| | |
28.08.2013 22:27 -
Re: Táhlo sání vzduchu, swirl
|
2613971
|
|
karneval
|
|
|
Chalani sorry ja som si tie obrázky v profile pozeral, boli na ne odkazy u v iných vláknach ale bez popisu pre blbých mi to veža nehovorí Bol by som rád keby som mal taký know-how e mi poviete a idem k autu a urobím.. To si musím asi zobra PC k autu a uči sa. Len nechcem necha auto nepojazdné náhodou Zajtra je vožno, pobavím sa s tým a dám vedie.
Chalani sorry :D ja som si tie obrázky v profile pozeral, boli na ne odkazy u v iných vláknach ale bez popisu pre blbých mi to veža nehovorí :) Bol by som rád keby som mal taký know-how e mi poviete a idem k autu a urobím.. To si musím asi zobra PC k autu a uči sa. Len nechcem necha auto nepojazdné náhodou :P Zajtra je vožno, pobavím sa s tým a dám vedie.
|
|
28.08.2013 22:33 -
|
2613976
|
|
jumep
|
|
|
podtlakove hadicky na swirl skratka bude niektora prasknuta, ak nie, tak membrana swirlu
ak je membrana, zbytocne budes opravovat uchyt
podtlakove hadicky na swirl skratka bude niektora prasknuta, ak nie, tak membrana swirlu
ak je membrana, zbytocne budes opravovat uchyt
|
|
15.09.2013 12:32 -
|
2618955
|
|
karneval
|
|
|
Tak som sa tomu venoval nakoniec a predvčerom a je to tak, membrána je v ahu. Objednal som novú ale príde a o týdeň tak potom sa to vymení.
Tak som sa tomu venoval nakoniec a predvčerom a je to tak, membrána je v ahu. Objednal som novú ale príde a o týdeň :nevim tak potom sa to vymení.
|
|
02.01.2014 11:22 -
|
2653049
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Zdar priatelia. Tak som tie musel riei prasknutý plastík na tiahle od tohoto ventilu. Nemal som vežmi chu na bádanie, tak som tiahlo pridrotoval k páčke a potom som si vimol, e k tomu plastovému zariadeniu pod páčkou, z ktorého ide hadička k membráne swirl-u bola odpojená a zaslepená hadička, ktorá dalej vedie niekam poza brzdový posilovač. Pripojil som ju do tej plastovej srandy, natartoval a vetko v pohode. Celú včerajiu cestu z Trenčína do Prahy bolo vetko OK (teploty nad nulou), ale dnes ráno (bolo -3) ako som sa rozbiehal mi vahodilo Antipollution fault + ESP/ASR fault. Vimol som si vo vyhžadávači, e taká téma tu bola, ale u je zrejme zmazaná. Dolo mi, e obe závady spolu súvisia, len by som vás chcel poprosi, na čo sa mám zamera aby som to odstránil. Predpokladám, e ak to zase poodpájam a pozaslepujem, tak by to malo zmiznú a vetko pojde v pohode, ale rád by som to uviedol do normálneho stavu.
EDIT:
pred pár dňami som vymenil SWIRL (takmer gynekologický zákrok), okrem toho polámaného plastového nezmyslu bola prasknutá membrána na SWIRL-e. Po výmene vetko funguje ako má, dokonca auto prestalo huli, pretoe po celý čas ako bol SWIRL odpojený boli klapky v zavretej polohe, take z dvojice sacích ventilov prúdil vzduch len jedným ventilom a zmes bola príli bohatá. Take som teraz zvedavý ako sa to prejaví na spotrebe a výkone.
Zdar priatelia. Tak som tie musel riei prasknutý plastík na tiahle od tohoto ventilu. Nemal som vežmi chu na bádanie, tak som tiahlo pridrotoval k páčke a potom som si vimol, e k tomu plastovému zariadeniu pod páčkou, z ktorého ide hadička k membráne swirl-u bola odpojená a zaslepená hadička, ktorá dalej vedie niekam poza brzdový posilovač. Pripojil som ju do tej plastovej srandy, natartoval a vetko v pohode. Celú včerajiu cestu z Trenčína do Prahy bolo vetko OK (teploty nad nulou), ale dnes ráno (bolo -3) ako som sa rozbiehal mi vahodilo Antipollution fault + ESP/ASR fault. Vimol som si vo vyhžadávači, e taká téma tu bola, ale u je zrejme zmazaná. Dolo mi, e obe závady spolu súvisia, len by som vás chcel poprosi, na čo sa mám zamera aby som to odstránil. Predpokladám, e ak to zase poodpájam a pozaslepujem, tak by to malo zmiznú a vetko pojde v pohode, ale rád by som to uviedol do normálneho stavu.
EDIT:
pred pár dňami som vymenil SWIRL (takmer gynekologický zákrok), okrem toho polámaného plastového nezmyslu bola prasknutá membrána na SWIRL-e. Po výmene vetko funguje ako má, dokonca auto prestalo huli, pretoe po celý čas ako bol SWIRL odpojený boli klapky v zavretej polohe, take z dvojice sacích ventilov prúdil vzduch len jedným ventilom a zmes bola príli bohatá. Take som teraz zvedavý ako sa to prejaví na spotrebe a výkone. :P
|
|
02.01.2014 11:55 -
|
2653073
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já bych s tím jel do Radonic. Zaslepená hadička u bude nejspí zakamuflovanej jinej problém a ten pomůe odhalit diagnostika.
Já bych s tím jel do Radonic. Zaslepená hadička u bude nejspí zakamuflovanej jinej problém a ten pomůe odhalit diagnostika.
|
|
02.01.2014 14:09 -
|
2653146
|
|
jumep
|
|
|
ja si myslim ze je praskla membrana na swirle a niekto to proste vyriesil tak ako to robievam ja kym sa to vymeni (v lepsom pripade len dotycny nevedel vyriesit zadnu hadicku prasknutu, lebo kvoli nej treba vybrat plastove sanie do turba)
odporucam si kupit novu membranu a vymenit
ja si myslim ze je praskla membrana na swirle a niekto to proste vyriesil tak ako to robievam ja kym sa to vymeni (v lepsom pripade len dotycny nevedel vyriesit zadnu hadicku prasknutu, lebo kvoli nej treba vybrat plastove sanie do turba)
odporucam si kupit novu membranu a vymenit
|
|
02.01.2014 20:35 -
|
2653320
|
|
DOUFAK
|
|
|
Jumep - motory RHZ toto nemají,e? Nijak si toto nevybavuji.Díky.
Jumep - motory RHZ toto nemají,e? Nijak si toto nevybavuji.Díky.
|
|
02.01.2014 21:40 -
|
2653344
|
|
jumep
|
|
|
nie, ma to len 2.2 a potom az 2.7 (ani biturbo nema swirl)
nie, ma to len 2.2 a potom az 2.7 (ani biturbo nema swirl)
|
|
05.05.2014 12:34 -
|
2693358
|
|
Bárty
|
Město: Mimoň, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Jak tak jsem provizorně zalátal táhlo swirlu. Klapky se mi za studena nechtěly hýbat. Jak se motor ohřál, hýbaly se (před cca 150 km, teď jsem se na to nedíval). Je nějaký způsob čitění? Mám za to, e je to zacpané tím, jak se dlouho nehýbaly. Taky se chci zeptat na to, jestli je v pořádku, e klapky se při vypnutém motoru nachází v pozici otevřeno (action). Díky
Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Jak tak jsem provizorně zalátal táhlo swirlu. Klapky se mi za studena nechtěly hýbat. Jak se motor ohřál, hýbaly se (před cca 150 km, teď jsem se na to nedíval). Je nějaký způsob čitění? Mám za to, e je to zacpané tím, jak se dlouho nehýbaly. Taky se chci zeptat na to, jestli je v pořádku, e klapky se při vypnutém motoru nachází v pozici otevřeno (action). Díky :-)
|
|
05.05.2014 15:56 -
|
2693381
|
|
jumep
|
|
|
pri zhasnutom motore musi to byt vzdy dohora (pricipialne to inac ani nejde)
ak idu tazko - tak vycistit len tak ze rozoberes sanie (povolit vacky / rozvody adt.)
alebo skusit pripravok na cistenie sania
pri zhasnutom motore musi to byt vzdy dohora (pricipialne to inac ani nejde)
ak idu tazko - tak vycistit len tak ze rozoberes sanie (povolit vacky / rozvody adt.)
alebo skusit pripravok na cistenie sania
|
|
05.05.2014 19:01 -
|
2693436
|
|
Bárty
|
|
|
bohuel to mám dolů, nevím jak je to moné, jedině e by dolo k nějakému překroucení. Nedovedu si to vysvětlit. Vycházím z obrázku na tomto linku: .link.
PS: Před tím to jezdilo vcelku normálně kdy klapka byla v pozici nahoře ...............
bohuel to mám dolů, nevím jak je to moné, jedině e by dolo k nějakému překroucení. Nedovedu si to vysvětlit. Vycházím z obrázku na tomto linku: http://www.forum-peugeot.com/Forum/generations-precedentes/Peugeot-607/Questions-techniques-11/moteur-hdi-fonctionnement-sujet_32768_1.htm
PS: Před tím to jezdilo vcelku normálně kdy klapka byla v pozici nahoře ...............
|
|
05.05.2014 19:09 -
|
2693438
|
|
Bárty
|
|
|
Beru zpět. U tomu nějak nerozumím. Teď jsem to zkontroloval. Po opravě táhla jsem najezdil tak u něco přes 200 km a momentálně je to v pořádku
Beru zpět. U tomu nějak nerozumím. Teď jsem to zkontroloval. Po opravě táhla jsem najezdil tak u něco přes 200 km a momentálně je to v pořádku:nevim
|
|
05.05.2014 19:27 -
|
2693441
|
|
jumep
|
|
|
v tej membrane je pruzina ktora vytlaca tu packu a tym padom bez podtlaku je to stale dohora
prve motory to mali tak ze dohora to bolo zatvorene a potiahnutim sa to otvorilo (nad 2000 otacok)
potom to prerobili (konec 2001?) a je to tak ze je to v hornej polohe otvorene a po nastartovani sa to hned stiahne a zatvori (nad 2000 otacok sa to otvori - uvolni podtlak)
zasekavat sa tam nema moc co ine jedine ze je na tom kopa olejovych sadzi a treba to otvorit a precistit
ak to bude chodit, je mozne ze sa to ocisti
v tej membrane je pruzina ktora vytlaca tu packu a tym padom bez podtlaku je to stale dohora
prve motory to mali tak ze dohora to bolo zatvorene a potiahnutim sa to otvorilo (nad 2000 otacok)
potom to prerobili (konec 2001?) a je to tak ze je to v hornej polohe otvorene a po nastartovani sa to hned stiahne a zatvori (nad 2000 otacok sa to otvori - uvolni podtlak)
zasekavat sa tam nema moc co ine jedine ze je na tom kopa olejovych sadzi a treba to otvorit a precistit
ak to bude chodit, je mozne ze sa to ocisti
|
|
05.05.2014 21:59 -
|
2693481
|
|
Bárty
|
|
|
no před opravou byla klapka v pozici nahoře neustále (jezdil jsem na to rok). v servisu mi řekli, e mám kliku, e to zůstalo zaseklé tak, e mohu jezdit. pak mi to nakonec nedalo a poopravil jsem to a klapku rozhýbal. zůstávalo to vak v poloze dole. nelo s tím hýbat, kdy byl motor studený. dnes po ujetí cca 200 km (ne v kuse) jsem to zkontroloval, abych náhodou nepsal nějaké voloviny a klapka byla při vypnutém motoru nahoře, po nastartování la dolů a po vypnutí motoru se vrátila nahoru. u tomu vůbec nerozumím, prakticky to jezdilo v obou případech, kdy byla nahoře i dole, ikdy v dolní poloze vydrela jen do zahřátí motoru. moje auto je r.v. 2004, za motor vak nemůu ručit, vzhledem ke stavu, v jakém jsem to auto koupil. a ten přípravek na čitění sání se stříká za vzduchovým filtrem? nikdy jsem jej neviděl a nepracoval s ním. očistí mi zároveň i EGR?
no před opravou byla klapka v pozici nahoře neustále (jezdil jsem na to rok). v servisu mi řekli, e mám kliku, e to zůstalo zaseklé tak, e mohu jezdit. pak mi to nakonec nedalo a poopravil jsem to a klapku rozhýbal. zůstávalo to vak v poloze dole. nelo s tím hýbat, kdy byl motor studený. dnes po ujetí cca 200 km (ne v kuse) jsem to zkontroloval, abych náhodou nepsal nějaké voloviny a klapka byla při vypnutém motoru nahoře, po nastartování la dolů a po vypnutí motoru se vrátila nahoru. u tomu vůbec nerozumím, prakticky to jezdilo v obou případech, kdy byla nahoře i dole:nevim, ikdy v dolní poloze vydrela jen do zahřátí motoru. moje auto je r.v. 2004, za motor vak nemůu ručit, vzhledem ke stavu, v jakém jsem to auto koupil:-((((. a ten přípravek na čitění sání se stříká za vzduchovým filtrem? nikdy jsem jej neviděl a nepracoval s ním. očistí mi zároveň i EGR?
|
|
06.05.2014 13:44 -
|
2693647
|
|
jumep
|
|
|
lebo to uzavrie len polku sania, jazdit to bude vzdy
len to bude mat malo (alebo moc) vzduchu
podla toho co popisujes, uz mas tu inovovanejsiu verziu kde sa to do 2000 otacok zatvara
pripravok sa strieka priamo do sania v najkratsom moznom mieste, tj. idealne dat dole Ylonku a tam to striekat
co chces cistit na EGR? (v principe na tomto neni skutocne nic na cistenie, je tam len podtlakova membrana a tycka ktora sa vysuva) - na cistenie je maximalne konec tej trubky co ide do sania / samotne sanie (lebo tam sa prave usadza olej zmiesany zo sadzami a robi nanos ktory treba ocisiti (tento ti moze aj zalepit tie klapky))
lebo to uzavrie len polku sania, jazdit to bude vzdy
len to bude mat malo (alebo moc) vzduchu
podla toho co popisujes, uz mas tu inovovanejsiu verziu kde sa to do 2000 otacok zatvara
pripravok sa strieka priamo do sania v najkratsom moznom mieste, tj. idealne dat dole Ylonku a tam to striekat
co chces cistit na EGR? (v principe na tomto neni skutocne nic na cistenie, je tam len podtlakova membrana a tycka ktora sa vysuva) - na cistenie je maximalne konec tej trubky co ide do sania / samotne sanie (lebo tam sa prave usadza olej zmiesany zo sadzami a robi nanos ktory treba ocisiti (tento ti moze aj zalepit tie klapky))
|
|
09.06.2014 16:53 -
klapky regulace tepleho/studeneho vzduchu
|
2704454
|
|
Pollypus
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravim vsechny,klapky regulace tepleho/studeneho vzduchu mám odpojene mam to neustale otevrené.Táhlo zapojím mi auto nechce chytit dusi se a nenaskoci nevím co stím ani v servisu si nevědí rady tak mi to nechali odpojene a mám spotřebu 12l nafty,.
Zdravim vsechny,klapky regulace tepleho/studeneho vzduchu mám odpojene mam to neustale otevrené.Táhlo zapojím mi auto nechce chytit dusi se a nenaskoci nevím co stím ani v servisu si nevědí rady tak mi to nechali odpojene a mám spotřebu 12l nafty,.
|
|
09.06.2014 22:07 -
Re: klapky regulace tepleho/studeneho vzduchu
|
2704530
|
|
Hanz 397
|
|
|
Pollypus napsal(a): Zdravim vsechny,klapky regulace tepleho/studeneho vzduchu mám odpojene mam to neustale otevrené.Táhlo zapojím mi auto nechce chytit dusi se a nenaskoci nevím co stím ani v servisu si nevědí rady tak mi to nechali odpojene a mám spotřebu 12l nafty,.
Sice tomu,co jsi chtěl říct moc nerozumím,ale zřejmě se jedná o klapky na sání motoru,které přepínají mezi okruhem přes mezichladič a by-pass okolo něj. Je tak?
Zkusil bych zkontrolovat ty elektropneumatický měniče,co je ovládají...
A myslím,e u se to tady taky řeilo,ale nějak to nemůu najít.
Sice tomu,co jsi chtěl říct moc nerozumím,ale zřejmě se jedná o klapky na sání motoru,které přepínají mezi okruhem přes mezichladič a by-pass okolo něj. Je tak?
Zkusil bych zkontrolovat ty elektropneumatický měniče,co je ovládají...
A myslím,e u se to tady taky řeilo,ale nějak to nemůu najít.
|
|
21.07.2014 15:06 -
Táhlo turba?
|
2716900
|
|
Hud1ai2
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ahoj,
nechci zbytečně "čeřit vodu" proto ten otazník v nadpise. Nevím, zda se to tak jmenu. Ale nenael jsem tu o něčem podobým zmínku. Jde mi o to, e mi bývalý majitel C5ky ukázal táhlo v motoru (v horní části) a tvrdil, e je to častá závada, e se ulamuje. Je to ocelový drát zakončený plastovou částí, která asi byl nacvaknutá na kulovou hlavičku. Údajně by to mělo ovládat klapky turba. Ale jak říkám, omlouvám se, pokud tu píu blbosti. Pokusím se to vyfotit, protoe nevím, zda je to z mýho popisu pochopitelný. Kadopádně pokud by někdo věděl a znal opravu, byl bych vděčný. Jinak pro sichr, motorizace 2,2 HDi; C5 I. Díky! Tomá
Ahoj,
nechci zbytečně "čeřit vodu" proto ten otazník v nadpise. Nevím, zda se to tak jmenu. Ale nenael jsem tu o něčem podobým zmínku. Jde mi o to, e mi bývalý majitel C5ky ukázal táhlo v motoru (v horní části) a tvrdil, e je to častá závada, e se ulamuje. Je to ocelový drát zakončený plastovou částí, která asi byl nacvaknutá na kulovou hlavičku. Údajně by to mělo ovládat klapky turba. Ale jak říkám, omlouvám se, pokud tu píu blbosti. Pokusím se to vyfotit, protoe nevím, zda je to z mýho popisu pochopitelný. Kadopádně pokud by někdo věděl a znal opravu, byl bych vděčný. Jinak pro sichr, motorizace 2,2 HDi; C5 I. Díky! Tomá
|
|
21.07.2014 15:27 -
Re: Táhlo turba?
|
2716904
|
|
jruze
|
|
|
Hud1ai2 napsal(a): Ahoj,
nechci zbytečně "čeřit vodu" proto ten otazník v nadpise. Nevím, zda se to tak jmenu. Ale nenael jsem tu o něčem podobým zmínku. Jde mi o to, e mi bývalý majitel C5ky ukázal táhlo v motoru (v horní části) a tvrdil, e je to častá závada, e se ulamuje. Je to ocelový drát zakončený plastovou částí, která asi byl nacvaknutá na kulovou hlavičku. Údajně by to mělo ovládat klapky turba. Ale jak říkám, omlouvám se, pokud tu píu blbosti. Pokusím se to vyfotit, protoe nevím, zda je to z mýho popisu pochopitelný. Kadopádně pokud by někdo věděl a znal opravu, byl bych vděčný. Díky! Tomá
Je to membrána proměnné délky sání - z turbem to nemá nic společného,snad jen to e je častá závada to e tam odejde membrána,nebo přípoj podtlaku a pokud není v systému podtlak způsobý to e přestane turbo a jiné ovládání regulovat.( Membrána stojí +- 1000,-)plastovej úchyt se samostatně nedodává.
Je to membrána proměnné délky sání - z turbem to nemá nic společného,snad jen to e je častá závada to e tam odejde membrána,nebo přípoj podtlaku a pokud není v systému podtlak způsobý to e přestane turbo a jiné ovládání regulovat.( Membrána stojí +- 1000,-)plastovej úchyt se samostatně nedodává.
|
|
| |
|
|