| | |
01.08.2014 22:19 -
Re: automatická převodovka - sekání při zahřátí
|
2720733
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
ale ako si pisal, ono to pojde asi len cez Autofra. Mam rovnaku skusenost, poliak cez hranice nechce oni sprostredkuju, vybavia aj do ČR...
ale ako si pisal, ono to pojde asi len cez Autofra. ;-) Mam rovnaku skusenost, poliak cez hranice nechce oni sprostredkuju, vybavia aj do ČR...
|
|
17.09.2014 10:10 -
|
2733667
|
|
vikicv
|
|
|
Ahoj Kleki, dekuji ti za tvuj prispevek, ktery jsi dotahl do konce i s resenim.
Mam stejny problem s AM6 na svem aute = skubani mezi rychlostmi 4 a 5. Neni to nejaky problem, pouze diskomfort... ale vadi mi to.
Adaptace, olej 3x, nic mi nepomohlo.
Hydraulicky blok jsem menit nechtel, kvuli te obrovske cene. Takhle alespon vim, ze to pujde zrepasovat.
Viktor
Ahoj Kleki, dekuji ti za tvuj prispevek, ktery jsi dotahl do konce i s resenim.
Mam stejny problem s AM6 na svem aute = skubani mezi rychlostmi 4 a 5. Neni to nejaky problem, pouze diskomfort... ale vadi mi to.
Adaptace, olej 3x, nic mi nepomohlo.
Hydraulicky blok jsem menit nechtel, kvuli te obrovske cene. Takhle alespon vim, ze to pujde zrepasovat.
Viktor
|
|
17.09.2014 10:54 -
|
2733675
|
|
jruze
|
|
|
Za cenu hydrobloku jsem schopnej sehnat celou AP - měla by být OK je z lehce bouraného auta (né na předek - bral jsem z něj Př. nárazník)
Za cenu hydrobloku jsem schopnej sehnat celou AP - měla by být OK je z lehce bouraného auta (né na předek - bral jsem z něj Př. nárazník)
|
|
19.09.2014 20:05 -
|
2734177
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Delí dobu pozoruji e při silnějím brzdění na druhé rychlosti kopne (ne při řazení), jen při zahřátém motoru. V manuálním a sněném reimu to nedělá. Jinak AP řadí skvěle a plynule. Jen to kopne, na dvojce, kdy brzdím pomalu tak se to jen zhoupne. Těsně před kopnutím přepnu do manuálu, a je tam dvojka, po kopnutí to samé, take není to při řazení. Čím to můe být? Vyřeí to výměna oleje?
Delí dobu pozoruji e při silnějím brzdění na druhé rychlosti kopne (ne při řazení), jen při zahřátém motoru. V manuálním a sněném reimu to nedělá. Jinak AP řadí skvěle a plynule. Jen to kopne, na dvojce, kdy brzdím pomalu tak se to jen zhoupne. Těsně před kopnutím přepnu do manuálu, a je tam dvojka, po kopnutí to samé, take není to při řazení. Čím to můe být? Vyřeí to výměna oleje?
|
|
19.09.2014 20:16 -
|
2734178
|
|
jumep
|
|
|
nieco vyriesi vymena oleja, ale inak toto lubi robit 4hp20, je to myslim dane ovladanim hydromenica a jeho lockom a unlockom
nieco vyriesi vymena oleja, ale inak toto lubi robit 4hp20, je to myslim dane ovladanim hydromenica a jeho lockom a unlockom
|
|
20.09.2014 09:25 -
|
2734205
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
OK. Neznáte někoho z Olomoucka, kdo by mi vyměnil olej v AP? Hlavně abych neplatil ranec, nebo mi to neudělal pořádně. Díky za rady.
OK. Neznáte někoho z Olomoucka, kdo by mi vyměnil olej v AP? Hlavně abych neplatil ranec, nebo mi to neudělal pořádně. Díky za rady. :palec
|
|
21.09.2014 18:40 -
|
2734726
|
|
jumep
|
|
|
to mi chces povedat ze cely problem ma byt v solenoidoch?
to mi chces povedat ze cely problem ma byt v solenoidoch?
|
|
21.09.2014 19:00 -
|
2734757
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ja neviem a ani netvrdím , e to je len solenoidmi , ale za niečo vye roka čo som tudoval na internete problémy so 6 stupňovými automatmi od Aisin Warner na rôznych iných fórach vade odporúčali repas alebo výmenu hydrobloku. Hlavne v súvislosti s takými istými problémami čo som mal ja sekanie medzi 2a3 a potom medzi 5a6. Čo presne obnáa repas to nie je nikde presne popísané a okolo TF 80 SC som naiel na youtube len opravu lineárnych solenoidov. Preto si myslím , e hlavný problém bude asi tam. Ale mono sa mýlim
Ja neviem a ani netvrdím , e to je len solenoidmi , ale za niečo vye roka čo som tudoval na internete problémy so 6 stupňovými automatmi od Aisin Warner na rôznych iných fórach vade odporúčali repas alebo výmenu hydrobloku. Hlavne v súvislosti s takými istými problémami čo som mal ja sekanie medzi 2a3 a potom medzi 5a6. Čo presne obnáa repas to nie je nikde presne popísané a okolo TF 80 SC som naiel na youtube len opravu lineárnych solenoidov. Preto si myslím , e hlavný problém bude asi tam. Ale mono sa mýlim:nevim
|
|
21.09.2014 19:18 -
|
2734778
|
|
jumep
|
|
|
ja si nemyslim, realne su tie solenoidy kupitelne aj zvlast si myslim, cize ich opravovat netreba a skor ako hovorim, co som mal otvoreny ten hydroblok tam to bolo vidiet co sa deje, skusim to pripadne nafotit
ja si nemyslim, realne su tie solenoidy kupitelne aj zvlast si myslim, cize ich opravovat netreba a skor ako hovorim, co som mal otvoreny ten hydroblok tam to bolo vidiet co sa deje, skusim to pripadne nafotit
|
|
21.09.2014 19:42 -
|
2734833
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ano nové solenoidy som naiel aj ja a cena sa pohybovala za celú sadu cca 300éčok čo ma stála aj oprava hydrobloku. Zvaoval som , či si ich nekúpim a navymením sám ale bál som sa e mi to nepomôe a budem sa musie aj tak obráti na pecializovanú firmu. Neviem , či po výmene solenoidov nie je potrebné na stolici niečo na tom bloku nastavova. Ak má monos nafoti pokodenie bloku , tak by ma to zaujímalo. Ja si toti myslím , e v tom hliníkovom odliatku sú len kanály v ktorých prúdi olej do jednotlivých spojok a bŕzd. Presné načasovanie a tlak tak riadi celú prevodovku a za to sú práve zodpovedné tie solenoidy.
Je strane aké pozháňa bliie a konkrétnejie informácie o automatoch.
Ano nové solenoidy som naiel aj ja a cena sa pohybovala za celú sadu cca 300éčok čo ma stála aj oprava hydrobloku. Zvaoval som , či si ich nekúpim a navymením sám ale bál som sa e mi to nepomôe a budem sa musie aj tak obráti na pecializovanú firmu. Neviem , či po výmene solenoidov nie je potrebné na stolici niečo na tom bloku nastavova. Ak má monos nafoti pokodenie bloku , tak by ma to zaujímalo. Ja si toti myslím , e v tom hliníkovom odliatku sú len kanály v ktorých prúdi olej do jednotlivých spojok a bŕzd. Presné načasovanie a tlak tak riadi celú prevodovku a za to sú práve zodpovedné tie solenoidy.
Je strane aké pozháňa bliie a konkrétnejie informácie o automatoch.
|
|
21.09.2014 20:05 -
|
2734862
|
|
jumep
|
|
|
v tych kanaloch su aj piestiky, ventil ho tlakom vie zatvorit alebo z druhej strany otvorit tlakom
ak sa ten bude zasekavat tak tiez vlastne tlak pojde kade tade, nikdy ma nenapadlo sledovat co spravi aktualne tlak oleja v prevodovke ked to blbne pri radeni, teraz tu taku zlu nemam, ale mam adepta kde to skusime
v tych kanaloch su aj piestiky, ventil ho tlakom vie zatvorit alebo z druhej strany otvorit tlakom
ak sa ten bude zasekavat tak tiez vlastne tlak pojde kade tade, nikdy ma nenapadlo sledovat co spravi aktualne tlak oleja v prevodovke ked to blbne pri radeni, teraz tu taku zlu nemam, ale mam adepta kde to skusime
|
|
01.09.2016 01:46 -
|
2990235
|
|
Leons77
|
Město: Libochovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Ahoj. Dnes kdyz jsem prijel k baraku jsem zaradil zpatecku a prevodovka dost kopla a zvuk jako kdyz to tam jde dost ztezka. Nikdy to nedelalo az dnes. Jinak automat radi super. Kdyz dam na D jde vse plynule. Mam 4HP20. Muze to byt olejem? Teplota prevodovky ukazuje uplne stejnou jako motoru. A jedna otazka mimo previdovku. Dnes jsem jel se stazenym oknem a od predniho kola se ozyva zvuk jako bych mel na kole nalepenou zvykacku, ale nic na nem neni ani kamen ani hrebik atd. Gumy jsou nove. Co to muze byt?
Dnes rano prevodovka v pohode. Takze to bude delat asi jen az se zahreje. Uvidim az dnes pojedu nekam dal.
Ahoj. Dnes kdyz jsem prijel k baraku jsem zaradil zpatecku a prevodovka dost kopla a zvuk jako kdyz to tam jde dost ztezka. Nikdy to nedelalo az dnes. Jinak automat radi super. Kdyz dam na D jde vse plynule. Mam 4HP20. Muze to byt olejem? Teplota prevodovky ukazuje uplne stejnou jako motoru. A jedna otazka mimo previdovku. Dnes jsem jel se stazenym oknem a od predniho kola se ozyva zvuk jako bych mel na kole nalepenou zvykacku, ale nic na nem neni ani kamen ani hrebik atd. Gumy jsou nove. Co to muze byt?
Dnes rano prevodovka v pohode. Takze to bude delat asi jen az se zahreje. Uvidim az dnes pojedu nekam dal.
|
|
01.11.2021 00:02 -
|
3326150
|
|
jirkastopl
|
Město: Čehovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Ahoj, chci se zeptat ,kdy vyměním AM6 za druhou, pouitou, musí se něco nastavovat přes diagnostiku? Pokud ano, tak co a jak? díky Jirka.
Ahoj, chci se zeptat ,kdy vyměním AM6 za druhou, pouitou, musí se něco nastavovat přes diagnostiku? Pokud ano, tak co a jak? díky Jirka.
|
|
| |
|
|