| | |
14.01.2017 22:04 -
Re: Startování v nízkých teplotách - diesel
|
3028679
|
|
Bobr53
|
|
|
jruze napsal(a): Mladej byl línej sundavat sání a vyměnil je bez sundání sání - jde to ale jen aby nebylo rychlejí si ho sundat(pokud nejsi gumovej)
Podělím se o své čerstvé zkuenosti:
Mám X7 biturbo od jara 2016 (výroba 2009, 150k km), od samého začátku chyba relé havení, tankuju naftu Unipetrolu bez VIF, chytalo vak vdy na první start a do -8°C, od cca 0°C se začíná zjevovat kontrolka havení, při nií teplotě pod -8°C u jsou starty obtínějí, pod -15°C chytá a na 10 pokus - podle zvuku na jeden válec .
Koupil jsem havky FEBI a protoe jsem neměl těsnění pod kanály sání, vyměnil jsem havky bez demontáe sání dle informace od jrůe táty a juniora (poděkování oběma) - provedeno dnes, hotovo za 5 hodin práce, v tom zahrnuta i výroba specifického nářadí, nutná práce se zrcátkem a člověk by neměl mít medvědí tlapy.
Původní havky byly NGK, 3 ks byly KO - tak teď můou přijít pořádné mrazy .
Podělím se o své čerstvé zkuenosti:
Mám X7 biturbo od jara 2016 (výroba 2009, 150k km), od samého začátku chyba relé havení, tankuju naftu Unipetrolu bez VIF, chytalo vak vdy na první start a do -8°C, od cca 0°C se začíná zjevovat kontrolka havení, při nií teplotě pod -8°C u jsou starty obtínějí, pod -15°C chytá a na 10 pokus - podle zvuku na jeden válec :-)).
Koupil jsem havky FEBI a protoe jsem neměl těsnění pod kanály sání, vyměnil jsem havky bez demontáe sání dle informace od jrůe táty a juniora (poděkování oběma) - provedeno dnes, hotovo za 5 hodin práce, v tom zahrnuta i výroba specifického nářadí, nutná práce se zrcátkem a člověk by neměl mít medvědí tlapy.
Původní havky byly NGK, 3 ks byly KO - tak teď můou přijít pořádné mrazy :-)))).
|
|
15.01.2017 03:52 -
|
3028724
|
|
jruze
|
|
|
Bobr53 napsal(a): Podělím se o své čerstvé zkuenosti:
Mám X7 biturbo od jara 2016 (výroba 2009, 150k km), od samého začátku chyba relé havení, tankuju naftu Unipetrolu bez VIF, chytalo vak vdy na první start a do -8°C, od cca 0°C se začíná zjevovat kontrolka havení, při nií teplotě pod -8°C u jsou starty obtínějí, pod -15°C chytá a na 10 pokus - podle zvuku na jeden válec .
Původní havky byly NGK, 3 ks byly KO - tak teď můou přijít pořádné mrazy .
No pravda s tím vercajkem je to e musí pouít vhodné a musí být gumovej(proto jsem ti v SZ psal jestli není rychlejí to sání sundat) jinak já ho na zlatým sundat musel páč ten kdo to délal předemnou tak na jednom kanálu zničil Okrouek - novej jsem nedával(jsem etřivej) a pouil jsem starí z 1.6HDI jsou stejné a gratuluji k úspěchu (a startovat to bude - několikrát ověřeno ikdy mně se na edivém objevilo e chyba havení sice kupodivu přechodná a chytá na hup) Jen náhodně jsem kouknul do diag a nael něco kolem 150 stupňů teplotu v sání tak jsem měnil čidlo a přitom tam nael tu přechodnou chybu havení tak
:-)))) No pravda s tím vercajkem je to e musí pouít vhodné a musí být gumovej(proto jsem ti v SZ psal jestli není rychlejí to sání sundat) jinak já ho na zlatým sundat musel páč ten kdo to délal předemnou tak na jednom kanálu zničil Okrouek - novej jsem nedával(jsem etřivej) a pouil jsem starí z 1.6HDI jsou stejné;-) a gratuluji k úspěchu:palec (a startovat to bude - několikrát ověřeno ikdy mně se na edivém objevilo e chyba havení sice kupodivu přechodná a chytá na hup) Jen náhodně jsem kouknul do diag a nael něco kolem 150 stupňů teplotu v sání tak jsem měnil čidlo a přitom tam nael tu přechodnou chybu havení tak :nevim
|
|
10.12.2017 16:58 -
|
3116619
|
|
sumi
|
Město: Přezletice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Jak je 2.2 Biturbo ochotné chytat v zimě? Mé první starty těsně pod nulou cca pár vteřin točení startérem. Tuím e chyby havení to nehlásilo ( ale bylo +10C) Fakt je e jsem ze zvyku startérem jen "cvrnknul" chytalo to doteď hned. Po nastartování ji ádný problém. Kdy chytne tak hned na vechny válce. Startér točí zdá se OK, ale pokles napětí jsem zatím nestihl změřit
Jak je 2.2 Biturbo ochotné chytat v zimě? Mé první starty těsně pod nulou cca pár vteřin točení startérem. Tuím e chyby havení to nehlásilo ( ale bylo +10C) Fakt je e jsem ze zvyku startérem jen "cvrnknul" chytalo to doteď hned. Po nastartování ji ádný problém. Kdy chytne tak hned na vechny válce. Startér točí zdá se OK, ale pokles napětí jsem zatím nestihl změřit
|
|
10.12.2017 17:14 -
|
3116633
|
|
jumep
|
|
|
ked su ok zhavice tak chyta v pohode, ked nie tak je to problem, hlavne pri -10 uz v podstate nechce chytit
ked su ok zhavice tak chyta v pohode, ked nie tak je to problem, hlavne pri -10 uz v podstate nechce chytit
|
|
10.12.2017 17:23 -
|
3116639
|
|
jruze
|
|
|
Protoe kovářova kobyla chodí bosa tak na mém edém biturbu jsou KO haviče (nevím kolik a jestli kdy jedna jestli haví ostatní) chytne na otočku i v hodnotách pod nulou a to min. týden stálo - chytá na vechny a běí pravidelně,nemlátí. najeto 130000Km ve origo
Protoe kovářova kobyla chodí bosa tak na mém edém biturbu jsou KO haviče (nevím kolik a jestli kdy jedna jestli haví ostatní) chytne na otočku i v hodnotách pod nulou a to min. týden stálo - chytá na vechny a běí pravidelně,nemlátí. najeto 130000Km ve origo;-)
|
|
10.12.2017 19:40 -
|
3116766
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Menil som zhavice, co mali 300 000 km
A to do dakych -15 startovalo v bez problemu...
Menil som zhavice, co mali 300 000 km :-d:-d:-d
A to do dakych -15 startovalo v bez problemu...
|
|
10.12.2017 19:51 -
|
3116769
|
|
sumi
|
Město: Přezletice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
havičky jdou přes relé? Respektive jak moc dokáe / nedokáe elektronika odhalit případný problém haviček?
havičky jdou přes relé? Respektive jak moc dokáe / nedokáe elektronika odhalit případný problém haviček?
|
|
10.12.2017 20:02 -
|
3116772
|
|
jumep
|
|
|
rele si sleduje odber kazdeho zhavica, vacsinou dost spolahlivo to diag vie vyhodnotit
rele si sleduje odber kazdeho zhavica, vacsinou dost spolahlivo to diag vie vyhodnotit
|
|
12.12.2017 07:52 -
|
3117156
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Zapla pánbůh e u Euro 5 a asi i vyí u chyba haviček rozsvítí kontrolku diagnostiky motoru. Kdyby to takhle bylo i dřív, a majitel to řeil tím pádem hned nikdy by nenastaly problémy zalomených haviček u starých 2,2HDi nebo 1,6HDi či RHR....
Zapla pánbůh e u Euro 5 a asi i vyí u chyba haviček rozsvítí kontrolku diagnostiky motoru. Kdyby to takhle bylo i dřív, a majitel to řeil tím pádem hned nikdy by nenastaly problémy zalomených haviček u starých 2,2HDi nebo 1,6HDi či RHR....
|
|
27.11.2018 21:02 -
Problem pri minusovych teplotach
|
3193554
|
|
Gabkis
|
Město: Kosice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravim pani. Akonahle vonku klesne teplota do minusovych cisel 2.0 hdi 100 kW ma brutalny problem startnut. Dnes som vymenil palivovy filter a len toci toci a nic. Raz sa podarilo chytit a cca po 5 sekundach zdochol. Akoby nedostaval naftu. Je to v zamrznutej vode niekde v systeme alebo co by to mohlo byt. Zhavice? Dakujem za kazdu radu
Zdravim pani. Akonahle vonku klesne teplota do minusovych cisel 2.0 hdi 100 kW ma brutalny problem startnut. Dnes som vymenil palivovy filter a len toci toci a nic. Raz sa podarilo chytit a cca po 5 sekundach zdochol. Akoby nedostaval naftu. Je to v zamrznutej vode niekde v systeme alebo co by to mohlo byt. Zhavice? Dakujem za kazdu radu
|
|
27.11.2018 21:29 -
|
3193559
|
|
jumep
|
|
|
ked si dal ten filter von, tak si potom odvzdusnil a napumpoval?
ked si dal ten filter von, tak si potom odvzdusnil a napumpoval?
|
|
27.01.2019 23:34 -
|
3204336
|
|
Snoopy08
|
Město: Čerčany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Zdravím. Mám C5 2.2HDI 98kw 2003, 540000km,. Auto mi při teplotách okolo nuly začíná startovat a na několikátý pokus. Toto se opakuje vdy jen ráno. Pak celý den startuje na brnknutí. Starter, točí bez problémů, čerpadlo z nádre běí. Občas se nepovede nastartovat vůbec. A kdy vytlucu baterii a připojím druhé auto, tak chytne. Baterie je nová. Dnes jsem ze zoufalství zkusil auto pustit z kopce a na první převalení motoru naskočilo. Tak mě napadá nemůe to být chyba ve startéru, e by bral moc proudu? Kdy bez něj chytne bez sebemeního problému. Děkuji za případné rady.
Zdravím. Mám C5 2.2HDI 98kw 2003, 540000km,. Auto mi při teplotách okolo nuly začíná startovat a na několikátý pokus. Toto se opakuje vdy jen ráno. Pak celý den startuje na brnknutí. Starter, točí bez problémů, čerpadlo z nádre běí. Občas se nepovede nastartovat vůbec. A kdy vytlucu baterii a připojím druhé auto, tak chytne. Baterie je nová. Dnes jsem ze zoufalství zkusil auto pustit z kopce a na první převalení motoru naskočilo. Tak mě napadá nemůe to být chyba ve startéru, e by bral moc proudu? Kdy bez něj chytne bez sebemeního problému. Děkuji za případné rady.
|
|
28.01.2019 09:27 -
|
3204367
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
baterie,starter,pripojeni kabelu,cerpadlo,vstrikovace,palivo...
baterie,starter,pripojeni kabelu,cerpadlo,vstrikovace,palivo...
|
|
28.01.2019 09:55 -
|
3204370
|
|
Aresmlok
|
|
|
U mě jedna dvě nefunkční havičky, pokles napětí na baterii o 0,5 Voltu a je vymalováno. Pomůe vícero havení před startem.
U mě jedna dvě nefunkční havičky, pokles napětí na baterii o 0,5 Voltu a je vymalováno. Pomůe vícero havení před startem.
|
|
28.01.2019 12:35 -
|
3204402
|
|
Snoopy08
|
Město: Čerčany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Teď jsem zjistil, e mi ze sání kape přímo na připojení startéru olej viz foto. Vyměním těsnění a vyčistím startér. Snad to bude tím.
Teď jsem zjistil, e mi ze sání kape přímo na připojení startéru olej viz foto. Vyměním těsnění a vyčistím startér. Snad to bude tím.
Přílohy: IMG_20190127_223422.jpg ( 2280738b ) - |
|
| |
|
|