| | |
14.08.2012 23:58 -
Re: Táhlo sání vzduchu, swirl
|
2499197
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Diky za radu, ale obavam se, ze tohle je uz mimo moje schopnosti se v tom nejak vrtat.. Navic je tam malo mista a ani netusim, kam to tahlo dolu vede a ktera hadicka je ktera Zitra se na to podivam. Kazdopadne diky. Co me ale ted zarazi je, ze na diagu bylo psane Elmag ventil na swirl a tudiz jsem mel pocit, ze to neovlada podtlak ale elektrika, takze diag stim teda neumi hybat jo ? A treba jednoduchy test proslapnuti plynu na podlahu na volnobeh ma zpusobit pohyb toho tahla nebo se to chova jinak ? (predesilam, ze tomu nerozumim, bohuzel)
Diky za radu, ale obavam se, ze tohle je uz mimo moje schopnosti se v tom nejak vrtat.. Navic je tam malo mista a ani netusim, kam to tahlo dolu vede a ktera hadicka je ktera :) Zitra se na to podivam. Kazdopadne diky. Co me ale ted zarazi je, ze na diagu bylo psane Elmag ventil na swirl a tudiz jsem mel pocit, ze to neovlada podtlak ale elektrika, takze diag stim teda neumi hybat jo ? A treba jednoduchy test proslapnuti plynu na podlahu na volnobeh ma zpusobit pohyb toho tahla nebo se to chova jinak ? (predesilam, ze tomu nerozumim, bohuzel)
|
|
15.08.2012 13:13 -
|
2499324
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Uz jsem to opravoval na vice autech a jde to celkem snadno, rychle a ani to neni moc hnusne... Staci primereny kousek Cu dratu prumeru cca 1,5 az 2mm (nebo co je zrovna poruce) a trochu samotvrnouci dvouslozkove hmoty z "valecku" koupeneho v hobymarketu (pouzil jsem na plast). Stred dratu ohnes do tvaru uzkeho dlouheho U za kulickou pro pripojeni tahla. Vznikla svirka celkem dobre sedne na plastovy profil na boku tahla. Horni a dobre pristupny konec dratu ohnout zpet kolem vystupku na tom plastu cimz vzniknou dve U kolma k sobe. Sundat polotovar klece a podle vzoru dotvarovat i spodni stranu. Pri presne praci tam ta klicka drzi krasne sama. Ted ji jeste lehce "zapakovat" tou tvrdnouci hmotou a drzi to krasne... Hotovo behem chvile (na studenem motoru )a celkem ciste reseni bez vrtani a jinych manipulaci.
Uz jsem to opravoval na vice autech a jde to celkem snadno, rychle a ani to neni moc hnusne... Staci primereny kousek Cu dratu prumeru cca 1,5 az 2mm (nebo co je zrovna poruce) a trochu samotvrnouci dvouslozkove hmoty z "valecku" koupeneho v hobymarketu (pouzil jsem na plast). Stred dratu ohnes do tvaru uzkeho dlouheho U za kulickou pro pripojeni tahla. Vznikla svirka celkem dobre sedne na plastovy profil na boku tahla. Horni a dobre pristupny konec dratu ohnout zpet kolem vystupku na tom plastu cimz vzniknou dve U kolma k sobe. Sundat polotovar klece a podle vzoru dotvarovat i spodni stranu. Pri presne praci tam ta klicka drzi krasne sama. Ted ji jeste lehce "zapakovat" tou tvrdnouci hmotou a drzi to krasne... Hotovo behem chvile (na studenem motoru :-)) )a celkem ciste reseni bez vrtani a jinych manipulaci.
|
|
15.08.2012 15:19 -
|
2499347
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
MS02 mel bys i foto nebo srozumitelnejsi popis? Díky..
MS02 mel bys i foto nebo srozumitelnejsi popis? ;-) Díky.. :-)
|
|
06.09.2012 16:14 -
|
2503469
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Tak jsem to dnes konečně opravil, snad u to bude dret.. Jinak pokud to někomu kdo tohle čte vypadává jen z tý kuličky, tak do toho na "prasáka" nakapejte troku vteřiňáku, nechte zaschnout a pak nacpěte na kuličku, u to nespadne..
Tak jsem to dnes konečně opravil, snad u to bude dret.. ;-) Jinak pokud to někomu kdo tohle čte vypadává jen z tý kuličky, tak do toho na "prasáka" nakapejte troku vteřiňáku, nechte zaschnout a pak nacpěte na kuličku, u to nespadne.. ;)
Přílohy: DSCN6597.JPG ( 372308b ) - |
|
06.09.2012 19:29 -
|
2503551
|
|
jumep
|
|
|
teraz uz len aby ti nepraskla membrana
teraz uz len aby ti nepraskla membrana :)
|
|
06.09.2012 20:23 -
|
2503587
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Co membrána, prasknul ten drátek.. Tak jsem tam dal silnějí "vlásečnicovej", kroucenej a to u snad vydrí, zítra napíu..
Co membrána, prasknul ten drátek.. :D Tak jsem tam dal silnějí "vlásečnicovej", kroucenej a to u snad vydrí, zítra napíu.. :)
|
|
27.10.2012 20:35 -
Re: Tiahlo na motore
|
2515729
|
|
macejko74
|
Město: Miletin, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 39 |
|
|
zdar chlapi tento problem jsem vyřeil jde to nahradit kouskem kyslikove hadice s autogenu,ktera ma pruměr 6mm a táhlo ma asi pruměr 5mm .Z boku jsem vyvrtal díru pruměr 4 a nasadil na klapku spodek hadice jsem utakl sk.paskou a pohoda.Hadice je tvrda mam ji tam uz asi 9 mesicu a drzi
zdar chlapi tento problem jsem vyřeil jde to nahradit kouskem kyslikove hadice s autogenu,ktera ma pruměr 6mm a táhlo ma asi pruměr 5mm .Z boku jsem vyvrtal díru pruměr 4 a nasadil na klapku spodek hadice jsem utakl sk.paskou a pohoda.Hadice je tvrda mam ji tam uz asi 9 mesicu a drzi:-p
|
|
28.10.2012 13:21 -
|
2515814
|
|
macejko74
|
Město: Miletin, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 39 |
|
|
tady jsem to nafotil .....
tady jsem to nafotil .....
Přílohy: c5.JPG ( 250277b ) - c5-1.JPG ( 274060b ) - |
|
28.10.2012 18:43 -
|
2515915
|
|
jumep
|
|
|
uz som to tu pisal, okolo 20E, problem nastava aj tak ked prdne membrana
uz som to tu pisal, okolo 20E, problem nastava aj tak ked prdne membrana
|
|
29.10.2012 17:54 -
|
2516256
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
iguli 1500, Moskvič 1500. U obou se jedná o kloubek táhla plynu u karburátoru. Moskvičácký je lepí - má pojisté pérko.
iguli 1500, Moskvič 1500. U obou se jedná o kloubek táhla plynu u karburátoru. Moskvičácký je lepí - má pojisté pérko.
|
|
30.10.2012 10:40 -
|
2516412
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Já to dle rady jumepa provrtal, přichytil drátkem a drí to parádně.. Jinak je tu stejné téma jen s názvem oprava táhla swirlu nebo tak nějak, tak ho můete sloučit do tohoto..
Já to dle rady jumepa provrtal, přichytil drátkem a drí to parádně.. ;-) Jinak je tu stejné téma jen s názvem oprava táhla swirlu nebo tak nějak, tak ho můete sloučit do tohoto.. :)
|
|
26.08.2013 17:19 -
|
2613411
|
|
karneval
|
|
|
Tak doiel som na to e sa zlomila tá plastová koncovka tiahla swirlu. Stačí to nejak cigánsky zafačova alebo zbehnem objedna origo diel? Tiahlo (drátik) ide celkom žahko ale tá pohyblivá čas ku ktorej sa pripája ide o dos aie - má to tak chodi alebo je to niečím zasvinené?
Btw treba kontrolova aj tú membránu či čo? Tam by trebalo vybera hadicu od sania a čo sa týkamerania a vytvorenia toho podtlaku tak na to asi nemám nástroje.
Tak doiel som na to e sa zlomila tá plastová koncovka tiahla swirlu. Stačí to nejak cigánsky zafačova alebo zbehnem objedna origo diel? Tiahlo (drátik) ide celkom žahko ale tá pohyblivá čas ku ktorej sa pripája ide o dos aie - má to tak chodi alebo je to niečím zasvinené?
Btw treba kontrolova aj tú membránu či čo? Tam by trebalo vybera hadicu od sania a čo sa týkamerania a vytvorenia toho podtlaku tak na to asi nemám nástroje.
Přílohy: P1130414.JPG ( 1007132b ) - |
|
26.08.2013 21:04 -
|
2613505
|
|
jumep
|
|
|
zlomeny swirl ta nehodi do nudzaku
opravit sa to da tak ze to prevrtas a pripevnis dratom, ale stale si nevyriesil problem
zlomeny swirl ta nehodi do nudzaku
opravit sa to da tak ze to prevrtas a pripevnis dratom, ale stale si nevyriesil problem
|
|
28.08.2013 14:21 -
|
2613846
|
|
karneval
|
|
|
Dneska som bol na diagnostiku, hlási tlak turba bez pecifikácie či + alebo -. Najskôr opravím to tiahlo a potom sa bude hžada chyba na hadiciach okolo turba ako bolo odporúčené v iných vláknach a potom sa uvidí.
Okrem toho 1 vstrek u asi zail aj slávnejie dni
Dneska som bol na diagnostiku, hlási tlak turba bez pecifikácie či + alebo -. Najskôr opravím to tiahlo a potom sa bude hžada chyba na hadiciach okolo turba ako bolo odporúčené v iných vláknach a potom sa uvidí.
Okrem toho 1 vstrek u asi zail aj slávnejie dni :(
|
|
28.08.2013 21:13 -
|
2613939
|
|
jumep
|
|