| | |
15.05.2021 15:18 -
Re: Únik motorového oleje
|
3310248
|
|
jruze
|
|
|
Je to zaslepení olejového kanálu
Je to zaslepení olejového kanálu
|
|
15.05.2021 17:01 -
|
3310254
|
|
Josef77
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Take repete,převodovka zase ven.Buď je to tohle zalepení nebo to teflonový gufero.Dával jsem ho na sucho,tak jak se má,lamela se nikde nepřehrnula,tak ten roub u je poslední monost.
Take repete,převodovka zase ven.Buď je to tohle zalepení nebo to teflonový gufero.Dával jsem ho na sucho,tak jak se má,lamela se nikde nepřehrnula,tak ten roub u je poslední monost.
|
|
16.05.2021 13:51 -
|
3310353
|
|
Josef77
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Take dneska převodovka zase ven a viz.foto,vytlačené nové gufero Dával jsem teflon od elring,na sucho,vechno odmatěno,lo pěkně na tuho, dával jsem ho zároveň s blokem jako to původní,tak proboha proč?
Take dneska převodovka zase ven a viz.foto,vytlačené nové gufero:-o Dával jsem teflon od elring,na sucho,vechno odmatěno,lo pěkně na tuho, dával jsem ho zároveň s blokem jako to původní,tak proboha proč?
Přílohy: 20210516_130743.jpg ( 3980271b ) - 20210516_130657.jpg ( 3851410b ) - |
|
18.05.2021 11:30 -
|
3310579
|
|
Josef77
|
|
|
Nikdo ádnou zkuenost s guferem kliky?
Nikdo ádnou zkuenost s guferem kliky?
|
|
07.07.2021 15:58 -
teče olej někde u turba
|
3315848
|
|
jirka0077
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Ahojte potřebuju poradit, dneska jsem byl v servisu aby se mi jukli odkud teče olej. Vypadá to e to jde někde od turba byla mokrá i hadice od sání. Mechanik říkal e to nedokáe přesněji určit. No ale jediná hadice která je pod tlakem je mazací přívodní trubka do turba. Je moný e by se na ni udělala mikro trhlina.
Ahojte potřebuju poradit, dneska jsem byl v servisu aby se mi jukli odkud teče olej. Vypadá to e to jde někde od turba byla mokrá i hadice od sání. Mechanik říkal e to nedokáe přesněji určit. No ale jediná hadice která je pod tlakem je mazací přívodní trubka do turba. Je moný e by se na ni udělala mikro trhlina.
|
|
04.01.2022 07:38 -
|
3330624
|
|
JirkaŘ
|
|
|
na mojí C5 I motor 2,2 HDi 98 kw začal unikat motorový olej v zadní části motoru. Kdy jsem sundal kryt motoru a podíval se zespoda, tak olej stéká po trubkohadici od turba. (obj. díl č. 1164.41) Na spodní roubení se dostanu přes nápravnici zespoda vozu. Má někdo zkuenost z výměny tohoto dílu? K matici roubení trubkohadice se dostanu vrchem ? (Sundat kryt vrchní kryty motoru, plastové sání od filtrboxu k turbu) Na druhém obrázku v příloze je rozkreslení dílů, kde díly č.12 jsou těsnící krouky, ale co je díl č. 20, který je vloen do průtokového roubu č.10 ? Děkuji za info.
na mojí C5 I motor 2,2 HDi 98 kw začal unikat motorový olej v zadní části motoru. Kdy jsem sundal kryt motoru a podíval se zespoda, tak olej stéká po trubkohadici od turba. (obj. díl č. 1164.41) Na spodní roubení se dostanu přes nápravnici zespoda vozu. Má někdo zkuenost z výměny tohoto dílu? K matici roubení trubkohadice se dostanu vrchem ? (Sundat kryt vrchní kryty motoru, plastové sání od filtrboxu k turbu) Na druhém obrázku v příloze je rozkreslení dílů, kde díly č.12 jsou těsnící krouky, ale co je díl č. 20, který je vloen do průtokového roubu č.10 ? Děkuji za info.
Přílohy: trubkohadice.jpg ( 55656b ) - trubkohadice díl trubkohadice turba 2,2 HDi.jpg ( 27649b ) - pozice |
|
31.05.2022 14:07 -
|
3341672
|
|
miskod
|
|
|
Caute...Na RFJ mi tecie oleje od tohto cidla na olejovej vani. Ked ho povolim, tak vypada, ze to tecie skorej od srouby, co drzi jeho prirubu. Dalsia vec, ze to cidlo je v prirube velmi volne a lahko s nim mozem otacat. Napriek tomu to vypada ze to tecie od tej srouby.
- Co je to za cidlo? (teplomer oleja / hladinomer oleja?)
- Je normalne, ze je take volne v prirube?
- Mate napad ako to utesnit? Mna napada, len vypustit olej a sroubu namazat motorarskym silikonom. Ak predsa netesni to cidlo, je na nom nejake tesnenie?
Najviac ma serka, ze som pred tromi dnami menil olej a vsimol som si to az teraz...Vypusteniu sa ale nevyhnem..
Caute...Na RFJ mi tecie oleje od tohto cidla na olejovej vani. Ked ho povolim, tak vypada, ze to tecie skorej od srouby, co drzi jeho prirubu. Dalsia vec, ze to cidlo je v prirube velmi volne a lahko s nim mozem otacat. Napriek tomu to vypada ze to tecie od tej srouby.
- Co je to za cidlo? (teplomer oleja / hladinomer oleja?)
- Je normalne, ze je take volne v prirube?
- Mate napad ako to utesnit? Mna napada, len vypustit olej a sroubu namazat motorarskym silikonom. Ak predsa netesni to cidlo, je na nom nejake tesnenie?
Najviac ma serka, ze som pred tromi dnami menil olej a vsimol som si to az teraz...Vypusteniu sa ale nevyhnem.. :-(
Přílohy: 20220531_131021.jpg ( 4134230b ) - cidlo na olejovej vani |
|
31.05.2022 16:26 -
|
3341674
|
|
miskod
|
|
|
Tak som to zase vypustil. Je to hladinomer: .link.
Dnes mi v guferach zavreli rovno pred nosom, tak zajtra snad kupim tesnenia a uz to bude ok...
Tak som to zase vypustil. Je to hladinomer: https://www.autodielyonline24.sk/sidat-15805654.html
Dnes mi v guferach zavreli rovno pred nosom, tak zajtra snad kupim tesnenia a uz to bude ok...
|
|
15.11.2022 11:40 -
|
3350661
|
|
dvahrnce
|
Město: Čáslav, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Zdravím, obracím se na Vás s dotazem, zda se někdo nesetkal s problémem, který řeíme u C5.
Je to r.v. 2005, 2.0 103kW, automat 4kvalt. Auto má najeto cca 40tis.km, jsme druzí majitelé a před tím, ne jsme auto koupili, cca 8 let stálo.
Kupodivu ve funguje, ale za poslední rok a cca 2tis. najetých kilometrů u jsme asi 5x měnili těsnění, které je mezi "domkem" olejového filtru a blokem motoru. Naposledy jsme ze zoufalství vyměnili i olejové čerpadlo.
Pravděpodobně se čas od času zvedne tlak oleje v motoru natolik, e to těsnění foukne.
Moná to má jinou příčinu, ale ádná kloudná nás u té jednoduché atmosféry nenapadá.
V rodině je mechanik, člen Citroen klubu u od dob hluboké totality, vyučený motorář, pracoval i v Citroen servisu několik let. Rukama a garáí mu prolo Citroenů mraky, od 11, přes kachnu, DS, HY.. Momentálně vlastní GS, XM, CX.. Ve si na autech celý ivot dělá sám, včetně hydrauliky, ale jak sám smutně přiznal, s touhle prokletou pětkou si u váně neví rady.
Motor byl několikrát propláchnutý, ve moné zkontrolováno, ve čisté, funkční..
S autem se jezdí příměstský provoz, dálnici za celou dobu co ho vlastníme nevidělo.
Vdy po výměně těsnění pár desítek km najede a tváří se, e je ve ok, ale nakonec se pod autem vdy zas a znovu objeví loue. Vdy teče olej pouze přes toto těsnění, ve ostatní je čisté, suché.
Za jakýkoliv nápad budeme rádi, momentálně je rozhodnuto, e půjde pětka z domu, pokud se najde někdo, kdo by se s tím chtěl trápit místo nás. Tohle je poslední ance, jak jí udret v rodině
Díky za Vá čas, zkuenosti a nápady.
Petr
PS: editace z důvodu úpravy textu..
Zdravím, obracím se na Vás s dotazem, zda se někdo nesetkal s problémem, který řeíme u C5.
Je to r.v. 2005, 2.0 103kW, automat 4kvalt. Auto má najeto cca 40tis.km, jsme druzí majitelé a před tím, ne jsme auto koupili, cca 8 let stálo.
Kupodivu ve funguje, ale za poslední rok a cca 2tis. najetých kilometrů u jsme asi 5x měnili těsnění, které je mezi "domkem" olejového filtru a blokem motoru. Naposledy jsme ze zoufalství vyměnili i olejové čerpadlo.
Pravděpodobně se čas od času zvedne tlak oleje v motoru natolik, e to těsnění foukne.
Moná to má jinou příčinu, ale ádná kloudná nás u té jednoduché atmosféry nenapadá.
V rodině je mechanik, člen Citroen klubu u od dob hluboké totality, vyučený motorář, pracoval i v Citroen servisu několik let. Rukama a garáí mu prolo Citroenů mraky, od 11, přes kachnu, DS, HY.. Momentálně vlastní GS, XM, CX.. Ve si na autech celý ivot dělá sám, včetně hydrauliky, ale jak sám smutně přiznal, s touhle prokletou pětkou si u váně neví rady.
Motor byl několikrát propláchnutý, ve moné zkontrolováno, ve čisté, funkční..
S autem se jezdí příměstský provoz, dálnici za celou dobu co ho vlastníme nevidělo.
Vdy po výměně těsnění pár desítek km najede a tváří se, e je ve ok, ale nakonec se pod autem vdy zas a znovu objeví loue. Vdy teče olej pouze přes toto těsnění, ve ostatní je čisté, suché.
Za jakýkoliv nápad budeme rádi, momentálně je rozhodnuto, e půjde pětka z domu, pokud se najde někdo, kdo by se s tím chtěl trápit místo nás. Tohle je poslední ance, jak jí udret v rodině :)
Díky za Vá čas, zkuenosti a nápady.
Petr
PS: editace z důvodu úpravy textu..
|
|
15.11.2022 22:55 -
|
3350699
|
|
vos.pe
|
|
|
Nejsem si jist e je to vá případ ale tento únik má často na svědomí zátka na technologickém otvoru do prostoru mezi motorem a převodovkou.Mě to stálo dvakrát převodovka ven. (mám ovem x7,stejný motor+automat)
Nejsem si jist e je to vá případ ale tento únik má často na svědomí zátka na technologickém otvoru do prostoru mezi motorem a převodovkou.Mě to stálo dvakrát převodovka ven. (mám ovem x7,stejný motor+automat)
|
|
16.11.2022 12:51 -
|
3350712
|
|
dvahrnce
|
|
|
Děkuji za tip, Vos.pe
Předpokládám e pokud vyndame převodovku a bude to tou zátkou, tak na ní zřejmě poznáme e je něco patně.. ?
Děkuji za tip, Vos.pe :-)
Předpokládám e pokud vyndame převodovku a bude to tou zátkou, tak na ní zřejmě poznáme e je něco patně.. ? :nevim
|
|
16.11.2022 17:25 -
|
3350715
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Ahoj,
také jsem měl únik oleje na tomto motoru, byla tam jasně viditelná mastná "cestička" kudy to teklo.
Schema viz příloha
vlkr
Ahoj,
také jsem měl únik oleje na tomto motoru, byla tam jasně viditelná mastná "cestička" kudy to teklo.
Schema viz příloha
vlkr
Přílohy: RFJ technologicky kanal.jpg ( 244460b ) - |
|
17.11.2022 11:18 -
|
3350802
|
|
dvahrnce
|
|
|
Díky za dalí názor.
Nám pravidelně odchází těsnění označené na obrázku číslem 3.
Nae C5 to tam má malinko jinak, filtr je zezhora a jetě je tam navíc výměník na vodu.
Ale jinak to sedí.
Motor je jinak vude čistý, místo oleje v něm byla nafta a běel na to půl hodiny, aby se propláchl, vyměněné olejové čerpadlo, dosedací plochy domečku filtru a bloku motoru srovnány na skle, těsnění se dávalo originál dokud bylo, teď poprvé druhovýroba.
Někdy to vydrí 1000km ne to foukne a začne téct, někdy je to rychlejí.
Olej jde přeci z vany přes sací ko do filtru a pak dále do okruhu a nakonec se opět vrací do vany.
Je zajímavé, e těsnění vdy povolí ale měrka na olej se ani nehne, tu to nevystřelí..
Díky za dalí názor.
Nám pravidelně odchází těsnění označené na obrázku číslem 3.
Nae C5 to tam má malinko jinak, filtr je zezhora a jetě je tam navíc výměník na vodu.
Ale jinak to sedí.
Motor je jinak vude čistý, místo oleje v něm byla nafta a běel na to půl hodiny, aby se propláchl, vyměněné olejové čerpadlo, dosedací plochy domečku filtru a bloku motoru srovnány na skle, těsnění se dávalo originál dokud bylo, teď poprvé druhovýroba.
Někdy to vydrí 1000km ne to foukne a začne téct, někdy je to rychlejí.
Olej jde přeci z vany přes sací ko do filtru a pak dále do okruhu a nakonec se opět vrací do vany.
Je zajímavé, e těsnění vdy povolí ale měrka na olej se ani nehne, tu to nevystřelí..
|
|
22.11.2022 13:29 -
|
3351127
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Ahoj vem. Začal mi brutálně kapat olej mezi motorem a převodovkou, rozhodil jsem to a dal jsem nové gufero na kliku u setrvačníku. Ale nepomohlo to teče to dál jako vodovod. Nemá někdo nějaký nápad co dál ? Nechce se mi to auto dávat do rotu jen pro takovou maličkost.
Ahoj vem. Začal mi brutálně kapat olej mezi motorem a převodovkou, rozhodil jsem to a dal jsem nové gufero na kliku u setrvačníku. Ale nepomohlo to teče to dál jako vodovod. Nemá někdo nějaký nápad co dál ? Nechce se mi to auto dávat do rotu jen pro takovou maličkost.
|
|
06.12.2022 17:17 -
|
3351778
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
To nějak nechápu jak na straně co je převodovka by to mohlo téct z vaček .
To nějak nechápu jak na straně co je převodovka by to mohlo téct z vaček .
|
|
06.12.2022 17:52 -
|
3351779
|
|
jumep
|
|
|
to iste co sa tu hovorilo, su tam blendy, nebude najskor gufero a hlavne ked to das dole by si mal videt ci to ide spod neho alebo mimo
kedtak to zospodu dobre vystriekaj cisticom na brzdy, nastartuj na 5 min a az potom rozoberaj ci neuvidis kade to tece
to iste co sa tu hovorilo, su tam blendy, nebude najskor gufero a hlavne ked to das dole by si mal videt ci to ide spod neho alebo mimo
kedtak to zospodu dobre vystriekaj cisticom na brzdy, nastartuj na 5 min a az potom rozoberaj ci neuvidis kade to tece
|
|
| |
|
|