| | |
27.01.2014 19:55 -
Re: Startování v nízkých teplotách - diesel
|
2662866
|
|
jumep
|
|
|
s tym turbom je to presne tym ze je zima, ja ked chodim z domu tak nastartovat, aspon 30sekund nech vrci motor kym sa vobec idem pohnut (prave kvoli tomu aby natlacilo steceny olej do systemu)
a kym sa to trocha nezohreje tak idem do 1500 otacok
co sa tyka buchnutia, kym to nepocujeme tak to tazko urcime, moze to byt len spatny rozstrek alebo vyssia davka pri studenom starte ktora sa hned uprace ked to chyti
s tym turbom je to presne tym ze je zima, ja ked chodim z domu tak nastartovat, aspon 30sekund nech vrci motor kym sa vobec idem pohnut (prave kvoli tomu aby natlacilo steceny olej do systemu)
a kym sa to trocha nezohreje tak idem do 1500 otacok
co sa tyka buchnutia, kym to nepocujeme tak to tazko urcime, moze to byt len spatny rozstrek alebo vyssia davka pri studenom starte ktora sa hned uprace ked to chyti
|
|
27.01.2014 20:08 -
|
2662869
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
dik vsetkym robim to vsetko tak nejak jak pisete. je fakt ze je nezvyk prejst kopec km stale s ladom na kapote.
no a co sa tyka jazdy 50tkou v meste , je to na radenie 3 [2tisic otacok a uz pise preradit 4] alebo na 4ku. motor je studeny, ale neni 4 ka na neho prilis? typicky chodim na 3ke...tu 4ku hadzem tak od 55vyssie.
dik vsetkym robim to vsetko tak nejak jak pisete. je fakt ze je nezvyk prejst kopec km stale s ladom na kapote:-)))).
no a co sa tyka jazdy 50tkou v meste , je to na radenie 3 [2tisic otacok a uz pise preradit 4] alebo na 4ku. motor je studeny, ale neni 4 ka na neho prilis? typicky chodim na 3ke...tu 4ku hadzem tak od 55vyssie.
|
|
27.01.2014 21:44 -
|
2662879
|
|
LebedaXM
|
Město: Praha, Auto: Citroen C8 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Začínám ten přihřívač v autobusu mít velmi rád.. Natočim to, nechám to minutku bublat na místě, pak vyjedu, točím ho do 1700 otáček a za pár minut, nebo po 5 km teplota motoru na 80 stupních... i včera v těch vyích mrazech.... Přítí zimu nechám bufika předělat na nezávislé topení a to pak bude labůo...zmáčknu dálkáč a za půl hodky ohřátý motor, kabina, přijdu do předehřáteho auta a mrazy mi můou políbit ři.
Začínám ten přihřívač v autobusu mít velmi rád..:-d Natočim to, nechám to minutku bublat na místě, pak vyjedu, točím ho do 1700 otáček a za pár minut, nebo po 5 km teplota motoru na 80 stupních... :-p i včera v těch vyích mrazech.... Přítí zimu nechám bufika předělat na nezávislé topení a to pak bude labůo...zmáčknu dálkáč a za půl hodky ohřátý motor, kabina, přijdu do předehřáteho auta a mrazy mi můou políbit ři. :-d
|
|
27.01.2014 22:16 -
|
2662880
|
|
jumep
|
|
|
v autobuse je to jednoduche, staci dokupit a zapojit dialkove a napojit ventilator kurenia
potom netreba mat ani zhavice, ale zasa treba lepsiu baterku
v autobuse je to jednoduche, staci dokupit a zapojit dialkove a napojit ventilator kurenia
potom netreba mat ani zhavice, ale zasa treba lepsiu baterku :)
|
|
30.01.2014 02:16 -
|
2663156
|
|
jruze
|
|
|
Tak se zeptám přímo - pro vechny biturbáky - rozsvěcí se někomu kontrolka havení - mně nikoli a jetě jednomu také ne ne začnu pátrat tak by mne zajímalo jestli toto není výsada biturba (zase si říoám kdy není chyba tak je to asi normál) pokud to není normál provedu pátrací akci
Tak se zeptám přímo - pro vechny biturbáky - rozsvěcí se někomu kontrolka havení - mně nikoli a jetě jednomu také ne ;-) ne začnu pátrat tak by mne zajímalo jestli toto není výsada biturba (zase si říoám kdy není chyba tak je to asi normál) pokud to není normál provedu pátrací akci :-d
|
|
30.01.2014 06:50 -
|
2663158
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mě se rozsvěcí. Teď ráno -4°C a svítila asi 2 vteřinky. Při -14°C to u bylo nejmíň 5 vteřin.
Mě se rozsvěcí. Teď ráno -4°C a svítila asi 2 vteřinky. Při -14°C to u bylo nejmíň 5 vteřin.
|
|
30.01.2014 12:34 -
|
2663216
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Dá se nějak zjistit, jestli kontrolka není vadná?
Dá se nějak zjistit, jestli kontrolka není vadná?
|
|
30.01.2014 13:42 -
|
2663237
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Mikra testom pristrojovky. A jruze, veď skús odpoji snímač teploty vody, malo by si to myslie, e je -40 a bude to havi dlho..
Mikra testom pristrojovky. A jruze, veď skús odpoji snímač teploty vody, malo by si to myslie, e je -40 a bude to havi dlho..
|
|
31.01.2014 23:42 -
|
2663616
|
|
jumep
|
|
|
nebude, ono to zhavi aj podla ostatnych teplotnych velicin (ako je teplota na dverach + v sani atd)
nebude, ono to zhavi aj podla ostatnych teplotnych velicin (ako je teplota na dverach + v sani atd)
|
|
01.02.2014 17:32 -
|
2663792
|
|
jumep
|
|
|
riadiacka motora po sieti posle signal pre budiky na rozsvietenie pre potrebu dostatocneho rozzhavenia zhavica
ked riadiacka vie o tom ze su zhavice zle alebo maju nizky odber pre nu (bere ich asi ako nazhavene) a preto sa to ani nerozsvieti a len v diag je zaznamenana chyba
riadiacka motora po sieti posle signal pre budiky na rozsvietenie pre potrebu dostatocneho rozzhavenia zhavica
ked riadiacka vie o tom ze su zhavice zle alebo maju nizky odber pre nu (bere ich asi ako nazhavene) a preto sa to ani nerozsvieti a len v diag je zaznamenana chyba
|
|
01.02.2014 17:37 -
|
2663793
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
měl jsem vechny havičky patný a při velkých mrazech mi kontrolka chvilku svítila
měl jsem vechny havičky patný a při velkých mrazech mi kontrolka chvilku svítila
|
|
01.02.2014 19:18 -
|
2663833
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
tomikm,koukám,e jsi je měnil v prosinci 2 012,to bylo na jiném autě,nebo vydrely jenom přez rok? Jestli jenom rok,co to bylo za značku havíků,abych věděl co nekupovat.
tomikm,koukám,e jsi je měnil v prosinci 2 012,to bylo na jiném autě,nebo vydrely jenom přez rok? Jestli jenom rok,co to bylo za značku havíků,abych věděl co nekupovat.;-)
|
|
01.02.2014 22:29 -
|
2663900
|
|
Hanz 397
|
|
|
63zdenda napsal(a): tomikm,koukám,e jsi je měnil v prosinci 2 012,to bylo na jiném autě,nebo vydrely jenom přez rok? Jestli jenom rok,co to bylo za značku havíků,abych věděl co nekupovat.
Champion na Caddy měněny tuím předloni na jaře a u asi na podzim tého roku 3 ko,take rozhodně ne Championy. Myslím,e Beru nejsou patný a taky bych se nebál Febi-podvozkový části sice u nejsou,co bývaly,ale havky jim snad pořád dělá Bosch...
Champion na Caddy měněny tuím předloni na jaře a u asi na podzim tého roku 3 ko,take rozhodně ne Championy. Myslím,e Beru nejsou patný a taky bych se nebál Febi-podvozkový části sice u nejsou,co bývaly,ale havky jim snad pořád dělá Bosch...
|
|
01.02.2014 22:35 -
|
2663907
|
|
jumep
|
|
|
nesuhlasim s tym febi, zhavic po 2ch tyzdnoch nesiel von (zalomil sa)
beru sa v c5 1 davali do prvovyrobi a vydrzali dlho
nesuhlasim s tym febi, zhavic po 2ch tyzdnoch nesiel von (zalomil sa)
|
|
01.02.2014 22:42 -
|
2663919
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Mne spí zaráí,e měl patné vechny,jak k tomu mohlo dojít,nebo je to normální,e odejdou najednou a vechny?
Mne spí zaráí,e měl patné vechny,jak k tomu mohlo dojít,nebo je to normální,e odejdou najednou a vechny?:nevim
|
|
01.02.2014 22:50 -
|
2663924
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
63zdenda napsal(a): Mne spí zaráí,e měl patné vechny,jak k tomu mohlo dojít,nebo je to normální,e odejdou najednou a vechny?
oni neodejdou najednou!!! to jen e to pořád nějak funguje - na tři, pak moná jetě chvilku při chladu na dvě a pak je - 2°C a jsou z toho vyvaleni jako puci????? Kdo proměřuje preventivně??? NIkdo, a kdy nejde startovat, tak se zjistí, e havky, baterka, filtr.... jsou no přesně tam
oni neodejdou najednou!!! to jen e to pořád nějak funguje - na tři, pak moná jetě chvilku při chladu na dvě a pak je - 2°C a jsou z toho vyvaleni jako puci????? Kdo proměřuje preventivně??? NIkdo, a kdy nejde startovat, tak se zjistí, e havky, baterka, filtr.... jsou no přesně tam :-D
|
|
01.02.2014 23:26 -
|
2663942
|
|
luta
|
|
|
nevite co je zač ten citroení "eurorepar" ? haviče mi dělal autorizovany servis. Na krabičce je made in Germany
nevite co je zač ten citroení "eurorepar" ? haviče mi dělal autorizovany servis. Na krabičce je made in Germany :-d
|
|
02.02.2014 00:29 -
|
2663954
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): nesuhlasim s tym febi, zhavic po 2ch tyzdnoch nesiel von (zalomil sa)
Větinou za to,e nejdou ven,ale můe patný palivo,nebo styl jízdy(nízký otáčky,krátký trasy),protoe jí tam zatemujou saze,pokud se teda havka nenafoukne třeba díky výrobní vadě. No a neposlední moností,proč nejde ven je patná konstrukce motoru-vím o jednom a tam se trhají se eleznou pravidelností...
Větinou za to,e nejdou ven,ale můe patný palivo,nebo styl jízdy(nízký otáčky,krátký trasy),protoe jí tam zatemujou saze,pokud se teda havka nenafoukne třeba díky výrobní vadě. No a neposlední moností,proč nejde ven je patná konstrukce motoru-vím o jednom a tam se trhají se eleznou pravidelností...
|
|
| |
|
|