| | |
28.08.2013 00:06 -
Re: Únik motorového oleje
|
2613746
|
|
jruze
|
|
|
To jsou slavné benzinové motory Citroen - Citroen asi benzinové motory moc neumí (1.8 i je kapitola sama pro sebe- ta ere obojí jak benzín tak olej a ostatní nevím ale asi také ádná sláva), ale ropáčky - na 30000Km od horní rysky ke spodní koukám e co na benzínu-LPG uetříte na palivu narvete do oleje
To jsou slavné benzinové motory Citroen - Citroen asi benzinové motory moc neumí:nevim (1.8 i je kapitola sama pro sebe- ta ere obojí jak benzín tak olej a ostatní nevím ale asi také ádná sláva), ale ropáčky - na 30000Km od horní rysky ke spodní;-) koukám e co na benzínu-LPG uetříte na palivu narvete do oleje:-))))
|
|
28.08.2013 07:01 -
|
2613774
|
|
moriss
|
Město: PRAHA, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
jeste jedna poznamka...obecne..vse je o penezich..o tom zadna,tak neni problem jestli je mas a nejsi spokojen se stavem sveho motoru tak zacni menit bud cele auto nebo vse v motoru a treba to vylepsis.
jinak je to tu o nicem.
jeste jedna poznamka...obecne..vse je o penezich..o tom zadna,tak neni problem jestli je mas a nejsi spokojen se stavem sveho motoru tak zacni menit bud cele auto nebo vse v motoru a treba to vylepsis.
jinak je to tu o nicem.
|
|
28.08.2013 18:32 -
|
2613889
|
|
karneval
|
|
|
Tak naa 2.2HDi mono deci od výmeny do výmeny... ale na spodku motora pri výmene bolo dos nazbieraného oleja a nie e priesak ale čerstvý, kvapkal. Bojím sa či to neni AP, lebo tá keď sa odporúča tak dovi.
Tak naa 2.2HDi mono deci od výmeny do výmeny... ale na spodku motora pri výmene bolo dos nazbieraného oleja a nie e priesak ale čerstvý, kvapkal. Bojím sa či to neni AP, lebo tá keď sa odporúča tak dovi. :-(
|
|
15.09.2013 13:12 -
|
2618966
|
|
karneval
|
|
|
K mojmu príspevku vyie - olej uniká asi z chladiča oleja... take AP je zdá sa ok
K mojmu príspevku vyie - olej uniká asi z chladiča oleja... take AP je zdá sa ok :palec
|
|
25.09.2013 14:25 -
|
2621754
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Dobrý den,
tak se po měsíci opět ozývám s únikem oleje (viz str.1), dělá to cca 1l/4000km.
C5 jsem měl asi u 3 různých mechaniků a nikdo mi nedokázal přesně říct odkud mi ten olej odkapává, není to prostě vidět.
Nakonec jsem zajel do CarCiton Olomouc (kam u jinam ne k Citroenu kde by tomu měli rozumět nejlépe) kde jsem auto nechal prohlédnou za účelem úniku oleje a verdikt zní:
a) buď gufero klika (bylo měněno)
b) matice mazacího kanálu (o něco vý na bloku motoru)
Obě 2 věci znamenají převodovku ven, protoe i ta matice je hezky schovaná za setrvačníkem . To gufero na klice nechám vyměnit také, kdy u se tam musí. Pokud tam je jetě nějaká monost odkud by to mohlo z této strany motoru unikat, dejte mi vědět aby se tam nemuselo znovu. Předem díky.
Jinak s autem mám najeto 8 tkm, a veobecná spokojenost - i manelka, protoe o C5 jsem před ní snil cca 10let. U mě jen trochu zlobí načítání navigačního CD v mechanice, ale to pořeím a časem.
Zdraví
vlkr
Dobrý den,
tak se po měsíci opět ozývám s únikem oleje (viz str.1), dělá to cca 1l/4000km.
C5 jsem měl asi u 3 různých mechaniků a nikdo mi nedokázal přesně říct odkud mi ten olej odkapává, není to prostě vidět.
Nakonec jsem zajel do CarCiton Olomouc (kam u jinam ne k Citroenu kde by tomu měli rozumět nejlépe) kde jsem auto nechal prohlédnou za účelem úniku oleje a verdikt zní:
a) buď gufero klika (bylo měněno)
b) matice mazacího kanálu (o něco vý na bloku motoru)
Obě 2 věci znamenají převodovku ven, protoe i ta matice je hezky schovaná za setrvačníkem :-( . To gufero na klice nechám vyměnit také, kdy u se tam musí. Pokud tam je jetě nějaká monost odkud by to mohlo z této strany motoru unikat, dejte mi vědět aby se tam nemuselo znovu. Předem díky.
Jinak s autem mám najeto 8 tkm, a veobecná spokojenost - i manelka, protoe o C5 jsem před ní snil cca 10let. U mě jen trochu zlobí načítání navigačního CD v mechanice, ale to pořeím a časem.
Zdraví
vlkr
|
|
25.09.2013 15:08 -
|
2621760
|
|
jumep
|
|
|
este samotna vana, ked sa to da dole tak uvidis
inak to gufero bolo ako nasedene a ake?
teflonove alebo klasicke
ak teflonove, to sa nesmie mazat a musi sa davat na suchu ocistenu kluku, ak klasicke - musi sa namazat pred montazou
a tiez sa nesmie zarazit na doraz, takze je strasne tazko povedat, ked sa to da dole sa uvidi
skus to nafotit skor ako to ocistis
este samotna vana, ked sa to da dole tak uvidis
inak to gufero bolo ako nasedene a ake?
teflonove alebo klasicke
ak teflonove, to sa nesmie mazat a musi sa davat na suchu ocistenu kluku, ak klasicke - musi sa namazat pred montazou
a tiez sa nesmie zarazit na doraz, takze je strasne tazko povedat, ked sa to da dole sa uvidi
skus to nafotit skor ako to ocistis
|
|
25.09.2013 15:15 -
|
2621761
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Díky za tip s guferem - předám mechanikovi.
Já sám nejsem natolik schopný to udělat
vlkr
Díky za tip s guferem - předám mechanikovi.
Já sám nejsem natolik schopný to udělat
vlkr
|
|
29.09.2013 10:51 -
|
2622875
|
|
vlkr
|
|
|
Dobrý den,
mám dotaz, tak gufero na kliku chci pouít tohle:
Těsnící krouek (90x110x7) VICTOR REINZ
kód motoru: RFJ (EW10A) montovací strana: mechanická převodovka
vnitřní průměr [mm]: 90 vnějí průměr [mm]: 110 ířka [mm]: 7
konstrukce radiálního hřídelového těsnicího krouku: A SL
Typ závitu: levotočivé zkroucení
Materiál: FPM (fluorkaučuk / viton)
Je to dobrá volba?
Díky za odpověď
vlkr
Dobrý den,
mám dotaz, tak gufero na kliku chci pouít tohle:
Těsnící krouek (90x110x7) VICTOR REINZ
kód motoru: RFJ (EW10A) montovací strana: mechanická převodovka
vnitřní průměr [mm]: 90 vnějí průměr [mm]: 110 ířka [mm]: 7
konstrukce radiálního hřídelového těsnicího krouku: A SL
Typ závitu: levotočivé zkroucení
Materiál: FPM (fluorkaučuk / viton)
Je to dobrá volba?
Díky za odpověď
vlkr
|
|
29.09.2013 11:47 -
|
2622893
|
|
jumep
|
|
|
osobne pouzivam corteco alebo VR (radsej corteco)
inak by to malo byt spravne, akurat si dat pozor pri montazi ako som pisal, nezarazit hlboko ale len po okraj a namazat pred montazou (normalnym olejom)
osobne pouzivam corteco alebo VR (radsej corteco)
inak by to malo byt spravne, akurat si dat pozor pri montazi ako som pisal, nezarazit hlboko ale len po okraj a namazat pred montazou (normalnym olejom)
|
|
15.10.2013 20:05 -
|
2627452
|
|
vlkr
|
|
|
Dobrý večer,
tak se opět ozývám, vypadá to e můj problém z únikem oleje je vyřeen. Měla to na svědomí povolená matice olejového kanálu, kterou to protékalo. Ve dotaeno, u jezdím týden a půl a zatím ani kapka (nerad bych to zakřikl... ). Jak pojedu měnit olej v C4 pokusím se získat fotky, mechanik je měl v mobilu, snad je jetě nesmazal.
Zdraví
vlkr
Dobrý večer,
tak se opět ozývám, vypadá to e můj problém z únikem oleje je vyřeen. Měla to na svědomí povolená matice olejového kanálu, kterou to protékalo. Ve dotaeno, u jezdím týden a půl a zatím ani kapka (nerad bych to zakřikl... :-p). Jak pojedu měnit olej v C4 pokusím se získat fotky, mechanik je měl v mobilu, snad je jetě nesmazal.
Zdraví
vlkr
|
|
28.05.2014 14:09 -
C5 I, 3,0V6 2001 aut.-únik oleje - pod motorem \"rybník\"
|
2700099
|
|
Fantomas02
|
|
|
...dobrý den, ahoj vem. Jsem tu nový, tak prosím o trpělivost a touto cestou také o radu. Po nedávné koupi vozidla v bazaru nastala klasická situace, e se projevují závady, které by málokdo chtěl. Prosím o rady, které povedou k odstranění úniku (ků) oleje v motorové části. Pokud dám stranou únik z olejové vany, který je viditelný na první pohled, tak bych Vás poádal o informace o dalích moných místech, na které bych se měl zaměřit k odstranění úniků. Prosím o postup. Jistě máte někdo zkuenosti odborníků a poradíte jak dál. Jedná se mi o postup co hledat, v kterých místech se potencionální problém nachází a co udělat pro nápravu. To, e si mám nejdříve umýt motor, to vím, to jsem také udělal...Motor běel 15min. v kuse a nic jsem nezaznamenal i při změnách otáček. Přejel jsem 15km a do rána se mi vyvenčil...Předem děkuji za rady a názory. Na názory typu: co se do toho poutí, kdy tomu nerozumí...nebo: dej si to do servisu...,nejsem zvědav. Předpokládám, e budu komunikovat se slunými lidmi. Děkuji F02
...dobrý den, ahoj vem. Jsem tu nový, tak prosím o trpělivost a touto cestou také o radu. Po nedávné koupi vozidla v bazaru nastala klasická situace, e se projevují závady, které by málokdo chtěl. Prosím o rady, které povedou k odstranění úniku (ků) oleje v motorové části. Pokud dám stranou únik z olejové vany, který je viditelný na první pohled, tak bych Vás poádal o informace o dalích moných místech, na které bych se měl zaměřit k odstranění úniků. Prosím o postup. Jistě máte někdo zkuenosti odborníků a poradíte jak dál. Jedná se mi o postup co hledat, v kterých místech se potencionální problém nachází a co udělat pro nápravu. To, e si mám nejdříve umýt motor, to vím, to jsem také udělal...Motor běel 15min. v kuse a nic jsem nezaznamenal i při změnách otáček. Přejel jsem 15km a do rána se mi vyvenčil...Předem děkuji za rady a názory. Na názory typu: co se do toho poutí, kdy tomu nerozumí...nebo: dej si to do servisu...,nejsem zvědav. Předpokládám, e budu komunikovat se slunými lidmi. Děkuji F02
|
|
28.05.2014 18:00 -
Re: C5 I, 3,0V6 2001 aut.-únik oleje - pod motorem \"rybník\"
|
2700147
|
|
jruze
|
|
|
Fantomas02 napsal(a): ...dobrý den, ahoj vem. Jsem tu nový, tak prosím o trpělivost a touto cestou také o radu. Po nedávné koupi vozidla v bazaru nastala klasická situace, e se projevují závady, které by málokdo chtěl. Prosím o rady, které povedou k odstranění úniku (ků) oleje v motorové části. Pokud dám stranou únik z olejové vany, který je viditelný na první pohled, tak bych Vás poádal o informace o dalích moných místech, na které bych se měl zaměřit k odstranění úniků. Prosím o postup. Jistě máte někdo zkuenosti odborníků a poradíte jak dál. Jedná se mi o postup co hledat, v kterých místech se potencionální problém nachází a co udělat pro nápravu. To, e si mám nejdříve umýt motor, to vím, to jsem také udělal...Motor běel 15min. v kuse a nic jsem nezaznamenal i při změnách otáček. Přejel jsem 15km a do rána se mi vyvenčil...Předem děkuji za rady a názory. Na názory typu: co se do toho poutí, kdy tomu nerozumí...nebo: dej si to do servisu...,nejsem zvědav. Předpokládám, e budu komunikovat se slunými lidmi. Děkuji F02
Přílohy: hlava třílitr.jpg ( 468146b ) - |
|
28.05.2014 18:51 -
Re: C5 I, 3,0V6 2001 aut.-únik oleje - pod motorem \"rybník\"
|
2700184
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
vítej clubu, tady jsme vichni sluní a toto si si mohl odpustit:" Na názory typu: co se do toho poutí, kdy tomu nerozumí...nebo: dej si to do servisu...,nejsem zvědav. Předpokládám, e budu komunikovat se slunými lidmi. Děkuji F02"
Kdy si teda motor kompletně umyl, tak musí být alespoň přiblině znát, kde to teče, resp. kde to je opět černé od oleje a je potřeba to upřesnit (nahoře, vlevo, vpravo, vzadu uprostřed vedle něčeho a nejlepí je foto a pak takový ná guru jarda ti dá lepí info, ne 159 míst na fotce....
vítej clubu, tady jsme vichni sluní a toto si si mohl odpustit:" Na názory typu: co se do toho poutí, kdy tomu nerozumí...nebo: dej si to do servisu...,nejsem zvědav. Předpokládám, e budu komunikovat se slunými lidmi. Děkuji F02" ;-)
Kdy si teda motor kompletně umyl, tak musí být alespoň přiblině znát, kde to teče, resp. kde to je opět černé od oleje a je potřeba to upřesnit (nahoře, vlevo, vpravo, vzadu uprostřed vedle něčeho a nejlepí je foto a pak takový ná guru jarda ti dá lepí info, ne 159 míst na fotce.... :-D
|
|
28.05.2014 23:56 -
Re: C5 I, 3,0V6 2001 aut.-únik oleje - pod motorem \\\\\\\"rybník\\\\\\\"
|
2700272
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Nejčastěji prosakují ventilové víka. Zkontroluj si prostor kolem svíček, a nemá utopené cívky.
Dále zkontroluj SERVO, tam to taky můe utíkat, ale to by si poznal na uniku LDS. (Její mnoství, se měří při dolní poloze auta!!!)
Nejčastěji prosakují ventilové víka. Zkontroluj si prostor kolem svíček, a nemá utopené cívky.
Dále zkontroluj SERVO, tam to taky můe utíkat, ale to by si poznal na uniku LDS. (Její mnoství, se měří při dolní poloze auta!!!)
|
|
| |
|
|