| | |
19.02.2015 16:03 -
Re: Startování v nízkých teplotách - diesel
|
2788921
|
|
jumep
|
|
|
ano, to je pravdepodobne, vytiahni to, je na tom mala gumicka, skus ju vymenit
ano, to je pravdepodobne, vytiahni to, je na tom mala gumicka, skus ju vymenit
|
|
19.02.2015 16:13 -
|
2788927
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
jumep napsal(a): ano, to je pravdepodobne, vytiahni to, je na tom mala gumicka, skus ju vymenit
Jak se to vyndavá, abych to nějak neurval. Je to jen zasunuté nebo je to jetě něčím zajitěné? ta gumička se dá někde sehnat samostatná (co sem koukal tak vude mají jen celou tu sadu skoro za 1tis kc)?
Jak se to vyndavá, abych to nějak neurval. Je to jen zasunuté nebo je to jetě něčím zajitěné? ta gumička se dá někde sehnat samostatná (co sem koukal tak vude mají jen celou tu sadu skoro za 1tis kc)?
|
|
19.02.2015 16:18 -
|
2788929
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Je to zajitěné závlačkou, nejdříve vytáhni závlačku, potom hadičku s plastem, je to přepad, tak nemusí mít strach, e na tebe něco vystříkne.
Je to zajitěné závlačkou, nejdříve vytáhni závlačku, potom hadičku s plastem, je to přepad, tak nemusí mít strach, e na tebe něco vystříkne. ;-)
|
|
19.02.2015 16:50 -
|
2788943
|
|
jumep
|
|
|
zboku striku vidis taky akoby dratik, to je zavlacka, len to vytiahni (pozor nestrat, je draha)
gumicku si ale musis zadovazit u niekoho kto robi striky, citroen to nepredava
zboku striku vidis taky akoby dratik, to je zavlacka, len to vytiahni (pozor nestrat, je draha)
gumicku si ale musis zadovazit u niekoho kto robi striky, citroen to nepredava
|
|
19.02.2015 20:41 -
|
2789089
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Nedá se ta gumička sehnat v obchodě s těsněníma? Nebude to přeci něco speciálního co by neměli mít ne?
Nedá se ta gumička sehnat v obchodě s těsněníma? Nebude to přeci něco speciálního co by neměli mít ne?
|
|
19.02.2015 20:56 -
|
2789097
|
|
jumep
|
|
|
praveze je to speci
nafta a teplota ...
praveze je to speci
nafta a teplota ...
|
|
19.02.2015 20:59 -
|
2789098
|
|
scratcher
|
|
|
OK, holt smula Zkusim BOSCH servis co mám nejblí a uvidím jestli budu mít uspěch.
OK, holt smula :) Zkusim BOSCH servis co mám nejblí a uvidím jestli budu mít uspěch.
|
|
20.02.2015 08:44 -
|
2789267
|
|
maty
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Také věřím, e gumičky mají a pod nátlakem je prodají. Jinak Bosch servis je bude mít také a určitě za lepí cenu.
Jinak měl jsem dříve několik let Xantii 2.0 HDI a nebyl problém ji nastartovat i při -30. Stála promrzlá i několik dní a motor naběhl ihned, horí to bylo s hydraulikou, té se moc nechtělo...
Jak je na tom tato má C5 nevím, pod -15 nebylo a do této teploty není problém.
Do auta liji aditivum VIF a asi to pomáhá.
Také věřím, e gumičky mají a pod nátlakem je prodají. Jinak Bosch servis je bude mít také a určitě za lepí cenu.
Jinak měl jsem dříve několik let Xantii 2.0 HDI a nebyl problém ji nastartovat i při -30. Stála promrzlá i několik dní a motor naběhl ihned, horí to bylo s hydraulikou, té se moc nechtělo... :-p
Jak je na tom tato má C5 nevím, pod -15 nebylo a do této teploty není problém.
Do auta liji aditivum VIF a asi to pomáhá.
|
|
20.02.2015 17:28 -
|
2789550
|
|
scratcher
|
|
|
Tak sem dneska koukal na to těsnění u přepadu. jen sem to vyndal tak u je vidět e má nejlepí roky za sebou. Neví náhodou někdo rozměry toho těsnění (nael sem servis co ty těsnění mají ale neví přesně jaký tam pasujou rozměry, tak jestli je vůbec mají), to těsnění sem ani nezkouel sundat protoe to bych úplně zničil (a potřeboval sem odject domů). Vnějí průměr odhaduju na 5-6mm. díky
Tak sem dneska koukal na to těsnění u přepadu. jen sem to vyndal tak u je vidět e má nejlepí roky za sebou. Neví náhodou někdo rozměry toho těsnění (nael sem servis co ty těsnění mají ale neví přesně jaký tam pasujou rozměry, tak jestli je vůbec mají), to těsnění sem ani nezkouel sundat protoe to bych úplně zničil (a potřeboval sem odject domů). Vnějí průměr odhaduju na 5-6mm. díky
|
|
20.02.2015 21:32 -
|
2789722
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jestli zítra nezapomenu, tak ho změřím, jeden načatej mám hozenej někde v autě.
Jestli zítra nezapomenu, tak ho změřím, jeden načatej mám hozenej někde v autě. ;-)
|
|
22.02.2015 09:30 -
|
2790182
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak po výměně havících svíček 14 dní studené starty na krtnutí, pravděpodobně souhra náhod, jsem zase tam, kde jsem byl, patné studené starty se vrátili, nechal jsem po noci stání udělat při startování diagnostiku, ve zatím ukazuje na patný regulátor tlaku paliva, nikde v nabídce jsem nenael svůj typ, je to rovnej váleček, ty rohové mají snad vude, jistota zatím vak chybí, proto by chtělo spí sehnat starí ale dobrý regulátor a odzkouet, u mne opravdu přestává bavit trápit auto a sebe opakovaným startem, mít jistotu čím to je, okamitě zjednám nápravu.
Tak po výměně havících svíček 14 dní studené starty na krtnutí, pravděpodobně souhra náhod, jsem zase tam, kde jsem byl, patné studené starty se vrátili, nechal jsem po noci stání udělat při startování diagnostiku, ve zatím ukazuje na patný regulátor tlaku paliva, nikde v nabídce jsem nenael svůj typ, je to rovnej váleček, ty rohové mají snad vude, jistota zatím vak chybí, proto by chtělo spí sehnat starí ale dobrý regulátor a odzkouet, u mne opravdu přestává bavit trápit auto a sebe opakovaným startem, mít jistotu čím to je, okamitě zjednám nápravu. :nevim
|
|
22.02.2015 09:49 -
|
2790187
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Tak po výměně havících svíček 14 dní studené starty na krtnutí, pravděpodobně souhra náhod, jsem zase tam, kde jsem byl, patné studené starty se vrátili, nechal jsem po noci stání udělat při startování diagnostiku, ve zatím ukazuje na patný regulátor tlaku paliva, nikde v nabídce jsem nenael svůj typ, je to rovnej váleček, ty rohové mají snad vude, jistota zatím vak chybí, proto by chtělo spí sehnat starí ale dobrý regulátor a odzkouet, u mne opravdu přestává bavit trápit auto a sebe opakovaným startem, mít jistotu čím to je, okamitě zjednám nápravu.
Měl by to být tento
Měl by to být tento
Přílohy: regulátor RHR.xps ( 218605b ) - |
|
22.02.2015 09:53 -
|
2790191
|
|
63zdenda
|
|
|
To je přesně on, podle čísla, ale potřebuju mít naprostou jistotu, e je patný, tu zatím na 100% nemám.
To je přesně on, podle čísla, ale potřebuju mít naprostou jistotu, e je patný, tu zatím na 100% nemám. ;-)
|
|
22.02.2015 10:10 -
|
2790201
|
|
63zdenda
|
|
|
Diagnostika na to ukazovala, proto jsem psal, e jistota chybí, kdyby bylo čerpadlo v háji, asi bych nenastartoval vůbec, jedná se pouze o start, jízda je normální.
Mít celé, tak na zkouku také prohodím, ale kupovat jiné, třeba starí, je asi raketa.
Diagnostika na to ukazovala, proto jsem psal, e jistota chybí, kdyby bylo čerpadlo v háji, asi bych nenastartoval vůbec, jedná se pouze o start, jízda je normální. :nevim
Mít celé, tak na zkouku také prohodím, ale kupovat jiné, třeba starí, je asi raketa.
|
|
25.02.2015 18:31 -
|
2791585
|
|
scratcher
|
|
|
Tak sem dneska konečně vyměnil těsnění na přepadu. Ale tím to padání nafty asi úplně nebude. Vimnul sem si e kdy pumpuju balonkem tak kdy u je tvrdej a mačkam ho dál tak je slyet jako kdy někde uniká vzduch/nebo to nasává vzduch (ale hodně potichu). Jde to ze směru co je to vysokotlaký čerpadlo ale přesně to určit nejde a proel sem hadičky a vechny vypadají ok ale jak zjistit odkud to jde? nejsou i nějaký těsnění v těch spojkách co jsou u filtru, stejná spojka je jetě u filtru (kdy sem je i zkusil přimáčknout a dret tak to bylo slyet pořád)?
Tak sem dneska konečně vyměnil těsnění na přepadu. Ale tím to padání nafty asi úplně nebude. Vimnul sem si e kdy pumpuju balonkem tak kdy u je tvrdej a mačkam ho dál tak je slyet jako kdy někde uniká vzduch/nebo to nasává vzduch (ale hodně potichu). Jde to ze směru co je to vysokotlaký čerpadlo ale přesně to určit nejde a proel sem hadičky a vechny vypadají ok ale jak zjistit odkud to jde? nejsou i nějaký těsnění v těch spojkách co jsou u filtru, stejná spojka je jetě u filtru (kdy sem je i zkusil přimáčknout a dret tak to bylo slyet pořád)?
|
|
25.02.2015 20:43 -
|
2791601
|
|
jumep
|
|
|
ono nieco aj pretlacis cez ventil s tou pumpou a to relativne moze sycat, takze skus ako to bude rano a ci to bude chytat
ono nieco aj pretlacis cez ventil s tou pumpou a to relativne moze sycat, takze skus ako to bude rano a ci to bude chytat
|
|
25.02.2015 22:55 -
|
2791649
|
|
63zdenda
|
|
|
V těch spojkách je také těsnění, na úzký kříový roubovák jsem namotal kousek vaty (stačí i uchoour), nastříkal na vatu čistič brzd a vyčistil, trochu píny tam také bylo.
V těch spojkách je také těsnění, na úzký kříový roubovák jsem namotal kousek vaty (stačí i uchoour), nastříkal na vatu čistič brzd a vyčistil, trochu píny tam také bylo. ;-)
|
|
| |
|
|