| | |
25.11.2011 22:04 -
LPG v C5 - jak chytit rezervu
|
2427733
|
|
Rosta
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Protoze patram jak uchytit rezervu v kufru po zaplynovani s toroidni nadrzi, pochlubte se svym resenim Jak jsem vyrozumnel, volne lozena rezerva je proti predpisum a na STK jsou s tim problemy. Nejlip jak dat rezervu/dojezdovku nastojato.
Rezervu vozit chci, nebo alespon dojezdovku, spolehat na plnici a lepici sadu nebo podobna reseni mi neprijde uplne ono. Tak sem s tim
Protoze patram jak uchytit rezervu v kufru po zaplynovani s toroidni nadrzi, pochlubte se svym resenim :) Jak jsem vyrozumnel, volne lozena rezerva je proti predpisum a na STK jsou s tim problemy. Nejlip jak dat rezervu/dojezdovku nastojato.
Rezervu vozit chci, nebo alespon dojezdovku, spolehat na plnici a lepici sadu nebo podobna reseni mi neprijde uplne ono. Tak sem s tim :)
|
|
25.11.2011 22:16 -
Re: LPG v C5 - jak chytit rezervu
|
2427736
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Volně loená rezerva je proti předpisům? Tak to slyim prvně.To jako proč ?
Volně loená rezerva je proti předpisům? Tak to slyim prvně.To jako proč ? :-o
|
|
25.11.2011 22:22 -
|
2427737
|
|
Rosta
|
|
|
V tom kusu vlakna LPG a C5, co tak zahadne zmizel to psal Kulda, ze ho kvuli tomu malem nenechali na STK projit. Jde o bouracku, kdy te nepripevnena rezerva muze zranit.
V tom kusu vlakna LPG a C5, co tak zahadne zmizel :-)) to psal Kulda, ze ho kvuli tomu malem nenechali na STK projit. Jde o bouracku, kdy te nepripevnena rezerva muze zranit.
|
|
25.11.2011 22:31 -
|
2427739
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
rosto nic záhadně tady nemizí tady se normál gumuje kdy se nedodrují prafvidla, jinak náklad v kufru vdy upevňuji popruhem za úchyty, jinak na STK chodí bez nákladu, ale tak jak to udělá výrobce a výrobce má vdy!!!!! ve vech autech rezervu uchycenú
rosto nic záhadně tady nemizí tady se normál gumuje kdy se nedodrují prafvidla, jinak náklad v kufru vdy upevňuji popruhem za úchyty, jinak na STK chodí bez nákladu, ale tak jak to udělá výrobce a výrobce má vdy!!!!! ve vech autech rezervu uchycenú ;-)
|
|
25.11.2011 22:40 -
|
2427743
|
|
Rosta
|
|
|
Najk: Kdyz jsem k tomu zalozil vlakno tak doufam ze ta guma zustane ve futralu. Dik. Ale je trochu skoda tech informaci, ktere zmizely, nedokazu je reprodukovat.
Mahony: Jak jsem koupil, tak prodavam. Myslim ze dva lidi to tam o problemu na STK zminili, ale nepamatuju si to uplne presne, snad to sem napisou znova a ze vyrobci maji rezervu uchycenou vzdy pripsal i Najk Muj puvodni zamer byl dotaz, jak to vlastne mam chytit nastojato, tohle me prekvapilo a taky me to zajima.
Najk: Kdyz jsem k tomu zalozil vlakno tak doufam ze ta guma zustane ve futralu. Dik. :) Ale je trochu skoda tech informaci, ktere zmizely, nedokazu je reprodukovat.
Mahony: Jak jsem koupil, tak prodavam. Myslim ze dva lidi to tam o problemu na STK zminili, ale nepamatuju si to uplne presne, snad to sem napisou znova a ze vyrobci maji rezervu uchycenou vzdy pripsal i Najk :) Muj puvodni zamer byl dotaz, jak to vlastne mam chytit nastojato, tohle me prekvapilo a taky me to zajima.
|
|
25.11.2011 22:40 -
|
2427744
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
.link. Tady sem u dřív popsal jak sem to měl v předchozim autě,asi bych někde na boku kufru zkusil přidělat delí roub.Kdy stojí na boku tak asi překáí co nejmíň
http://www.c5club.cz/diskuze/single/2346438-re-lpg-a-c5/ Tady sem u dřív popsal jak sem to měl v předchozim autě,asi bych někde na boku kufru zkusil přidělat delí roub.Kdy stojí na boku tak asi překáí co nejmíň :nevim
|
|
25.11.2011 22:43 -
|
2427745
|
|
Rosta
|
|
|
To jsem cetl, ale to bylo mondeo... jak to mas ted?
To jsem cetl, ale to bylo mondeo... jak to mas ted?
|
|
25.11.2011 22:45 -
|
2427746
|
|
Rosta
|
|
|
Abych popsal co jsem zkusil: Já jsem dojezdovou pneumatiku podle techničáku sehnal, guma má přesně to co má mít (125/90 R 15). Ale bylo to na inzerát a ačkoli mi prodávající tvrdil e to na C5 dám, ráfek měl rozteč roubů 4x100 a samozřejmě to nasadit nelo (moná kdy seenu jiný disk). No a tu dojezdovku jsem zkusil postavit a připevnit na bok kufru kombíku, ale je moc vysoká, sice to jde protoe ta roletka co to zatahuje je pruná, ale je to celé zkroucené, moc to nedrí a i oknem je z boku vidět kus kola. Navíc to ani pořádně nedoléhá k tomu boku, protoe dozadu to nandat nejde a vpředu je takové to vybrání s kapsou kde to nepřirazím a navíc i zazdím tu kapsu. Prostě se radi ptám zkuenějích jak na to
Abych popsal co jsem zkusil: Já jsem dojezdovou pneumatiku podle techničáku sehnal, guma má přesně to co má mít (125/90 R 15). Ale bylo to na inzerát a ačkoli mi prodávající tvrdil e to na C5 dám, ráfek měl rozteč roubů 4x100 a samozřejmě to nasadit nelo (moná kdy seenu jiný disk). No a tu dojezdovku jsem zkusil postavit a připevnit na bok kufru kombíku, ale je moc vysoká, sice to jde protoe ta roletka co to zatahuje je pruná, ale je to celé zkroucené, moc to nedrí a i oknem je z boku vidět kus kola. Navíc to ani pořádně nedoléhá k tomu boku, protoe dozadu to nandat nejde a vpředu je takové to vybrání s kapsou kde to nepřirazím a navíc i zazdím tu kapsu. Prostě se radi ptám zkuenějích jak na to :nevim
|
|
25.11.2011 22:46 -
|
2427747
|
|
Mahony
|
|
|
Teď nijak,teď mám ropáka Tak ale kufr v mondeu je dost podobnej C5 take bych to asi řeil podobně.Tak jasně e je to něco za něco.Já tu roletu měl vystřienou podle rezervy a kus kola byl taky vidět za oknem.A stála malinko nakloněná protoe nahoře je ten plast.Za ní bylo kousek místa a tam sem nacpal trojuhelník klíč na kola apod.
Teď nijak,teď mám ropáka :-d Tak ale kufr v mondeu je dost podobnej C5 take bych to asi řeil podobně.Tak jasně e je to něco za něco.Já tu roletu měl vystřienou podle rezervy a kus kola byl taky vidět za oknem.A stála malinko nakloněná protoe nahoře je ten plast.Za ní bylo kousek místa a tam sem nacpal trojuhelník klíč na kola apod.
|
|
25.11.2011 23:04 -
|
2427748
|
|
Rosta
|
|
|
Co jsem nasel v diskusi Forda:
A jak má připevněnou rezervu? Jestli ji má volně v kufru, tak v případě nehody jsi ty nebo někdo v autě(Tvoje děti?) jasný. To u je lepí volba rezervu nevozit, mít sprej. A v případě policejní kontroly jít do pokuty. (Tak jsem to třeba provozoval já. Měl jsem toroid, rezerva doma, v kufru sprej. Nepřipevněné kolo s diskem je fakt smrtící.) .link.
Co jsem nasel v diskusi Forda:
A jak má připevněnou rezervu? Jestli ji má volně v kufru, tak v případě nehody jsi ty nebo někdo v autě(Tvoje děti?) jasný. To u je lepí volba rezervu nevozit, mít sprej. A v případě policejní kontroly jít do pokuty. (Tak jsem to třeba provozoval já. Měl jsem toroid, rezerva doma, v kufru sprej. Nepřipevněné kolo s diskem je fakt smrtící.) http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=28852&start=30
|
|
25.11.2011 23:19 -
|
2427749
|
|
Mahony
|
|
|
Co nadělá kdy jí chce vozit,musí vyřeit Nerudovskou otázku "kam s ní" Fakt nevim k čemu bys jí chtěl uchytit aby v případě nehody zůstala na místě.Ty očka v kufru na podlaze jsou směný,při nehodě by cokoliv teího letělo i s těma očkama a tim papundeklem stejně
Co nadělá kdy jí chce vozit,musí vyřeit Nerudovskou otázku "kam s ní" :-d Fakt nevim k čemu bys jí chtěl uchytit aby v případě nehody zůstala na místě.Ty očka v kufru na podlaze jsou směný,při nehodě by cokoliv teího letělo i s těma očkama a tim papundeklem stejně :-))))
|
|
25.11.2011 23:30 -
|
2427750
|
|
jumep
|
|
|
pri normalnej plnohonotnej rezerve nemas moc na vyber ....
ale co takto skusit dvihnut podlahu v kufri?
pri normalnej plnohonotnej rezerve nemas moc na vyber ....
ale co takto skusit dvihnut podlahu v kufri?
|
|
25.11.2011 23:33 -
|
2427751
|
|
Rosta
|
|
|
A já jsem si myslel, e to jak vozit rezervu v kufru tak, abych neměl trable na STK podle předpisů je vyřeené a já se jen poučím jak to mít nastojato Moná e to STK fakt prostě neřeí, protoe pak by vichni plynaři měli mít plnící sadu a placený servis pro případ defektu nebo probouraný tapec a rezervy přiroubované ke kastli..?
A já jsem si myslel, e to jak vozit rezervu v kufru tak, abych neměl trable na STK podle předpisů je vyřeené a já se jen poučím jak to mít nastojato :) Moná e to STK fakt prostě neřeí, protoe pak by vichni plynaři měli mít plnící sadu a placený servis pro případ defektu nebo probouraný tapec a rezervy přiroubované ke kastli..?
|
|
25.11.2011 23:37 -
|
2427755
|
|
Rosta
|
|
|
jumep napsal(a): ale co takto skusit dvihnut podlahu v kufri?
Tohle netuím jak udělat a přitom nepřijít o monost ten kufr v případě potřeby uvolnit a rezervu hodit třeba za přední sedačku. Ten velký kufr se někdy hodí..
Tohle netuím jak udělat a přitom nepřijít o monost ten kufr v případě potřeby uvolnit a rezervu hodit třeba za přední sedačku. Ten velký kufr se někdy hodí..
|
|
25.11.2011 23:40 -
|
2427756
|
|
jumep
|
|
|
normalne vyrezes tvarovanu doskua spravis na nu pripnutie, pod nou rezervu a vsetko co sa patri ...
ked to budes potrebovat dat von, tak to cele vyhodis
od sedaciek, po dvere presne tvarovane, ze to tam napasujes, nejaky sikovny stolar s tym problem mat nebude si myslim
normalne vyrezes tvarovanu doskua spravis na nu pripnutie, pod nou rezervu a vsetko co sa patri ...
ked to budes potrebovat dat von, tak to cele vyhodis
od sedaciek, po dvere presne tvarovane, ze to tam napasujes, nejaky sikovny stolar s tym problem mat nebude si myslim
|
|
25.11.2011 23:47 -
|
2427757
|
|
Rosta
|
|
|
Jetě jsem nael tohle:
Při běném ostrém brzdění nebo drobném ukanci ti petka opravdu max. naliská, ale při větím nárazu tě nepřipevněná rezerva rovnou zabije, protoe dokáe prorazit i opěradla zadních sedadel, ta její váha a zrychlení opravdu nejsou pr*el. .link.
Ten napad s drevenou deskou se mi moc nezda, tu desku pak dam kam? A stejne bych musel tu rezervu nejak pripevnit nezavisle na te prekryvne desce, tak staci jen to pripevneni. To ale nevim jak.
Jetě jsem nael tohle:
Při běném ostrém brzdění nebo drobném ukanci ti petka opravdu max. naliská, ale při větím nárazu tě nepřipevněná rezerva rovnou zabije, protoe dokáe prorazit i opěradla zadních sedadel, ta její váha a zrychlení opravdu nejsou pr*el. http://forum.skodahome.cz/topic/36061-lamparen-plynaren-zlcaren/page__st__4957
Ten napad s drevenou deskou se mi moc nezda, tu desku pak dam kam? :) A stejne bych musel tu rezervu nejak pripevnit nezavisle na te prekryvne desce, tak staci jen to pripevneni. To ale nevim jak.
|
|
26.11.2011 06:36 -
|
2427769
|
|
tomc
|
|
|
staré defendry mají rezervu na kapotě já to říkám furt plyn patří do porákupokud má kufr plnit svou funkci,,převáení nakladu"tak lpg není to pravé bomba v kufru oničem a navíc se patně vytahuje rezervaa toroid misto rezervy ok,ale kam s rezervou.
staré defendry mají rezervu na kapotě:palec já to říkám furt plyn patří do poráku:-))pokud má kufr plnit svou funkci,,převáení nakladu"tak lpg není to pravé:-(((( bomba v kufru oničem a navíc se patně vytahuje rezerva:-oa toroid misto rezervy ok,ale kam s rezervou.
|
|
26.11.2011 11:55 -
|
2427780
|
|
Foxxxx
|
Město: ihle, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Mně kdy to dělali před 3 roky, rezervu mám přiroubovanou k podlaze delím roubem, plynař to udělal automaticky. Ti kdo o plynu uvaují - mám najeto 130000km, jednou měněný filtr jinak ádný problém!! Plnění na plyn je moné zabudovat hned vedle benzínu (společný kryt) - zvenku není vidět
Mně kdy to dělali před 3 roky, rezervu mám přiroubovanou k podlaze delím roubem, plynař to udělal automaticky. Ti kdo o plynu uvaují - mám najeto 130000km, jednou měněný filtr jinak ádný problém!! Plnění na plyn je moné zabudovat hned vedle benzínu (společný kryt) - zvenku není vidět
|
|
| |
|
|