| | |
02.02.2014 14:09 -
Re: Startování v nízkých teplotách - diesel
|
2664115
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
63zdenda napsal(a): tomikm,koukám,e jsi je měnil v prosinci 2 012,to bylo na jiném autě,nebo vydrely jenom přez rok? Jestli jenom rok,co to bylo za značku havíků,abych věděl co nekupovat.
nene, havičky drí dobře, auto startuje zatím skvěle. Dával jsem Meyle od Boba, cena kolem 200Kč za jednu. Povolit ly dobře a po povolení ly točit skoro rukou a ven jsem je tahal myslím sikovkama. V předchozím příspěvku jsem psal o době před výměnou haviček.
nene, havičky drí dobře, auto startuje zatím skvěle. Dával jsem Meyle od Boba, cena kolem 200Kč za jednu. Povolit ly dobře a po povolení ly točit skoro rukou a ven jsem je tahal myslím sikovkama. V předchozím příspěvku jsem psal o době před výměnou haviček.
|
|
02.02.2014 18:11 -
|
2664156
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kdy jsem je jetě měnil u jiných aut,byli vyroubované,pohyblivé a nely vytáhnout ohledně karbonu,tak stačilo pár kapek petroleje,chvilku počkat a vyndaval jsem je lehce rukou vdycky,jsou to jetě rady od starých mistrů.
Kdy jsem je jetě měnil u jiných aut,byli vyroubované,pohyblivé a nely vytáhnout ohledně karbonu,tak stačilo pár kapek petroleje,chvilku počkat a vyndaval jsem je lehce rukou vdycky,jsou to jetě rady od starých mistrů.
|
|
02.02.2014 18:27 -
|
2664163
|
|
Hanz 397
|
|
|
63zdenda napsal(a): Kdy jsem je jetě měnil u jiných aut,byli vyroubované,pohyblivé a nely vytáhnout ohledně karbonu,tak stačilo pár kapek petroleje,chvilku počkat a vyndaval jsem je lehce rukou vdycky,jsou to jetě rady od starých mistrů.
Kdy oni se větinou utrhnou u při tom vyroubovávání,kdy otočí závit a pička se,právě kvuli sazím ani nehne. A u se mi párkrát i stalo,e nely ani zespoda vyklepnout po demontái hlavy...Teď k nám docela pravidelně jezdí jeden frajer,co to odvrtává...
No,ale to u nestartujeme za studena,ale opravujeme,take bych navrhoval to stopnout...
Kdy oni se větinou utrhnou u při tom vyroubovávání,kdy otočí závit a pička se,právě kvuli sazím ani nehne. A u se mi párkrát i stalo,e nely ani zespoda vyklepnout po demontái hlavy...Teď k nám docela pravidelně jezdí jeden frajer,co to odvrtává...
No,ale to u nestartujeme za studena,ale opravujeme,take bych navrhoval to stopnout...
|
|
28.12.2014 09:35 -
|
2768760
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jak se Vám kluci startuje v těchto niích teplotách? Já po pár dnech stání na krtnutí, pouze jsem se naučil zapnout zapalování, hned vypnout, znovu zapnout a jde to hned, není to o havení, kdy zapnu jednou, motor nenastartuji, a napodruhé, relé havení slyím sepnout, ale prostě nechce, myslím, e někde bude přechoďák, nebo nějaký napálený kontakt.
Jak se Vám kluci startuje v těchto niích teplotách? Já po pár dnech stání na krtnutí, pouze jsem se naučil zapnout zapalování, hned vypnout, znovu zapnout a jde to hned, není to o havení, kdy zapnu jednou, motor nenastartuji, a napodruhé, relé havení slyím sepnout, ale prostě nechce, myslím, e někde bude přechoďák, nebo nějaký napálený kontakt. :nevim
|
|
28.12.2014 10:19 -
|
2768766
|
|
jruze
|
|
|
-7 start bez čekání ( jak u benzínu - rovnou) na otočku.
-7 start bez čekání ( jak u benzínu - rovnou) na otočku.:-p
|
|
28.12.2014 12:15 -
Re: Startování v nízkých teplotách - E85
|
2768802
|
|
Henry
|
|
|
- 8 °C start na otočku jak v létě.
P.S. E85
- 8 °C start na otočku jak v létě.:palec
P.S. E85 ;-)
|
|
28.12.2014 12:57 -
|
2768816
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já včera také na první, jen ten zvuk motoru byl trochu jiný ne normálně
Já včera také na první, jen ten zvuk motoru byl trochu jiný ne normálně
|
|
28.12.2014 13:12 -
|
2768819
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Docela přemýlím o tomhle. Ne e bych patně startoval, ale motoru to můe jen prospívat. Jetě si k tomu udělat dálkový spínání, abych nemusel do garáe a byl bych spokojenej.
.link.
Docela přemýlím o tomhle. Ne e bych patně startoval, ale motoru to můe jen prospívat. Jetě si k tomu udělat dálkový spínání, abych nemusel do garáe a byl bych spokojenej.
http://youtu.be/8xCpBZl1V3U
|
|
28.12.2014 14:34 -
|
2768857
|
|
luta
|
|
|
to je ikovná věcička, hlavně pro ty co mají gará.. tam bohuel nepatřím a tak přemýlím jen o zimním títu na masku .link. jen si nejsem jist, zda to nějak výrazně pomůe rychlejímu ohřevu motoru
to je ikovná věcička, hlavně pro ty co mají gará.. tam bohuel nepatřím a tak přemýlím jen o zimním títu na masku http://citroeny.eu/5136-zimni-stity-na-masku jen si nejsem jist, zda to nějak výrazně pomůe rychlejímu ohřevu motoru
|
|
28.12.2014 14:45 -
|
2768860
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Sice to nepomůe se startováním, ale určitě to zabrání nahrnutí sněhu mříkou do prostoru motoru na spodní kryt motoru. To se mi občas stávalo, kdy jsem po noční přijel domů a prohrnoval si autem půlmetrový závěje. To mi potom v garái roztálo a mohl jsem to vynáet v kýblech. A taky by to mohlo trochu chránit chladič před solí.
Ale v teplejích krajích bych s tím byl opatrnějí. Hlavně při delích jízdách by se mohl motor přehřívat. Sice by to asi ventilátor uchladil, ale honit ho někde celý den mi přijde zbytečný. Při teplotách na nulou u bych to sundával.
Sice to nepomůe se startováním, ale určitě to zabrání nahrnutí sněhu mříkou do prostoru motoru na spodní kryt motoru. To se mi občas stávalo, kdy jsem po noční přijel domů a prohrnoval si autem půlmetrový závěje. To mi potom v garái roztálo a mohl jsem to vynáet v kýblech. A taky by to mohlo trochu chránit chladič před solí.
Ale v teplejích krajích bych s tím byl opatrnějí. Hlavně při delích jízdách by se mohl motor přehřívat. Sice by to asi ventilátor uchladil, ale honit ho někde celý den mi přijde zbytečný. Při teplotách na nulou u bych to sundával.
|
|
28.12.2014 16:41 -
|
2768899
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Po výmene piestu, zlých havičov, repase vstrekov, repase tartéra, baterka 2 roky stará to aj tak tartuje zle. Chytí vdy, ale je to bieda.. Zlaté TDI
Po výmene piestu, zlých havičov, repase vstrekov, repase tartéra, baterka 2 roky stará to aj tak tartuje zle. Chytí vdy, ale je to bieda.. Zlaté TDI :D
|
|
28.12.2014 17:02 -
|
2768904
|
|
Mikra
|
|
|
Tak má jetě něco patně. Kdykoliv slyím, e někdo týrá zmrzlý motor startováním a nechytá a nechytá, tak jsou to právě TDi. C5, moje i synova chytají perfektně. Já jsem v garái a on je celý rok venku. A není mezi nima rozdíl.
Tak má jetě něco patně. Kdykoliv slyím, e někdo týrá zmrzlý motor startováním a nechytá a nechytá, tak jsou to právě TDi. C5, moje i synova chytají perfektně. Já jsem v garái a on je celý rok venku. A není mezi nima rozdíl.
|
|
28.12.2014 19:33 -
|
2768924
|
|
Hanz 397
|
|
|
zhrado napsal(a): Po výmene piestu, zlých havičov, repase vstrekov, repase tartéra, baterka 2 roky stará to aj tak tartuje zle. Chytí vdy, ale je to bieda.. Zlaté TDI
U jsem to tu párkrát psal-tdi pod -8 stupňů saje,stlačuje,ale nevybuchuje.
Dneska ráno jsem poprvé,co ho mám, zkusil biturbo,dva dny stálo na zahradě, -9 a po cca desetisekundovém havení na druhou otočku... Kdyby za ním stála Caddy(nechal jsem jí prozřetelně v práci přes svátky),tak se po zkuenostech z minulých zim vsadím,e u bych řeil,jak ho natočit...
U jsem to tu párkrát psal-tdi pod -8 stupňů saje,stlačuje,ale nevybuchuje.
Dneska ráno jsem poprvé,co ho mám, zkusil biturbo,dva dny stálo na zahradě, -9 a po cca desetisekundovém havení na druhou otočku... Kdyby za ním stála Caddy(nechal jsem jí prozřetelně v práci přes svátky),tak se po zkuenostech z minulých zim vsadím,e u bych řeil,jak ho natočit...;-)
|
|
28.12.2014 19:39 -
|
2768928
|
|
Mikra
|
|
|
Před dvěma lety jsme tu měli v únoru ráno -27°C. Mladej jel po noční domů a na parkoviti byl z asi 30ti aut první u brány. Nechytaly ani benzíňáky, co jim skapaly zimou starý baterky, ani ostatní diesely. Mladej nahavil, nastartoval a jel. A já jsem v těch mrazech taky nepozoroval nějaký velký starosti. Maximálně to chvilinku rachtalo jako Zetor, ale po dvou vteřinách se to srovnalo. Jel jsem to ráno na kolení a polovina lidí nepřijela a omluvili se, e jim nechytlo auto. Ale já parkuju v garái a tam moc pod -20°C nebylo.
Před dvěma lety jsme tu měli v únoru ráno -27°C. Mladej jel po noční domů a na parkoviti byl z asi 30ti aut první u brány. Nechytaly ani benzíňáky, co jim skapaly zimou starý baterky, ani ostatní diesely. Mladej nahavil, nastartoval a jel. A já jsem v těch mrazech taky nepozoroval nějaký velký starosti. Maximálně to chvilinku rachtalo jako Zetor, ale po dvou vteřinách se to srovnalo. Jel jsem to ráno na kolení a polovina lidí nepřijela a omluvili se, e jim nechytlo auto. Ale já parkuju v garái a tam moc pod -20°C nebylo.
|
|
28.12.2014 19:47 -
|
2768934
|
|
jumep
|
|
|
mas si spravit zhavic do sania ako mala karosa
alebo zapalit noviny jak V3S
mas si spravit zhavic do sania ako mala karosa
alebo zapalit noviny jak V3S :)
|
|
28.12.2014 19:58 -
|
2768935
|
|
Mikra
|
|
|
V3S měla i pod sedačkou spolujezdce vařič na ohřev baterie.
V3S měla i pod sedačkou spolujezdce vařič na ohřev baterie. :-d
|
|
28.12.2014 20:16 -
|
2768946
|
|
jruze
|
|
|
6havit biturbo 10.vteřin? já jsem konečně viděl kontrolku havení tak 2.vteřiny,na RHR tak 3.-4. a obě auta v první otočce. Uvidím ráno - teď u tu je -9.
6havit biturbo 10.vteřin? já jsem konečně viděl kontrolku havení tak 2.vteřiny,na RHR tak 3.-4. a obě auta v první otočce. Uvidím ráno - teď u tu je -9.:-o
|
|
| |
|
|