| | |
11.02.2012 17:44 -
Re: Nestartuje / C5 I 2.0 HDi
|
2449907
|
|
samann
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Pablik1 napsal(a): jruze napsal(a): Seeň někoho s kabelama a zkus přes startovací kabely - to e jen něco cvakne je e sepne cívka na starteru a zhasnou kontrolky protoe je aku slabá(zřejmě) - nebo si půjč na zkouku 100% dobrou aku. a potom ře dalí - je to to nejjednoduí a nenákladné. já bych se taky klonil k názoru jruze+jumep+tony z,pokud nemá monost půjčit baterku změř napětí na baterii ve pod11-12voltů je marné nehne to z ropou bacha u těch startů kablama at nevyaví i druhé auto-zapojení je přiloeno ke kabelái neudělat ákovskou chyku-propojit jen baterky mezi sebou
novu bateriu som dobil....potom som doma vyskusal taky jednoduchy mensi zatazovy test...na baterku som pripojil autochladnicku a merak mi ukazal, ze napatie drzi nad 12v, cize baterka by mala byt dobra nie? Ma zmysel vyskusat este startovanie cez kable?
Zajtra doobeda vyskusam pootocit motorom...ako pisal Jumep (klucom 22 pootocit klukou). Ked nepomoze ani to napada ma uz len starter.
novu bateriu som dobil....potom som doma vyskusal taky jednoduchy mensi zatazovy test...na baterku som pripojil autochladnicku a merak mi ukazal, ze napatie drzi nad 12v, cize baterka by mala byt dobra nie? Ma zmysel vyskusat este startovanie cez kable?
Zajtra doobeda vyskusam pootocit motorom...ako pisal Jumep (klucom 22 pootocit klukou). Ked nepomoze ani to napada ma uz len starter.
|
|
11.02.2012 18:03 -
|
2449914
|
|
jruze
|
|
|
Kolik ampér bere ta chladnička? Nepekuluj - otoč s motorem o jedno kolo -pokud půjde zkus přes jinou aku,nebo přes kabely.Kdy to točilo na starou i kdy patně tak je divné e by při pokusu s novou hned odeel startér.
Kolik ampér bere ta chladnička? Nepekuluj - otoč s motorem o jedno kolo -pokud půjde zkus přes jinou aku,nebo přes kabely.Kdy to točilo na starou i kdy patně tak je divné e by při pokusu s novou hned odeel startér.
|
|
11.02.2012 18:09 -
|
2449919
|
|
samann
|
|
|
jruze napsal(a): Kolik ampér bere ta chladnička? Nepekuluj - otoč s motorem o jedno kolo -pokud půjde zkus přes jinou aku,nebo přes kabely.Kdy to točilo na starou i kdy patně tak je divné e by při pokusu s novou hned odeel startér.
...o chvilu idem do auta a vyskusam obe nabite baterky (staru aj novu). Ked nepomoze tak zajtra vyskusam startovanie cez kable.
Inak nema tu niekto link na schemu maxipojistok ? (v navode na obsluhu nie je)
...o chvilu idem do auta a vyskusam obe nabite baterky (staru aj novu). Ked nepomoze tak zajtra vyskusam startovanie cez kable.
Inak nema tu niekto link na schemu maxipojistok ? (v navode na obsluhu nie je)
|
|
11.02.2012 18:19 -
|
2449928
|
|
jumep
|
|
|
megapoistky nie su ures servisovatelna vec, preto nejsu ani v navode
inak:
MF1 50A cooling fan thermal switch - cooling fan - high speed fan supply relay - low speed fan supply relay - cooling fan 2-speed resistance - cooling fan 2-speed 2 resistance
MF2 50A anti-lock brake control unit .
MF3 free
MF4 80A built-in systems interface
MF5 80A built-in systems interface
MF6 80A cabin fusebox 12
MF7 30A ignition switch
MF8 40A central electronic block motor
ale myslim zeby sa nerozsvietila palubka ked by bola tato poistka zla
megapoistky nie su ures servisovatelna vec, preto nejsu ani v navode
inak:
MF1 50A cooling fan thermal switch - cooling fan - high speed fan supply relay - low speed fan supply relay - cooling fan 2-speed resistance - cooling fan 2-speed 2 resistance
MF2 50A anti-lock brake control unit .
MF3 free
MF4 80A built-in systems interface
MF5 80A built-in systems interface
MF6 80A cabin fusebox 12
MF7 30A ignition switch
MF8 40A central electronic block motor
ale myslim zeby sa nerozsvietila palubka ked by bola tato poistka zla
|
|
11.02.2012 20:53 -
|
2449990
|
|
samann
|
|
|
Caute, mam nove info. Po nabiti novej baterky som si ju dal pred dvoma hodinami premerat na zatazovom meraci v predajni FORSTINGER. Baterku premerali a vysla im ze je plne funckna, nova, nabita.....hodnoty: volty 13,6, meranie(zataz) 758A. Cize problem v baterii nebude. Rovno som si tam kupil aj merak. Prisiel som k autu zapojil baterku, pripojil na nu merak a zacal startovat. Pred vlozenim kluca mala baterka 13,3v...po otoceni kluca do polohy kde sa zapne pristrojovka mala baterka 12v...cize zhavice, pumpa, atd si asi zobrali svoju energiu. Po dalsom otoceni kluca do polohy startovania ostala hodnota 12V...motor sa vsak nepretocil....len nieco cvaklo a ticho. Pristrojovka v tejto polohe nesvietila....az ked sa kluc vrati spat zacnu svietit kontrolky. Pri druhom/tretom/stvrtom pokuse/startovani uz nic necvaklo...hodnota na baterke stale 12V. Vidite to teraz na starter alebo niektora poistka alebo....?
Caute, mam nove info. Po nabiti novej baterky som si ju dal pred dvoma hodinami premerat na zatazovom meraci v predajni FORSTINGER. Baterku premerali a vysla im ze je plne funckna, nova, nabita.....hodnoty: volty 13,6, meranie(zataz) 758A. Cize problem v baterii nebude. Rovno som si tam kupil aj merak. Prisiel som k autu zapojil baterku, pripojil na nu merak a zacal startovat. Pred vlozenim kluca mala baterka 13,3v...po otoceni kluca do polohy kde sa zapne pristrojovka mala baterka 12v...cize zhavice, pumpa, atd si asi zobrali svoju energiu. Po dalsom otoceni kluca do polohy startovania ostala hodnota 12V...motor sa vsak nepretocil....len nieco cvaklo a ticho. Pristrojovka v tejto polohe nesvietila....az ked sa kluc vrati spat zacnu svietit kontrolky. Pri druhom/tretom/stvrtom pokuse/startovani uz nic necvaklo...hodnota na baterke stale 12V. Vidite to teraz na starter alebo niektora poistka alebo....?
|
|
11.02.2012 20:55 -
|
2449991
|
|
jumep
|
|
|
starter alebo rozvody a kusnuty motor
starter alebo rozvody a kusnuty motor
|
|
11.02.2012 21:01 -
|
2449992
|
|
samann
|
|
|
jumep napsal(a): starter alebo rozvody a kusnuty motor
kusnuty motor? To mi nesedi....pred poslednou jazdou sa nic neudialo. Ako odskusam ci je motor kusnuty? Pisal si ze mam 22klucom pretocit motor cez kluku....
Keby boli vadne rozvody...bol by pretrhnuty jeden z remenov?
Zistim nieco cez diagnostiku?
kusnuty motor? To mi nesedi....pred poslednou jazdou sa nic neudialo. Ako odskusam ci je motor kusnuty? Pisal si ze mam 22klucom pretocit motor cez kluku....
Keby boli vadne rozvody...bol by pretrhnuty jeden z remenov?
Zistim nieco cez diagnostiku?
|
|
11.02.2012 21:04 -
|
2449994
|
|
jumep
|
|
|
nie .. skus to otocit
ale kludne to moze byt ten starter, lebo ak by to bolo kusnute tak starter cvakne pokazde ... ale fakt takto tazko poradit
nie .. skus to otocit
ale kludne to moze byt ten starter, lebo ak by to bolo kusnute tak starter cvakne pokazde ... ale fakt takto tazko poradit
|
|
11.02.2012 21:09 -
|
2449996
|
|
J.Reno
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Já bych to viděl na cívku na starteru..buď přenese málo nebo vůbec ádnej proud
Já bych to viděl na cívku na starteru..buď přenese málo nebo vůbec ádnej proud
|
|
11.02.2012 21:11 -
|
2449997
|
|
samann
|
|
|
jumep napsal(a): nie .. skus to otocit
pokazdy krat to urcite necvaka...co som to dnes skusal tak to cvaklo maximalne tri krat....z vyse desiatich pokusov.
pokazdy krat to urcite necvaka...co som to dnes skusal tak to cvaklo maximalne tri krat....z vyse desiatich pokusov.
|
|
11.02.2012 21:18 -
|
2450002
|
|
samann
|
|
|
J.Reno napsal(a): Já bych to viděl na cívku na starteru..buď přenese málo nebo vůbec ádnej proud
co ine mi ostava ako skontrolovat starter, ze? len ci nebude problem v tejto zime (vsetky casti motora su poriadne stuhnute) zhodit starter.
Mam k dispozicii garaz ale je vzdialena 15km a kedze mam automat nechcem riskovat odtiahnut auto na lane.
co ine mi ostava ako skontrolovat starter, ze? len ci nebude problem v tejto zime (vsetky casti motora su poriadne stuhnute) zhodit starter.
Mam k dispozicii garaz ale je vzdialena 15km a kedze mam automat nechcem riskovat odtiahnut auto na lane.
|
|
11.02.2012 21:23 -
|
2450004
|
|
jumep
|
|
|
do 80km mozes tahat, ale ako som ti uz pisal, starter das aj na parkovisku
do 80km mozes tahat, ale ako som ti uz pisal, starter das aj na parkovisku
|
|
11.02.2012 21:25 -
|
2450006
|
|
J.Reno
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
zkusit přivést na něj napětí,pokud se roztočí,tak ví kde hledat.Jen oetřit to,aby ti neuhořel roub na starteru,přeci jen má nějaký odběr
zkusit přivést na něj napětí,pokud se roztočí,tak ví kde hledat.Jen oetřit to,aby ti neuhořel roub na starteru,přeci jen má nějaký odběr
|
|
11.02.2012 21:31 -
|
2450009
|
|
jumep
|
|
|
odpojis baterku
demotujes kryt motora, vzduchovy filter
povolis 3 imbusi (8cka imbusak), 1x 8 maticu (13stka kluc), 1x 5tma matica (8cka kluc) a starter vyberes von ...
odpojis baterku
demotujes kryt motora, vzduchovy filter
povolis 3 imbusi (8cka imbusak), 1x 8 maticu (13stka kluc), 1x 5tma matica (8cka kluc) a starter vyberes von ...
|
|
11.02.2012 21:35 -
|
2450011
|
|
jruze
|
|
|
Pokud při pokusu o start nestáhne napětí tak nejde přes vynutí starteru proud-můe to být cívka na ní bych to typoval,nebo uhlíky - a tak nebo tak je to na repas starteru - vyndat ho není ádný problém (u 2.2)
Pokud při pokusu o start nestáhne napětí tak nejde přes vynutí starteru proud-můe to být cívka na ní bych to typoval,nebo uhlíky - a tak nebo tak je to na repas starteru - vyndat ho není ádný problém (u 2.2)
|
|
11.02.2012 22:25 -
|
2450028
|
|
jumep
|
|
|
1.6, to je specialna kategoria
skusal si vymontovat snimac tlaku nafty?
sorry za offtopic
1.6, to je specialna kategoria :)
skusal si vymontovat snimac tlaku nafty?
sorry za offtopic
|
|
| |
|
|