| | |
19.08.2012 22:34 -
Re: interval výměny oleje v manuální převodovce
|
2500212
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
ano - kdybys tedy chtěl zkusit variantu "spínač couvačky", pro jistotu si odměř, kolik oleje jsi vypustil. Ale převodovku, do které se vejde 2,9L oleje konstrukčně neznám, nevím, jestli u ní není jednoduí nalévat podle kontrolního otvoru.
ano - kdybys tedy chtěl zkusit variantu "spínač couvačky", pro jistotu si odměř, kolik oleje jsi vypustil. Ale převodovku, do které se vejde 2,9L oleje konstrukčně neznám, nevím, jestli u ní není jednoduí nalévat podle kontrolního otvoru.
|
|
19.08.2012 22:45 -
|
2500221
|
|
jumep
|
|
|
obecne
6r prevodovka (100kw 2.0hdi) (ML6C) - 2.9 - nema kontrolny otvor
5r prevodovka (benzin, 1.6hdi ...), ma kontrolny otvor zboku a ide do nej - 1.8l (po 1.8l zacne tiect z tohto otvoru)
5r prevodovka ML5T (2.2 a spiatocka dozadu) ma na diferaku kontrolny srob a ide tam nieco do 2l
5r prevodovka ML5C (2.0hdi atd) nema kontrolny otvor ale ma zvrchu odvzdusnovak, cez ktory sa da naliat olej a tam ide 1.8l
obecne
5r prevodovka (benzin, 1.6hdi ...), ma kontrolny otvor zboku a ide do nej - 1.8l (po 1.8l zacne tiect z tohto otvoru)
5r prevodovka ML5T (2.2 a spiatocka dozadu) ma na diferaku kontrolny srob a ide tam nieco do 2l
5r prevodovka ML5C (2.0hdi atd) nema kontrolny otvor ale ma zvrchu odvzdusnovak, cez ktory sa da naliat olej a tam ide 1.8l
|
|
24.10.2012 19:21 -
|
2515163
|
|
burlak
|
Město: Čadca, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Dnes som vymenil olej v prevodovke dal som tento .link. SPIRAX
S4 G 75W-80.Vypustil som presne 1,9l a tožko som tam aj cez odvetravanie nalial.Pri pohžade na ten vypustený olej u bol najvyí čas na výmenu najazdené 206580.
Dnes som vymenil olej v prevodovke dal som tento http://www.merol.cz/Shell SPIRAX
S4 G 75W-80.Vypustil som presne 1,9l a tožko som tam aj cez odvetravanie nalial.Pri pohžade na ten vypustený olej u bol najvyí čas na výmenu najazdené 206580.
|
|
24.10.2012 23:01 -
|
2515183
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Ja jsem vymenil olej minuly tyden. Najeto 150k. Rozdil je znat. Jde tam rozhodne lepe jednicka a rychlosti maji konkretnejsi polohu a jistejsi docvaknuti. Rozhodne doporucuji vymenu po nejakym rozumnym najezdu. Olej byl viditelne pouzity. Nic extra, ale jako novy rozhodne nevypadal.
Ja jsem vymenil olej minuly tyden. Najeto 150k. Rozdil je znat. Jde tam rozhodne lepe jednicka a rychlosti maji konkretnejsi polohu a jistejsi docvaknuti. Rozhodne doporucuji vymenu po nejakym rozumnym najezdu. Olej byl viditelne pouzity. Nic extra, ale jako novy rozhodne nevypadal.
|
|
05.11.2012 22:02 -
|
2518286
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
jumep napsal(a): obecne
Ahoj,
jenom jsem se chtěl zeptat k té ML6C, kde jsi nael údaj 2,9l, prolezl jsem snad vechny manuály a nael jsem čísla 2,6l a 1,9l (co se mi zdá málo).
Opravdu neprůdím, jenom chci ochytrat.
Předem děkuji za info.
U to mám min 2,6L a max 2,9l
Sned jen doplnění co jsem nael je jetě převodovka ML6C R tam je 1,9l
Ahoj,
jenom jsem se chtěl zeptat k té ML6C, kde jsi nael údaj 2,9l, prolezl jsem snad vechny manuály a nael jsem čísla 2,6l a 1,9l (co se mi zdá málo).
Předem děkuji za info.
U to mám :) min 2,6L a max 2,9l
|
|
05.11.2012 23:06 -
|
2518299
|
|
jruze
|
|
|
Knight napsal(a): Ahoj,
Předem děkuji za info.
U to mám min 2,6L a max 2,9l
No já měl zajímavej úkaz na 5.kvaltu jedničce (co jsem koupil) mněl jsem venku poloosu a nic nevyteklo-řekl jsem si asi bez oleje-chtěl jsem dolít-povolil kontrolák a protoe jsem nečekal nic podobného tak jsem měl hubu pod a ne jsem stihl uhnout tak jsem byl promatěnej jak kachna(zvlátní je to e kontrolák je na úrovni horní části otvoru pro poloosu .... odtud ani nekáplo.
No já měl zajímavej úkaz na 5.kvaltu jedničce (co jsem koupil) mněl jsem venku poloosu a nic nevyteklo-řekl jsem si asi bez oleje-chtěl jsem dolít-povolil kontrolák a protoe jsem nečekal nic podobného tak jsem měl hubu pod a ne jsem stihl uhnout tak jsem byl promatěnej jak kachna(zvlátní je to e kontrolák je na úrovni horní části otvoru pro poloosu ....:nevim odtud ani nekáplo.
|
|
06.11.2012 17:05 -
|
2518586
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
e by pud sebezáchovy převodovce nedovolil ukápnout?
e by pud sebezáchovy převodovce nedovolil ukápnout? :-))))
|
|
20.05.2014 14:21 -
|
2698024
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Má smysl při výměně oleje v převodovce udělat nějaký výplach prostředkem k tomu určeným?
Má smysl při výměně oleje v převodovce udělat nějaký výplach prostředkem k tomu určeným?
|
|
20.05.2014 19:53 -
|
2698107
|
|
Hagrid_cZ
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
On je nějaký přípravek na výplach man převodovky? Pokud ano, tak mi to stejně přijde zbytečné, v převodovce se mění olej hlavně kvůli jeho opotřebení (stáří, bordel v něm), ale jinak by tam ádně usazeniny jako je tomu u motoru být neměly.
On je nějaký přípravek na výplach man převodovky? Pokud ano, tak mi to stejně přijde zbytečné, v převodovce se mění olej hlavně kvůli jeho opotřebení (stáří, bordel v něm), ale jinak by tam ádně usazeniny jako je tomu u motoru být neměly.
|
|
21.05.2014 11:17 -
|
2698207
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
A co pouívá za prostředek? Respektive taky jakým způsobem?
A co pouívá za prostředek? Respektive taky jakým způsobem?
|
|
21.05.2014 20:09 -
|
2698348
|
|
Hagrid_cZ
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Na bordel je tam ve vypouáku magnet na kterém se kov zachytne během provozu(nemám ověřeno, e je magnet u této převodovky, ale bývá to tak). Za mě u manuálu zbytečnost. Pokud by tam byl opravdu humus k vypláchnutí, tak u je ta převodovka stejně na smrtelném loi.
Ale pokud bys opravdu na výplachu trval, tak si kup dvojnásobek oleje a udělej dvě výměny. Speciální prostředek na to myslím opravdu není.
Na bordel je tam ve vypouáku magnet na kterém se kov zachytne během provozu(nemám ověřeno, e je magnet u této převodovky, ale bývá to tak). Za mě u manuálu zbytečnost. Pokud by tam byl opravdu humus k vypláchnutí, tak u je ta převodovka stejně na smrtelném loi. :)
Ale pokud bys opravdu na výplachu trval, tak si kup dvojnásobek oleje a udělej dvě výměny. Speciální prostředek na to myslím opravdu není.
|
|
25.11.2015 23:06 -
|
2891304
|
|
autocross
|
Město: Bystřice , Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 82 |
|
|
Já jsem teď měnil na svém pětikvaltu na 2.2HDi, vypustil jsem to normálně do vaničky, bez měření, protoe jsem měl od dvou zdrojů informaci, e tam patří 1.8l. No a liju a liju tím kontrolním roubem ze zadu, a jsem tam nalil dva litry a ono to pořád není na úrovni, víc oleje nemám, protoe jsem si koupil jen ty dva litry. Měl bych tedy jetě doplnit na úroveň toho roubu?
Já jsem teď měnil na svém pětikvaltu na 2.2HDi, vypustil jsem to normálně do vaničky, bez měření, protoe jsem měl od dvou zdrojů informaci, e tam patří 1.8l. No a liju a liju tím kontrolním roubem ze zadu, a jsem tam nalil dva litry a ono to pořád není na úrovni, víc oleje nemám, protoe jsem si koupil jen ty dva litry. Měl bych tedy jetě doplnit na úroveň toho roubu?
|
|
25.11.2015 23:08 -
|
2891305
|
|
jumep
|
|
|
nie, tie 2l su ok
nie, tie 2l su ok
|
|
25.11.2015 23:49 -
|
2891312
|
|
jumep
|
|
|
nato ze som to tade niekolko krat nalieval a tie 2l su ok, zbytocne bude kupovat dalsiu flasku oleja
nato ze som to tade niekolko krat nalieval a tie 2l su ok, zbytocne bude kupovat dalsiu flasku oleja
|
|
26.11.2015 17:07 -
|
2891577
|
|
autocross
|
Město: Bystřice , Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 82 |
|
|
No tak teď babo raď? Koupit flaku oleje není problém.
No tak teď babo raď? Koupit flaku oleje není problém.
|
|
26.11.2015 18:02 -
|
2891593
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Sice nejsem baba, ale poradit ti můu. Kdy není problém koupit flaku oleje, tak ji kup, dolij tam tu půldecku a bude mít klid. A zbytek nech kolovat po vsi, a si dolije i zbytek nevěřících.
Ono se toti občas stává, e ten olej ubývá. A někdy ho ubyde docela dost a nestává se, e by kvůli tomu převodovka neřadila, nebo nějak výrazně trpěla a nebo snad nedej boe dokonce odela. Take deci není asi nijak nebezpečný nedostatek, jinak by ti jumep neradil, e to stačí.
A pamatuj si, e předseda má vdycky pravdu.
Sice nejsem baba, ale poradit ti můu. Kdy není problém koupit flaku oleje, tak ji kup, dolij tam tu půldecku a bude mít klid. A zbytek nech kolovat po vsi, a si dolije i zbytek nevěřících. :-))))
Ono se toti občas stává, e ten olej ubývá. A někdy ho ubyde docela dost a nestává se, e by kvůli tomu převodovka neřadila, nebo nějak výrazně trpěla a nebo snad nedej boe dokonce odela. Take deci není asi nijak nebezpečný nedostatek, jinak by ti jumep neradil, e to stačí.
A pamatuj si, e předseda má vdycky pravdu. :-d ;-)
|
|
26.11.2015 18:11 -
|
2891594
|
|
jruze
|
|
|
No já jsem neřekl e nestačí , ale jen jsem tak přemýlel na co tam asi ten kontrolní otvor dělají - do teď jsem si myslel e slouí ke kontrole hladiny oleje - myslel jsem e je to tak ze vemi kontrolními body. - neradím neřeím - jsem vyléčen.
Jinak souhlasím e stačí i litr stejně to naberou spodní kola a rozhází úplně vude - jen se asi bude hůř chladit,ale je to jen můj názor jsem vůl.
.link.
No já jsem neřekl e nestačí , ale jen jsem tak přemýlel na co tam asi ten kontrolní otvor dělají - do teď jsem si myslel e slouí ke kontrole hladiny oleje - myslel jsem e je to tak ze vemi kontrolními body.:nevim - neradím neřeím - jsem vyléčen.
Jinak souhlasím e stačí i litr stejně to naberou spodní kola a rozhází úplně vude - jen se asi bude hůř chladit,ale je to jen můj názor jsem vůl.
http://www.c5club.cz/diskuze/single/2500208-re-interval-vymeny-oleje-v-manualni-prevodovce/#.VlpLjr-fjiU
|
|
| |
|
|