| | |
20.08.2012 23:25 -
Automatická 6stup.převodovka - nejde z polohy P
|
2500474
|
|
613tsj
|
Město: Děčín, Auto: | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Ahoj mám C5 II 3,0 a 6kvalt a teď v létě se mi občas stane,e nejde přesunout volič převodovky z P na cokoliv jiného. Musím pustit brzdy a zkusit to znovu a pak to jde (ale i 2x to musím zkusit). Máte někdo s tím zkuenost?
Díky Jirka
P.S. - v tématech o automatu jsem nic takového nenael. Jo olej byl měněný,jak má být.
Ahoj mám C5 II 3,0 a 6kvalt a teď v létě se mi občas stane,e nejde přesunout volič převodovky z P na cokoliv jiného. Musím pustit brzdy a zkusit to znovu a pak to jde (ale i 2x to musím zkusit). Máte někdo s tím zkuenost?
Díky Jirka
P.S. - v tématech o automatu jsem nic takového nenael. Jo olej byl měněný,jak má být.
|
|
20.08.2012 23:26 -
Re: Automatická 6stup.převodovka - nejde z polohy P
|
2500475
|
|
jumep
|
|
|
1. brzdovy spinac
2. cievka shiftlocku
3. rozpadnuta zapadka paky
takze vymen spinac a ked nepomoze, potom zajdi za niekym kto ti to vie skontrolovat
1. brzdovy spinac
2. cievka shiftlocku
3. rozpadnuta zapadka paky
takze vymen spinac a ked nepomoze, potom zajdi za niekym kto ti to vie skontrolovat
|
|
21.08.2012 12:40 -
|
2500526
|
|
karneval
|
|
|
Toto sa mi občas stáva na 4HP20 ale iba keď je auto zaparkované do/z kopca.
Toto sa mi občas stáva na 4HP20 ale iba keď je auto zaparkované do/z kopca.
|
|
21.08.2012 12:46 -
|
2500527
|
|
jumep
|
|
|
pouzivaj rucnu, potom s tym problem nebudes mat
pouzivaj rucnu, potom s tym problem nebudes mat
|
|
21.08.2012 21:04 -
|
2500587
|
|
Darja
|
|
|
karneval napsal(a): Pouívam aj aj, najprv zatiahnem ručnú a potom zaradím P. Asi to budem necháva v N a iba ručnú.
V N to nenechávej.
Někdy jde P patně "vyřadit", protoe se právě auto pověsí na brzdu automatu, pak musím podruhé na brzdu a seplánout ji větí silou. Proto ta ruční první a pak P. Mě vadí i to zhoupnutí, tak to vůbec nedělám.
Taky jde o to, pánové, estli vám ta ručka vůbec ručkuje.
V N to nenechávej.
Někdy jde P patně "vyřadit", protoe se právě auto pověsí na brzdu automatu, pak musím podruhé na brzdu a seplánout ji větí silou. Proto ta ruční první a pak P. Mě vadí i to zhoupnutí, tak to vůbec nedělám.
Taky jde o to, pánové, estli vám ta ručka vůbec ručkuje.
|
|
22.08.2012 10:09 -
|
2500663
|
|
milek
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Stalo se mi to v pondělí v těch hicech: otočím klíček a nic, na displeji pak hláka a dám altpáku do polohy "P", ale ta tam samo byla, jene stupnice u páky ukazovala na polohu "R". Po poradě s Tiefem jsem se jal kontrolovat svazek kabeláe u převodovky v motorovém prostoru a přitom jsem zjistil, e je rozpojené táhlo mezi voličem a AP, prostě takový ten plastový kloub se sesmekl z páky. Přitom jsem objevil, e se nějak "samovolně" posunula i ta páka do nějaké mezipolohy. Pákou jsem zahýbal, lanko nasadil a odjel. Doma při podrobnějí prohlídce jsem zjistil, e v oné plastové koncovce chybí vnitřek, takové plastové lůko. Nemaje ho, nacpal jsem tam silikon Kam a jak zmizelo je mi ale záhadou.
Stalo se mi to v pondělí v těch hicech: otočím klíček a nic, na displeji pak hláka a dám altpáku do polohy "P", ale ta tam samo byla, jene stupnice u páky ukazovala na polohu "R". Po poradě s Tiefem jsem se jal kontrolovat svazek kabeláe u převodovky v motorovém prostoru a přitom jsem zjistil, e je rozpojené táhlo mezi voličem a AP, prostě takový ten plastový kloub se sesmekl z páky. Přitom jsem objevil, e se nějak "samovolně" posunula i ta páka do nějaké mezipolohy. Pákou jsem zahýbal, lanko nasadil a odjel. Doma při podrobnějí prohlídce jsem zjistil, e v oné plastové koncovce chybí vnitřek, takové plastové lůko. Nemaje ho, nacpal jsem tam silikon :-) Kam a jak zmizelo je mi ale záhadou.
|
|
22.08.2012 15:56 -
|
2500728
|
|
jruze
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) alx, 28.08.12 17:49 Důvod: SZ | | |
|
26.08.2012 22:59 -
|
2501502
|
|
613tsj
|
Město: Děčín, Auto: | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Čauky tak to byl opravdu brzdový spínač. Druhý den,co jsem mluvil s Hanzem tak to opět blblo- koupeno vyměněno a je to ok
Čauky tak to byl opravdu brzdový spínač. Druhý den,co jsem mluvil s Hanzem tak to opět blblo- koupeno vyměněno a je to ok:palec
|
|
07.11.2015 13:42 -
|
2883925
|
|
Bedy
|
Město: Rychvald, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Shift lock se odemkne jednou z 20ti pokusu. Po procteni fora jsem dosel k zaveru ze je nejspise spatne rele. Snad jsem ho nakonec i nasel za skrinkou s pojistkama - viz. foto. Nedari se mi ale vytahnout, je na to nejaka finta, nebo mam risknout ze ten plast ulomim. Snazil jsem se ho vytahnout smerem dolu ale nejde to. Kde je tam nejaka zarazka ? Diky
Shift lock se odemkne jednou z 20ti pokusu. Po procteni fora jsem dosel k zaveru ze je nejspise spatne rele. Snad jsem ho nakonec i nasel za skrinkou s pojistkama - viz. foto. Nedari se mi ale vytahnout, je na to nejaka finta, nebo mam risknout ze ten plast ulomim. Snazil jsem se ho vytahnout smerem dolu ale nejde to. Kde je tam nejaka zarazka ? Diky
Přílohy: IMG_6921.JPG ( 1843453b ) - Rele shift locku ? |
|
07.11.2015 14:46 -
|
2883944
|
|
ivanivan
|
|
|
Někdo psal, e mu ten plast ulomili a nacpali za kabely. Ničemu to nevadilo, ale ... Asi musí pouít víc síly.
Někdo psal, e mu ten plast ulomili a nacpali za kabely. Ničemu to nevadilo, ale ... Asi musí pouít víc síly.
|
|
07.11.2015 15:04 -
|
2883958
|
|
Bedy
|
Město: Rychvald, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
A to co jsem na tom obrazku oznacil je to rele nebo je to neco jineho ?
A to co jsem na tom obrazku oznacil je to rele nebo je to neco jineho ?
|
|
07.11.2015 15:31 -
|
2884005
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jestli myslí to zelený, tak to je relé. A je na něm vidět, jak má z boku zaráku, která se musí odehnout, aby se dalo vytáhnout. Budou asi dvě zaráky proti sobě. Ale k čemu to relé je, to nevím.
Jestli myslí to zelený, tak to je relé. A je na něm vidět, jak má z boku zaráku, která se musí odehnout, aby se dalo vytáhnout. Budou asi dvě zaráky proti sobě. Ale k čemu to relé je, to nevím. :nevim
|
|
07.11.2015 22:08 -
|
2884214
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Dej na to rele ruku a tukej do brzdy jestli v tom cvakne sem tam, tak bude asi ono. Nekde jsem tu daval fotku kde to bylo umistene.
Dej na to rele ruku a tukej do brzdy jestli v tom cvakne sem tam, tak bude asi ono. Nekde jsem tu daval fotku kde to bylo umistene.
|
|
08.11.2015 17:14 -
|
2884464
|
|
Docktor
|
Město: Klatovy, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Ahoj chlapy, mam podobný problém. Auto normálně řadilo, přes léto stálo. Teď jsem s ním chtěl jet a prd. Selápnu brzdu, v řadičce cvakne, s pákou jde hnout, ta se vak zastaví v poleze mezi R a P, jak kdyby tam někdo přivařil kus eleza přes který to nejde dál. Vrátím zpět na P. Povolím brzdu, řadička je zamčená, selápnu brzdu, cvak, řadička je volná, volně řadím a opět do tvrda, mezi P a R. Nevíte co je s tím, volal jsem mechanikovi a ten neví.
Ahoj chlapy, mam podobný problém. Auto normálně řadilo, přes léto stálo. Teď jsem s ním chtěl jet a prd. Selápnu brzdu, v řadičce cvakne, s pákou jde hnout, ta se vak zastaví v poleze mezi R a P, jak kdyby tam někdo přivařil kus eleza přes který to nejde dál. Vrátím zpět na P. Povolím brzdu, řadička je zamčená, selápnu brzdu, cvak, řadička je volná, volně řadím a opět do tvrda, mezi P a R. Nevíte co je s tím, volal jsem mechanikovi a ten neví.:-(
|
|
08.11.2015 17:16 -
|
2884467
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
A má u nastartováno? Moná to chce nechat chvíli prohřát olej v AP, kdy to tak dlouho stálo.
A má u nastartováno? Moná to chce nechat chvíli prohřát olej v AP, kdy to tak dlouho stálo.
|
|
08.11.2015 17:20 -
|
2884474
|
|
Docktor
|
|
|
zkouel jsem to cca 7 minut, i sem několikrát zkusil nastartovat. A prostě do tvrda. Prostě jak kdyby někdo mezi ty polohy vrazil roubovák. Zkouel jsem za to i pořádně zarvat a to bych spí utrhl řadičku. Jo a řadil jsem se zapnutým motorem. S automatkama mám ji nějakou zkuenost, ale tohle se mi jetě nestalo, nejde o to, e by to mělo zpodění, či nechtělo zařadit, ale vůbec nedostanu páku do té polohy, e by měla automatka začít cokoliv dělat.
zkouel jsem to cca 7 minut, i sem několikrát zkusil nastartovat. A prostě do tvrda. Prostě jak kdyby někdo mezi ty polohy vrazil roubovák. Zkouel jsem za to i pořádně zarvat a to bych spí utrhl řadičku. Jo a řadil jsem se zapnutým motorem. S automatkama mám ji nějakou zkuenost, ale tohle se mi jetě nestalo, nejde o to, e by to mělo zpodění, či nechtělo zařadit, ale vůbec nedostanu páku do té polohy, e by měla automatka začít cokoliv dělat.
|
|
08.11.2015 17:32 -
|
2884479
|
|
jumep
|
|
|
to znie ako klasicky ulomeny ten zacvakavaci cuplik, treba to otvorit (paku dole, kryt s popisom, kryt paky a potom zatial rozobrat a kupit / vymenit diel 2407 78
to znie ako klasicky ulomeny ten zacvakavaci cuplik, treba to otvorit (paku dole, kryt s popisom, kryt paky a potom zatial rozobrat a kupit / vymenit diel 2407 78
|
|
08.11.2015 17:50 -
|
2884490
|
|
Docktor
|
|
|
Ok, kouknu na to a dám vědět, cca týden.
Ok, kouknu na to a dám vědět, cca týden.
|
|
| |
|
|