| | |
22.06.2015 21:01 -
Re: problém s 4hp20
|
2833829
|
|
Koník
|
Město: Kolín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 146 |
|
|
jruze napsal(a): Pokud bude mít motor nedostatečný výkon pro danou rychlost tak podřadí také - 50Km/h za daných okolností můe být hraniční pro oba rychlostní stupně otáčky a rychlost můe stačit,ale výkon můe být nedostatečný.
Řekl bych e to bude tou hraniční rychlostí, ale nějak mi nesedí jeho řazení 3-4, 4-3 u 50Km/h by měla být tato hranice pro rychlosti 2-3, 3-2. Alespoň u mne řadí 4hp20 při 50Km/h teprve na 3. Ale já mám jen 2,2 HDi
Řekl bych e to bude tou hraniční rychlostí, ale nějak mi nesedí jeho řazení 3-4, 4-3 u 50Km/h by měla být tato hranice pro rychlosti 2-3, 3-2. Alespoň u mne řadí 4hp20 při 50Km/h teprve na 3. Ale já mám jen 2,2 HDi :-)
|
|
22.06.2015 22:31 -
|
2833837
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Neukazuje ty zařazené rychlosti ta stupnice mezi budíky na palubovce?
Neukazuje ty zařazené rychlosti ta stupnice mezi budíky na palubovce? :nevim
|
|
22.06.2015 22:45 -
|
2833839
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Dík za vysvětlení,
Také si myslím, e to bude spí 2-3, je to 3litr v benzínu, ropáček by to dal.
Dík za vysvětlení,;-)
Také si myslím, e to bude spí 2-3, je to 3litr v benzínu, ropáček by to dal.
|
|
22.06.2015 22:46 -
|
2833840
|
|
jumep
|
|
|
inak toto vedel robit stary mechanicky automat ked mal nieco zle
ale tuto to riadi elektronika a ta sa rozhoduje ako uz bolo povedane, na zaklade informacii z motora
inak toto vedel robit stary mechanicky automat ked mal nieco zle
ale tuto to riadi elektronika a ta sa rozhoduje ako uz bolo povedane, na zaklade informacii z motora
|
|
22.06.2015 23:15 -
|
2833842
|
|
jruze
|
|
|
To e jsem s tím autem jel platilo pro mrhornet - myslím e ,,DARJI" auto změnilo majitele(e se jedná o toto - přezdívku neznám) TO AUTO JE PAMĚTNÍ - DLOUHOLETÉ VÁENÉ ČLENKY CLUBU (BOHUEL ASI BÝVALÉ) a řekl bych e tomuto clubu chybí - byla to trochu srdeční záleitost.
To e jsem s tím autem jel platilo pro mrhornet - myslím e ,,DARJI" auto změnilo majitele(e se jedná o toto - přezdívku neznám);-) TO AUTO JE PAMĚTNÍ - DLOUHOLETÉ VÁENÉ ČLENKY CLUBU (BOHUEL ASI BÝVALÉ) a řekl bych e tomuto clubu chybí - byla to trochu srdeční záleitost.
|
|
23.06.2015 05:26 -
|
2833861
|
|
Koník
|
Město: Kolín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 146 |
|
|
63zdenda napsal(a): Také si myslím, e to bude spí 2-3, je to 3litr v benzínu, ropáček by to dal.
Ropáček tu čtyřku při 50Km/h dává ale automat ji tam při té rychlosti sám nedá. Jde jen v manuálním reimu a pokud mono na rovince. Potom u mi připadá, e to auto tak trochu trápím, i kdy to vyrovnává hydroměnič, nebo který to bazmek .
podle mne mu to řadí 2-3, 3-2 a tato situace nastává při jízdě do stoupání a hraniční rychlosti 50-53 Km. Jak psal jruze. jediný lék je buď přidat plyn a zvýit rychlost, a nebo jak to řeím i já, přepnout na manuál a dát tam prioritu trojky čtyřku mi to řadí a někde kolem 70Km/h s lehkou nohou. Reim převodovky se sám řídí i podle agresivity jízdy.
Jinak na tom, kdy převodovka bude řadit, má vliv i teplota motoru
Ropáček tu čtyřku při 50Km/h dává ale automat ji tam při té rychlosti sám nedá. Jde jen v manuálním reimu a pokud mono na rovince. Potom u mi připadá, e to auto tak trochu trápím, i kdy to vyrovnává hydroměnič, nebo který to bazmek :nevim .
podle mne mu to řadí 2-3, 3-2 a tato situace nastává při jízdě do stoupání a hraniční rychlosti 50-53 Km. Jak psal jruze. jediný lék je buď přidat plyn a zvýit rychlost, a nebo jak to řeím i já, přepnout na manuál a dát tam prioritu trojky :palec čtyřku mi to řadí a někde kolem 70Km/h s lehkou nohou. Reim převodovky se sám řídí i podle agresivity jízdy.
Jinak na tom, kdy převodovka bude řadit, má vliv i teplota motoru :-)
|
|
23.06.2015 11:58 -
|
2833884
|
|
mrhornet
|
|
|
Díky za Vae odpovědi.
Přesně, jak píete výe. Při městském provozu (50km/h) motor nemá dostatečný výkon utáhnout 4(skutečně tam přeskočí 4-kdy dám manuál, tak to ukazuje za 4) a chce hned přeřadit na 3, ale pokud drím konstantně plyn, tak to chce asi etřit a dá to zase 4. Kdy si dám manuální reim, tak rychlosti drí, ve je ok.
Někde jsem jetě četl, e si ta převodovka zapamatuje jízdní reim a pak podle toho přeřazuje, take pokud motor netočím, tak řadí pořád dole a tak zůstane řadit...
Jinak přes diagnostiku vymazat adaptace řazení a naučit jí řadit ve vyích otáčkách.
Co Vy na to?
Díky
Díky za Vae odpovědi.
Přesně, jak píete výe. Při městském provozu (50km/h) motor nemá dostatečný výkon utáhnout 4(skutečně tam přeskočí 4-kdy dám manuál, tak to ukazuje za 4) a chce hned přeřadit na 3, ale pokud drím konstantně plyn, tak to chce asi etřit a dá to zase 4. Kdy si dám manuální reim, tak rychlosti drí, ve je ok.
Někde jsem jetě četl, e si ta převodovka zapamatuje jízdní reim a pak podle toho přeřazuje, take pokud motor netočím, tak řadí pořád dole a tak zůstane řadit...
Jinak přes diagnostiku vymazat adaptace řazení a naučit jí řadit ve vyích otáčkách.
Co Vy na to?
Díky
|
|
23.06.2015 12:17 -
|
2833885
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Mělo by stačit jen odpojit baterku na nějakou chvíli.. třeba půl hodinky..
Mělo by stačit jen odpojit baterku na nějakou chvíli.. třeba půl hodinky.. ;-)
|
|
23.06.2015 14:19 -
|
2833895
|
|
jruze
|
|
|
Převodovka je variabilní - přizpůsobí- naučí se na styl jízdy sama.
Převodovka je variabilní - přizpůsobí- naučí se na styl jízdy sama.;-)
|
|
26.08.2015 19:32 -
Automatická převodovka 4HP20 porucha
|
2854552
|
|
Dada2086
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
Ahoj vem, nenael jsem v diskuzi, tak zakládám nové vlákno.
Potřebuju poradit prosím - dnes jsem jel autem a na křiovatce zastavil, chtěl trochu couvnout protoe jsem stál u v křiovatce, hodil na své AP zpátečku, něco mi tam cvalko kleplo a od té doby mi to dozadu jede tak, e kdy zařadím, tak se auto začne celé třepat klepat a velmi neochotně couvá, kdy jedu dopředu, tak nic zásadního se neděje, ale při ubrání plynu při jakémkoli rychlostním stupni ze 4 které mám, tak začne najednou velmi hučet motor a s neochotou přeřadí.
Máte prosím někdo podobnou zkuenost, resp. řeení co by to mohlo být? Kdy jsem volal do Citroenu, tak mi řekli, e to můe být hydroměnič, něco s poloosou nebo nějaký plech na hydromeniči. Moc se v tom nevyznám, tak bych nerad, aby mě někdo natáhl...
A případně máte kontakt na někoho na SM kdo se tím zabývá a vyzná se a není super drahý?
Díky moc a fajn den.
David
Ahoj vem, nenael jsem v diskuzi, tak zakládám nové vlákno.
Potřebuju poradit prosím - dnes jsem jel autem a na křiovatce zastavil, chtěl trochu couvnout protoe jsem stál u v křiovatce, hodil na své AP zpátečku, něco mi tam cvalko kleplo a od té doby mi to dozadu jede tak, e kdy zařadím, tak se auto začne celé třepat klepat a velmi neochotně couvá, kdy jedu dopředu, tak nic zásadního se neděje, ale při ubrání plynu při jakémkoli rychlostním stupni ze 4 které mám, tak začne najednou velmi hučet motor a s neochotou přeřadí.
Máte prosím někdo podobnou zkuenost, resp. řeení co by to mohlo být? Kdy jsem volal do Citroenu, tak mi řekli, e to můe být hydroměnič, něco s poloosou nebo nějaký plech na hydromeniči. Moc se v tom nevyznám, tak bych nerad, aby mě někdo natáhl...
A případně máte kontakt na někoho na SM kdo se tím zabývá a vyzná se a není super drahý?
Díky moc a fajn den.
David
|
|
26.08.2015 22:41 -
|
2854596
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
.link.
http://www.firmy.cz/detail/680990-automaticke-prevodovky-miroslav-prajsler-ostrava-vitkovice.html
|
|
27.08.2015 05:40 -
|
2854618
|
|
fousek
|
|
|
.link.
http://automatickeprevodovky.cz/
|
|
27.08.2015 12:47 -
|
2854644
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Ale jestli je to hydromenic (me skubalo auto - skoro az vibrovalo, a pak uz hydromenic nechtel ani odblokovavac a malem me chcipalo auto pri zastaveni), tak se priprav na vetsi castku, me stala vymena hydromenice ve 4hp20 asi 24tisic. Do Citroenu nejezdi, nema to smysl, nic s tim neudelaji.
Ale jestli je to hydromenic (me skubalo auto - skoro az vibrovalo, a pak uz hydromenic nechtel ani odblokovavac a malem me chcipalo auto pri zastaveni), tak se priprav na vetsi castku, me stala vymena hydromenice ve 4hp20 asi 24tisic. Do Citroenu nejezdi, nema to smysl, nic s tim neudelaji.
|
|
27.08.2015 22:06 -
|
2854823
|
|
Dada2086
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
Díky za komentáře, tak nakonec to byl "jen" silentblok motoru, který tak klepal a třásl autem, e to vypadalo jako kdyby bylo něco s převodovkou.
Díky za komentáře, tak nakonec to byl "jen" silentblok motoru, který tak klepal a třásl autem, e to vypadalo jako kdyby bylo něco s převodovkou.
|
|
08.10.2015 19:26 -
|
2871904
|
|
Boris1959
|
Město: Náchod, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Ahoj vem.Chci se s vámi podělit o vyřeení mého problému s AP.Převodovku jsem sehnal jinou/pouitou/byla natěstí v pořádku,ale musel se generálkovat hydroměnič/13000kč/.ve staré převodovce bylo málo oleje a starý-smrděl spáleninou a bylo tam vysypané loisko.Celá oprava mě přila na 24000kč.Tak měňte olej,a nedopadnete jako já.
Ahoj vem.Chci se s vámi podělit o vyřeení mého problému s AP.Převodovku jsem sehnal jinou/pouitou/byla natěstí v pořádku,ale musel se generálkovat hydroměnič/13000kč/.ve staré převodovce bylo málo oleje a starý-smrděl spáleninou a bylo tam vysypané loisko.Celá oprava mě přila na 24000kč.Tak měňte olej,a nedopadnete jako já.
|
|
09.10.2015 19:50 -
|
2872270
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
mne to občas za studena chrčí pri málo stlačenom plyne.. asi tie niečo na ceste do preč..
mne to občas za studena chrčí pri málo stlačenom plyne.. asi tie niečo na ceste do preč..
|
|
| |
|
|