| | |
17.08.2012 20:26 -
interval výměny oleje v manuální převodovce
|
2499841
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
marně pátrám, na kdy je stanoven interval výměny přev. oleje v man. převodovce. Nael jsem pouze manuál, kdy ho někdo měnil po cca 200 000 km. Nebo mění někdo dříve?
marně pátrám, na kdy je stanoven interval výměny přev. oleje v man. převodovce. Nael jsem pouze manuál, kdy ho někdo měnil po cca 200 000 km. Nebo mění někdo dříve?
|
|
17.08.2012 21:01 -
Re: interval výměny oleje v manuální převodovce
|
2499867
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
U mně bylo měněno cca po 150k km a u z toho tekl černej kekel prej. Pak jetě jednou, kdy se dělala pravá poloosa ( kdy u to bylo dole, tak co, e ) ve 200k km. Dalí bych plánoval tak za 100 000, to musí být v pohodě
U mně bylo měněno cca po 150k km a u z toho tekl černej kekel prej. Pak jetě jednou, kdy se dělala pravá poloosa ( kdy u to bylo dole, tak co, e :-) ) ve 200k km. Dalí bych plánoval tak za 100 000, to musí být v pohodě :)
|
|
17.08.2012 21:11 -
|
2499884
|
|
.45acp
|
|
|
Určitě tu jsou povolanějí. Ale 200 tis. je skoro moc. Co jsem měl chytrou kníku na ZX, tak tam bylo myslím po 40 tis. km. Olej je stejnej - Total BV, i v C5. Oleje tam je asi 2-2,5 l, podobně jako v ZX-ku. Materiál na výměnu teda výjde do 500 kč.
Určitě tu jsou povolanějí. Ale 200 tis. je skoro moc. Co jsem měl chytrou kníku na ZX, tak tam bylo myslím po 40 tis. km. Olej je stejnej - Total BV, i v C5. Oleje tam je asi 2-2,5 l, podobně jako v ZX-ku. Materiál na výměnu teda výjde do 500 kč.
|
|
17.08.2012 21:17 -
|
2499885
|
|
jumep
|
|
|
40t? to nemenia ani v automate
200t je myslim v pohode, oni to beru ako dozivotnu napln a to byva v preklade 200000km
ked to spravis skor, nic sa nedeje
40t? to nemenia ani v automate :)
200t je myslim v pohode, oni to beru ako dozivotnu napln a to byva v preklade 200000km
ked to spravis skor, nic sa nedeje
|
|
17.08.2012 21:30 -
|
2499888
|
|
Zbyňa
|
|
|
Doivotní já zas chápu, e kdy se olej mění dle jejich intervalu, tak u je danej díl na konci ivotnosti
Doivotní já zas chápu, e kdy se olej mění dle jejich intervalu, tak u je danej díl na konci ivotnosti :-))))
|
|
17.08.2012 21:31 -
|
2499890
|
|
.45acp
|
|
|
Tu chytrou kníku jsem před lety půjčil a zatim se mi nevrátila (čeho se chce zbavit, to někomu půjč), ale vsadil bych se, e tam opravdu těch 40 tis. km bylo. Jinak na dneních autech je asi skoro vechno "doivotní".
Tu chytrou kníku jsem před lety půjčil a zatim se mi nevrátila (čeho se chce zbavit, to někomu půjč), ale vsadil bych se, e tam opravdu těch 40 tis. km bylo. Jinak na dneních autech je asi skoro vechno "doivotní".
|
|
17.08.2012 21:32 -
|
2499891
|
|
jumep
|
|
|
ne, pre nich je dozivotna taka ze sa nemeni ... 400+t km na povodnom oleji ...
ne, pre nich je dozivotna taka ze sa nemeni ... 400+t km na povodnom oleji ...
|
|
17.08.2012 21:36 -
|
2499892
|
|
Zbyňa
|
|
|
Jasně, vak si dělám srandu... ale to je samozřejmě blbost to nikdy neměnit (pokud má člověk v plánu s tim autem jetě pár let jezdit a lepí léta u to má taky za sebou)
Jasně, vak si dělám srandu... ale to je samozřejmě blbost to nikdy neměnit (pokud má člověk v plánu s tim autem jetě pár let jezdit a lepí léta u to má taky za sebou)
|
|
17.08.2012 21:44 -
|
2499906
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
tak to vidím tak, e to čeká za X let přítího majitele, spolu s LDS, popř. koulema...
tak to vidím tak, e to čeká za X let přítího majitele, spolu s LDS, popř. koulema...
|
|
17.08.2012 22:42 -
|
2499912
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Zdarec, dotazoval jsem několik mechaniků včetně autorizovaných z Citroenu. V manuální pajsce, pokud není někde zjevný únik či řazení probíhá bez problémů, nedoporučují olej vůbec měnit. Je skutečně doivotní. Maximálně zkontrolovat hladinu. Ta náplň údajně má v sobě něco navíc, oproti předepsanému převodovýmu TOTALU.
Zdarec, dotazoval jsem několik mechaniků včetně autorizovaných z Citroenu. V manuální pajsce, pokud není někde zjevný únik či řazení probíhá bez problémů, nedoporučují olej vůbec měnit. Je skutečně doivotní. Maximálně zkontrolovat hladinu. Ta náplň údajně má v sobě něco navíc, oproti předepsanému převodovýmu TOTALU. :nevim
|
|
17.08.2012 22:49 -
|
2499915
|
|
jumep
|
|
|
to je cisty blud ... a rozsiruju ho z neviem akeho dovodu ... pokovovany stary olej isto nebude mat lepsie vlastnosti ako novy ....
to je cisty blud ... a rozsiruju ho z neviem akeho dovodu ... pokovovany stary olej isto nebude mat lepsie vlastnosti ako novy ....
|
|
17.08.2012 22:49 -
|
2499916
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
mám 240000 km a měnit nebudu, neb se párkrát stalo e po výměně začala převodovka hučet, a kdy výrobce tvrdí, e je doivotní, tak to tak prostě je a nebudu to řeit
mám 240000 km a měnit nebudu, neb se párkrát stalo e po výměně začala převodovka hučet, a kdy výrobce tvrdí, e je doivotní, tak to tak prostě je a nebudu to řeit
|
|
17.08.2012 22:50 -
|
2499917
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
To by som chcel vediet čo. Ja som vymenil pre istotu a za mrazov mierne za 2 cez zuby. Tacho má pred 200 000km - skutočné netuím. Olej vytiekol čistý, pekný, a mi ho bolo žúto . Dal som total. Po výmene iadna zmena. Kua. ....
To by som chcel vediet čo. Ja som vymenil pre istotu a za mrazov mierne za 2 cez zuby. Tacho má pred 200 000km - skutočné netuím. Olej vytiekol čistý, pekný, a mi ho bolo žúto :-) . Dal som total. Po výmene iadna zmena. Kua. .... :-)
|
|
19.08.2012 20:52 -
|
2500148
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
zhrado napsal(a): To by som chcel vediet čo. Ja som vymenil pre istotu a za mrazov mierne za 2 cez zuby. Tacho má pred 200 000km - skutočné netuím. Olej vytiekol čistý, pekný, a mi ho bolo žúto . Dal som total. Po výmene iadna zmena. Kua. ....
třeba ho někdo měnil před tebou ja jsem nechal měnit asi po 130000 a po 6 letech a opravdu byl čistý, ALE po chvilce v nádobě byla taková hezká metalíza!!! NIC není doivotní - je to dle mně blud ("normálně" má auto jakou ivotnost?? řekl bych tak do 7 let, to jen my je udrujeme a prodluujeme ivotnost a měníme a měníme díly, které to mají za sebou. Proč se u motorového oleje (dle značek) píe, e sa má měnit po x km nebo po vymezeném čase. Asi tím , e olej mění časem některé své vlastnosti a jedna z nich se jmenujeviskozita a není rozhodující, e olej je čistý, ale jaké má vlastnosti po určité době!!!!! Na lodi jsme dávali olej do laborky a ty nám teprve určili zda - ,li nutná výměna a to podotýkám, e někdy vypadal jako mazut a přitom jetě nebyl na výměnu. Je kadého věc jak se k tomu postaví.....
třeba ho někdo měnil před tebou :-)))) ja jsem nechal měnit asi po 130000 a po 6 letech a opravdu byl čistý, ALE po chvilce v nádobě byla taková hezká metalíza!!! NIC není doivotní - je to dle mně blud ("normálně" má auto jakou ivotnost?? řekl bych tak do 7 let, to jen my je udrujeme a prodluujeme ivotnost a měníme a měníme díly, které to mají za sebou. Proč se u motorového oleje (dle značek) píe, e sa má měnit po x km nebo po vymezeném čase. Asi tím , e olej mění časem některé své vlastnosti a jedna z nich se jmenujeviskozita a není rozhodující, e olej je čistý, ale jaké má vlastnosti po určité době!!!!! Na lodi jsme dávali olej do laborky a ty nám teprve určili zda - ,li nutná výměna a to podotýkám, e někdy vypadal jako mazut a přitom jetě nebyl na výměnu. Je kadého věc jak se k tomu postaví..... ;-)
|
|
19.08.2012 21:19 -
|
2500158
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Chtěl bych si olej výhledově vyměnit sám, jak moc je to u C5 sloité? Resp. nenapsal by někdo, prosím, podrobnějí postup? Díky..
Chtěl bych si olej výhledově vyměnit sám, jak moc je to u C5 sloité? Resp. nenapsal by někdo, prosím, podrobnějí postup? Díky.. ;-)
|
|
| |
|
|