| | |
17.10.2012 15:58 -
Únik paliva
|
2513338
|
|
lemac
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Sice jsem podobné problémy na fóru nael, ale vdy zastrčené v tématech, které úplně nesouviselo. Problém je v tom, e mi z vysokotlakého čerpadla po nastartování kape nafta. Kape mi to z té přední strany jakoby z pod toho deklíku, který je přidělán čtyřmi rouby (viz. příloha). Zajímavé je, e začne kapat po nastartování a pak po chvíli přestane. Máte nějaké tipy co to bude a jak se řeí oprava?
Sice jsem podobné problémy na fóru nael, ale vdy zastrčené v tématech, které úplně nesouviselo. Problém je v tom, e mi z vysokotlakého čerpadla po nastartování kape nafta. Kape mi to z té přední strany jakoby z pod toho deklíku, který je přidělán čtyřmi rouby (viz. příloha). Zajímavé je, e začne kapat po nastartování a pak po chvíli přestane. Máte nějaké tipy co to bude a jak se řeí oprava?
Přílohy: 00012523.jpg ( 97506b ) - |
|
17.10.2012 18:43 -
Re: Únik paliva
|
2513392
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Je na to opravna sada gumiciek. ROzobrat, to treba, ale vyskáču odtial dáke veci tak pozor na to. Tu kocku co drzia tie 4 srobiky treba potom jemne zbrusit lebo bude prehnuta na 99%. No a vymenit gumicky a zlozit.
Je na to opravna sada gumiciek. ROzobrat, to treba, ale vyskáču odtial dáke veci tak pozor na to. Tu kocku co drzia tie 4 srobiky treba potom jemne zbrusit lebo bude prehnuta na 99%. No a vymenit gumicky a zlozit.
|
|
17.10.2012 19:08 -
|
2513395
|
|
epleta
|
|
|
jasne, existuje opravna sada, apropo ak si menej zdatný nechaj si to radej urobi lebo keď potratí komponenty tak si f predli
jasne, existuje opravna sada, apropo ak si menej zdatný nechaj si to radej urobi lebo keď potratí komponenty tak si f predli ;-)
|
|
18.10.2012 11:11 -
|
2513487
|
|
lemac
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Díky za info, máte někdo nápad, kde koupit opravnou sadu a info o ceně?
Díky za info, máte někdo nápad, kde koupit opravnou sadu a info o ceně? :-)
|
|
18.10.2012 14:44 -
|
2513548
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Zdarec, stalo se mi to na předchozí C51/2.0 HDI také, mechanik říkal, e vyměnil nějaký 2 "o" krouky" na vstupu nízkotlaku. Moc tomu nerozumím, ale stálo mě to asi 100 Kč Ale objevovalo se to přesně jak píe, pod tou vystouplou částí na roubech.
Zdarec, stalo se mi to na předchozí C51/2.0 HDI také, mechanik říkal, e vyměnil nějaký 2 "o" krouky" na vstupu nízkotlaku. Moc tomu nerozumím, ale stálo mě to asi 100 Kč :-) Ale objevovalo se to přesně jak píe, pod tou vystouplou částí na roubech.
|
|
18.10.2012 20:05 -
|
2513605
|
|
DOUFAK
|
|
|
Tak to se picnu! Mě tohle dělali v r.2007 v Boschi v Praze naproti Dojáčkovi Citroen a vzali si K.... 1800kč. Přitom to je lapálie,ale já nevěděl právě,co mi z pod té destičky vyskáče,tak jsem nechtěl riskovat,e něco poztrácím... Tuím,e ta sada gumiček stála 180 kč.
A od té doby co mi to dělali,tak mi to hlásí poruchu hlidání vysokého tlaku paliva - typ detekce -tlak nií ne určený !!!
Tak to se picnu!:-o Mě tohle dělali v r.2007 v Boschi v Praze naproti Dojáčkovi Citroen a vzali si K.... 1800kč.:nevim Přitom to je lapálie,ale já nevěděl právě,co mi z pod té destičky vyskáče,tak jsem nechtěl riskovat,e něco poztrácím... Tuím,e ta sada gumiček stála 180 kč.
A od té doby co mi to dělali,tak mi to hlásí poruchu hlidání vysokého tlaku paliva - typ detekce -tlak nií ne určený !!!
|
|
01.11.2012 06:22 -
|
2516851
|
|
lemac
|
|
|
Tak ta nafta mi teče jen po startu. Kdy za studena nastartuju, tak začne kapat, cca minutu, pak přestane. Zajímavé.
Tak ta nafta mi teče jen po startu. Kdy za studena nastartuju, tak začne kapat, cca minutu, pak přestane. Zajímavé.
|
|
01.11.2012 14:41 -
|
2516966
|
|
globodera
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ahoj vichni tak mi to teče taky ale trochu od jinud jedná se o to horní víčko s odpojovačem vysokého tlaku a taky jen ráno ale přidám e pouze pokud teploty padnou pod nulu, máte někdo typ na opravnou sadu? Kdo ji prodává? Nebo rovnou katalogová čísla bosche? Díky moc a naftě zdar. Teda spí nezdar.
Ahoj vichni tak mi to teče taky ale trochu od jinud jedná se o to horní víčko s odpojovačem vysokého tlaku a taky jen ráno ale přidám e pouze pokud teploty padnou pod nulu, máte někdo typ na opravnou sadu? Kdo ji prodává? Nebo rovnou katalogová čísla bosche? Díky moc a naftě zdar. T:-)eda spí nezdar. :-((((
|
|
04.11.2012 18:33 -
|
2517712
|
|
lemac
|
|
|
Tak jak, mátě někdo zkuenost, info, nápad?
Tak jak, mátě někdo zkuenost, info, nápad? :-p
|
|
04.11.2012 20:37 -
|
2517803
|
|
jumep
|
|
|
vymontovat von a spravit, co viac cakas?
ked to nevies - odporucam to nechat niekomu kto vie (rozvody, vymontovat a pretesnit cerpadlo, zlozit)
vymontovat von a spravit, co viac cakas?
ked to nevies - odporucam to nechat niekomu kto vie (rozvody, vymontovat a pretesnit cerpadlo, zlozit)
|
|
05.11.2012 09:03 -
|
2518031
|
|
lemac
|
|
|
Třeba by se ikla odpověď na otázku globodera. "máte někdo typ na opravnou sadu? Kdo ji prodává? Nebo rovnou katalogová čísla bosche?". Jsem člověk, kterej si větinu věci opraví sám, ale jsem rád, kdy vím, do čeho jdu. Kdy mi tady člověk se zkuensotmi s danou problematikou řekne, KALI NA TO, svěř to servisu, bez potřebného vybavení to doma nedá, tak si nechám poradit a učiním tak. Jinak to odvezu mému mechoovi, nechám vymontovat, přetěsním si sám a pak nechám vrátit a nahodit zpět rozvody. Ale bez potřebných informací to doma neudělám, kdy nevím, co koupit, kde koupit, na co si dát pozor atd. Předem díky za info
Třeba by se ikla odpověď na otázku globodera. "máte někdo typ na opravnou sadu? Kdo ji prodává? Nebo rovnou katalogová čísla bosche?". Jsem člověk, kterej si větinu věci opraví sám, ale jsem rád, kdy vím, do čeho jdu. Kdy mi tady člověk se zkuensotmi s danou problematikou řekne, KALI NA TO, svěř to servisu, bez potřebného vybavení to doma nedá, tak si nechám poradit a učiním tak. Jinak to odvezu mému mechoovi, nechám vymontovat, přetěsním si sám a pak nechám vrátit a nahodit zpět rozvody. Ale bez potřebných informací to doma neudělám, kdy nevím, co koupit, kde koupit, na co si dát pozor atd. Předem díky za info ;-)
|
|
05.11.2012 16:40 -
|
2518178
|
|
jumep
|
|
|
ale vsetko tu uz bolo povedane, akurat presnu sadu nemame, staci skusit hladat po internete alebo specializovanych bosch predajniach
co ta caka tu uz bolo napisane - konkretne tu .link.
cakas presny navod? to su veci do ktorych by si sa bez nejakej znalosti nemal pustat .... preto tu nejako moc presne navody nedavame na to, nie je to tym zeby sme nechceli, ale je to skor pre vasu bezpecnost aby ste sa nepustali do niecoho kde treba fakt nejaku zrucnost a znalost (priklady sa daju napr. hladat v rozoberani pacok - comu kde tu zopar ludi utrhlo kabliky veduce do airbagu...), ak ju mam, nebudem potrebovat viac ako bolo napisane - .link. tu mas zhruba schematicky nakres toho cerpadla
ale vsetko tu uz bolo povedane, akurat presnu sadu nemame, staci skusit hladat po internete alebo specializovanych bosch predajniach
co ta caka tu uz bolo napisane - konkretne tu http://www.c5club.cz/diskuze/single/2513392-re-unik-paliva/
cakas presny navod? to su veci do ktorych by si sa bez nejakej znalosti nemal pustat .... preto tu nejako moc presne navody nedavame na to, nie je to tym zeby sme nechceli, ale je to skor pre vasu bezpecnost aby ste sa nepustali do niecoho kde treba fakt nejaku zrucnost a znalost (priklady sa daju napr. hladat v rozoberani pacok - comu kde tu zopar ludi utrhlo kabliky veduce do airbagu...), ak ju mam, nebudem potrebovat viac ako bolo napisane - http://www.c5club.cz/clanky/vseobecne-informace-o-c5/motory/princip-system-primeho-vstrikovani-hdi tu mas zhruba schematicky nakres toho cerpadla
|
|
10.11.2012 11:51 -
|
2520207
|
|
lemac
|
|
|
Díky moc za info. Nechám si poradit Prosím ty z vás, kteří nechávali vysokotlaké čerpadlo někde přetěsnit, jestli byste mohli dát tip, kde a za kolik. Ideálně někde poblí trasy Zlín - Brno - Třebíč - Jihlava. Díky vem za tipy!!!
Díky moc za info. Nechám si poradit :-) Prosím ty z vás, kteří nechávali vysokotlaké čerpadlo někde přetěsnit, jestli byste mohli dát tip, kde a za kolik. Ideálně někde poblí trasy Zlín - Brno - Třebíč - Jihlava. Díky vem za tipy!!!
|
|
13.11.2012 07:29 -
|
2521368
|
|
globodera
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ahoj vichni, take asi takhle, 1.-čerpadlo ven, 2.- odvezeno na přetěsnění Kladno, 3.- zjitěn únik paliva a hlavně překvapující dotaz technika " to auto jezdilo?" 4. - totální rozborka, dneska to snad sloí ...... cena cca 8000,- napíu víc a to budu mít v ruce. No pecka skoro jako repas. to se nám ta nafta ale vyplatí co?
Take auto v kupě je to epot květin, take doporučuji pokud to začne někde prosakovat tak odborníkům a na stolici, je to přece jenom jistota sice to něco stojí ale......
Ahoj vichni, take asi takhle, 1.-čerpadlo ven, 2.- odvezeno na přetěsnění Kladno, 3.- zjitěn únik paliva a hlavně překvapující dotaz technika " to auto jezdilo?" 4. - totální rozborka, dneska to snad sloí ...... cena cca 8000,- napíu víc a to budu mít v ruce. No pecka skoro jako repas. to se nám ta nafta ale vyplatí co? :-(
Take auto v kupě je to epot květin, take doporučuji pokud to začne někde prosakovat tak odborníkům a na stolici, je to přece jenom jistota sice to něco stojí ale......
|
|
12.12.2012 14:45 -
|
2530333
|
|
jumep
|
|
|
tak nove poznatky ohladom cerpadla,
ked toto zacne tiect je to bohuzial nestastna konstrukcia prvych cerpadiel, tlak ohne hlavu na cerpadle a potom tadial zacne tiect nafta, ze 80% cerpadiel ked sa daju dole hlavi tece
nova hlava stoji okolo 30E, na tom jednom co teraz mame otvorene sa kupovala ta s odpajacim ventilom, ostatne dve sa dali zarovnat (rovinna bruska)
ak to teda niekomu tece, vacsinou asi nebude stacit vymenit tesnenia
tak nove poznatky ohladom cerpadla,
ked toto zacne tiect je to bohuzial nestastna konstrukcia prvych cerpadiel, tlak ohne hlavu na cerpadle a potom tadial zacne tiect nafta, ze 80% cerpadiel ked sa daju dole hlavi tece
nova hlava stoji okolo 30E, na tom jednom co teraz mame otvorene sa kupovala ta s odpajacim ventilom, ostatne dve sa dali zarovnat (rovinna bruska)
ak to teda niekomu tece, vacsinou asi nebude stacit vymenit tesnenia
|
|
10.02.2016 17:20 -
|
2917710
|
|
Dany
|
|
|
Objednací číslo sady těsnění je F01M101454 sada Bosch
je to na 2.0 HDI, 79 a 80 kW a na plno dalích aut a motorizací. Např. 2,2 HDI Jumper, Boxer... cena teď okolo 300 CZK
Objednací číslo sady těsnění je F01M101454 sada Bosch
je to na 2.0 HDI, 79 a 80 kW a na plno dalích aut a motorizací. Např. 2,2 HDI Jumper, Boxer... cena teď okolo 300 CZK
|
|
10.02.2016 18:51 -
|
2917786
|
|
jumep
|
|
|
ja som zlozil 2 a aj s brusenim a tecu, ked sa pozrem pod hlavu tak krasne vidiet ako presvecuje, potom som sa na to vykaslal a dal druhe, najhorsie je ze to ze tece sa uvidi az ked sa hodi na auto
ja som zlozil 2 a aj s brusenim a tecu, ked sa pozrem pod hlavu tak krasne vidiet ako presvecuje, potom som sa na to vykaslal a dal druhe, najhorsie je ze to ze tece sa uvidi az ked sa hodi na auto
|
|
06.02.2017 22:16 -
|
3036574
|
|
nVi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Tak se mi z auta stala "parni(naftová)" lokomotiva(asi se při 120k ve vys...).
Někde kolem přívodní rampy vstřikovačů na straně blíe ke kabině uniká nafta a dost to kouří i přes zavřenou kapotu.
Příjde mi e nejvíce to uniká kdy poklesnou otáčky, tzv při zátěí to moc nekouří ale jakmile se ubere tak to začně daleko více.
To mě vede k doměnce e by nemělo být nic s vysokotlakou přívodní částí vstřikování ale s přepady.
Musím se na to zítra podívat.
Nicméně můj dotaz pokud budou přepadové hadice v háji, jaký je obj.kod přepadové hadice?
Případně jakou hadici(ce) doporučujete místo originálu.
Tak se mi z auta stala "parni(naftová)" lokomotiva(asi se při 120k ve vys...). :-(
Někde kolem přívodní rampy vstřikovačů na straně blíe ke kabině uniká nafta a dost to kouří i přes zavřenou kapotu.
Příjde mi e nejvíce to uniká kdy poklesnou otáčky, tzv při zátěí to moc nekouří ale jakmile se ubere tak to začně daleko více.
To mě vede k doměnce e by nemělo být nic s vysokotlakou přívodní částí vstřikování ale s přepady.:nevim
Musím se na to zítra podívat.
Nicméně můj dotaz pokud budou přepadové hadice v háji, jaký je obj.kod přepadové hadice?
Případně jakou hadici(ce) doporučujete místo originálu.
Přílohy: C5(x7)- VST VENTILY - KAB SVAZ VSTŘIK.pdf ( 130506b ) - C5(x7) - demontaz_montaz_vstrikovace_nafty.pdf ( 527504b ) - |
|
| |
|
|