| | |
09.02.2012 20:03 -
Re: Startování v nízkých teplotách - diesel
|
2449476
|
|
Petr--c5
|
Město: Sudice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Ok zkusím nechat opravit startér, doufám e to bude ono. Díky
Ok zkusím nechat opravit startér, doufám e to bude ono. Díky
|
|
10.02.2012 13:20 -
|
2449605
|
|
samann
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Caute,
dnes som nahodil novu baterku a motor sa nepretoci ani necukne. Mam taky blby pocit ze je starter "vprdeli". Predvcerom som startoval este zo starou baterkou...po asi piatich startovaniach....motor sa pretocil ale nenakopol a nakoniec sa hodil do "ekonomickeho rezimu". Bol som v tom ze odisla stara bateria (5rocna). No ako som pisal, dnes s novou baterkou (varta silver) motor ani necukne. Je mozne ze som pri predchazajucom startovani (so starou baterkou) odpalil starter? Stale svieti "ekonomicky rezim". Nepomohlo ani 15minutove odpojenie auta od baterie. Este ma napadlo jedno riesenie, ci sa nemohla odpalit poistka startera.
Caute,
dnes som nahodil novu baterku a motor sa nepretoci ani necukne. Mam taky blby pocit ze je starter "vprdeli". Predvcerom som startoval este zo starou baterkou...po asi piatich startovaniach....motor sa pretocil ale nenakopol a nakoniec sa hodil do "ekonomickeho rezimu". Bol som v tom ze odisla stara bateria (5rocna). No ako som pisal, dnes s novou baterkou (varta silver) motor ani necukne. Je mozne ze som pri predchazajucom startovani (so starou baterkou) odpalil starter? Stale svieti "ekonomicky rezim". Nepomohlo ani 15minutove odpojenie auta od baterie. Este ma napadlo jedno riesenie, ci sa nemohla odpalit poistka startera.
|
|
10.02.2012 15:03 -
|
2449617
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
A tu novou baterku si nabíjel? Pozor ta baterka mohla být dlouho na skladu. Nedávno mi známej říkal jak mu klepla baterka tak el na benzínu pro novou a s tou taky nenastartoval, musel stejně poádat někoho o nasartování přes kabely. Vechny baterie se samovybíjí. Take pokud se koupí baterka tak stejně by měla jít nejdřív na nabíječku...
A tu novou baterku si nabíjel? Pozor ta baterka mohla být dlouho na skladu. Nedávno mi známej říkal jak mu klepla baterka tak el na benzínu pro novou a s tou taky nenastartoval, musel stejně poádat někoho o nasartování přes kabely. Vechny baterie se samovybíjí. Take pokud se koupí baterka tak stejně by měla jít nejdřív na nabíječku...
|
|
10.02.2012 15:47 -
|
2449623
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Úplně stejný problém jsem měl i já.
Starter sotva točil motorem tak jsem si koupil novou baterku, ta stará byla u přes pět let stará.
Ovem s novou baterkou to bylo úplně stejné. Nakonec jsem vymontoval starter, rozebral, kompletně vycistitl od bordelu
a od staré vazeliny. Očistil kontakty na rotoru jemným smirkem, zbrousil uhliky a a namazal vazelinou loiska a kluzné části.
Od toho momentu to točí jako bych tam dál nový starter. Není třeba se toho bát, je to opravdu jednoduchá práce.
Úplně stejný problém jsem měl i já.
Starter sotva točil motorem tak jsem si koupil novou baterku, ta stará byla u přes pět let stará.
Ovem s novou baterkou to bylo úplně stejné. Nakonec jsem vymontoval starter, rozebral, kompletně vycistitl od bordelu
a od staré vazeliny. Očistil kontakty na rotoru jemným smirkem, zbrousil uhliky a a namazal vazelinou loiska a kluzné části.
Od toho momentu to točí jako bych tam dál nový starter. Není třeba se toho bát, je to opravdu jednoduchá práce.
|
|
10.02.2012 16:38 -
|
2449625
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
jsem z toho mírně zmaten... dnes ráno bylo u mě na teploměru v autě -17. Budi... před pár dny sem při těcto teplotách zaznamenal jistou "neochotu" motoru startovat - chytil tak po třech/čtyřech otočkách. Dnes ráno - ani bych cokoliv změnil (nafta je pochopitelně ta samá - od té doby jsem netankoval) motor naskočil, jako kdyby bylo +20. naprosto ádné zaváhaní... Ghost in the machine?... uvidíme zítra ráno... má být peklo na zemi, taxem zvědav...
jsem z toho mírně zmaten... dnes ráno bylo u mě na teploměru v autě -17. Budi... před pár dny sem při těcto teplotách zaznamenal jistou "neochotu" motoru startovat - chytil tak po třech/čtyřech otočkách. Dnes ráno - ani bych cokoliv změnil (nafta je pochopitelně ta samá - od té doby jsem netankoval) motor naskočil, jako kdyby bylo +20. naprosto ádné zaváhaní... Ghost in the machine?... uvidíme zítra ráno... má být peklo na zemi, taxem zvědav...
|
|
10.02.2012 17:36 -
|
2449628
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
No tohle podle mne hodne souvisi s tim, jak ma naslapnuto Cerpadlo. Ty nase cerpadla totiz maji podavacku v sobe, takze kdyz zacnes startovat teprve to krmi vysokotlake cerpadlo a to dela tlak na railu. Myslim, ze se muze stat, ze nekdy je proste potreba se otocit nekolikrat (bublinky, lehce spadla nafta) nez to udela tlak na railu a chytne to. Podobne si myslim ze plati i o piezo vstrikach...
No tohle podle mne hodne souvisi s tim, jak ma naslapnuto Cerpadlo. Ty nase cerpadla totiz maji podavacku v sobe, takze kdyz zacnes startovat teprve to krmi vysokotlake cerpadlo a to dela tlak na railu. Myslim, ze se muze stat, ze nekdy je proste potreba se otocit nekolikrat (bublinky, lehce spadla nafta) nez to udela tlak na railu a chytne to. Podobne si myslim ze plati i o piezo vstrikach...
|
|
10.02.2012 18:33 -
|
2449645
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Roozena: podobne to robí aj mne, po pár dňoch státia a rannom mraze -17 sa mu moc nechcelo, doslova chytal postupne po jednom valci. Dnes pri -22 chytil na drc. Ale vímam si, e keď je menej ako -15, tak chytá na 3 valce a po chvíli sa pridá tvrtý
Roozena: podobne to robí aj mne, po pár dňoch státia a rannom mraze -17 sa mu moc nechcelo, doslova chytal postupne po jednom valci. Dnes pri -22 chytil na drc. Ale vímam si, e keď je menej ako -15, tak chytá na 3 valce a po chvíli sa pridá tvrtý :nevim
|
|
10.02.2012 19:16 -
|
2449649
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Taky se mi zdá, e si auto 1-2 dny na mrazy zvykalo a teď startuje jak v létě (jen proti létu s chvilkou havení navíc, pak do 1 vteřiny).
Taky se mi zdá, e si auto 1-2 dny na mrazy zvykalo a teď startuje jak v létě (jen proti létu s chvilkou havení navíc, pak do 1 vteřiny).
|
|
10.02.2012 19:32 -
|
2449655
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
wtf?... ja nemam v nadrzi podavaci cerpadlo? zdalo se mi, ze neslisim bzuceni, ale pricital jsem to tomu, ze jako novy auto a tak... zrovna nedavno jsem nekomu radil, at zkontroluje cerpadlo v nadrzi... tu du du...
wtf?... ja nemam v nadrzi podavaci cerpadlo? zdalo se mi, ze neslisim bzuceni, ale pricital jsem to tomu, ze jako novy auto a tak... zrovna nedavno jsem nekomu radil, at zkontroluje cerpadlo v nadrzi... tu du du...
|
|
10.02.2012 22:06 -
Re: Jak jsme se připravili na zimu
|
2449710
|
|
samann
|
|
|
Pocas tychto krutych rannych mrazov mi auto rano nakoplo az na stvrty piaty pokus. Preto som dal v pondelok vymenit zhavice (tri boli vadne). Po ich vymene som auto este v ten den bezproblemov nastartoval......ALE v utorok rano nenabehlo ani na piate startovanie...a hodilo sa do "ekonomickeho rezimu". Preto som dobil baterku no nepomohlo. Dnes som nahodil novu, ale auto opat nestartuje. Ani motor sa nepretoci. Co s tym? Odsiel starter alebo poistka...alebo? Mam hlavu v smutku...
Pocas tychto krutych rannych mrazov mi auto rano nakoplo az na stvrty piaty pokus. Preto som dal v pondelok vymenit zhavice (tri boli vadne). Po ich vymene som auto este v ten den bezproblemov nastartoval......ALE v utorok rano nenabehlo ani na piate startovanie...a hodilo sa do "ekonomickeho rezimu". Preto som dobil baterku no nepomohlo. Dnes som nahodil novu, ale auto opat nestartuje. Ani motor sa nepretoci. Co s tym? Odsiel starter alebo poistka...alebo? Mam hlavu v smutku... :-((((
|
|
10.02.2012 22:52 -
Re: Jak jsme se připravili na zimu
|
2449714
|
|
samann
|
|
|
Darja napsal(a): Pokud jsou havičky a baterka OK, co nafta?
baterku som predchvilou hodil na nabijacku....uvidim ako sa zachova zajtra. V nafte mam aditivum VIF. Zatial to vidim na baterku, potom skontrolujem poistky a prinajhorsom zhodim starter a dam ho skontrolovat.
baterku som predchvilou hodil na nabijacku....uvidim ako sa zachova zajtra. V nafte mam aditivum VIF. Zatial to vidim na baterku, potom skontrolujem poistky a prinajhorsom zhodim starter a dam ho skontrolovat.
|
|
11.02.2012 11:00 -
|
2449766
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Saman
Pokud bude měnit vazelínu ve startéru tak tam dej tuto: .link. . Je od -30 do +120 st., take by ti v zimě neměla ztvrdnout a v létě vytéct. Měnil jsem ji na podzim i s volnoběkou a starty i teď v té kose jsou OK.
Saman
Pokud bude měnit vazelínu ve startéru tak tam dej tuto: http://pneushop.makar.cz/cz-detail-291828-vazelina-mogul-lv2-3-250g.html . Je od -30 do +120 st., take by ti v zimě neměla ztvrdnout a v létě vytéct. Měnil jsem ji na podzim i s volnoběkou a starty i teď v té kose jsou OK.
|
|
11.02.2012 18:03 -
Re: Problémy se startováním - C5 I 2,2HDi
|
2449913
|
|
dkrcmar
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Neviem, či som na správnom vlákne ...
ale čo sa deje zasa mne v týchto mrazoch - keď natartujem, tak mi neukazujú budíky na palubke - vetky ručičky sú dole ako pri vypnutom motore. A keď sa zohreje auto a vypnem motor a znovu natartujem, tak oijú. Je to celkom sranda jazdi po meste a nevedie ako rýchlo idem, lebo tacháč neukazuje ...
Neviem, či som na správnom vlákne ...
ale čo sa deje zasa mne v týchto mrazoch - keď natartujem, tak mi neukazujú budíky na palubke - vetky ručičky sú dole ako pri vypnutom motore. A keď sa zohreje auto a vypnem motor a znovu natartujem, tak oijú. Je to celkom sranda jazdi po meste a nevedie ako rýchlo idem, lebo tacháč neukazuje ...
|
|
11.02.2012 18:22 -
|
2449933
|
|
ata
|
Město: Cvrčovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Zkus otestovat akumulátor - mě to dělalo podobné "podivnosti" a bylo to kvůli jednomu horímu článku akumulátoru - při startu pokleslo napětí na příli nízkou hodnotu a elektronika se zbláznila. Při diagnostice ani běných testech (v několika servisech) na nic nepřili, zjistil to a technik v servisu Bosch, kdy jsem tam byl na podzimní servisní prohlídce (nějaká akce zdarma), dlouho jsem čekal, a se dostanu na řadu, a závada se projevila při studeném startu. Zkusil nějaký test akumulátoru pod zátěí (asi se běně nedělá) a doporučil mi výměnu. Pak záhadné závady zmizely.
Zkus otestovat akumulátor - mě to dělalo podobné "podivnosti" a bylo to kvůli jednomu horímu článku akumulátoru - při startu pokleslo napětí na příli nízkou hodnotu a elektronika se zbláznila. Při diagnostice ani běných testech (v několika servisech) na nic nepřili, zjistil to a technik v servisu Bosch, kdy jsem tam byl na podzimní servisní prohlídce (nějaká akce zdarma), dlouho jsem čekal, a se dostanu na řadu, a závada se projevila při studeném startu. Zkusil nějaký test akumulátoru pod zátěí (asi se běně nedělá) a doporučil mi výměnu. Pak záhadné závady zmizely.
|
|
| |
|
|