| | |
03.12.2012 18:00 -
Re: Startování v nízkých teplotách - diesel
|
2527658
|
|
jruze
|
|
|
Tankuji u nejlevnějí pumpy v okolí(u asi posledních sto tisíc Km se vemi auty) nepřidávám vif jen občas olej do dvoutaktů a krom dvou případů (a to pomohla rychlovarka horké vody)jsem neměl problém se startem - na to e je min.jedna-dvě havky KO to jde né?Ale asi letos kouknu na ty havky
Tankuji u nejlevnějí pumpy v okolí(u asi posledních sto tisíc Km se vemi auty) nepřidávám vif jen občas olej do dvoutaktů a krom dvou případů (a to pomohla rychlovarka horké vody)jsem neměl problém se startem - na to e je min.jedna-dvě havky KO to jde né?Ale asi letos kouknu na ty havky
|
|
03.12.2012 22:36 -
|
2527936
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): mne, ono to je relativne v pohode
No,asi jako vyrvat pitbullovi z tlamy kost
A úplně nejlíp to jde na C8
Dělal jsem to na 2,2 asi 4x,ale na mém,dokud nastartuju,tak to dělat nebudu...
No,asi jako vyrvat pitbullovi z tlamy kost :-d
A úplně nejlíp to jde na C8 :palec
Dělal jsem to na 2,2 asi 4x,ale na mém,dokud nastartuju,tak to dělat nebudu...;-)
|
|
03.12.2012 22:39 -
|
2527937
|
|
jumep
|
|
|
na C8 odporucam sundat zospodu turbo, vyfukove potrubie a potom sa tam relativne v pohode natiahnes
ale na C5 .. dones si na zraz, prehodim ti ich
na C8 odporucam sundat zospodu turbo, vyfukove potrubie a potom sa tam relativne v pohode natiahnes :))
ale na C5 .. dones si na zraz, prehodim ti ich :)
|
|
04.12.2012 12:14 -
|
2528051
|
|
beendy
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Tak u jsem to nevydrel a dal jsem auto do Citroenu aby mě vyměnili vechny havičky,protoe mi to takté patně chytá,tak mě hezky postraili,e jestli nějakou utrhnou tak půjde hlava dolů,při té příleitosti dají rozvody,má to 150000 a u jsem na dvacítce,super kdy jsem auto koupil před týdnem za 228000 a jetě jsem se v něm pořádně nesvezl.
Tak u jsem to nevydrel a dal jsem auto do Citroenu aby mě vyměnili vechny havičky,protoe mi to takté patně chytá,tak mě hezky postraili,e jestli nějakou utrhnou tak půjde hlava dolů,při té příleitosti dají rozvody,má to 150000 a u jsem na dvacítce,super kdy jsem auto koupil před týdnem za 228000 a jetě jsem se v něm pořádně nesvezl.
|
|
04.12.2012 12:18 -
|
2528055
|
|
jumep
|
|
|
su chlapci co vytahuju utrhnute zhavice na aute bez demontaze cohokolvek ....
su chlapci co vytahuju utrhnute zhavice na aute bez demontaze cohokolvek ....
|
|
04.12.2012 12:55 -
|
2528068
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Teplý motor startoval bez problémů, studený a tak na třetí nebo čtvrtý pokus i při teplotách kolem 10. Diag ádná závada. havicí svíčky: 3 total, jedna měla trochu snahu. Po výměně při -5 naskočil na cvrnknutí.
Teplý motor startoval bez problémů, studený a tak na třetí nebo čtvrtý pokus i při teplotách kolem 10. Diag ádná závada. havicí svíčky: 3 total, jedna měla trochu snahu. Po výměně při -5 naskočil na cvrnknutí.
|
|
04.12.2012 13:24 -
|
2528092
|
|
beendy
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Popíu vám postup demontáe servisu Citroen Peugeot tak jak mi ji nastínili,demontá eger ventil,výměník,turbo,výfuk,zvednout auto a ze spodu vydělat haviče.
Popíu vám postup demontáe servisu Citroen Peugeot tak jak mi ji nastínili,demontá eger ventil,výměník,turbo,výfuk,zvednout auto a ze spodu vydělat haviče.
|
|
04.12.2012 21:39 -
|
2528315
|
|
jumep
|
|
|
to su dalsi odbornici? to sa robi tak pri C8 kde sa zozadu nedostanes ....
skus este iny servis
to su dalsi odbornici? to sa robi tak pri C8 kde sa zozadu nedostanes ....
skus este iny servis :)
|
|
30.12.2012 10:37 -
|
2535136
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Ajoj kluci,měnil jsem haviče,protoe se mi neukazoval beran.Diag mi to potvrdila hlákou nikdy nehavilo,rele havení atd. Po vyměně beran havil,ale ted po několika měsících zase to samé.Motor startuje normálně, jenom při víc jak -6°c trochu zacuká. Chápu je to tím havením,ale dá se zjistit přímo která havička se podělala přes diag?
Jinak jsem kupoval Febi haviče a asi jsem měl smůlu. Díky
Pozn.: beran je kontrolka havení
Ajoj kluci,měnil jsem haviče,protoe se mi neukazoval beran.Diag mi to potvrdila hlákou nikdy nehavilo,rele havení atd. Po vyměně beran havil,ale ted po několika měsících zase to samé.Motor startuje normálně, jenom při víc jak -6°c trochu zacuká. Chápu je to tím havením,ale dá se zjistit přímo která havička se podělala přes diag?
Jinak jsem kupoval Febi haviče a asi jsem měl smůlu. Díky
Pozn.: beran je kontrolka havení
|
|
30.12.2012 11:18 -
|
2535146
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
DeFuckTo: díky, to ví, jsem jetě mladej kluk a tyhle termíny neznám..........
DaveLbc: mně beran svítil, i kdy jsem měl vechny havičky patný. Diagnostikou nezjistí, která je patná. Musí je odpojit a proměřit. A kdy u je bude mít odpojený, tak je vyroubuj a zkus na baterce. Kdy se mění havičky, je dobré vdy vyměnit vechny najednou.
DeFuckTo: :-))))díky, to ví, jsem jetě mladej kluk a tyhle termíny neznám..........
DaveLbc: mně beran svítil, i kdy jsem měl vechny havičky patný. Diagnostikou nezjistí, která je patná. Musí je odpojit a proměřit. A kdy u je bude mít odpojený, tak je vyroubuj a zkus na baterce. Kdy se mění havičky, je dobré vdy vyměnit vechny najednou.
|
|
30.12.2012 11:44 -
|
2535158
|
|
jumep
|
|
|
diagnostika zhavicov prebieha tak ze sa mera odber pri zopnuti
v novsich autach (2004+) je z relatka natiahnuty kabel ku kazdemu zhavicu zvlast a kontroluje to kazdy zhavic zvlast a malo by vypisat chybu priamo ze ktory, ak ich to zisti viac, zahlasi hlasku o rele, lebo uz celkovy zratany odber je maly alebo ziadny z coho usudi ze relatko nenapaja zhavice
skusenost ale je ze skratka vzdy su to zhavice
1.6 ma NGK rychlozhavice a nejako moc problemov s nimi nebyva
ps. pri 1.6 si treba skontrolovat verziu softu v riadiacej jednotke, ak neni aspon 5.xx tak ju nechat prehrat
diagnostika zhavicov prebieha tak ze sa mera odber pri zopnuti
v novsich autach (2004+) je z relatka natiahnuty kabel ku kazdemu zhavicu zvlast a kontroluje to kazdy zhavic zvlast a malo by vypisat chybu priamo ze ktory, ak ich to zisti viac, zahlasi hlasku o rele, lebo uz celkovy zratany odber je maly alebo ziadny z coho usudi ze relatko nenapaja zhavice
skusenost ale je ze skratka vzdy su to zhavice
1.6 ma NGK rychlozhavice a nejako moc problemov s nimi nebyva
ps. pri 1.6 si treba skontrolovat verziu softu v riadiacej jednotke, ak neni aspon 5.xx tak ju nechat prehrat
|
|
30.12.2012 12:26 -
|
2535179
|
|
DaveLbc
|
|
|
Díky moc budu muset koupit NGK jak píe Jumep. No zase 2000,- v háji.Jo nebudu to řeit koupim nové a vyměním je vechny.Ikdy u 1.6 je to porod
PS.k tomu softu měl by někdo s tím zkuenost za úplatu dík
Díky moc budu muset koupit NGK jak píe Jumep. No zase 2000,- v háji.Jo nebudu to řeit koupim nové a vyměním je vechny.Ikdy u 1.6 je to porod:nevim
PS.k tomu softu měl by někdo s tím zkuenost za úplatu dík
|
|
30.12.2012 14:10 -
|
2535212
|
|
jumep
|
|
|
soft:
1. citroen
2. prid na zraz
3. prid sem ...
4. ak vies o niekom kto to vie nahrat, chod za nim
tie zhavice som si myslel ze budu horsie, ale dalo sa to vcelku slusne oholit a vymenit ked som to robil naposled
soft:
1. citroen
2. prid na zraz
3. prid sem ...
4. ak vies o niekom kto to vie nahrat, chod za nim
tie zhavice som si myslel ze budu horsie, ale dalo sa to vcelku slusne oholit a vymenit ked som to robil naposled
|
|
30.12.2012 15:10 -
|
2535248
|
|
Hanz 397
|
|
|
Na 1,6 haviče nejsou a tak nepřístupný... Febi docela pouívám a nejsou s nima problémy,je divný,e ti po několika měsících zase odely.Tohle se mi párkrát stalo u Championu,ale ne u Febi...
Na 1,6 haviče nejsou a tak nepřístupný... Febi docela pouívám a nejsou s nima problémy,je divný,e ti po několika měsících zase odely.Tohle se mi párkrát stalo u Championu,ale ne u Febi...
|
|
30.12.2012 16:53 -
|
2535323
|
|
DaveLbc
|
|
|
Jo kluci to jsem celej já. Já nemůu mít nic jak chci,ale dá se s tím ít . Přemýlím,e bych koupil jenom jednu a tu dalí vyreklamoval.
Nějak mi po vánocích chybí korunky.
Jo kluci to jsem celej já. Já nemůu mít nic jak chci,ale dá se s tím ít ;-). Přemýlím,e bych koupil jenom jednu a tu dalí vyreklamoval.
Nějak mi po vánocích chybí korunky:nevim.
|
|
30.12.2012 20:55 -
|
2535446
|
|
jumep
|
|
|
neviem, onehda som febi bral za znacku, ale pokazili sa ...
neviem, onehda som febi bral za znacku, ale pokazili sa ...
|
|
26.01.2014 16:42 -
|
2662248
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Mám první zimu X7.
Celý týden při -6 na první krtnutí. Dnes při zhruba -10 na páté otočení klíčkem. Já to tedy týrám vdy tak max 5 vteřin a pak dám oraz.
Baterka skvělá, startér točil na plno, ani kontrolky nepohasínaly a hlavně - nehlásilo to ádné nesmyslné chyby - e by se soudruzi u X7 poučili? Ale kvůli tomu nepíu.
Je to normální nebo do kolika má moderní dýzl naskočit hned?? Abych se nehonil zbytečně po chybách, o kterých vím. Mám tam od koupi 1351 - relé havení napájeno a svíčky ne - nahodilá chyba a vdy se sama opraví. Není při kadém startu, vyjel jsem si doma log a při dnením startu na pátý pokus nenaskočila. Je mi jasné, e výměnou havek a filtru nic nezkazím, ale abych se nehonil zbytečně. Viděl jsem na youtube několik video s návodem na ovládání diagnostiky a 1351 tam měla skoro vechna auta PSA.
Po nastartování motor ihned naprosto hladký chod, skoro hned jsem jel a kdy jsem lápl na plyn, tak to jelo, take zatuhlou naftou ve filtru to nebylo. Dávám stále VIF a tankuji bezlihovou naftu u vyzkouené pumpy.
Má můj motor ohřívání filtru?
Co stojí havky, abych se připravil?
Mám první zimu X7.
Celý týden při -6 na první krtnutí. Dnes při zhruba -10 na páté otočení klíčkem. Já to tedy týrám vdy tak max 5 vteřin a pak dám oraz.
Baterka skvělá, startér točil na plno, ani kontrolky nepohasínaly a hlavně - nehlásilo to ádné nesmyslné chyby - e by se soudruzi u X7 poučili? Ale kvůli tomu nepíu.
Je to normální nebo do kolika má moderní dýzl naskočit hned?? Abych se nehonil zbytečně po chybách, o kterých vím. Mám tam od koupi 1351 - relé havení napájeno a svíčky ne - nahodilá chyba a vdy se sama opraví. Není při kadém startu, vyjel jsem si doma log a při dnením startu na pátý pokus nenaskočila. Je mi jasné, e výměnou havek a filtru nic nezkazím, ale abych se nehonil zbytečně. Viděl jsem na youtube několik video s návodem na ovládání diagnostiky a 1351 tam měla skoro vechna auta PSA.
Po nastartování motor ihned naprosto hladký chod, skoro hned jsem jel a kdy jsem lápl na plyn, tak to jelo, take zatuhlou naftou ve filtru to nebylo. Dávám stále VIF a tankuji bezlihovou naftu u vyzkouené pumpy.
Má můj motor ohřívání filtru?
Co stojí havky, abych se připravil?
|
|
26.01.2014 16:50 -
|
2662251
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
vilous napsal(a): Je to normální nebo do kolika má moderní dýzl naskočit hned??
5 sekund? 5 krat po sebe ?to je nejak dost
moj novy motor chyta do 2sec na prvy raz,
nechcem mudrovat iba pisem co robi u mna
5 sekund? 5 krat po sebe ?to je nejak dost
moj novy motor chyta do 2sec na prvy raz,
nechcem mudrovat iba pisem co robi u mna
|
|
26.01.2014 17:21 -
|
2662258
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
robo- dík za názor. Chytá ti to takhle ale i pod -10? Jinak jak píu, při -6 předevčírem a vdy před tím do vteřiny.
robo- dík za názor. Chytá ti to takhle ale i pod -10? Jinak jak píu, při -6 předevčírem a vdy před tím do vteřiny.
|
|
| |
|
|