| | |
20.07.2012 10:08 -
C5 III a havení
|
2493586
|
|
LukaCZ
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Zdravím Vás, mám dalí dotaz. Jak je to se havením vozu Hdi 103kw, jakmile vloím klíček do zapalování a chci startovat nikdy mi nezhasne kontrolka havení (zmizi a po úplném nastartování vozidla) je to takto správně? technik v Citroen servisu říkál e ano, ale pořád mi to vrtá hlavou. U předchozích nafáků kontrolka po kratkém čase zmizela ale tady ne-e.
Zdravím Vás, mám dalí dotaz. Jak je to se havením vozu Hdi 103kw, jakmile vloím klíček do zapalování a chci startovat nikdy mi nezhasne kontrolka havení (zmizi a po úplném nastartování vozidla) je to takto správně? technik v Citroen servisu říkál e ano, ale pořád mi to vrtá hlavou. U předchozích nafáků kontrolka po kratkém čase zmizela ale tady ne-e.
|
|
20.07.2012 10:15 -
Re: C5 III a havení
|
2493588
|
|
jumep
|
|
|
zjavne si mylis kontrolku zhavenia a kontrolku motora (neviem ako v X7, ale v C5 1 a 2 boli 2)
motorova zhasne az po nastarovani a zhaviacu zbadas pri teste budikov a az ked bude troska chladnejsie (-5 a viac)
zjavne si mylis kontrolku zhavenia a kontrolku motora (neviem ako v X7, ale v C5 1 a 2 boli 2)
motorova zhasne az po nastarovani a zhaviacu zbadas pri teste budikov a az ked bude troska chladnejsie (-5 a viac)
|
|
20.07.2012 10:35 -
|
2493595
|
|
LukaCZ
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
ano myslim kontrolku zhaveni, tu kontrolku vidim i ted kdyz jsou teploty kolem tricitky a zmizi mi az kdyz nastartuju moto (obrazek civky : )
ano myslim kontrolku zhaveni, tu kontrolku vidim i ted kdyz jsou teploty kolem tricitky a zmizi mi az kdyz nastartuju moto (obrazek civky : )
|
|
20.07.2012 10:38 -
|
2493596
|
|
jumep
|
|
|
tak este pockajme co napisu iny x7, osobne som toto nesledoval
tak este pockajme co napisu iny x7, osobne som toto nesledoval
|
|
20.07.2012 19:15 -
|
2493709
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tady to popisují v návodu, X7 úplně stejně jako na C5I i C5II.
str.28 - .link.
Píou tam tohle, pokud se někomu nechce stahovat.
U naftových motorů:
Otočte klíčem a do druhé polohy (+APC).
Vyčkejte zhasnutí světelné kontrolky
předehřívání, pokud kontrolka svítí.
Otočením klíče aktivujte spoutěč,
dokud se motor neudrí v chodu
(ne déle ne 10 sekund).
Tak si myslím, e ten servisák je asi z autorizovanýho servisu, kdy má takový znalosti.
Tady to popisují v návodu, X7 úplně stejně jako na C5I i C5II.
str.28 - http://www.c5club.cz/download.php?fileid=2493029
Píou tam tohle, pokud se někomu nechce stahovat.
U naftových motorů:
Otočte klíčem a do druhé polohy (+APC).
Vyčkejte zhasnutí světelné kontrolky
předehřívání, pokud kontrolka svítí.
Otočením klíče aktivujte spoutěč,
dokud se motor neudrí v chodu
(ne déle ne 10 sekund).
Tak si myslím, e ten servisák je asi z autorizovanýho servisu, kdy má takový znalosti. :-((((
|
|
20.07.2012 19:21 -
|
2493722
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Zdarec, kontrolka na havení mi svítila jen v zimě a to velmi krátkou dobu. To co popisuje je anomálie. Servisák je ) Rampa.
Zdarec, kontrolka na havení mi svítila jen v zimě a to velmi krátkou dobu. To co popisuje je anomálie. Servisák je :o) Rampa.
|
|
21.07.2012 09:41 -
|
2493795
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Presne ako píe Rampa, kontrolka havenia svieti len v zime a kontrolka motora zhasína chvížu po natartovaní.
Presne ako píe Rampa, kontrolka havenia svieti len v zime a kontrolka motora zhasína chvížu po natartovaní.
|
|
21.07.2012 20:03 -
|
2493898
|
|
LukaCZ
|
|
|
tak asi je na čase zmenit servis, kdyz jsem to v servise nechal zkontrolovat, rikali mi ze auto zhavi uplne v poradku (diagnostika pry ukazuje vsechny hodnoty spravne), ze pry mi zhavi auto od doby kdy ho odemknu dalkovym ovladacem (presne takovou odpoved mi dal prijimaci technik v servisu CaK Brno).
tak asi je na čase zmenit servis, kdyz jsem to v servise nechal zkontrolovat, rikali mi ze auto zhavi uplne v poradku (diagnostika pry ukazuje vsechny hodnoty spravne), ze pry mi zhavi auto od doby kdy ho odemknu dalkovym ovladacem (presne takovou odpoved mi dal prijimaci technik v servisu CaK Brno).
|
|
21.07.2012 20:39 -
|
2493899
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To ale není patná odpověď. Auto se opravdu připravuje u od odemknutí. Nevím přesně co a kolik čeho to dělá, ale to havení v tom taky je. havení navíc nekončí nastartováním. Dohavuje jetě během chodu motoru podle potřeby. Ale to není řidičova starost. O to se stará řídící jednotka a řídičovi do toho celkem nic není.
Pro řidiče je podstatné, by nestartoval dřív, ne kontrolka havení zhasne. Pokud nesvítí - v letním období - tak je mono startovat hned. A neznamená to, e to auto nehaví. Ono haví, ale není třeba se zdrovat nějakým delím prohříváním, tak se kontrolka ani nerozsvěcí. V zimě u promrzlýho motoru trvá havení dýl a teprve tehdy se rozsvěcí kontrolka. Podle teploty a stavu havičů můe kontrolka svítit třeba 5 - 10s. Ale při nearktických podmínkách větinou zhasne během 3 - 5s. Po zhasnutí haví dál, ale u je mono startovat.
Take shrnutí - kontrolka nám v podstatě nesignalizuje probíhající havení, ale říká nám svým světlem, e máme jetě se startováním čekat, dokud nezhasne. Pokud nesvítí, neříká nic a můeme točit startérem, jako o ivot. A do skonání (baterie).
To ale není patná odpověď. Auto se opravdu připravuje u od odemknutí. Nevím přesně co a kolik čeho to dělá, ale to havení v tom taky je. havení navíc nekončí nastartováním. Dohavuje jetě během chodu motoru podle potřeby. Ale to není řidičova starost. O to se stará řídící jednotka a řídičovi do toho celkem nic není.
Pro řidiče je podstatné, by nestartoval dřív, ne kontrolka havení zhasne. Pokud nesvítí - v letním období - tak je mono startovat hned. A neznamená to, e to auto nehaví. Ono haví, ale není třeba se zdrovat nějakým delím prohříváním, tak se kontrolka ani nerozsvěcí. V zimě u promrzlýho motoru trvá havení dýl a teprve tehdy se rozsvěcí kontrolka. Podle teploty a stavu havičů můe kontrolka svítit třeba 5 - 10s. Ale při nearktických podmínkách větinou zhasne během 3 - 5s. Po zhasnutí haví dál, ale u je mono startovat.
Take shrnutí - kontrolka nám v podstatě nesignalizuje probíhající havení, ale říká nám svým světlem, e máme jetě se startováním čekat, dokud nezhasne. Pokud nesvítí, neříká nic a můeme točit startérem, jako o ivot. A do skonání (baterie). ;-)
|
|
21.07.2012 20:44 -
|
2493901
|
|
LukaCZ
|
|
|
no a v tom je muj problem, me ta kontrolka nehzhasne ani po 2minutách, delsi dobu jsem nikdy nevydrzel cekat. takze startuju se svitici kontrolkou ..
no a v tom je muj problem, me ta kontrolka nehzhasne ani po 2minutách, delsi dobu jsem nikdy nevydrzel cekat. :-( takze startuju se svitici kontrolkou .. :(
|
|
21.07.2012 20:48 -
|
2493902
|
|
jruze
|
|
|
No nevim - neni jen spatne nakofigurovano? - nevim jak se to chova pri konfiguraci ,,pro chladne podnebi" nebo jna blbina v konfiguraci? ( to je asi ta lepsi varianta) nebo rele? a v nejhorsim BSI.Take je otazka jestli to fizicky zhavi nebo jen signalizuje???
No nevim - neni jen spatne nakofigurovano? - nevim jak se to chova pri konfiguraci ,,pro chladne podnebi" nebo jna blbina v konfiguraci? ( to je asi ta lepsi varianta) nebo rele? a v nejhorsim BSI.Take je otazka jestli to fizicky zhavi nebo jen signalizuje???
|
|
21.07.2012 20:51 -
|
2493904
|
|
LukaCZ
|
|
|
ok, to mi bylo hnedky jasny ze budu muset za odbornikem.Tak dekuji za tipy.
ok, to mi bylo hnedky jasny ze budu muset za odbornikem.Tak dekuji za tipy.
|
|
| |
|
|