Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Motor, převodovka, výfukový systém / Startování v nízkých teplotách - diesel
|< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 25 > >|
09.02.2012 20:03 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449476
Petr--c5
Město: Sudice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v XPočet příspěvků: 21
99 Poslat soukromou zprávu
Ok zkusím nechat opravit startér, doufám že to bude ono. Díky

09.02.2012 22:31 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449530
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

U??vate? Poslat soukromou zprávu
samann napsal(a):
jruze napsal(a):
Mᚠtam tento viz příloha a je pod plastovím krytem motoru nahoře.

dakujem, zajtra ho dufam uspesne vymenim

Nastartuj a nech ohřát motor aby ti změkli trubky od nafty a i těleso filtru.

10.02.2012 13:20 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449605
samann
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi ExclusivePočet příspěvků: 44
Caute,
dnes som nahodil novu baterku a motor sa nepretoci ani necukne. Mam taky blby pocit ze je starter "vprdeli". Predvcerom som startoval este zo starou baterkou...po asi piatich startovaniach....motor sa pretocil ale nenakopol a nakoniec sa hodil do "ekonomickeho rezimu". Bol som v tom ze odisla stara bateria (5rocna). No ako som pisal, dnes s novou baterkou (varta silver) motor ani necukne. Je mozne ze som pri predchazajucom startovani (so starou baterkou) odpalil starter? Stale svieti "ekonomicky rezim". Nepomohlo ani 15minutove odpojenie auta od baterie. Este ma napadlo jedno riesenie, ci sa nemohla odpalit poistka startera.

10.02.2012 15:03 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449617
toskey
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 147
A tu novou baterku si nabíjel? Pozor ta baterka mohla být dlouho na skladu. Nedávno mi známej říkal jak mu klepla baterka tak šel na benzínu pro novou a s tou taky nenastartoval, musel stejně požádat někoho o nasartování přes kabely. Všechny baterie se samovybíjí. Takže pokud se koupí baterka tak stejně by měla jít nejdřív na nabíječku...

10.02.2012 15:09 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449618
samann
toskey napsal(a):
A tu novou baterku si nabíjel? Pozor ta baterka mohla být dlouho na skladu. Nedávno mi známej říkal jak mu klepla baterka tak šel na benzínu pro novou a s tou taky nenastartoval, musel stejně požádat někoho o nasartování přes kabely. Všechny baterie se samovybíjí. Takže pokud se koupí baterka tak stejně by měla jít nejdřív na nabíječku...

nenabijal som ju...ani som ju neskusal ci je dobra...nemam doma merak
Drblo by ma ked je vybita. Ale co som pocul tak vsetky novo kupene baterky by mali byt nabite....schopne nakopnut auto.

10.02.2012 15:47 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449623
bobe
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) TourerPočet příspěvků: 161
Úplně stejný problém jsem měl i já.
Starter sotva točil motorem tak jsem si koupil novou baterku, ta stará byla už přes pět let stará.
Ovšem s novou baterkou to bylo úplně stejné. Nakonec jsem vymontoval starter, rozebral, kompletně vycistitl od bordelu
a od staré vazeliny. Očistil kontakty na rotoru jemným smirkem, zbrousil uhliky a a namazal vazelinou ložiska a kluzné části.
Od toho momentu to točí jako bych tam dál nový starter. Není třeba se toho bát, je to opravdu jednoduchá práce.

10.02.2012 16:03 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449624
samann
bobe napsal(a):
Úplně stejný problém jsem měl i já.
Starter sotva točil motorem tak jsem si koupil novou baterku, ta stará byla už přes pět let stará.
Ovšem s novou baterkou to bylo úplně stejné. Nakonec jsem vymontoval starter, rozebral, kompletně vycistitl od bordelu
a od staré vazeliny. Očistil kontakty na rotoru jemným smirkem, zbrousil uhliky a a namazal vazelinou ložiska a kluzné části.
Od toho momentu to točí jako bych tam dál nový starter. Není třeba se toho bát, je to opravdu jednoduchá práce.

dik za radu, to by som mohol zvladnut....pred tyzdnom som vymienal zhavice a pohoda
Len ci to naozaj bude tym starterom. Inak mozem pouzit klasicku vazelinu na loziska?
Hodil by sa navod ako na vymenu startera ...nema ho tu niekto?

10.02.2012 16:38 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449625
Roozena
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW)Počet příspěvků: 375

jsem z toho mírně zmaten... dnes ráno bylo u mě na teploměru v autě -17. Budiž... před pár dny sem při těcto teplotách zaznamenal jistou "neochotu" motoru startovat - chytil tak po třech/čtyřech otočkách. Dnes ráno - aniž bych cokoliv změnil (nafta je pochopitelně ta samá - od té doby jsem netankoval) motor naskočil, jako kdyby bylo +20. naprosto žádné zaváhaní... Ghost in the machine?... uvidíme zítra ráno... má být peklo na zemi, taxem zvědav...

10.02.2012 17:36 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449628
Jimmivon
Město: Blížkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 124
No tohle podle mne hodne souvisi s tim, jak ma naslapnuto Cerpadlo. Ty nase cerpadla totiz maji podavacku v sobe, takze kdyz zacnes startovat teprve to krmi vysokotlake cerpadlo a to dela tlak na railu. Myslim, ze se muze stat, ze nekdy je proste potreba se otocit nekolikrat (bublinky, lehce spadla nafta) nez to udela tlak na railu a chytne to. Podobne si myslim ze plati i o piezo vstrikach...

10.02.2012 18:33 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449645
sgt
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINEPočet příspěvků: 718

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Roozena: podobne to robí aj mne, po pár dňoch státia a rannom mraze -17 sa mu moc nechcelo, doslova chytal postupne po jednom valci. Dnes pri -22 chytil na drc. Ale všímam si, že keď je menej ako -15, tak chytá na 3 valce a po chvíli sa pridá štvrtý

10.02.2012 19:16 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449649
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
Taky se mi zdá, že si auto 1-2 dny na mrazy zvykalo a teď startuje jak v létě (jen proti létu s chvilkou žhavení navíc, pak do 1 vteřiny).

10.02.2012 19:32 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449655
Roozena
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW)Počet příspěvků: 375

wtf?... ja nemam v nadrzi podavaci cerpadlo? zdalo se mi, ze neslisim bzuceni, ale pricital jsem to tomu, ze jako novy auto a tak... zrovna nedavno jsem nekomu radil, at zkontroluje cerpadlo v nadrzi... tu du du...

10.02.2012 22:06 - Re: Jak jsme se připravili na zimu 2449710
samann
Pocas tychto krutych rannych mrazov mi auto rano nakoplo az na stvrty piaty pokus. Preto som dal v pondelok vymenit zhavice (tri boli vadne). Po ich vymene som auto este v ten den bezproblemov nastartoval......ALE v utorok rano nenabehlo ani na piate startovanie...a hodilo sa do "ekonomickeho rezimu". Preto som dobil baterku no nepomohlo. Dnes som nahodil novu, ale auto opat nestartuje. Ani motor sa nepretoci. Co s tym? Odsiel starter alebo poistka...alebo? Mam hlavu v smutku...

10.02.2012 22:29 - Re: Jak jsme se připravili na zimu 2449712
najk
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1537

samann napsal(a):
Pocas tychto krutych rannych mrazov mi auto rano nakoplo az na stvrty piaty pokus. Preto som dal v pondelok vymenit zhavice (tri boli vadne). Po ich vymene som auto este v ten den bezproblemov nastartoval......ALE v utorok rano nenabehlo ani na piate startovanie...a hodilo sa do "ekonomickeho rezimu". Preto som dobil baterku no nepomohlo. Dnes som nahodil novu, ale auto opat nestartuje. Ani motor sa nepretoci. Co s tym? Odsiel starter alebo poistka...alebo? Mam hlavu v smutku...

i nový aku se musí nabít, aku trpí samovybíjením a klidně odejde část kapacity a není to na závadu, někdy stačí 2-3 měsíce (kdo ví jak dlouho stála po výrobě někde veskladě)

10.02.2012 22:48 - Re: Jak jsme se připravili na zimu 2449713
Darja
Město: Uhříněves, Auto: Ford FiestaPočet příspěvků: 3297

samann napsal(a):

Pokud jsou žhavičky a baterka OK, co nafta?

10.02.2012 22:52 - Re: Jak jsme se připravili na zimu 2449714
samann
Darja napsal(a):
Pokud jsou žhavičky a baterka OK, co nafta?

baterku som predchvilou hodil na nabijacku....uvidim ako sa zachova zajtra. V nafte mam aditivum VIF. Zatial to vidim na baterku, potom skontrolujem poistky a prinajhorsom zhodim starter a dam ho skontrolovat.

11.02.2012 11:00 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449766
duff74
Město: Holešov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SXPočet příspěvků: 163

Saman

Pokud budeš měnit vazelínu ve startéru tak tam dej tuto: .link. . Je od -30 do +120 st., takže by ti v zimě neměla ztvrdnout a v létě vytéct. Měnil jsem ji na podzim i s volnoběžkou a starty i teď v té kose jsou OK.

11.02.2012 18:03 - Re: Problémy se startováním - C5 I 2,2HDi 2449913
dkrcmar
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X BreakPočet příspěvků: 32

Neviem, či som na správnom vlákne ...
ale čo sa deje zasa mne v týchto mrazoch - keď naštartujem, tak mi neukazujú budíky na palubke - všetky ručičky sú dole ako pri vypnutom motore. Až keď sa zohreje auto a vypnem motor a znovu naštartujem, tak ožijú. Je to celkom sranda jazdi po meste a nevedie ako rýchlo idem, lebo tacháč neukazuje ...

11.02.2012 18:15 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449924
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
dkrcmar napsal(a):
Neviem, či som na správnom vlákne ...
ale čo sa deje zasa mne v týchto mrazoch - keď naštartujem, tak mi neukazujú budíky na palubke - všetky ručičky sú dole ako pri vypnutom motore. Až keď sa zohreje auto a vypnem motor a znovu naštartujem, tak ožijú. Je to celkom sranda jazdi po meste a nevedie ako rýchlo idem, lebo tacháč neukazuje ...

vymen baterku

11.02.2012 18:22 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449933
ata
Město: Cvrčovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 8
Zkus otestovat akumulátor - mě to dělalo podobné "podivnosti" a bylo to kvůli jednomu horšímu článku akumulátoru - při startu pokleslo napětí na příliš nízkou hodnotu a elektronika se zbláznila. Při diagnostice ani běžných testech (v několika servisech) na nic nepřišli, zjistil to až technik v servisu Bosch, když jsem tam byl na podzimní servisní prohlídce (nějaká akce zdarma), dlouho jsem čekal, až se dostanu na řadu, a závada se projevila při studeném startu. Zkusil nějaký test akumulátoru pod zátěží (asi se běžně nedělá) a doporučil mi výměnu. Pak záhadné závady zmizely.

|< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 25 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator