| | |
12.01.2012 00:29 -
Problematika a funkce EGR
|
2439855
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze ...
presunuti diskuze ...
|
|
11.01.2012 22:29 -
Re: Chvilková ztráta výkonu (cukání)
|
2439782
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
c5vyskov napsal(a): Tak je vyřeeno: motor cukal, nejvíc při malém zatíení. Nakonec nebyly patné vstřiky, moje noční můra, ale blbnul EGR. Na diag ze začátku nebylo nic, vyběhl a po delí době. Před cca 40tis km byl nový Tak jsem ho vyčistil, ale pořád trochu zadrhává-podle mě je na odchodu ten elektromagnet uvnitř. No a pro jistotu jsem EGR na přírubě zaslepil. Diag závadu nehlásí a auto jede o poznání líp. Řekl bych e i líp ne původně s funkčním ERG... No a emise mě netrápí, při té 5l spotřebě jich zase tolik nebude
Tak to je dobra zprava!
A to je tvoje C5 II 1,6HDi nebo ta ze zacatku 2,0HDi 100kw?
Pokud je to 2,0HDi:
Ma to FAP?
Kolik jsi uz s tim najel?
Kde presne jsi to zaslepil? Rikaji, ze chyba vyskoci asi az po 80-100km.
Tak to je dobra zprava!
A to je tvoje C5 II 1,6HDi nebo ta ze zacatku 2,0HDi 100kw?
Pokud je to 2,0HDi:
Ma to FAP?
Kolik jsi uz s tim najel?
Kde presne jsi to zaslepil? Rikaji, ze chyba vyskoci asi az po 80-100km.
|
|
11.01.2012 22:45 -
|
2439798
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Nee, je to 1,6. FAP má (ne ho taky kuchnu, tomu by to vadit nemělo, protoe při regeneraci se EGR uzavírá. Podle mě musí ERG i zvyovat kouřivost, kdy tam ty plyny několikrát kolují. Take pro FAP by to mělo být jenom dobře.
Zatím jsem najel necelých 100km, ale projel jsem vechny reimy, několik studených startů, i 40km cesta s teplým motorem... Chybová hláka zatím nikde. Jen samá pozitiva Motor krásně tahá od volnoběhu (v monostech 1,6 a dvouhmoty), ádná turbodíra, zvukově v pohodě (předtím se jakoby dusil, akorát dunění a nic).
edit: EGR je přiroubovaný k hlavě přes plechové těsnění. Tak to těsnění jsem vystřihl z plechu nové, akorát bez díry
Nee, je to 1,6. FAP má (ne ho taky kuchnu:-)), tomu by to vadit nemělo, protoe při regeneraci se EGR uzavírá. Podle mě musí ERG i zvyovat kouřivost, kdy tam ty plyny několikrát kolují. Take pro FAP by to mělo být jenom dobře.
Zatím jsem najel necelých 100km, ale projel jsem vechny reimy, několik studených startů, i 40km cesta s teplým motorem... Chybová hláka zatím nikde. Jen samá pozitiva:) Motor krásně tahá od volnoběhu (v monostech 1,6 a dvouhmoty), ádná turbodíra, zvukově v pohodě (předtím se jakoby dusil, akorát dunění a nic).
edit: EGR je přiroubovaný k hlavě přes plechové těsnění. Tak to těsnění jsem vystřihl z plechu nové, akorát bez díry
|
|
11.01.2012 22:46 -
|
2439800
|
|
jumep
|
|
|
musí ERG i zvyovat kouřivost, kdy tam ty plyny několikrát kolují.
tak toto je statna picovina a viac sa k tomu nebudem ani vyjadrovat ... uz mi dochadzaju slusne slova
musí ERG i zvyovat kouřivost, kdy tam ty plyny několikrát kolují.
tak toto je statna picovina a viac sa k tomu nebudem ani vyjadrovat ... uz mi dochadzaju slusne slova
|
|
11.01.2012 22:50 -
|
2439801
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
???
Kouř vzniká čím? patným spalováním. A kdy je spalování horí, kdy jde do válce 100% čistého vzduchu, nebo 80% spalin?
Jetě z předchozího nafáku, taky bloklý EGR a dělalo to za mnou pěknou kouřovou clonu, jako kouřivosti rozhodně neprospíval
???
Kouř vzniká čím? patným spalováním. A kdy je spalování horí, kdy jde do válce 100% čistého vzduchu, nebo 80% spalin?
Jetě z předchozího nafáku, taky bloklý EGR a dělalo to za mnou pěknou kouřovou clonu, jako kouřivosti rozhodně neprospíval
|
|
11.01.2012 22:52 -
|
2439803
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Někde si přečti, jaký význam má EGR a potom polemizuj. To co píe fakt nestojí za komentář.
Někde si přečti, jaký význam má EGR a potom polemizuj. To co píe fakt nestojí za komentář.
|
|
11.01.2012 22:57 -
|
2439806
|
|
c5vyskov
|
|
|
Vak přiznávám, emise, NOx
Vak přiznávám, emise, NOx
|
|
11.01.2012 22:59 -
|
2439809
|
|
jumep
|
|
|
auto so zlym EGRkom ma vyssiu korivost ako auto bez EGR (dokonca namerane priamo na emisnej)
auto so zlym EGRkom ma vyssiu korivost ako auto bez EGR (dokonca namerane priamo na emisnej)
|
|
11.01.2012 23:01 -
|
2439811
|
|
c5vyskov
|
|
|
Auto bez EGR je co? Komůrkovej nafák z roku 80?
eidt: No vdy to je ale ono, bez EGR (EGR zavřený) = mení kouřivost
Auto bez EGR je co? Komůrkovej nafák z roku 80?
eidt: No vdy to je ale ono, bez EGR (EGR zavřený) = mení kouřivost
|
|
11.01.2012 23:03 -
|
2439812
|
|
jumep
|
|
|
nie, auto s odpojenym EGR
2.0RHZ
odpojeny podtlak z EGR mal za nasledok zvysenie emisii a dymivosti (odpojenim podtlaku ho nechas natrvalo zavrety)
inak je divne ze ti to auto nezahlasilo chybu mnozstva nasavaneho vzduchu
a EGR pri PSA / C5
na volnobeh je otvoreny a je s nim znizeny asi o 40% prietok nasavaneho vzduchu
ak sa stupi na plyn / je poziadavka na zvysenie otacok, zavre sa a po dosiahnuti konstantnych otacok sa zasa otvori
nie, auto s odpojenym EGR
2.0RHZ
odpojeny podtlak z EGR mal za nasledok zvysenie emisii a dymivosti (odpojenim podtlaku ho nechas natrvalo zavrety)
inak je divne ze ti to auto nezahlasilo chybu mnozstva nasavaneho vzduchu
a EGR pri PSA / C5
na volnobeh je otvoreny a je s nim znizeny asi o 40% prietok nasavaneho vzduchu
ak sa stupi na plyn / je poziadavka na zvysenie otacok, zavre sa a po dosiahnuti konstantnych otacok sa zasa otvori
|
|
11.01.2012 23:07 -
|
2439815
|
|
c5vyskov
|
|
|
Tak to mi vysvětli, jak je to moné. Co jsem četl, tak EGR zaslepujou u vech značek a taky samá pozitiva.
Diag se divím, ona si ije dost svým ivotem. Vadný EGR taky nehlásila x tisíc km, hlavně e při nedostatku vody v ostřikovačích hned svítí SERVICE a vyřvává...
Funguje to u veho stejně. Prostě otevřený je jenom kdy nepotřebuje výkon. Co u 1,6 stejně prakticky nenastává
Tak to mi vysvětli, jak je to moné. Co jsem četl, tak EGR zaslepujou u vech značek a taky samá pozitiva.
Diag se divím, ona si ije dost svým ivotem. Vadný EGR taky nehlásila x tisíc km, hlavně e při nedostatku vody v ostřikovačích hned svítí SERVICE a vyřvává...
Funguje to u veho stejně. Prostě otevřený je jenom kdy nepotřebuje výkon. Co u 1,6 stejně prakticky nenastává:)
|
|
11.01.2012 23:12 -
|
2439819
|
|
jumep
|
|
|
sama pozitiva?
hm, ano ... nezanasa sa sanie a spatny ventil, ktory sa nevie zavret ked treba v podstate znizi ucinnost turba a nasava to vyfukove plyny miesto vzduchu atd, preto to blbne a nejde
EGR je cisto emisna zalezitost, na znizenie NOx a dymivosti
sama pozitiva?
hm, ano ... nezanasa sa sanie a spatny ventil, ktory sa nevie zavret ked treba v podstate znizi ucinnost turba a nasava to vyfukove plyny miesto vzduchu atd, preto to blbne a nejde
|
|
11.01.2012 23:24 -
|
2439827
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): sama pozitiva?
I hloupějí C5I mi na silvestra nahlásila chybu(sice ne nouzák) - naprasklá hadička podtlaku u EGR.Jetě dodatek jela jak prorvaná,ale né proto e nechodil EGR ale proto e nedostatečný podtlak nedokázal regulovat turbo,které dávalo víc,ale ne tolik aby el do nouzáku.
I hloupějí C5I mi na silvestra nahlásila chybu(sice ne nouzák) - naprasklá hadička podtlaku u EGR.Jetě dodatek jela jak prorvaná,ale né proto e nechodil EGR ale proto e nedostatečný podtlak nedokázal regulovat turbo,které dávalo víc,ale ne tolik aby el do nouzáku.
|
|
11.01.2012 23:24 -
|
2439828
|
|
jardas
|
|
|
tak jak to je s tím zaslepeným EGR u tý 1,6 HDi ? bude na mě řvát problém emisí nebo ne ? Taky mi začíná blbnout... kdyby tam aspoň nechali klasickej ovládanej podtlakem, kterej se vyčistí a jedem dál, ne oni tam musel dám elektrickej s kopírováním polohy...
u vech auto co jsem jsem měl, jsem ho taky zaslepil a na emisích v pohodě (legálně), jenom ten bláznivej passat z roku 2003 na mě hned řval "Emise, motor do dílny"
tak jak to je s tím zaslepeným EGR u tý 1,6 HDi ? bude na mě řvát problém emisí nebo ne ? Taky mi začíná blbnout... kdyby tam aspoň nechali klasickej ovládanej podtlakem, kterej se vyčistí a jedem dál, ne oni tam musel dám elektrickej s kopírováním polohy...
u vech auto co jsem jsem měl, jsem ho taky zaslepil a na emisích v pohodě (legálně), jenom ten bláznivej passat z roku 2003 na mě hned řval "Emise, motor do dílny"
|
|
11.01.2012 23:27 -
|
2439830
|
|
jumep
|
|
|
ak mas fap, nic nezaslepuj, bude sa omnoho viac zanasat
to kopirovanie polohy je tam prave preto aby vedel motor o tom ze je otvoreny a zatvoreny
ak mas fap, nic nezaslepuj, bude sa omnoho viac zanasat
to kopirovanie polohy je tam prave preto aby vedel motor o tom ze je otvoreny a zatvoreny
|
|
11.01.2012 23:28 -
|
2439831
|
|
c5vyskov
|
|
|
Ne, při prodeji to klidně přiznám. Jako u předchozího auta. A pokud v té době budu i bez FAPU, taky to přiznám. Já kdy jsem vybíral auto, tak poadavek byl taky bez FAPu (no nepovedlo se).
Protoe pro důvěřivýho troubu je důleitý, e ho nečeká x tisícová investice.
A přesně tak, auto opečovávám, aby mi slouilo. Jako plnit nějaký Euro17 je sice pěkný, ale přínos v tom ádnej nevidím. Viz německé zelené zóny, kde je znečitění pořád stejný i kdy tam můou jen se zelenou plaketou.
Ne, při prodeji to klidně přiznám. Jako u předchozího auta. A pokud v té době budu i bez FAPU, taky to přiznám. Já kdy jsem vybíral auto, tak poadavek byl taky bez FAPu (no nepovedlo se).
Protoe pro důvěřivýho troubu je důleitý, e ho nečeká x tisícová investice.
A přesně tak, auto opečovávám, aby mi slouilo. Jako plnit nějaký Euro17 je sice pěkný, ale přínos v tom ádnej nevidím. Viz německé zelené zóny, kde je znečitění pořád stejný i kdy tam můou jen se zelenou plaketou.
|
|
11.01.2012 23:33 -
|
2439835
|
|
c5vyskov
|
|
|
jruze napsal(a): I hloupějí C5I mi na silvestra nahlásila chybu(sice ne nouzák) - naprasklá hadička podtlaku u EGR.Jetě dodatek jela jak prorvaná,ale né proto e nechodil EGR ale proto e nedostatečný podtlak nedokázal regulovat turbo,které dávalo víc,ale ne tolik aby el do nouzáku.
Fakt Chybu nepíe displej ani diag. A soft mám původní, ádnej čip nebo tak něco.
jardas: Zanáení FAPu půjde snadno zjistit podle km mezi regeneracemi, ale nevěřím tomu. Stejně jako podle některých se mi měla o litr zvednout spotřeba, auto v podstatě nemělo topit (protoe přes chladič spalin nic nejde)...
edit: Aby bylo jasno, tak spotřeba la dolů (moná tedy na úroveň s funkčním EGR, ale oproti nefunkčímu je ní) a topí to úplně stejně.
Fakt :nevim Chybu nepíe displej ani diag. A soft mám původní, ádnej čip nebo tak něco.
jardas: Zanáení FAPu půjde snadno zjistit podle km mezi regeneracemi, ale nevěřím tomu. Stejně jako podle některých se mi měla o litr zvednout spotřeba, auto v podstatě nemělo topit (protoe přes chladič spalin nic nejde)...
edit: Aby bylo jasno, tak spotřeba la dolů (moná tedy na úroveň s funkčním EGR, ale oproti nefunkčímu je ní) a topí to úplně stejně.
|
|
11.01.2012 23:34 -
|
2439836
|
|
jruze
|
|
|
Já si myslím e na to do takovích 10000km (podle stavu v jakém se nachází fap teď)příjde sám a diag mu naznačí jako příčinu nefunkční EGR.Ale podle mne by mu to mělo hlásit ten EGR hned.Ten chladič více méně funguje jako předehřev topení u studeného auta- potom u to nepozná.
Já si myslím e na to do takovích 10000km (podle stavu v jakém se nachází fap teď)příjde sám a diag mu naznačí jako příčinu nefunkční EGR.Ale podle mne by mu to mělo hlásit ten EGR hned.Ten chladič více méně funguje jako předehřev topení u studeného auta- potom u to nepozná.
|
|
11.01.2012 23:37 -
|
2439839
|
|
jumep
|
|
|
otazka je aku verziu softu ECU ma
auto z 2005 malo verziu 2.xx a upgrade bol nejaka 5.xx, uz si to nepamatam ... takze blbnuci egr mohol byt v pre neho limitnych hraniciach ok a to ze mu teraz nehlasi chybu po tom co ho zablendoval, verim ze tam toho bude viac co to celkovo ignoruje
topeni, ma to vplyv na rychlost ohriatia, mozno ju nezbadas, pri RHR to poznat bolo a potom je hlavna funkcia toho vymeniku ochladzovat vyfukove plyny
otazka je aku verziu softu ECU ma
auto z 2005 malo verziu 2.xx a upgrade bol nejaka 5.xx, uz si to nepamatam ... takze blbnuci egr mohol byt v pre neho limitnych hraniciach ok a to ze mu teraz nehlasi chybu po tom co ho zablendoval, verim ze tam toho bude viac co to celkovo ignoruje
topeni, ma to vplyv na rychlost ohriatia, mozno ju nezbadas, pri RHR to poznat bolo a potom je hlavna funkcia toho vymeniku ochladzovat vyfukove plyny
|
|
| |
|
|