Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Motor, převodovka, výfukový systém / Startování v nízkých teplotách - diesel
|< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 25 > >|
05.02.2012 19:08 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2447915
Majk-fox
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 164
99 Poslat soukromou zprávu
ne ne vůbec nic to nepíše. není tam v mrazech ještě nějaký přídavný topení vzduchu v sání a nevypíná to malinko se zpožděním? Nebo pokud se mrazu vypne zahřátý motor, tak nějaký hlídání nebo co?

06.02.2012 07:59 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2448078
sgt
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINEPočet příspěvků: 718

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Auto stálo celý týždeň vonku, nočné teploty od -22°C do -29°C.
V sobotu ráno pri -20°C točilo tak 3s a potom chytil 1 válec a postupne sa pridávali ostatné
V nedežu ráno ma čakala cesta do Košíc, večer spä (2 x 315km). Preventívne som dal kartón medzi posledný chladič a motor. Celú cestu (diažnica, okresky, mesto) si olej držal stabilnú teplotu, teplota chladiacej mierne klesala len pri schádzaní z väčších kopcov + brzdenie motorom. Inak teploty počas jazdy boli od -14°C po -22°C (okolo Tatier).

06.02.2012 08:56 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2448079
miraltm
Město: Opočno u Loun, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V ExclusivePočet příspěvků: 61

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
zvláštní.
tankuju do obou aut na stejné pumpě, leju stejná aditiva, filtry vyměněné nastejno a přesto dnes Picasso K.O. - po dvou kilometrech zamrzlá nafta. C5 jako odtahovka v pohodě

06.02.2012 09:12 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2448087
Adeon11
Město: Trenčianska Teplá, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 47
no mne dnes pri -13,fungl novej baterke, rozvodoch aj zhavicoch napisalo hlasku esp/asr fault + antipollution system fault...tak som zhasol auto, znova nastartoval (hned naskocil), esp/asr hlaska zmizla ale nezmizla antipollution a pocas celej jazdy svietila kontrolka motora...wtf!!!!

06.02.2012 10:29 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2448094
vilous
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1256
To je bohužel vlastnost vozidla a nic s tím nenaděláme, tak se s tím musí žít. Při slabé baterce mi to vloni přehrálo při startování snad všechny hlášky včetně francouzské (mám nastaveno Aj) o otevřeném víku nádrže (nebylo). Přístrojovka jak barevná hudba, ručičky na spodních dorazech i po nastartování...Baterku mám novou a včera to chytlo na první otočení, ale s písknutím - takže se to i při -12 snažilo nahlásit nějakou poruchu, která ale rychle s otáčkami přestala. Při ostřikování to hlásí doplnit kapalinu ačkoli je plná, při teplotách nad -5 to přejde. Prostě to tak je, pokud je hlášek moc a přístrojovka barevná hudba, tak nechat po nastartování zahřát aspoň pár desítek vteřit a pak vypnout a natočit znovu, mělo by to pak být OK.
U příštího auta váhám opět nad benzínem (mám první diesel), důležitý bude samozřejmě vývoj a výhled cen PHM a dostupnost vhodných aut. Předešlá vectra benzín i při -18 slabá baterka s bídou otočila motor, ale na druhou otáčku klikovky to chytlo vždy a žádné bláboly počítačů.

06.02.2012 10:31 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2448095
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
auto zbehlo najskor do nudzaku, po zhasnuti a nastartovani nabehlo normalne, ale kedze bolo pretym v nudzaku, chyba zostala svietit a bude svietit dalsich xy km, ked sa nezopakuje, zhasne to

06.02.2012 18:50 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2448370
Mahony
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 373

No já musim teda citrona pochválit Po víkendu na Kvildě přes noc -29 ale startoval sem až v poledne to už bylo jen -19 Motor se dvakrát líně převalil a šel,sice chvíli grrrčeel jak já po tahu Na první pokus myslim že druhej pokus už bych neměl ta baterka už by to podruhý nedala.Baterka je stará jako auto tedy 5 let asi to už bude její poslední zima.Největší bobky jsem měl z nafty páč než vyhlásili meteorologové že přijdou ty krutomrazy tak já natankoval u benziny plnou obyč.nafty+VIF a pak před odjezdem na kvildu sem tam natlačil asi 30 litrů Vervy víc se mi tam nevešlo takže půl na půl.Naštěstí jsem nezamrz.V pátek tam jedu zas tak doufám sem to nezakřik

08.02.2012 16:00 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449078
Maja1
Město: Horka nad Moravou, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 12
Ahojte, jsem tu poprvé. Mám C5 2.2. HDI a jak je pod - 5, tak nemůžu nastartovat. Když je teplo tak normálně. Motor točí jak blázen, baterka nová, žhaviče a a startér taky. Ani to nemá snahu chytnout. Z výfuku se vůbec nekouří, nejde tam nafta. V teple po odtahnutí naskočí normálně. CO s tím. Poraďte.Dík

08.02.2012 16:04 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449084
alx
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) TourerPočet příspěvků: 1278

Administr?tor Poslat soukromou zprávu
Maja1 napsal(a):
Ahojte, jsem tu poprvé. Mám C5 2.2. HDI a jak je pod - 5, tak nemůžu nastartovat. Když je teplo tak normálně. Motor točí jak blázen, baterka nová, žhaviče a a startér taky. Ani to nemá snahu chytnout. Z výfuku se vůbec nekouří, nejde tam nafta. V teple po odtahnutí naskočí normálně. CO s tím. Poraďte.Dík

Zkusil bych se jako prvni podivat na palivovy filtr.

08.02.2012 16:07 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449085
Maja1
Město: Horka nad Moravou, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 12
alx napsal(a):
Zkusil bych se jako prvni podivat na palivovy filtr.

Ten mě dali nový,vše vyčištěné, zapoměl jsem byla kontrola i trYsek,vše ok.

08.02.2012 16:11 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449089
alx
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) TourerPočet příspěvků: 1278

Administr?tor Poslat soukromou zprávu
Maja1 napsal(a):
Ten mě dali nový,vše vyčištěné, zapoměl jsem byla kontrola i trYsek,vše ok.

pak uz nevim, na dalku tezko soudit. Palivo je v poradku?

08.02.2012 16:14 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449096
.45acp
Město: Jablonec n. N., Auto: Citroën C5 I 2.2HDi ExclusivePočet příspěvků: 569
U??vate? Poslat soukromou zprávu
Trochu mimo, dle agentury JPP už v krámech začíná být nedostatek nových baterií. A kdo je ještě má, podražil až o tisícovku na kuse. Tak se snažme ještě týden vydržet se starejma a pak se snad aspoň trochu oteplí.

08.02.2012 16:16 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449098
Maja1
alx napsal(a):
pak uz nevim, na dalku tezko soudit. Palivo je v poradku?

Palivo je v pořádku i aditiva jsem přidal, jak píšu točí ale nafta do válců nedojde

08.02.2012 16:19 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449100
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

To Maja1: Měl by ses trochu rozepsat. Napsat něco víc o autu, když už sis nevyplnil profil. Tzn. rok výroby, jak dlouho ho máš, kolik má asi za sebou... A pak napiš, kdy ti co kde měnili. Např. palivový filtr se nekvalitní naftou může ucpat po pár tisících km. Tak co tankuješ a kde? Potom napiš, kdy jsi tankoval a jestli dávᚠaditiva. A jaký? Jestli se ti na to už někdo díval s diagnostikou.... Prostě se svěř, budeš mít větší šanci, že ti někdo poradí.

08.02.2012 16:35 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449105
Maja1
Mikra napsal(a):
To Maja1: Měl by ses trochu rozepsat. Napsat něco víc o autu, když už sis nevyplnil profil. Tzn. rok výroby, jak dlouho ho máš, kolik má asi za sebou... A pak napiš, kdy ti co kde měnili. Např. palivový filtr se nekvalitní naftou může ucpat po pár tisících km. Tak co tankuješ a kde? Potom napiš, kdy jsi tankoval a jestli dávᚠaditiva. A jaký? Jestli se ti na to už někdo díval s diagnostikou.... Prostě se svěř, budeš mít větší šanci, že ti někdo poradí.

Tak už jsem trošku vypsal profil. Naftou to není, ta je v pořádku, zkoušel jsem tankovat na rúzných benzinkách a vše stejné.Diagnostika neukáže žádnou chybu. Fap filtr mám pryč.

08.02.2012 17:05 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449108
jumep

ten kto ovlada diagnostiku je totalny magor asi, alebo ti nepovedal vsetko ... to ze to nenapise chybu neznamena ze sa diagnostikou neda prist na to co tomu je

1. pocujes ist cerpadlo v nadrzi ?
2. mal si otvoreny palivovy filter ze v akom stave realne to je?
3. pri startovani aky tlak dosiahne nafta, ak vobec nejaky

08.02.2012 17:12 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449114
Roozena
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW)Počet příspěvků: 375

tak pokud nedoputuje palivo do válců, tak co pátrat po kondici podávací pumpy v nádrži a vysokotlakého čerpadla?... spíš bych to viděl na pumpu v nádrži. Vem si k ruce helpra a a ti točí klíčkem z nulové polohy do polohy "ignition", ale nestartuje a jednak si poslechni podávací pumpu, jestli vrčí (je vzady pod sedačkami - takový velký dekl) a druhak - poslechni si u palivového filtru, zdali je slyšet, jak jím proudí nafta - takové prskání/syčení. Tahle pumpa běží vždy jen chvilku (cca 2-4 sec), takže - ty si dojdeš na místo dᚠecho helprovi, ten otočí klíčkem, ty posloucháš, pumpa zmlkne, klíček do nuly, počkat cca 10-20 sec a znova.
stává se, že palivové podávací pumpy mají před finálním kolapsem období, kdy ještě fungují, ale jejich výkon je na hraně přijatelnosti a pokud je nafta trochu zatuhlá, tak už nemusí projít v dostatečném množství přez excenty v pumpě. vesměs odchází komutátor...
Btw - jaxi zjistil, že nejde nafta do vstřiků?

08.02.2012 17:17 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449120
jumep

Roozena napsal(a):
tak pokud nedoputuje palivo do válců, tak co pátrat po kondici podávací pumpy v nádrži a vysokotlakého čerpadla?... spíš bych to viděl na pumpu v nádrži. Vem si k ruce helpra a a ti točí klíčkem z nulové polohy do polohy "ignition", ale nestartuje a jednak si poslechni podávací pumpu, jestli vrčí (je vzady pod sedačkami - takový velký dekl) a druhak - poslechni si u palivového filtru, zdali je slyšet, jak jím proudí nafta - takové prskání/syčení. Tahle pumpa běží vždy jen chvilku (cca 2-4 sec), takže - ty si dojdeš na místo dᚠecho helprovi, ten otočí klíčkem, ty posloucháš, pumpa zmlkne, klíček do nuly, počkat cca 10-20 sec a znova.

pri c5 1 a tichu v aute to krasne pocut aj bez otvarania atd.

08.02.2012 17:18 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449121
Maja1
Roozena napsal(a):
stává se, že palivové podávací pumpy mají před finálním kolapsem období, kdy ještě fungují, ale jejich výkon je na hraně přijatelnosti a pokud je nafta trochu zatuhlá, tak už nemusí projít v dostatečném množství přez excenty v pumpě. vesměs odchází komutátor...

čerpadlo vrčí,někdy pomohlo třeba 6x otočit klíčkem a nestartovat ateprve potom start a chytlo to na drc. ted ale ne

08.02.2012 17:28 - Re: Startování v nízkých teplotách - diesel 2449132
jumep

a tie zhavice si si isty ze su ok?

|< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 25 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator