| | |
28.03.2015 14:47 -
Re: Přestavba automat-manual
|
2802581
|
|
jirka75
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Boris1959 napsal(a): Ahoj zdravím vechny.Na mé C 5 se rozbila automatická převodovka a otázka zní.Dá se z toho udělat manuál?Myslím hlavně po stránce elektroniky,jestli by to lo nějak vyřeit.Po stránce technické si myslím,e by to problém nebyl,u jsem jednou tohle dělal,i kdy na jiné značce.Beru to jako krajní řeení,výměna automatu za automat by mě vyhovovala určitě víc,ale převodovku nemohu nikde sehnat.A s C5kou se rozloučit taky nechci,bo mě se líbí a vyhovuje.Dík za případné odpovědi.
Ahoj, co se Ti na převodovce rozbilo? Jakou tam má převodovku? Já mám teď problém na automatu s vícefunkčním spínačem.
Ahoj, co se Ti na převodovce rozbilo? Jakou tam má převodovku? Já mám teď problém na automatu s vícefunkčním spínačem.
|
|
28.03.2015 18:09 -
|
2802626
|
|
Boris1959
|
Město: Náchod, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Pivovarník,díky,to je bomba,zítra tam jedu.
Jirka 75 Nejdřív auto trochu cukalo,pak začala hučet pak přestala řadit 4 a nakonec nezařadila vůbec.Bylo to ve během tří dní a asi 100km.
Pivovarník,díky,to je bomba,zítra tam jedu.
Jirka 75 Nejdřív auto trochu cukalo,pak začala hučet pak přestala řadit 4 a nakonec nezařadila vůbec.Bylo to ve během tří dní a asi 100km.
|
|
28.03.2015 19:09 -
|
2802640
|
|
jirka75
|
|
|
Já mám v autě AL 4, nelo mi nastartovat, pak to chytlo a začaly mi problikávat vechny kontrolky na automat. V převodovce je dva týdny nový olej, ale zjistil jsem, e mám úplně vydřený spínač zařazené rychlosti. Dnes jsem jezdil po vrakovitích, nikde pomalu nevěděli o co se jedná. Třeba má stejnou závadu, ale nevím, jakou tam má převodovku.
Já mám v autě AL 4, nelo mi nastartovat, pak to chytlo a začaly mi problikávat vechny kontrolky na automat. V převodovce je dva týdny nový olej, ale zjistil jsem, e mám úplně vydřený spínač zařazené rychlosti. Dnes jsem jezdil po vrakovitích, nikde pomalu nevěděli o co se jedná. Třeba má stejnou závadu, ale nevím, jakou tam má převodovku.
|
|
28.03.2015 20:49 -
|
2802676
|
|
Boris1959
|
Město: Náchod, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Mám tam 4HP20 a jinak nic nezlobilo,jenom to pak vyhodilo hláku porucha převodovky
Mám tam 4HP20 a jinak nic nezlobilo,jenom to pak vyhodilo hláku porucha převodovky
|
|
28.03.2015 21:05 -
|
2802711
|
|
jirka75
|
|
|
Takovou hláku mi to hodilo také. Počítám, e olej si mél správný a ve správném mnostvì. Jak jsem to pochopil, tak se Ti podařilo sehnat jinou převodovku. Kde je zaručeno, e je ok?
Takovou hláku mi to hodilo také. Počítám, e olej si mél správný a ve správném mnostvì. Jak jsem to pochopil, tak se Ti podařilo sehnat jinou převodovku. Kde je zaručeno, e je ok?
|
|
28.03.2015 22:20 -
|
2802741
|
|
Boris1959
|
|
|
Bohuel,nezaručeno,je to sázka do loterie.
A s tím olejem si taky nejsem jist,v létě jsem to chtěl nechat dělat.
Bohuel,nezaručeno,je to sázka do loterie.
A s tím olejem si taky nejsem jist,v létě jsem to chtěl nechat dělat.
|
|
28.03.2015 22:46 -
|
2802747
|
|
jirka75
|
|
|
Souhlas, nejdříve napíchnout a uvidí se. Jít na to vylučovací metodou. Kabely také mohou být ko. Jinak olej a výměna je tu popsána také. Je to risk, koupit automat, také neví, co s ním je nebo není.
Souhlas, nejdříve napíchnout a uvidí se. Jít na to vylučovací metodou. Kabely také mohou být ko. Jinak olej a výměna je tu popsána také. Je to risk, koupit automat, také neví, co s ním je nebo není.
|
|
29.03.2015 09:00 -
|
2802782
|
|
Boris1959
|
|
|
Ké by jste měli pravdu,ale celé to probíhalo takhle.V pátek začalo auto lehce pokubávat,dojel jsem domů/30km/.V sobotu jsem chtěl jet do města,po nastartování v motoru něco hučelo popojel jsem jenom kousek,ale hučelo to nějak moc,tak jsem se vrátil/2km/.V pondělí jsem volal do servisu Citroen ve Dvoře Králové n.L.,jestli jim to můu přivézt.Potom jsem tam auto odvezl ,ale asi 5 km před servisem přestala řadit 4/ujeto 35km/.V pátek jsem se pro něj zastavil.Řekli mě,e AP je v háji a diagnostika psala toto
Trvalá porucha-přemostění měniče koherence P0741
Trvalá porucha-převodový poměr 4 je nesprávný P0734 vyměnit převodovku
S autem jsem jel domů,ale po 10 km přestala řadit úplně/neel ani automat ani ruční/Odtah a konec.
Ké by jste měli pravdu,ale celé to probíhalo takhle.V pátek začalo auto lehce pokubávat,dojel jsem domů/30km/.V sobotu jsem chtěl jet do města,po nastartování v motoru něco hučelo popojel jsem jenom kousek,ale hučelo to nějak moc,tak jsem se vrátil/2km/.V pondělí jsem volal do servisu Citroen ve Dvoře Králové n.L.,jestli jim to můu přivézt.Potom jsem tam auto odvezl ,ale asi 5 km před servisem přestala řadit 4/ujeto 35km/.V pátek jsem se pro něj zastavil.Řekli mě,e AP je v háji a diagnostika psala toto
S autem jsem jel domů,ale po 10 km přestala řadit úplně/neel ani automat ani ruční/Odtah a konec.
|
|
29.03.2015 09:20 -
|
2802784
|
|
jruze
|
|
|
Boris1959 napsal(a): Ké by jste měli pravdu,ale celé to probíhalo takhle.V pátek začalo auto lehce pokubávat,dojel jsem domů/30km/.V sobotu jsem chtěl jet do města,po nastartování v motoru něco hučelo popojel jsem jenom kousek,ale hučelo to nějak moc,tak jsem se vrátil/2km/.V pondělí jsem volal do servisu Citroen ve Dvoře Králové n.L.,jestli jim to můu přivézt.Potom jsem tam auto odvezl ,ale asi 5 km před servisem přestala řadit 4/ujeto 35km/.V pátek jsem se pro něj zastavil.Řekli mě,e AP je v háji a diagnostika psala toto
Jse si jistý e je tam správný olej a jeho mnoství?Kolik to najelo od výměny? Kdo měnil olej,jaky a kolik - jak?
Jse si jistý e je tam správný olej a jeho mnoství?Kolik to najelo od výměny? Kdo měnil olej,jaky a kolik - jak?
|
|
29.03.2015 10:33 -
|
2802786
|
|
jirka75
|
|
|
Nejdriv bych zkontroloval el. spoje, prostříkal kontaktolem, nechal odpojenou baterku. Třeba se to vzpamatuje. Pak bych zkontroloval hladinu oleje, popřípadě olej vyměnil. Koupě převodovky je to poslední a kolikrát se stává, e diagnostika něco hlásí, ale problém je úplně jinde.
Jinak do automatu patří MOBIL LT 71141. Barva oleje je lutá.
Tak mi to nedalo a hledal jsem na netu podle chybových kódú, co jsi zde uvedl. Můe to být nízká hladina oleje, vadný elektromagnetický ventil, svazek nebo konektory, řadicí elektromagnety nebo vnitřní mechanický problém. Opravdu zkus napřed ten olej. Je to to nejjednoduí.
Nejdriv bych zkontroloval el. spoje, prostříkal kontaktolem, nechal odpojenou baterku. Třeba se to vzpamatuje. Pak bych zkontroloval hladinu oleje, popřípadě olej vyměnil. Koupě převodovky je to poslední a kolikrát se stává, e diagnostika něco hlásí, ale problém je úplně jinde.
Jinak do automatu patří MOBIL LT 71141. Barva oleje je lutá.
Tak mi to nedalo a hledal jsem na netu podle chybových kódú, co jsi zde uvedl. Můe to být nízká hladina oleje, vadný elektromagnetický ventil, svazek nebo konektory, řadicí elektromagnety nebo vnitřní mechanický problém. Opravdu zkus napřed ten olej. Je to to nejjednoduí.
|
|
29.03.2015 17:17 -
|
2802922
|
|
pivovarnik
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Pro Jirku 75:.link.
Pro Jirku 75:http://bazar.automedik.cz/AMD0253383715/citroen/c5
|
|
29.03.2015 18:11 -
|
2802957
|
|
jirka75
|
|
|
Pro pivovarníka: díky za link, ale já mám patný spínač na převodovce, je to taková černá krabička, ke které vede lanko řazení. Bzučí mi v ní a kontakty jsou uvnitř vypálené a vydřené. Dnes jsem ji objednal. Cena přes dva tisíce v Berouně. Nová. Bojím se jít do starí, aby to nebylo to samé. Ale cením ochotu a snahu.
Pro pivovarníka: díky za link, ale já mám patný spínač na převodovce, je to taková černá krabička, ke které vede lanko řazení. Bzučí mi v ní a kontakty jsou uvnitř vypálené a vydřené. Dnes jsem ji objednal. Cena přes dva tisíce v Berouně. Nová. Bojím se jít do starí, aby to nebylo to samé. Ale cením ochotu a snahu.:-)
|
|
29.03.2015 19:08 -
|
2802977
|
|
Boris1959
|
|
|
Cením si vae rady,ale já nemám ani gará,nato diagnostiku.Jsem od pondělka do pátku mimo domov a so. a ne. mě nikdo nic neudělá.Varianta s jinou převodovkou je pro mě nejschůdnějí a asi i nejlacinějí,tak doufám,e bude ve fungovat,jetě jednou dík za rady.Dám vědět,jak jsem dopadl.
Cením si vae rady,ale já nemám ani gará,nato diagnostiku.Jsem od pondělka do pátku mimo domov a so. a ne. mě nikdo nic neudělá.Varianta s jinou převodovkou je pro mě nejschůdnějí a asi i nejlacinějí,tak doufám,e bude ve fungovat,jetě jednou dík za rady.Dám vědět,jak jsem dopadl.
|
|
29.03.2015 19:13 -
|
2802981
|
|
jirka75
|
|
|
Dej vědět, jsem zvědavý. Tak si ji dnes teda koupil?
Dej vědět, jsem zvědavý. Tak si ji dnes teda koupil?
|
|
29.03.2015 21:50 -
|
2803080
|
|
Boris1959
|
|
|
Jo,koupil,u ji mám doma,teď řeím,jestli to dát předělat tady u nás v servisu,kde si nechávám dělat,co je potřeba a nebo jestli to odvézt do servisu,kde dělají AP.Stejně to ale budu potom chtít protáhnout diag.,jak na tom ta převodovka je.A vyměnit olej,pochopitelně.
Jo,koupil,u ji mám doma,teď řeím,jestli to dát předělat tady u nás v servisu,kde si nechávám dělat,co je potřeba a nebo jestli to odvézt do servisu,kde dělají AP.Stejně to ale budu potom chtít protáhnout diag.,jak na tom ta převodovka je.A vyměnit olej,pochopitelně.
|
|
22.06.2015 08:03 -
Re: problém s 4hp20
|
2833703
|
|
mrhornet
|
|
|
Ahoj klubáci,
včera mě začala zlobit 4HP20. Po zahřátí (moná i za studena, to jsem nezkouel) za jízdy při konstantní rychlosti cca 50km/h v obci začne převodovka přeřazovat 3-4, 4-3 a pořád dokola a cuká. Olej v převodovce mám vyměněn (přesný typ i přesné mnoství). Při normální jízdě, tj. při zrychlování nebo při drení rychlosti třeba při 90-100km/h se převodovka chová úplně normálně. I podřazení ve vyích rychlostech je ve úplně ok. Pouze v městském provozu tohle dělá.
Nevíte někdo, čím by to mohlo být?
Předem moc děkuji za vechny rady.
Ahoj klubáci,
včera mě začala zlobit 4HP20. Po zahřátí (moná i za studena, to jsem nezkouel) za jízdy při konstantní rychlosti cca 50km/h v obci začne převodovka přeřazovat 3-4, 4-3 a pořád dokola a cuká. Olej v převodovce mám vyměněn (přesný typ i přesné mnoství). Při normální jízdě, tj. při zrychlování nebo při drení rychlosti třeba při 90-100km/h se převodovka chová úplně normálně. I podřazení ve vyích rychlostech je ve úplně ok. Pouze v městském provozu tohle dělá.
Nevíte někdo, čím by to mohlo být?
Předem moc děkuji za vechny rady.
|
|
22.06.2015 09:28 -
|
2833715
|
|
jumep
|
|
|
pneu mas nafukane dobre?
pneu mas nafukane dobre?
|
|
22.06.2015 14:18 -
|
2833772
|
|
mrhornet
|
|
|
Tak na pneu jsem se nekoukal. Od pohledu vypadají vechny stejně nafoukané.
To by mohlo mít na to takovýhle vliv?
Díky
Tak na pneu jsem se nekoukal. Od pohledu vypadají vechny stejně nafoukané.
To by mohlo mít na to takovýhle vliv?
Díky
|
|
22.06.2015 20:19 -
|
2833827
|
|
jruze
|
|
|
Převodovka řadí na základě několika údajů - jedním z nich je i poadovaný výkon motoru,rychlost atd... Pokud bude mít motor nedostatečný výkon pro danou rychlost tak podřadí také - 50Km/h za daných okolností můe být hraniční pro oba rychlostní stupně otáčky a rychlost můe stačit,ale výkon můe být nedostatečný.(zkus nepatrně zvednout rychlost,nebo přepni na manuál jestli zůstane zařazená 4.
Převodovka řadí na základě několika údajů - jedním z nich je i poadovaný výkon motoru,rychlost atd... Pokud bude mít motor nedostatečný výkon pro danou rychlost tak podřadí také - 50Km/h za daných okolností můe být hraniční pro oba rychlostní stupně otáčky a rychlost můe stačit,ale výkon můe být nedostatečný.(zkus nepatrně zvednout rychlost,nebo přepni na manuál jestli zůstane zařazená 4.;-)
|
|
| |
|
|