| | |
28.07.2011 17:38 -
Re: Vibrace motoru / C5 I 2.2 HDi
|
2403619
|
|
jumep
|
|
|
cize pri vysokom tlaku tie striky hapruju, von na test / repas a premerat tlaky
cize pri vysokom tlaku tie striky hapruju, von na test / repas a premerat tlaky
|
|
28.07.2011 17:51 -
|
2403623
|
|
jumep
|
|
|
tam kde ich otestuju ich vedia aj opravit, u nas plati ze test pri repase je zadara, ak len test tak 20E za kus
daj si pozor aby to neboli ultrazvukovy repasovaci, od takych utekat
+-5 je hodnota uplne mimo, uz pri +-3 je idealne nieco riesit
tam kde ich otestuju ich vedia aj opravit, u nas plati ze test pri repase je zadara, ak len test tak 20E za kus
daj si pozor aby to neboli ultrazvukovy repasovaci, od takych utekat
+-5 je hodnota uplne mimo, uz pri +-3 je idealne nieco riesit
|
|
28.07.2011 17:59 -
|
2403627
|
|
Mira001
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Je to oriho Bosh diesel servis. Ale jsou to zloději. V podstatě jediní kdo to zde dělá. Proto mají na vechno rozpočet. Tes i kdy nemusí nic odhalit a řekne ti e 2 jsou Ok a 2 ko vyjde pak na strané peníze. Pokud je vindam a rovnou nechám repasovat je to u pouze 4800 za repsa. TO jest seřízení triska a gumičky pokud není ohnuté tělo.
Je to oriho Bosh diesel servis. Ale jsou to zloději. V podstatě jediní kdo to zde dělá. Proto mají na vechno rozpočet. Tes i kdy nemusí nic odhalit a řekne ti e 2 jsou Ok a 2 ko vyjde pak na strané peníze. Pokud je vindam a rovnou nechám repasovat je to u pouze 4800 za repsa. TO jest seřízení triska a gumičky pokud není ohnuté tělo.
|
|
28.07.2011 18:04 -
|
2403628
|
|
jumep
|
|
|
ja som sa prave bavil s manikom co to robi tu, test sa robi pri 300 a max tlaku a trva 20 min.
moze byt zla ihla s valcom alebo mozu tiect do prepadu
ihla s valcom stoji 50E,
prepadova tycka s prislusenstvom 79E (ze je to novinka na trhu, doteraz nebolo a dalo sa nieco zabrusit, ale nie vzdy pomohlo)
ak je zle telo, je dost jasne ze sa s tym neda nic spravit, len ich vymenit
ak hentym neveris, vzdy je moznost to poslat niekam ... aj ked to je uz casove zdrzanie
ja som sa prave bavil s manikom co to robi tu, test sa robi pri 300 a max tlaku a trva 20 min.
moze byt zla ihla s valcom alebo mozu tiect do prepadu
ihla s valcom stoji 50E,
prepadova tycka s prislusenstvom 79E (ze je to novinka na trhu, doteraz nebolo a dalo sa nieco zabrusit, ale nie vzdy pomohlo)
ak je zle telo, je dost jasne ze sa s tym neda nic spravit, len ich vymenit
ak hentym neveris, vzdy je moznost to poslat niekam ... aj ked to je uz casove zdrzanie
|
|
28.07.2011 18:12 -
|
2403629
|
|
Mira001
|
|
|
To je o něco levnějí. ideálně sehnat za rozumnou cenu 2 vstřiky. které budou chvilku makat a ty dva co jsou zlé na utě nechat repásnou. A pak časem repásnout a mít ty dva v zásobě. Nejsem jedinej v rodině kdo je na autě má.
To je o něco levnějí. ideálně sehnat za rozumnou cenu 2 vstřiky. které budou chvilku makat a ty dva co jsou zlé na utě nechat repásnou. A pak časem repásnout a mít ty dva v zásobě. Nejsem jedinej v rodině kdo je na autě má. :-)
|
|
28.07.2011 18:18 -
|
2403631
|
|
tief
|
|
|
To neni moc idealne, potom budes mat 4 vstreky v neurcitom stave. A tvoj problem sa mozna strati, mozno len zamaskuje a mozno len kupis dva polomrtve vstreky. Jedina istota je nechat zmerat vsetky 4 tak jak ich mas na aute ... Diagnostika moze/nemusi kecat, hlavne vecsina mechanickych problemov sa moze prejavit prave velkymi korekciami. Ale nevylucis to inak ako kontrolou ...
To neni moc idealne, potom budes mat 4 vstreky v neurcitom stave. A tvoj problem sa mozna strati, mozno len zamaskuje a mozno len kupis dva polomrtve vstreky. Jedina istota je nechat zmerat vsetky 4 tak jak ich mas na aute ... Diagnostika moze/nemusi kecat, hlavne vecsina mechanickych problemov sa moze prejavit prave velkymi korekciami. Ale nevylucis to inak ako kontrolou ...
|
|
28.07.2011 18:24 -
|
2403632
|
|
jumep
|
|
|
presne, nexperimentovat zo starymi strikmi ... jedine ak tak ze kupit stare, dat ich na test, pripadne spravit a potom rovno len vymenit, ale to nemusi vzdy pomoct (hlavne ak chyba bude mechanicka inde)
ale take srandy ze len 2 dat robit / testovat je absolutna blbost
presne, nexperimentovat zo starymi strikmi ... jedine ak tak ze kupit stare, dat ich na test, pripadne spravit a potom rovno len vymenit, ale to nemusi vzdy pomoct (hlavne ak chyba bude mechanicka inde)
ale take srandy ze len 2 dat robit / testovat je absolutna blbost
|
|
28.07.2011 18:34 -
|
2403633
|
|
Mira001
|
|
|
Jasný. Vycházel jsem pouze za předpokladu, e dva mají abnormální hodnoty. Proto se soustředit pouze na ty dva.
Jasný. Vycházel jsem pouze za předpokladu, e dva mají abnormální hodnoty. Proto se soustředit pouze na ty dva.
|
|
28.07.2011 18:47 -
|
2403636
|
|
jumep
|
|
|
zico, len on ma jasne korekcie v motore, takze to pochadza z motora ..
Mira001, zamerat sa na VSETKY striky, staci ze jeden bude mrtvy a dorovnanie bude uplne ine aj na druhom
zico, len on ma jasne korekcie v motore, takze to pochadza z motora ..
Mira001, zamerat sa na VSETKY striky, staci ze jeden bude mrtvy a dorovnanie bude uplne ine aj na druhom
|
|
28.07.2011 18:53 -
|
2403637
|
|
Mira001
|
|
|
To má pravdu... 3 neel vyndat musel ho vypáčit. Předpokládám e ho pokodil a druhej dorovnává. To je pouze předpoklad... Dnes jsem odmítnul vstřiky po repasu vechny 4ks za 16tis
To má pravdu... 3 neel vyndat musel ho vypáčit. Předpokládám e ho pokodil a druhej dorovnává. To je pouze předpoklad... Dnes jsem odmítnul vstřiky po repasu vechny 4ks za 16tis
|
|
28.07.2011 19:17 -
|
2403638
|
|
Mamlas
|
|
|
Ono to neni az tak jednoznacne ze ti repase pomuze na dlouho. Ja se asi pred rokem nechal zkontrolovat vsechny vstriky. Jeden opravili - vymena jehly a tri byli ok cena 8000kc. Po roce se motor opet klepe vstrikovace na test a dva jsou opet spatne vcetne toho pred rokem opraveneho - opet vymena jehly, cena 12000kc. Druhy dva vstrikovace jsou taky na hrane. Obe opravy delany ve dvou ruznych znackovych Bosch diesel servisech.
Pak nastava otazka, jestli neni problem jeste nekde jinde nez jen ve vstrikovacich. Tankuji vyhradne u Shellu.
Ono to neni az tak jednoznacne ze ti repase pomuze na dlouho. Ja se asi pred rokem nechal zkontrolovat vsechny vstriky. Jeden opravili - vymena jehly a tri byli ok cena 8000kc. Po roce se motor opet klepe vstrikovace na test a dva jsou opet spatne vcetne toho pred rokem opraveneho - opet vymena jehly, cena 12000kc. Druhy dva vstrikovace jsou taky na hrane. Obe opravy delany ve dvou ruznych znackovych Bosch diesel servisech.
Pak nastava otazka, jestli neni problem jeste nekde jinde nez jen ve vstrikovacich. Tankuji vyhradne u Shellu.
|
|
28.07.2011 21:34 -
|
2403647
|
|
jumep
|
|
|
no mne po repase atd. vzdy kaze vycistit palivovy system vratane nadrze
metalizu v systeme nemas? asi by som na tvojom mieste hodil aj cerpadlo na repas
no mne po repase atd. vzdy kaze vycistit palivovy system vratane nadrze
metalizu v systeme nemas? asi by som na tvojom mieste hodil aj cerpadlo na repas
|
|
28.07.2011 22:15 -
|
2403655
|
|
Mamlas
|
|
|
Prave ze ve filtru skoro nic neni sem tam par zrnicek coz mi prijde normalni. Mozna pak po oprave vstrikovacu se nevyplati setrit a je lepsi si rovnou nechat zkontrolovat cerpadlo a vycistit palivovy system. Jakym zpusobem se cisti?
Prave ze ve filtru skoro nic neni sem tam par zrnicek coz mi prijde normalni. Mozna pak po oprave vstrikovacu se nevyplati setrit a je lepsi si rovnou nechat zkontrolovat cerpadlo a vycistit palivovy system. Jakym zpusobem se cisti?
|
|
28.07.2011 22:21 -
|
2403656
|
|
jumep
|
|
|
no sesternica takto dala na repas cerpadlo aj striky a auto bolo po tomto ako nove ... korekcie 0.0 a motor krasne tichy, takze vyznam to bude mat
cistenie, nadrz von a docista vyprat, trubky porozpajat a preplachnut
existuju na to nejake speci zalezitosti
osobne - nadrz wapkou teplou
hadice a trubky - benzin - nafta, benzin - nafta par krat takto a trubky a listu bez vstrekovacov len podlozit a chvilu tocit nech sa vyplavy ak tam nieco je a az potom pripojit trubky na vstrekovace
edit: jo a filter naftovy (osobne davam len a len purflux) menit kazdu servisnu prehliadku, tj. kazdych 15-20t
no sesternica takto dala na repas cerpadlo aj striky a auto bolo po tomto ako nove ... korekcie 0.0 a motor krasne tichy, takze vyznam to bude mat
cistenie, nadrz von a docista vyprat, trubky porozpajat a preplachnut
existuju na to nejake speci zalezitosti
osobne - nadrz wapkou teplou
hadice a trubky - benzin - nafta, benzin - nafta par krat takto a trubky a listu bez vstrekovacov len podlozit a chvilu tocit nech sa vyplavy ak tam nieco je a az potom pripojit trubky na vstrekovace
edit: jo a filter naftovy (osobne davam len a len purflux) menit kazdu servisnu prehliadku, tj. kazdych 15-20t
|
|
29.07.2011 04:59 -
|
2403671
|
|
jruze
|
|
|
Mira001 napsal(a): jruze: chápu e si s diag rozumíte doma dobře, ale nerejpej do mne. Tak e, 1 a 4 vstřik i v otáčkách a zápřahu pořád se pohybuje okolo nuly, ovem 3 vstřik při cca 3000/min mám 5,1 a 2 vstřik má -4,8 procenta na korekci tlaku to ukazoval při 3500/min 46% Pokud si zde sám tedy dokái odpovědět. Tak si osobně myslím, e ty vstřiky na 2 a 3 jsou v loji. A dělá to pouze od nějakecj 2000/min do 3500/ min za předpokladu e stále akceleruji. Pokud i ve vysokejch otáčkách jen dudlám plyn, tak se vechny neduhy ztrácí. Poloosa by to nejprve a hlavně začla dělat při rozjezdu a to od začátku a né pouze v určitém momentu.
Tentokrát jsem nerejpal,ale snail poradit.Zkus jetě změřit přepady.Jinak mám vstřiky,které nebudou nic moc(spí nic ne moc),ale mohlo by to na ně jet ne dá do kupy ty své.Moná jsou KO,ale auto na ně jelo bez kubání.Kdy tak SZ nebo email(v profilu)
Tentokrát jsem nerejpal,ale snail poradit.Zkus jetě změřit přepady.Jinak mám vstřiky,které nebudou nic moc(spí nic ne moc),ale mohlo by to na ně jet ne dá do kupy ty své.Moná jsou KO,ale auto na ně jelo bez kubání.Kdy tak SZ nebo email(v profilu)
|
|
29.07.2011 10:46 -
|
2403699
|
|
tief
|
|
|
Ta poloosa to nemusi zakonite robit vzdy ale az ked sa rozvibruje.
Ta poloosa to nemusi zakonite robit vzdy ale az ked sa rozvibruje.
|
|
19.10.2013 11:39 -
|
2628336
|
|
malik
|
Město: Chvaletice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Zdar, mám podobnej problém, auto se při akceleraci v rychlosti 50-80km rozklepe.(C5 II 2,0HDI) V niích a vyích rychlostech u to nedělá. Poraďte prosím čím by to mohlo být. Dík
Zdar, mám podobnej problém, auto se při akceleraci v rychlosti 50-80km rozklepe.(C5 II 2,0HDI) V niích a vyích rychlostech u to nedělá. Poraďte prosím čím by to mohlo být. Dík
|
|
19.10.2013 11:49 -
|
2628337
|
|
jumep
|
|
|
to je otazka ktora za bez toho aby to clovek videl moc neda zodpovedat, respektive to popis uplne podrobne co myslis tym rozklepe
to je otazka ktora za bez toho aby to clovek videl moc neda zodpovedat, respektive to popis uplne podrobne co myslis tym rozklepe
|
|
| |
|
|