| | |
28.02.2012 17:07 -
Aditiva do motorového oleje
|
2454643
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Nějak jsem přemýlel jestli existuje nějaká přísada do oleje po ujetí více jak 180t která by mohla jetě prodlouit ivotnost motoru.
A nael jsem od Liqui Moly CERA TEC .link.
Nemáte někdo náhodou zkuenost s tímto a nebo jiným přípravkem? Jestli to vůbec funguje a nepokodí to motor. Víte jak tyhle firmy své produkty vychvalují
Viděl jsem video a docela je to zajímavé. A má to dokonce nějaké ocenění
Nějak jsem přemýlel jestli existuje nějaká přísada do oleje po ujetí více jak 180t která by mohla jetě prodlouit ivotnost motoru.
A nael jsem od Liqui Moly CERA TEC http://www.liqui-moly.cz/detail/keramicka-prisada-do-oleje
Nemáte někdo náhodou zkuenost s tímto a nebo jiným přípravkem? Jestli to vůbec funguje a nepokodí to motor. Víte jak tyhle firmy své produkty vychvalují:-))
Viděl jsem video a docela je to zajímavé. A má to dokonce nějaké ocenění:nevim
|
|
28.02.2012 17:36 -
Re: Aditiva do motorového oleje
|
2454653
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
osobně bych to do auta nikdy nenalil. Na to mám svůj motor moc rád. Motor sám o sobě má celkem velkou ivotnost pokud se mu dostává to co potřebuje a chová se k němu sluně. Ty rádoby aditiva mu moc nepřidají. Kdy je motor na klice a kroukách skoro kaput tak mu nepomůe a ani aditiv od pána boha. Tam jedině GO nebo výměna motoru. To aditivum jsou jen zbytečně vyhozené peníze kdy dnes ta kvalita olejů je na vysoké úrovni.
osobně bych to do auta nikdy nenalil. ;-) Na to mám svůj motor moc rád. Motor sám o sobě má celkem velkou ivotnost pokud se mu dostává to co potřebuje a chová se k němu sluně. Ty rádoby aditiva mu moc nepřidají. Kdy je motor na klice a kroukách skoro kaput tak mu nepomůe a ani aditiv od pána boha. Tam jedině GO nebo výměna motoru. To aditivum jsou jen zbytečně vyhozené peníze kdy dnes ta kvalita olejů je na vysoké úrovni.
|
|
28.02.2012 17:55 -
|
2454659
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Ja som toho nazoru ze pokial je ten motor ok skoda s olejom experimentovat. A ked sa nieco vysype treba to riesit. Ja osobne by som to dal mozno do embecky kde by ma netrapilo ze sa motor zadre alebo co. Ale do citrona asi ee. Aj ked je pravda, ze súčasné oleje urcite niesu take ze lepsie sa uz vymysliet nedaju. Osobne poznam kolegu ktory si daky pripravok do motora nalial. Nebol to cistic ale daky "zvysovac vykonu". Merali sme tlaky pred a po pridani a je pravda ze tlaky sa mierne zvysili a hlavne vyrovnali a kolega vravel ze ked sa bol vozit citil ze to lepsie ide a pri rovnakej rychlosti ma menej stlaceny plyn. A to bolo dakych 5 rokov dozadu a auto stale denno denne jazdi a ten kolega ho nesetri vobec. Ale to je benzinove auto 1,5 12V.. Pamatam si ze to bolo huste ako med. A aj za vojny sa pridavali do oleja prisady aby motor slapal az domov aj ked nemal pol nemecka ziadny olej po prestreleni nadrze...
Ja som toho nazoru ze pokial je ten motor ok skoda s olejom experimentovat. A ked sa nieco vysype treba to riesit. Ja osobne by som to dal mozno do embecky kde by ma netrapilo ze sa motor zadre alebo co. Ale do citrona asi ee. Aj ked je pravda, ze súčasné oleje urcite niesu take ze lepsie sa uz vymysliet nedaju. Osobne poznam kolegu ktory si daky pripravok do motora nalial. Nebol to cistic ale daky "zvysovac vykonu". Merali sme tlaky pred a po pridani a je pravda ze tlaky sa mierne zvysili a hlavne vyrovnali a kolega vravel ze ked sa bol vozit citil ze to lepsie ide a pri rovnakej rychlosti ma menej stlaceny plyn. A to bolo dakych 5 rokov dozadu a auto stale denno denne jazdi a ten kolega ho nesetri vobec. Ale to je benzinove auto 1,5 12V.. Pamatam si ze to bolo huste ako med. A aj za vojny sa pridavali do oleja prisady aby motor slapal az domov aj ked nemal pol nemecka ziadny olej po prestreleni nadrze...
|
|
28.02.2012 20:44 -
|
2454722
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nano technologie je věda a dokáe zázraky. Takovýhle mazátka opravdu fungujou. A to nejen na nových motorech, ale hlavně dokáou vylepit načatý motory. Laboratorně to je ověřený, ale v praxi neznám nikoho, kdo by si zdvojnásoboval cenu oleje. DaveLbc píe, e mění olej po 10000 km. Tak to je podle mě dostačující péče o motor. A cpát do něj drahý nanosrágory a po 10000 km je vylít, to by se asi nikomu nechtělo. Zvlá kdy ty srágory mají prodlouit ivotnost oleje. Take kdo doplní zázračnou medicínu do oleje a potom prodlouí interval výměny, tak myslím nedělá dobře.
Nano technologie je věda a dokáe zázraky. Takovýhle mazátka opravdu fungujou. A to nejen na nových motorech, ale hlavně dokáou vylepit načatý motory. Laboratorně to je ověřený, ale v praxi neznám nikoho, kdo by si zdvojnásoboval cenu oleje. DaveLbc píe, e mění olej po 10000 km. Tak to je podle mě dostačující péče o motor. A cpát do něj drahý nanosrágory a po 10000 km je vylít, to by se asi nikomu nechtělo. Zvlá kdy ty srágory mají prodlouit ivotnost oleje. Take kdo doplní zázračnou medicínu do oleje a potom prodlouí interval výměny, tak myslím nedělá dobře.
|
|
28.02.2012 21:54 -
|
2454761
|
|
karneval
|
|
|
Osobne by som radej skrátil intervaly a dal tam častejie čerstvý olej ne sa za kadú cenu pokúa udra tam ten starý. Popri tom sa rovno vymení aj filter a to je asi zásadnejia vec ako aditíva.
Osobne by som radej skrátil intervaly a dal tam častejie čerstvý olej ne sa za kadú cenu pokúa udra tam ten starý. Popri tom sa rovno vymení aj filter a to je asi zásadnejia vec ako aditíva.
|
|
28.02.2012 22:09 -
|
2454763
|
|
DaveLbc
|
|
|
Já taky upřednostnuju pravě dřívějí výměnu oleje. Ale píou,e to skvalitní olej a nanese nějakou nanovrtvu na vnitřek motoru a tím dělá olej lehkoběnějí je tě víc ne je
Taky si myslím,e je výměna dúleitějí ne tyhle srágory. Ale neříkám,e nemusej fungovat
Já taky upřednostnuju pravě dřívějí výměnu oleje. Ale píou,e to skvalitní olej a nanese nějakou nanovrtvu na vnitřek motoru a tím dělá olej lehkoběnějí je tě víc ne je;-)
Taky si myslím,e je výměna dúleitějí ne tyhle srágory. Ale neříkám,e nemusej fungovat:-p
|
|
28.02.2012 22:50 -
|
2454774
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Tak Tak. Kdy mám blbej pocit, frčí olej z auta i po 8000km. Tyhle nanopotvory bych třeba nalil do nebotíka 1,9D BX který měl svá léta u za sebou ale jen tak z hecu. Ale opravdu nemá cenu trápit motor nanohegeem kdy právě má svá nejlepí léta.
Tak Tak. Kdy mám blbej pocit, frčí olej z auta i po 8000km. Tyhle nanopotvory bych třeba nalil do nebotíka 1,9D BX který měl svá léta u za sebou ale jen tak z hecu. Ale opravdu nemá cenu trápit motor nanohegeem kdy právě má svá nejlepí léta. ;-)
|
|
24.04.2012 09:44 -
Přísady do oleje
|
2471852
|
|
svejk
|
|
|
Ahoj vichni. Máte někdo nějakou zkuenost s přísadami do oleje, na lepí mazání, ztiení hydr.zdvihátek apod.?? Díky
Ahoj vichni. Máte někdo nějakou zkuenost s přísadami do oleje, na lepí mazání, ztiení hydr.zdvihátek apod.?? Díky:-o
|
|
24.04.2012 10:09 -
Re: Přísady do oleje
|
2471854
|
|
DaveLbc
|
|
|
Mrkni sem a pochopí,e není nad kvalitní olej-.link.
Mrkni sem a pochopí,e není nad kvalitní olej;-)-http://www.znackoveoleje.cz/znackoveoleje/5-ZAJIMAVOSTI/17-Pridavna-aditiva-do-oleje
|
|
24.04.2012 18:15 -
Re: Přísady do oleje
|
2471864
|
|
moriss
|
Město: PRAHA, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Zdravím.
maji to na tom linku pekne zpracovane...ale jejich e-shop je plnej prisad..
osobne mam dobre zkusenosti s pripravky fy.lubrifilm....snad je to spravne napsane..davam do m.oleje pred dovcou a letim jak sip...pokud teda nekoupis neco ve sklince od zavareniny tak neublizis a jeste mas dobrej pocit.no a jestli se ti to po pridani zastavi,tak ti stejne nikdo nedokaze ,ze te to stejne necekalo...
Zdravím.
maji to na tom linku pekne zpracovane...ale jejich e-shop je plnej prisad..
osobne mam dobre zkusenosti s pripravky fy.lubrifilm....snad je to spravne napsane..davam do m.oleje pred dovcou a letim jak sip...pokud teda nekoupis neco ve sklince od zavareniny tak neublizis a jeste mas dobrej pocit.no a jestli se ti to po pridani zastavi,tak ti stejne nikdo nedokaze ,ze te to stejne necekalo...
|
|
25.04.2012 08:55 -
|
2471913
|
|
roman-jc
|
Město: Jičín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
jde o to co si kdo od toho slibuje,přípravky obsahující jakékoliv mikročásti ( teflo,keramika,kov ) jsou tak dobré na motory před smrtí,kde chce dosáhnou toho,aby se zvýil tlak oleje či komprese. pokud chce aby motor měl lehčí chod,nií tření na kluzných a valivých částech,tak si myslim,e by to chtělo spí přípravek na bázi molekul a ne s přísadou pevných částí .link. koukni sem, mam stim dobrou zkuenost,funguje to a to je základ
jde o to co si kdo od toho slibuje,přípravky obsahující jakékoliv mikročásti ( teflo,keramika,kov ) jsou tak dobré na motory před smrtí,kde chce dosáhnou toho,aby se zvýil tlak oleje či komprese. pokud chce aby motor měl lehčí chod,nií tření na kluzných a valivých částech,tak si myslim,e by to chtělo spí přípravek na bázi molekul a ne s přísadou pevných částí http://www.prolong.cz koukni sem, mam stim dobrou zkuenost,funguje to a to je základ
|
|
25.04.2012 18:12 -
|
2471951
|
|
jumep
|
|
|
tak a teraz sa tu rovno mozu pobit dvaja, prolong presne spomina to co zavrhuje ten v tom predoslom linku
nic na vylepsenie mazivosti oleja asi nebude k niecomu dobre ...
skusenst je akurat napr. zo specialitou na klepuce hydrosteli, kde po naliati tieto stihnu, pripadne nejaka prisada do prevodoveho oleja ked huci diferak ...
osobne by som ale radsej vymenil hydrosteli a loziska v prevodovke a nechal nastavit diferak ... ak by hucal nadalej, potom mozno by sa dalo pokusit s tym nieco spravit, alebo zohnat prevodovku ...
tak a teraz sa tu rovno mozu pobit dvaja, prolong presne spomina to co zavrhuje ten v tom predoslom linku :)
skusenst je akurat napr. zo specialitou na klepuce hydrosteli, kde po naliati tieto stihnu, pripadne nejaka prisada do prevodoveho oleja ked huci diferak ...
osobne by som ale radsej vymenil hydrosteli a loziska v prevodovke a nechal nastavit diferak ... ak by hucal nadalej, potom mozno by sa dalo pokusit s tym nieco spravit, alebo zohnat prevodovku ...
|
|
25.04.2012 20:35 -
|
2471974
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
jumep napsal(a): tak a teraz sa tu rovno mozu pobit dvaja, prolong presne spomina to co zavrhuje ten v tom predoslom linku
nejlepí aditivum do diferáku jsou dubové piliny
nejlepí aditivum do diferáku jsou dubové piliny ;-)
|
|
13.06.2012 23:06 -
|
2483900
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
cauko.Presne tak!
cauko.Presne tak!:palec
|
|
16.10.2017 14:01 -
|
3102100
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Akurat moja cerstva skusenost. Po vymene oleja za predpisany TOTAL z eshopu zacala pomaly ale isto hucat prevodovka... po 8000km sa to fakt zhorsilo na 2jke a 3jke ked neham zaradenu rychlost a pustim plyn. Olej von, a naliaty Liqui Moly olej plus aditivum Liqui Moly do prevodovky. Zlepsienie vyrazne ale uz je nacata skrina aj tak... Pomohli ale neham to tak a neriesim to. Pri radiu to ani nepocut, clovek co nevie rozoznat kde je naboj na kolese to aj tak nepostrehne. Poucenie? Nekupujem z eshopu olej, ten TOTAL bol najskor pancovany ked mi tak chytil prevodovku... Chcel som usetrit... hmmm kupovany z druheho najlacnejsieho eshopu na heureke. www.comco.sk Po dlhej dobe som dal iny olej ako Liqui Moly coz bola chyba, takze ostavam verny tejto znacke a pcham ju opat do kazdeho auta, ktore som mal alebo mam... skoda prevodovky ale tak nezhorsuje sa to, za 4000km zatial nic. Ak ju porazi tak 100-120 stoji druha skrina... Mimochodom Alfa Romeo 156 selespeed, prevodovka citelne lepsie zacala radit po aplikovani aditiva do prevodovky, otec Fiat Doblo 1,9. Spiatocka sla dost casto cez zuby, po aplikovani sa to tiez vyrazne zlepsilo. Samozrejme nie v sekunde ale po par radeniach, desiatkach kilometrov.
Akurat moja cerstva skusenost. Po vymene oleja za predpisany TOTAL z eshopu zacala pomaly ale isto hucat prevodovka... po 8000km sa to fakt zhorsilo na 2jke a 3jke ked neham zaradenu rychlost a pustim plyn. Olej von, a naliaty Liqui Moly olej plus aditivum Liqui Moly do prevodovky. Zlepsienie vyrazne ale uz je nacata skrina aj tak... Pomohli ale neham to tak a neriesim to. Pri radiu to ani nepocut, clovek co nevie rozoznat kde je naboj na kolese to aj tak nepostrehne. Poucenie? Nekupujem z eshopu olej, ten TOTAL bol najskor pancovany ked mi tak chytil prevodovku... Chcel som usetrit... hmmm kupovany z druheho najlacnejsieho eshopu na heureke. www.comco.sk Po dlhej dobe som dal iny olej ako Liqui Moly coz bola chyba, takze ostavam verny tejto znacke a pcham ju opat do kazdeho auta, ktore som mal alebo mam... skoda prevodovky ale tak nezhorsuje sa to, za 4000km zatial nic. Ak ju porazi tak 100-120 stoji druha skrina... Mimochodom Alfa Romeo 156 selespeed, prevodovka citelne lepsie zacala radit po aplikovani aditiva do prevodovky, otec Fiat Doblo 1,9. Spiatocka sla dost casto cez zuby, po aplikovani sa to tiez vyrazne zlepsilo. Samozrejme nie v sekunde ale po par radeniach, desiatkach kilometrov.
|
|
16.10.2017 19:56 -
|
3102130
|
|
ret33
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 162 |
|
|
Jak souvisi motorový olej s prevodovkou ?
Jak souvisi motorový olej s prevodovkou ?
|
|
16.10.2017 20:48 -
|
3102136
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Jednodue.... Je to hned vedle
Jednodue.... Je to hned vedle :-)
|
|
17.10.2017 14:30 -
|
3102265
|
|
MisakN
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Do mojí Xantie 2.0i 16V benzín i C5 2.0i 16V (RFN) benzín jsem pouil do motoru aditivum od .link. Naprostá spokojenost ( Nisí hlučnost, mírné sníení spotřeby, klidnějí chod motoru ). Aplikováno několikrát v C5 poprvé při cca 95 tis. km nyní 200 tis. km. Motor lape a tlaky na studeno v normě odpovídající opotřebení. Komu jsem doporučil, měl stejnou zkuenost jako já. Na Xantii mi po výměně oleje v převodovce nelo pořádně řadit. Po přidání "nějaké přísady pro převodovky" se řazení vrátilo do normálu. Jak dlouho by to fungovalo nevím, protoe zní pak byla totálka po havárii...
Do mojí Xantie 2.0i 16V benzín i C5 2.0i 16V (RFN) benzín jsem pouil do motoru aditivum od http://www.bishops-original.cz/. Naprostá spokojenost ( Nisí hlučnost, mírné sníení spotřeby, klidnějí chod motoru ). Aplikováno několikrát v C5 poprvé při cca 95 tis. km nyní 200 tis. km. Motor lape a tlaky na studeno v normě odpovídající opotřebení. Komu jsem doporučil, měl stejnou zkuenost jako já. Na Xantii mi po výměně oleje v převodovce nelo pořádně řadit. Po přidání "nějaké přísady pro převodovky" se řazení vrátilo do normálu. Jak dlouho by to fungovalo nevím, protoe zní pak byla totálka po havárii...
|
|
| |
|
|