02.12.2012 13:31 -
|
2527265
|
|
jumep
|
|
|
mazni to, ale vazelinu pouzi nevodivu nehydrofilnu ...
mazni to, ale vazelinu pouzi nevodivu nehydrofilnu ...
|
|
02.12.2012 13:35 -
|
2527266
|
|
grim
|
|
|
jasné, abych se pak nedivil.. . doufám, e něco doma najdu.
jasné, abych se pak nedivil.. :). doufám, e něco doma najdu.
|
|
02.12.2012 13:38 -
|
2527267
|
|
jumep
|
|
|
ak to mas otvorene, skus pozret este na ten spinac co to je zac, opis z neho cisla pripadne a skus merat ci ho nedonutis ku kontaktu
ak to mas otvorene, skus pozret este na ten spinac co to je zac, opis z neho cisla pripadne a skus merat ci ho nedonutis ku kontaktu
|
|
| |
|
|