| | |
19.11.2011 13:07 -
Nestartuje / C5 I 1.8 16V
|
2425985
|
|
chmatak
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Ahoj vem, mám C5 1.8 16V, r.v. 2001 najeto 160000, auto jsem koupil při 100000 a mám ho necelý rok a od té doby jsem kromě výměny oleje a jednou lambda sondy nic na voze neopravoval. Auto mi přestalo startovat, tak jsem myslel, e je to baterkou, tak sem to zkouel nahodit přes kabely, to nezabralo, tak jsem tam zkusil dát jinou baterku a to mělo tendence startovat, ale motor se vůbec nezapojil ani nebyl náznak, e by chtěl naskočit, na počítači mi to píe, e tam není olej, e tam není benzín a e imobilizer fault, krom toho při těch pokusech o nastartování po autě docela smrděl benzín a plynový pedál leel na podlaze jak kdyby byl urvaný nebo tak něco. Budu rád za kadé rady. Díky
Ahoj vem, mám C5 1.8 16V, r.v. 2001 najeto 160000, auto jsem koupil při 100000 a mám ho necelý rok a od té doby jsem kromě výměny oleje a jednou lambda sondy nic na voze neopravoval. Auto mi přestalo startovat, tak jsem myslel, e je to baterkou, tak sem to zkouel nahodit přes kabely, to nezabralo, tak jsem tam zkusil dát jinou baterku a to mělo tendence startovat, ale motor se vůbec nezapojil ani nebyl náznak, e by chtěl naskočit, na počítači mi to píe, e tam není olej, e tam není benzín a e imobilizer fault, krom toho při těch pokusech o nastartování po autě docela smrděl benzín a plynový pedál leel na podlaze jak kdyby byl urvaný nebo tak něco. Budu rád za kadé rady. Díky
|
|
19.11.2011 14:00 -
Re: Nestartuje / C5 I 1.8 16V
|
2425994
|
|
jumep
|
|
|
po zapojeni baterky musis dat kluc do zapalovania a chvilu pockat, potom skusat startovat
a potom tu pises milion veci:
"na počítači mi to píe, e tam není olej, e tam není benzín a e imobilizer fault"
takze nikto sa v tom nevyzna
zasada je, startuje sa bez zmacknuteho plynu, ked das kluc do polohy 2 nesmie to vypisat immobilizer fault, cize zapnes kluc do polohy 1 a 5 min pockas, potom vypnes, zapnes do polohy 2 a pockas, ak nenapise immobilizer fault, mozes skusit nastartovat
po zapojeni baterky musis dat kluc do zapalovania a chvilu pockat, potom skusat startovat
a potom tu pises milion veci:
"na počítači mi to píe, e tam není olej, e tam není benzín a e imobilizer fault"
takze nikto sa v tom nevyzna
zasada je, startuje sa bez zmacknuteho plynu, ked das kluc do polohy 2 nesmie to vypisat immobilizer fault, cize zapnes kluc do polohy 1 a 5 min pockas, potom vypnes, zapnes do polohy 2 a pockas, ak nenapise immobilizer fault, mozes skusit nastartovat
|
|
19.11.2011 14:05 -
|
2425995
|
|
Hanz 397
|
|
|
Pokud jsi měl prázdnou baterku,tak musí inicializovat klíč po výměně za novou-strčit do zapalování,zapnout na polohu 2 zmáčknout kterékoliv tlačítko,dret ho,při tom klíč vypnout a vytáhnout. Pak teprve to tlačítko pustit. Je to v návodu na str.6. A k tomu plyn pedálu-předpokládám,e to má přímý převod lankem ke klapce(jestli ne,tak mě znalejí určo opraví),tak koukni,jestli je lanko ok a jestli ta klapka"nevisí".
A,koukám,e Jumep píe rychlej,ne já a ne jsem to nadatloval,tak ti odpověděl
Pokud jsi měl prázdnou baterku,tak musí inicializovat klíč po výměně za novou-strčit do zapalování,zapnout na polohu 2 zmáčknout kterékoliv tlačítko,dret ho,při tom klíč vypnout a vytáhnout. Pak teprve to tlačítko pustit. Je to v návodu na str.6. A k tomu plyn pedálu-předpokládám,e to má přímý převod lankem ke klapce(jestli ne,tak mě znalejí určo opraví),tak koukni,jestli je lanko ok a jestli ta klapka"nevisí".
A,koukám,e Jumep píe rychlej,ne já a ne jsem to nadatloval,tak ti odpověděl :)
|
|
19.11.2011 14:16 -
|
2425996
|
|
chmatak
|
|
|
díky za rady, jdu to zkusit, jetě se stavím na pumpě raději pro benzín do kanystru a zkusím jetě dolejt benzín, počítač sice ukazoval jetě dojezd nějakých pár desítek kilometrů, ale někde sem se tu dočetl, e chlap měl problém jako já, měl to ve 4 servisech a v tom 4 zjistili, e nemá naftu jinak s tím drením tlačítka, předpokládám, e myslí na klíči, ne? jdu to dolu zkusit, dám pak echo
díky za rady, jdu to zkusit, jetě se stavím na pumpě raději pro benzín do kanystru a zkusím jetě dolejt benzín, počítač sice ukazoval jetě dojezd nějakých pár desítek kilometrů, ale někde sem se tu dočetl, e chlap měl problém jako já, měl to ve 4 servisech a v tom 4 zjistili, e nemá naftu :-) jinak s tím drením tlačítka, předpokládám, e myslí na klíči, ne? jdu to dolu zkusit, dám pak echo
|
|
19.11.2011 14:17 -
|
2425997
|
|
jumep
|
|
|
drzat tlacitko na kluci je potrebne len ked nechce odomykat a zamykat dialkovym
drzat tlacitko na kluci je potrebne len ked nechce odomykat a zamykat dialkovym
|
|
19.11.2011 14:19 -
|
2425998
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jasně, na klíči. Jinak jestli nemá návod k autu(nebo ho má,jako jsem ho měl já třeba ve francouztině),tak je tady v Čj ke staení...
Zas byl Jumep rychlejí . Nějak jsem nezkoumal,co to udělá dalího,kdy pouiju tenhle postup,ale kdy jsem koupil auto,tak jsem ho druhý den ráno po tom,co jsem ho přivezl u nenatočil kvůli baterce a a kdy jsem to takhle udělal (a vyměnil bat) tak hláka o immo zmizla a lo to. Tak nevim...
Jasně, na klíči;-). Jinak jestli nemá návod k autu(nebo ho má,jako jsem ho měl já třeba ve francouztině),tak je tady v Čj ke staení...
Zas byl Jumep rychlejí :). Nějak jsem nezkoumal,co to udělá dalího,kdy pouiju tenhle postup,ale kdy jsem koupil auto,tak jsem ho druhý den ráno po tom,co jsem ho přivezl u nenatočil kvůli baterce a a kdy jsem to takhle udělal (a vyměnil bat) tak hláka o immo zmizla a lo to. Tak nevim...
|
|
19.11.2011 14:46 -
|
2425999
|
|
chmatak
|
|
|
jojo ve francouztině tak do druhého auta se teď pro baterku nedostanu ( ford Connect ), jak mi to nelo nastartovat, tak sem tam vrátil baterku a natvaně sem třískl s kapotou a teď mi nejde otevřít no nic počkám na souseda a se vrátí a zkusím jeho baterku s tím přidrením tlačítka na klíči a to počkání na inicializaci toho klíče jak jste psali, kdy to bude baterkou, tak si od něj půjčím nabíječku a zkusím tu svoji nabít, kdy ne, tak budu pátrat dál, díky za rady chlapy, pak napíu jak to dopadlo. Jenom se zeptám, ta baterka se mi vybila po tom, co jsem tam den před tím zapojil original CD radio co do C5 patří, rádio fungovalo, ve bylo ok, ale druhý den mrtvo, je moné, e jsem ho zapojil patně a to mi vybilo baterku? to by pak, ale to rádio nelo asi co? je to jen úvaha, spí sem nechal asi zase něco svítit.
jojo ve francouztině :-) tak do druhého auta se teď pro baterku nedostanu ( ford Connect ), jak mi to nelo nastartovat, tak sem tam vrátil baterku a natvaně sem třískl s kapotou a teď mi nejde otevřít :-) no nic počkám na souseda a se vrátí a zkusím jeho baterku s tím přidrením tlačítka na klíči a to počkání na inicializaci toho klíče jak jste psali, kdy to bude baterkou, tak si od něj půjčím nabíječku a zkusím tu svoji nabít, kdy ne, tak budu pátrat dál, díky za rady chlapy, pak napíu jak to dopadlo. Jenom se zeptám, ta baterka se mi vybila po tom, co jsem tam den před tím zapojil original CD radio co do C5 patří, rádio fungovalo, ve bylo ok, ale druhý den mrtvo, je moné, e jsem ho zapojil patně a to mi vybilo baterku? to by pak, ale to rádio nelo asi co? je to jen úvaha, spí sem nechal asi zase něco svítit.
|
|
19.11.2011 15:10 -
|
2426002
|
|
Hanz 397
|
|
|
Moný to je-mě kdysi v Peugeotu dokázalo rádio vytáhnout baterku za 48hodin. a zapojený bylo dobře. Ale moný je i to,e tě opoutí baterka. Hodně těstí při hledání závady. Pak dej vědět,jak jsi dopadl. Jo a nejdřív to zkus,jak psal Jumep-přeci jen ty auta dělá dýl a víc,ne já...
Moný to je-mě kdysi v Peugeotu dokázalo rádio vytáhnout baterku za 48hodin. a zapojený bylo dobře. Ale moný je i to,e tě opoutí baterka. Hodně těstí při hledání závady. Pak dej vědět,jak jsi dopadl. Jo a nejdřív to zkus,jak psal Jumep-přeci jen ty auta dělá dýl a víc,ne já...
|
|
19.11.2011 17:32 -
|
2426034
|
|
jumep
|
|
|
rad hadzem hrach na stenu
mackat gombiky na dialkovom je uuuuuuuuuplne zbytocne, zapichnut kluc do polohy 1 a pockat 5 min. vypnut, zapnut do polohy 2 a pockat, ak sa do minuty neobjavy hlaska immo fault, nastartovat, bez plynu atd. inak uvedes auto do chyby
radio, ak tam bolo neorigo, ty si dal origo a niekto prerobil napajanie z VAN na klucove +, tak to jasne nemoze fungovat normalne, co sa tyka samotneho radia, je tu stary znamy economy mode, ktory ti ho vypne
rad hadzem hrach na stenu :)
mackat gombiky na dialkovom je uuuuuuuuuplne zbytocne, zapichnut kluc do polohy 1 a pockat 5 min. vypnut, zapnut do polohy 2 a pockat, ak sa do minuty neobjavy hlaska immo fault, nastartovat, bez plynu atd. inak uvedes auto do chyby
radio, ak tam bolo neorigo, ty si dal origo a niekto prerobil napajanie z VAN na klucove +, tak to jasne nemoze fungovat normalne, co sa tyka samotneho radia, je tu stary znamy economy mode, ktory ti ho vypne
|
|
20.11.2011 16:05 -
|
2426180
|
|
chmatak
|
|
|
tak na nabíječce se zjistilo, e se mi odporoučela baterka a krom toho, byla slabí ne by tam měla být, měl jsem tam 55, take děkuji za rady chlapy
tak na nabíječce se zjistilo, e se mi odporoučela baterka a krom toho, byla slabí ne by tam měla být, měl jsem tam 55, take děkuji za rady chlapy
|
|
24.11.2011 16:54 -
|
2427370
|
|
Rosta
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Muzu vedet jakou baterku jsi tam dal? Na naftaky je treba silna, ale benzin tak narocny neni. Mam auto chvilku, tak nevim jakou bych tam mel mit. Diky!
Muzu vedet jakou baterku jsi tam dal? Na naftaky je treba silna, ale benzin tak narocny neni. Mam auto chvilku, tak nevim jakou bych tam mel mit. Diky!
|
|
24.11.2011 17:10 -
|
2427376
|
|
pajauchy
|
Město: Hrdibořice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 148 |
|