| | |
09.08.2011 23:28 -
Snímač vačkového hřídele
|
2406214
|
|
svejk
|
|
|
Ahoj podle kodu chyby P1335 jsem ji vyměnil čidlo otáček klikovky, ted 2 sensory polohy vačkového hřídele a stále i po smazání a nastartování se objevuje. a na velký diag mu píe poloha vačkového hřídele neznámá. Tak u nevím co dál, je tam snad jetě nějakej sensor nebo čidlo? Díky
Ahoj podle kodu chyby P1335 jsem ji vyměnil čidlo otáček klikovky, ted 2 sensory polohy vačkového hřídele a stále i po smazání a nastartování se objevuje. a na velký diag mu píe poloha vačkového hřídele neznámá. Tak u nevím co dál, je tam snad jetě nějakej sensor nebo čidlo? Díky:-))
|
|
10.08.2011 10:10 -
Re: Snímač vačkového hřídele
|
2406301
|
|
Darja
|
|
|
Tohle je chyba, kterou čas od času vykazuje C5 II a C5 III f třílitru. A pokud si vyměnil obě čidla za nová, jedno můe být stále patné, utopie, ale je to moné. Jiná čidla u tam nejsou.
Ale auto s tím jezdí a bude s tím jezdit i nadále, protoe čidla jsou dvě a navzájem se hlídají. Tohle je taková ta nepochopitelná chyba, kterou čas od času nějaké auto hlásí. Jestli půjde po kabelech třeba a najde problém, dej vědět.
Tohle je chyba, kterou čas od času vykazuje C5 II a C5 III f třílitru. A pokud si vyměnil obě čidla za nová, jedno můe být stále patné, utopie, ale je to moné. Jiná čidla u tam nejsou.
Ale auto s tím jezdí a bude s tím jezdit i nadále, protoe čidla jsou dvě a navzájem se hlídají. Tohle je taková ta nepochopitelná chyba, kterou čas od času nějaké auto hlásí. Jestli půjde po kabelech třeba a najde problém, dej vědět.
|
|
10.08.2011 12:54 -
|
2406323
|
|
tief
|
|
|
Malinko som sa pozrel po svete, je to znama a zahadna chyba V6. Jedna s teorii je ze blbne variabilne casovanie ventilov z dovodu kolisaveho tlaku oleja - s toho dovodu nie je vacka tam kde ju motor ocakava a tak vyhodi chybu snimania polohy vacky. Samozrejme musia sa najprv na 100% vylucit snimace na vacke tzn vcetne kabelaze ...
Malinko som sa pozrel po svete, je to znama a zahadna chyba V6. Jedna s teorii je ze blbne variabilne casovanie ventilov z dovodu kolisaveho tlaku oleja - s toho dovodu nie je vacka tam kde ju motor ocakava a tak vyhodi chybu snimania polohy vacky. Samozrejme musia sa najprv na 100% vylucit snimace na vacke tzn vcetne kabelaze ...
|
|
10.08.2011 13:07 -
|
2406328
|
|
jumep
|
|
|
jj, ta teoria to tom variabilnom natoceni je dost mozna .... aj ked rozmyslam ci to nahodou nesnima polohu kolecka a nie vacky, kam smeruju?
jj, ta teoria to tom variabilnom natoceni je dost mozna .... aj ked rozmyslam ci to nahodou nesnima polohu kolecka a nie vacky, kam smeruju?
|
|
10.08.2011 16:11 -
|
2406354
|
|
tief
|
|
|
Netusim, chce to pozriet do schemy ci natocenie vacky ovplyvnuje absolutnu hodnotu polohy ...
Netusim, chce to pozriet do schemy ci natocenie vacky ovplyvnuje absolutnu hodnotu polohy ...
|
|
03.02.2014 22:49 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2664543
|
|
petr1122
|
|
|
Ahoj. Nevíte někdo zda 2,2hdi 98KW umí jet se patným snímačem vačkového hřídele? Diagnostika mi neustále píe synchronizace klika-vačka, nebo patný snímač vačky. Ale rozvody sedí. Motor chytne na jednu otáčku a vypne. Vyndal sem vstřiky a kadý rozpráí jednou a dost. tlaky nafty, imobilizér, přihláení klíčku ve ok.
Ahoj. Nevíte někdo zda 2,2hdi 98KW umí jet se patným snímačem vačkového hřídele? Diagnostika mi neustále píe synchronizace klika-vačka, nebo patný snímač vačky. Ale rozvody sedí. Motor chytne na jednu otáčku a vypne. Vyndal sem vstřiky a kadý rozpráí jednou a dost. tlaky nafty, imobilizér, přihláení klíčku ve ok.
|
|
03.02.2014 22:51 -
|
2664545
|
|
jumep
|
|
|
pokial viem nenastartujes
pokial viem nenastartujes
|
|
03.02.2014 22:58 -
|
2664546
|
|
petr1122
|
|
|
nenastartuju. jen slýbí.
sorry. u blbnu.
nenastartuju. jen slýbí.
sorry. u blbnu. :-))))
|
|
04.02.2014 12:05 -
|
2664596
|
|
petr1122
|
|
|
diagnostiku jsem poslech, vyměnil snímač z pojízdného auta a stále stejný problém. píe synchronizace klika-vačka. známý tvrdí, e jede i bez toho snímače. Ale co mi ho blokuje??? jetě bych "propípal" dráty do řídící jednotky, ale nemám schéma.
diagnostiku jsem poslech, vyměnil snímač z pojízdného auta a stále stejný problém. píe synchronizace klika-vačka. známý tvrdí, e jede i bez toho snímače. Ale co mi ho blokuje??? jetě bych "propípal" dráty do řídící jednotky, ale nemám schéma.
|
|
04.02.2014 12:27 -
|
2664597
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Nejde jenom o výměnu, musí mít i správnou vzdálenost.
Nejde jenom o výměnu, musí mít i správnou vzdálenost.
|
|
06.02.2014 23:31 -
|
2665489
|
|
petr1122
|
|
|
Díky vem za rady. Díky nim sem se zaměřil důsledně na tu vačku. moná moje zkuenost taky někomu pomůe. kdy rozvody seděly, snímač vyměněn a nastaven a stále nic. sundal jsem rozvodové kolo z vačky. na první pohled ok. ale kdy jsem ho porovnal s jiným, tak "tvarovaný plech" který snímá onen snímač byl cca o 1/3 otočen. Tím pádem ecu dostávala chybné informace o poloze vačky, přesto e zablokování sedělo. Jiné kolo a jezdí jak drak...
Díky vem za rady. Díky nim sem se zaměřil důsledně na tu vačku. moná moje zkuenost taky někomu pomůe. kdy rozvody seděly, snímač vyměněn a nastaven a stále nic. sundal jsem rozvodové kolo z vačky. na první pohled ok. ale kdy jsem ho porovnal s jiným, tak "tvarovaný plech" který snímá onen snímač byl cca o 1/3 otočen. Tím pádem ecu dostávala chybné informace o poloze vačky, přesto e zablokování sedělo. Jiné kolo a jezdí jak drak... :-d :-))))
|
|
03.04.2014 18:43 -
|
2683345
|
|
sam
|
Město: Jablunkov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Mám podobný problém po výměně rozvodů jde auto nastartovat pouze, kdy je motor studený, kdy je zahřátý startér točí, ale motor nenaběhne dnes jsem byl na diagnostice a ta napsala chybu synchronizace snímačú otáček kliky a vačkové hřídele bohuel jsme nezjistili, který snímač je patně,otáčkoměr po nastartování funguje standartně,chci se zeptat jestlichyba mohla vzniknout při výměně rozvodů?
Mám podobný problém po výměně rozvodů jde auto nastartovat pouze, kdy je motor studený, kdy je zahřátý startér točí, ale motor nenaběhne dnes jsem byl na diagnostice a ta napsala chybu synchronizace snímačú otáček kliky a vačkové hřídele bohuel jsme nezjistili, který snímač je patně,otáčkoměr po nastartování funguje standartně,chci se zeptat jestlichyba mohla vzniknout při výměně rozvodů?
|
|
03.04.2014 19:25 -
|
2683354
|
|
sam
|
Město: Jablunkov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Díky za radu .Teď uvauji, e při výměně rozvodů bylo měněno i ozubené kolo na klikovce za nové, jestli nemohlo dojít k záměně ,jeliko toto kolo má vevnitř vzbrání na klínek a jestli nemúe být toto vzbrání v jiné poloze ne na starém kole.
Díky za radu .Teď uvauji, e při výměně rozvodů bylo měněno i ozubené kolo na klikovce za nové, jestli nemohlo dojít k záměně ,jeliko toto kolo má vevnitř vzbrání na klínek a jestli nemúe být toto vzbrání v jiné poloze ne na starém kole.
|
|
04.04.2014 11:31 -
|
2683583
|
|
sanchez
|
Město: Hůry, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Zdravím,
měl jsem 2 chyby :
P1340 : Chyba čidla nebo mechanismu regulace fáze rozvodu ( auto nechtělo nastartovat), za 14dní na to:
P1336 : CRANK / CAM SENSOR RANGE / PERFORMANCE
Po doporučení od jumepa jsem koupil 2 čidla:
1. Snímač, poloha vačkového hřídele
2. Generátor impulsů, klikový hřídel
První snímač nalezen, vyměněn, druhý nemohu nalézt. Můe mi někdo poradit kde je ?
Díky
Zdravím,
měl jsem 2 chyby :
P1340 : Chyba čidla nebo mechanismu regulace fáze rozvodu ( auto nechtělo nastartovat), za 14dní na to:
P1336 : CRANK / CAM SENSOR RANGE / PERFORMANCE
Po doporučení od jumepa jsem koupil 2 čidla:
1. Snímač, poloha vačkového hřídele
2. Generátor impulsů, klikový hřídel
První snímač nalezen, vyměněn, druhý nemohu nalézt. Můe mi někdo poradit kde je ?
Díky
|
|
04.04.2014 12:04 -
|
2683589
|
|
jumep
|
|
|
na prevodovke schovany tak viac vzadu nad spojkou (vyber airbox a hladaj )
na prevodovke schovany tak viac vzadu nad spojkou (vyber airbox a hladaj :) )
|
|
13.08.2014 15:21 -
|
2724435
|
|
kocur
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Ahoj,
trápí mě závada s podobnými příznaky, vyměněny obě čidla i hydraulické ventily (ji podruhé) a problém stále existuje. Bohuel u mě dojde k sníení výkonu motoru, pokud otáčky poklesnou pod cca 2000. Dá se to ve větině případů řeit manuálním řazením, ale to je otrava. Kdy motor sníí výkon tak jet s 210k autem pomalu do prudkého kopce je radost. Servisy krčí rameny a navrhují výměnu kol na vačce, případně motoru. Nádhera...
Pokud by někdo věděl, co s tím, budu rád...
Ahoj,
trápí mě závada s podobnými příznaky, vyměněny obě čidla i hydraulické ventily (ji podruhé) a problém stále existuje. Bohuel u mě dojde k sníení výkonu motoru, pokud otáčky poklesnou pod cca 2000. Dá se to ve větině případů řeit manuálním řazením, ale to je otrava. Kdy motor sníí výkon tak jet s 210k autem pomalu do prudkého kopce je radost. Servisy krčí rameny a navrhují výměnu kol na vačce, případně motoru. Nádhera...
Pokud by někdo věděl, co s tím, budu rád...
|
|
| |
|
|