| | |
03.08.2012 19:46 -
Táhlo sání vzduchu, swirl
|
2496790
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
...
...
|
|
18.09.2008 20:31 -
Tiahlo na motore
|
169059
|
|
assasin
|
|
|
Ahoj vetci, mám otázku na jedno tiahlo na motore. Na obrázku .link. som ho vyznačil ípkou. Neviem na čo je, ale tá plastová čiapočka neustále vypadáva. Je zjavne zodratá a potrebujem to vymeni. Viete mi poradi kde sa to dá zohna? Myslím ten plast. Inak motor funguje, ale nepredpokladám, e je to nejaké slepé črevo a nemusí to tam by.
Ahoj vetci, mám otázku na jedno tiahlo na motore. Na obrázku http://www.c5club.cz/showpic.php?cc=17044318&cmain=17044318&oid=84717156&clang=cz som ho vyznačil ípkou. Neviem na čo je, ale tá plastová čiapočka neustále vypadáva. Je zjavne zodratá a potrebujem to vymeni. Viete mi poradi kde sa to dá zohna? Myslím ten plast. Inak motor funguje, ale nepredpokladám, e je to nejaké slepé črevo a nemusí to tam by.
|
|
24.09.2008 21:58 -
Re: Tiahlo na motore
|
169060
|
|
assasin
|
|
|
Tak u som zistil načo to slúi, je to na krtenie prívodu nasávaného vzduchu. Citroen to predáva len v celku s ovládacou membránou. Take keď chcem vymeni len samotný plast musím na to poui nejaké domáce "kutilstvo". Inak originálny diel má označenie 036387, ak by to niekto potreboval.
Tak u som zistil načo to slúi, je to na krtenie prívodu nasávaného vzduchu. Citroen to predáva len v celku s ovládacou membránou. Take keď chcem vymeni len samotný plast musím na to poui nejaké domáce "kutilstvo". Inak originálny diel má označenie 036387, ak by to niekto potreboval.
|
|
17.10.2008 11:56 -
|
169061
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
vcera jsem se stal obeti teto zavady take
Jedu si takhle po dalnici, v "tempomatí" stotricitce si predjizdim kamion a nejakou dodavku a najednou ztrata vykonu a auto zacalo zpomalovat, Zpomalil jsem nakonec az na 80 a chudak kamionak me musel predjizdet.
Ale k veci, provizorne jsem plast opravil nekolika stahovacimi paskami tak sikovne, aby se pouzdro stahlo a nesjizdelo. To se vsak nakonec ukazalo jako neucinne a stejne to upadlo zovu.
Stalo se mi to cca 5km pred prahou na D11.
Takze jsem sjel inhned to Intesysu abych zjistil co to je za dil a cenu. Mohu tedy potvrdit, ze se jedna o cislo dilu 036387 ( .link. ) a prodava se jako celek s membranou, stoji cca 700 CZK.
Ja jsem ho nakonec nekoupil, jelikoz ho za 1. nemeli a za 2. mi bylo receno, ze se da jezdit i bez toho, pouze se musi zajistit, aby klapka nasavani byla porad otevrena. Tzn. ji nejak zafixovat.
Coz jsem udelal a zatim to jezdi normalne, dokonce se mi zda ze ji ziveji .... spotreba se nijak nezvysila, ani nic podobneho, tak uvidim.
Jinak ta plastova "fajfka" s pouzdrem se da z tahla sundat a da se s ni operovat mimo auto, takze ji zkusim doma v klidu nejak sikovne slepit
Jak mi bylo receno, jedna se o celkem castou zavadu u motoru 2,2 HDi a i autorizovane servisy to pry casto resi vyrazenim teto klapky z provozu, tety jejim zafixovanim v otevrene poloze.
vcera jsem se stal obeti teto zavady take :)
Jedu si takhle po dalnici, v "tempomatí" stotricitce si predjizdim kamion a nejakou dodavku a najednou ztrata vykonu a auto zacalo zpomalovat, Zpomalil jsem nakonec az na 80 a chudak kamionak me musel predjizdet.
Ale k veci, provizorne jsem plast opravil nekolika stahovacimi paskami tak sikovne, aby se pouzdro stahlo a nesjizdelo. To se vsak nakonec ukazalo jako neucinne a stejne to upadlo zovu.
Stalo se mi to cca 5km pred prahou na D11.
Takze jsem sjel inhned to Intesysu abych zjistil co to je za dil a cenu. Mohu tedy potvrdit, ze se jedna o cislo dilu 036387 ( http://service.citroen.com/docpr/affiche.do?doc=24308&ref=0600%2002%20140017B# ) a prodava se jako celek s membranou, stoji cca 700 CZK.
Ja jsem ho nakonec nekoupil, jelikoz ho za 1. nemeli a za 2. mi bylo receno, ze se da jezdit i bez toho, pouze se musi zajistit, aby klapka nasavani byla porad otevrena. Tzn. ji nejak zafixovat.
Coz jsem udelal a zatim to jezdi normalne, dokonce se mi zda ze ji ziveji :D .... spotreba se nijak nezvysila, ani nic podobneho, tak uvidim.
Jinak ta plastova "fajfka" s pouzdrem se da z tahla sundat a da se s ni operovat mimo auto, takze ji zkusim doma v klidu nejak sikovne slepit :)
Jak mi bylo receno, jedna se o celkem castou zavadu u motoru 2,2 HDi a i autorizovane servisy to pry casto resi vyrazenim teto klapky z provozu, tety jejim zafixovanim v otevrene poloze.
|
|
17.10.2008 15:54 -
|
169062
|
|
assasin
|
|
|
Alx a ktorá poloha je tá "otvorená"? Pretoe mne telefonicky toto potvrdil aj servisák z Citroenu Trenčín, e to niekedy tie tak rieia, ale nevedel si u spomenú ktorá poloha je tá správna. Inak presne s tým istým označením sa táto membrána dá kúpi aj v servise Peugeot. Je to koncernový diel.
Mne sa pôvodný plastový kus nepodarilo stiahnu z tiahla, pri tomto pokuse som ho úplne dolámal
Alx a ktorá poloha je tá "otvorená"? Pretoe mne telefonicky toto potvrdil aj servisák z Citroenu Trenčín, e to niekedy tie tak rieia, ale nevedel si u spomenú ktorá poloha je tá správna. Inak presne s tým istým označením sa táto membrána dá kúpi aj v servise Peugeot. Je to koncernový diel.
Mne sa pôvodný plastový kus nepodarilo stiahnu z tiahla, pri tomto pokuse som ho úplne dolámal :-(
|
|
17.10.2008 15:56 -
|
169063
|
|
assasin
|
|
|
Servisák mal iba pripomienku, e bez tohto dielu sa zhoria emisie, take môem ma problém pri emisnej kontrole.
Servisák mal iba pripomienku, e bez tohto dielu sa zhoria emisie, take môem ma problém pri emisnej kontrole.
|
|
17.10.2008 17:37 -
|
169064
|
|
alx
|
|
|
ja jsem to sklopil jako smerem dolu. V opacne poloze motor nebude mit vykon, tak by jsi to poznal.
Ty jsi to tedy menil?
ja jsem to sklopil jako smerem dolu. V opacne poloze motor nebude mit vykon, tak by jsi to poznal.
Ty jsi to tedy menil?
|
|
17.10.2008 19:56 -
|
169065
|
|
assasin
|
|
|
Ja to mám teraz bez toho plastového dielu, ale membrána je tam ete stále nahodená, je tam blbý prístup na demontá. Predvčerom som len telefonicky zisoval dostupnos v Peugeote, ale tie je to len na objednávku, musel by som tam donies zálohu a je to o trochu drahie (1000,- Sk) ako v Citroene. Najblií Citroen je ale o dos ďalej, take sa mi to vzhžadom na minutú naftu vyrovná.
Ako myslí smerom dole? Skôr mi povedz posunul si ho v smere jazdy, alebo proti smeru jazdy?
Ja to mám teraz bez toho plastového dielu, ale membrána je tam ete stále nahodená, je tam blbý prístup na demontá. Predvčerom som len telefonicky zisoval dostupnos v Peugeote, ale tie je to len na objednávku, musel by som tam donies zálohu a je to o trochu drahie (1000,- Sk) ako v Citroene. Najblií Citroen je ale o dos ďalej, take sa mi to vzhžadom na minutú naftu vyrovná.
Ako myslí smerom dole? Skôr mi povedz posunul si ho v smere jazdy, alebo proti smeru jazdy?
|
|
09.01.2009 20:01 -
|
386487
|
|
dr.ada
|
Město: Kdyně,Hluboká, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Ahoj, mám tento problém taky, tento díl počítají v autorizovaném servisu něco okolo 840,-CZK, musí se započítat i práce - je dost drahá, samotná umělá hmota nejde sehnat, je to prý přesně natelované-já osobně to mám přidrátované a jezdím bez problémů
Ahoj, mám tento problém taky, tento díl počítají v autorizovaném servisu něco okolo 840,-CZK, musí se započítat i práce - je dost drahá, samotná umělá hmota nejde sehnat, je to prý přesně natelované-já osobně to mám přidrátované a jezdím bez problémů
|
|
03.08.2012 19:26 -
Re: Táhlo sání vzduchu, swirl
|
2496784
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Zdravím, má někdo zkuenost s přichycením lanka swirlu? viz. .link.
Předem díky..
Zdravím, má někdo zkuenost s přichycením lanka swirlu? viz. http://img688.imageshack.us/img688/7071/03082012089.jpg
Předem díky.. ;-)
|
|
03.08.2012 19:29 -
|
2496785
|
|
jumep
|
|
|
sak zober drat, omotaj okolo klbiku a okolo tej gulicky a mas, ci tam nemas klbik?
sak zober drat, omotaj okolo klbiku a okolo tej gulicky a mas, ci tam nemas klbik?
|
|
03.08.2012 19:34 -
|
2496786
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
No, mám, dá se to nacvaknout, ale moc pevně to nedrí - po čase se to odpojí..
No, mám, dá se to nacvaknout, ale moc pevně to nedrí - po čase se to odpojí..
|
|
03.08.2012 19:36 -
|
2496787
|
|
jumep
|
|
|
no, tak omoc to drotom pod tym, pritiahni na klbik (gulicku) a omoc okolo gulicky, aby sa to mohlo hybat a drzalo to ...
no, tak omoc to drotom pod tym, pritiahni na klbik (gulicku) a omoc okolo gulicky, aby sa to mohlo hybat a drzalo to ...
|
|
03.08.2012 19:38 -
|
2496788
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Oukej, zkusím, díky..
Díky alxi..
Tak tady jsou lepí fotky a moje "oprava". Je to sice hnusný, ale drí to...
.link.
.link.
.link.
Oukej, zkusím, díky.. ;-)
Díky alxi.. ;-)
Tak tady jsou lepí fotky a moje "oprava". Je to sice hnusný, ale drí to... :-)
http://img525.imageshack.us/img525/5935/dscn6580w.jpg
http://img818.imageshack.us/img818/4162/dscn6582w.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/8295/dscn6581yl.jpg
|
|
05.08.2012 20:21 -
|
2497270
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Tak oprava moc úspěná nebyla, zlomil se ten plastový kloub, co se nacvakává na tu kuličku.. Take budu muset vymyslet něco jiného. Jinak chápu to správně, e je lepí to nechat v horní poloze? Jak moc to autu vadí? Díky..
Tak oprava moc úspěná nebyla, zlomil se ten plastový kloub, co se nacvakává na tu kuličku.. Take budu muset vymyslet něco jiného. Jinak chápu to správně, e je lepí to nechat v horní poloze? Jak moc to autu vadí? Díky.. ;)
|
|
05.08.2012 20:24 -
|
2497275
|
|
jumep
|
|
|
prevrtaj ten plast tenkym vrtacikom dole a natiahni tadial drot a tym to uchyt o tu gulicku a pritiahni
prevrtaj ten plast tenkym vrtacikom dole a natiahni tadial drot a tym to uchyt o tu gulicku a pritiahni
|
|
05.08.2012 21:27 -
|
2497307
|
|
DeFuckTo
|
|
|
no to by lo, ale v autě je málo místa, jde to nějak jednodue vyndat z auta? nebo si zkrátka musim zahrát na chirurga?
no to by lo, ale v autě je málo místa, jde to nějak jednodue vyndat z auta? nebo si zkrátka musim zahrát na chirurga? :)
|
|
05.08.2012 21:30 -
|
2497310
|
|
jumep
|
|
|
miesta je tam dost
vzdy som to robil v aute - vyberat to = rovno kup novu membranu a vymen ....
a hlavne si ju skus ci je dobra (taka mala napoveda: .link. )
miesta je tam dost :)
vzdy som to robil v aute - vyberat to = rovno kup novu membranu a vymen ....
a hlavne si ju skus ci je dobra (taka mala napoveda: http://www.c5club.cz/profiles/jumep.html?kod=32&ids=jumep&gal=44829227#pc )
|
|
05.08.2012 22:14 -
|
2497335
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Huf, no na mě to bude asi pěkná ichta, teď to bude muset vydret a přítí týden o volnu se na to vrhnu no..
Huf, no na mě to bude asi pěkná ichta, teď to bude muset vydret a přítí týden o volnu se na to vrhnu no.. ;-)
|
|
14.08.2012 23:18 -
|
2499193
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Mel bych dotaz - nejak mi hapruje 2.2Hdi motor a poskubava v zatahu kolem 2tis. a kdyz jsem to diagnostikovali na lexii, tak zkousel ty ruzne cleny a zkousel swirl, ale tahlo se vubec nehybalo. Mela by s tim elektronika umet hybat a tudiz je neco spatne, kdyz s tim zkousel hybat pres diag a nehybalo se to nebo to je normalni ?
Mel bych dotaz - nejak mi hapruje 2.2Hdi motor a poskubava v zatahu kolem 2tis. a kdyz jsem to diagnostikovali na lexii, tak zkousel ty ruzne cleny a zkousel swirl, ale tahlo se vubec nehybalo. Mela by s tim elektronika umet hybat a tudiz je neco spatne, kdyz s tim zkousel hybat pres diag a nehybalo se to nebo to je normalni ?
|
|
| |
|
|