| | |
30.08.2015 11:26 -
Re: Únik motorového oleje
|
2855506
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Ahoj vem. Tak včera konečně jsem měl čas to rozebrat. Byl to celkem masakr. Vzniklo několik problémů s otazníkem. První , sejmutí řemenice plochého řemene, pod ní na klikovce klínek OK. Sejmutí kola rozvodového řemene, pod ním dráka ale klínek nikde. To otázka byl tam a upadl nám na zem ? Nebo tam nebyl ? Projeli jsme podlahu dílny magnety co by zvedl i tank a nic. ádnej klínek. Take tam asi nebyl. Druhý problém, origo těsnící krouek olejového čerpadla mení ne ten co jsem vyndal. Předpokládám e to bylo způsobeno deformací toho starého těsnícího krouku. Ve smontováno vyzkoueno projeto, zatím dobré. Ale podruhé u to dělat nechci.
Ahoj vem. Tak včera konečně jsem měl čas to rozebrat. Byl to celkem masakr. Vzniklo několik problémů s otazníkem. První , sejmutí řemenice plochého řemene, pod ní na klikovce klínek OK. Sejmutí kola rozvodového řemene, pod ním dráka ale klínek nikde. To otázka byl tam a upadl nám na zem ? Nebo tam nebyl ? Projeli jsme podlahu dílny magnety co by zvedl i tank a nic. ádnej klínek. Take tam asi nebyl. Druhý problém, origo těsnící krouek olejového čerpadla mení ne ten co jsem vyndal. Předpokládám e to bylo způsobeno deformací toho starého těsnícího krouku. Ve smontováno vyzkoueno projeto, zatím dobré. Ale podruhé u to dělat nechci.
|
|
30.08.2015 14:26 -
|
2855586
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Jardo, děkuji e si mi poradil, a zvedl telefon v pravé poledne v sobotu. To hledání nebylo tak hrozné, horí bylo e jsem neměl jistotu. A otravovat tě jetě jednou sem u nechtěl. Ale přesto velké dík za rady tobě i Jumepovi.
Jardo, děkuji e si mi poradil, a zvedl telefon v pravé poledne v sobotu. To hledání nebylo tak hrozné, horí bylo e jsem neměl jistotu. A otravovat tě jetě jednou sem u nechtěl. Ale přesto velké dík za rady tobě i Jumepovi.
|
|
20.10.2015 11:20 -
Netěsnost motoru, teče olej
|
2876219
|
|
brutar
|
Město: Český Dub, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X Break | Počet příspěvků: 56 |
|
|
dravím,
prosím o radu a o pomoc. Mám C5 II break r.v. 2005, motor 1.8 16v. Mám problém, e mi z motoru začal téct olej. Hodil jsem to do servisu(kam auto běně dávám) a vypadalo to, e je to guferem na klice. Tak se vyměnilo, ale bohuel olej teče stále dál. Byl jsem se na to v servisu přímo podívat a teče to někde ve spoji bloku motoru. Nevíte někdo, jestli se to dá nějak utěsnit bez půlení motoru? Případně nevíte o někom, kdo by tento motor byl schopen přetěsnit? Únik oleje je velký cca 2 litry za měsíc. Jsem z toho dost zoufalý, na autě mám téměř ve po výměně(rozvody, kotouče, destičky atd.). Autu jinak nic není.
Díky moc za rady.
dravím,
prosím o radu a o pomoc. Mám C5 II break r.v. 2005, motor 1.8 16v. Mám problém, e mi z motoru začal téct olej. Hodil jsem to do servisu(kam auto běně dávám) a vypadalo to, e je to guferem na klice. Tak se vyměnilo, ale bohuel olej teče stále dál. Byl jsem se na to v servisu přímo podívat a teče to někde ve spoji bloku motoru. Nevíte někdo, jestli se to dá nějak utěsnit bez půlení motoru? Případně nevíte o někom, kdo by tento motor byl schopen přetěsnit? Únik oleje je velký cca 2 litry za měsíc. Jsem z toho dost zoufalý, na autě mám téměř ve po výměně(rozvody, kotouče, destičky atd.). Autu jinak nic není.
Díky moc za rady.
|
|
20.10.2015 22:16 -
Re: Netěsnost motoru, teče olej
|
2876391
|
|
jruze
|
|
|
brutar napsal(a): dravím,
Díky moc za rady.
No rozdělej si rozvody (asi u třetí pokus?) a v krytu čerpadla (mezi blokem a olej.čerpadlem) je O krouek.
No rozdělej si rozvody (asi u třetí pokus?) a v krytu čerpadla (mezi blokem a olej.čerpadlem) je O krouek.;-)
|
|
21.10.2015 19:47 -
|
2876626
|
|
brutar
|
|
|
Diky za tip. Urcite tuhle moznost proverime. Olej tece na strane, kde je pripojena prevodovka viz. obrazek a steka smerem jak je sipka. Problem je ze motor nelze nastartovat bez prevodovky a neni mozne presne zjistit odkud vyteka.
Diky za tip. Urcite tuhle moznost proverime. Olej tece na strane, kde je pripojena prevodovka viz. obrazek a steka smerem jak je sipka. Problem je ze motor nelze nastartovat bez prevodovky a neni mozne presne zjistit odkud vyteka.
Přílohy: Screenshot_2015-10-21-19-43-11 ( 2819330b ) - |
|
21.10.2015 19:52 -
|
2876634
|
|
jumep
|
|
|
tak tu bude ina vec, uz to tu niekto riesil, su tam take zatky este okolo toho a jedna z nich bude podtekat
tak tu bude ina vec, uz to tu niekto riesil, su tam take zatky este okolo toho a jedna z nich bude podtekat
|
|
21.10.2015 20:08 -
|
2876645
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zátky tam vidím jen dvě a na fotce to u nich neteče.
Zátky tam vidím jen dvě a na fotce to u nich neteče.
Přílohy: 1_8i_vana.jpg ( 177170b ) - 1_8i.jpg ( 157268b ) - |
|
21.10.2015 20:17 -
|
2876654
|
|
jumep
|
|
|
no ja neviem, ta zatka c.5 je masna a tiez starter
to co je zaskrtnute je klasicky olejova vana, podla farby silikonu uz bola dole, kazdopadne myslim zeby to tade nerozhadzoval zotrvak ale len stekalo dole
no ja neviem, ta zatka c.5 je masna a tiez starter
to co je zaskrtnute je klasicky olejova vana, podla farby silikonu uz bola dole, kazdopadne myslim zeby to tade nerozhadzoval zotrvak ale len stekalo dole
|
|
21.10.2015 21:24 -
|
2876706
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
2 litry za měsíc, to by musel být vodopád i na vypnutým motoru.
2 litry za měsíc, to by musel být vodopád i na vypnutým motoru.
|
|
21.10.2015 23:54 -
|
2876790
|
|
jumep
|
|
|
tak je to 1.8 benzin, moze byt klasicky problem s guferami ventilov a/alebo kruzkami (aj ked s faceliftovimi 1.8 nemame moc skusenosti)
ked sa zrata to co to zozere olej a to co vytecie moze byt aj 2l do mesiaca (skor je ootazka na kolko km)
tak je to 1.8 benzin, moze byt klasicky problem s guferami ventilov a/alebo kruzkami (aj ked s faceliftovimi 1.8 nemame moc skusenosti)
ked sa zrata to co to zozere olej a to co vytecie moze byt aj 2l do mesiaca (skor je ootazka na kolko km)
|
|
21.10.2015 23:59 -
|
2876799
|
|
brutar
|
|
|
Co přesně myslí tím klasickým problémem gufer ventillov a nebo krouků?
Co přesně myslí tím klasickým problémem gufer ventillov a nebo krouků?
|
|
22.10.2015 00:10 -
|
2876800
|
|
NMC
|
|
|
.link.
http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/659524-spotreba-oleje/#.VigMqG7FbYA
|
|
22.10.2015 00:12 -
|
2876801
|
|
jumep
|
|
|
C5 1 1.8i ma problem s tym ze zere olej
problem je ze sa dokazu pekne zapiect stieracie kruzky a hlavne vyhreju sa gufera ventilov a cez ne to tece a dokaze to zral liter oleja na 1000km
C5 1 1.8i ma problem s tym ze zere olej
problem je ze sa dokazu pekne zapiect stieracie kruzky a hlavne vyhreju sa gufera ventilov a cez ne to tece a dokaze to zral liter oleja na 1000km
|
|
22.10.2015 08:40 -
|
2876825
|
|
brutar
|
|
|
To ze tento motor zere olej vim. To povazuji u tohoto motoru za normaln, ale problem je ten ze kdyz s autem zastavim a prijdu cca po hodine, je pod autem mala louzicka oleje. Zadnych par kapek.
To ze tento motor zere olej vim. To povazuji u tohoto motoru za normaln, ale problem je ten ze kdyz s autem zastavim a prijdu cca po hodine, je pod autem mala louzicka oleje. Zadnych par kapek.
|
|
22.10.2015 09:34 -
|
2876841
|
|
jumep
|
|
|
no cize 1+1 - este raz tu spojku dole a pretesnit ten stupel, inde si nemyslim
no cize 1+1 - este raz tu spojku dole a pretesnit ten stupel, inde si nemyslim
|
|
24.02.2016 23:57 -
|
2921980
|
|
xantik c5
|
Město: Větřní, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 35 |
|
|
Ahojte vichni mám na vás dotaz trochu mi vzlíná kape olej kolem filtru toho víčka kde je to těsnění které jsem vyměnil při výměně oleje "filtru" .Je moné e můe po 8000km prasknout.?přitom jsem ho mázl olejem.Chci se zeptat jestli můu to víko povolit a vyměnit bez vyputění oleje??? díky moc mi to pomůe
Ahojte vichni mám na vás dotaz trochu mi vzlíná kape olej kolem filtru toho víčka kde je to těsnění které jsem vyměnil při výměně oleje "filtru" .Je moné e můe po 8000km prasknout.?přitom jsem ho mázl olejem.Chci se zeptat jestli můu to víko povolit a vyměnit bez vyputění oleje???:nevim díky moc mi to pomůe
|
|
25.02.2016 00:04 -
|
2921984
|
|
jumep
|
|
|
filter mozes dat dole kedykolvek, akurat klasicky ho povolit, nechat podsat vzduch a stiect a potom vybrat
tesnenie ale jedine zeby si nasadil zle ... tomu sa samemu o sebe nema co stat
filter mozes dat dole kedykolvek, akurat klasicky ho povolit, nechat podsat vzduch a stiect a potom vybrat
tesnenie ale jedine zeby si nasadil zle ... tomu sa samemu o sebe nema co stat
|
|
25.02.2016 00:10 -
|
2921987
|
|
xantik c5
|
Město: Větřní, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 35 |