| | |
23.06.2015 21:55 -
Re: Rozvody - benzín
|
2834033
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Já kupoval přes net pumpu SKF a mechanik co ji tam montoval mi pak řekl, e mít ji ve značce skladem, tak by mi tuhle vrátil zpátky. Prej tam byl nějakej problem s přírubou, ale nakonec se mu to tam povedlo dát...
Já kupoval přes net pumpu SKF a mechanik co ji tam montoval mi pak řekl, e mít ji ve značce skladem, tak by mi tuhle vrátil zpátky. Prej tam byl nějakej problem s přírubou, ale nakonec se mu to tam povedlo dát...
|
|
23.06.2015 22:35 -
|
2834045
|
|
jumep
|
|
|
ja tiez davam celu a bez rozmyslania, original je plast a ked kupis v citroene original novu tak dostanes celu hlinikovu, co je podstatne tak ta hlinikova ma vacsiu vrtulu
a nehovorim o plaste ktory z 90% praskne ked to povolis a pritiahnes a potom to tece
a co sa tyka kolika zotrvacniku, niekde tu som nechaval nakres s rozmermi
ja tiez davam celu a bez rozmyslania, original je plast a ked kupis v citroene original novu tak dostanes celu hlinikovu, co je podstatne tak ta hlinikova ma vacsiu vrtulu
a nehovorim o plaste ktory z 90% praskne ked to povolis a pritiahnes a potom to tece
a co sa tyka kolika zotrvacniku, niekde tu som nechaval nakres s rozmermi
|
|
24.06.2015 09:10 -
|
2834075
|
|
Lajči
|
Město: Michalovce, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
jumep napsal(a): ja tiez davam celu a bez rozmyslania, original je plast a ked kupis v citroene original novu tak dostanes celu hlinikovu, co je podstatne tak ta hlinikova ma vacsiu vrtulu
a co sa tyka kolika zotrvacniku, niekde tu som nechaval nakres s rozmermi neje problem v tom ze je platova Mam 250000 km je cela hlinnikova llen ten vrch mi dosiel na 6 skrutiek a ja tam mam na 4 Nevedel som ze su dve Samozrejme ze v ponuke boli komplet aj polovice len som si nevsimol rozdiel A vcera som rozhadzal motor a ajhža ho!
Zen nakres pohladam keď je tu vo vlakne bolo by to fajn
neje problem v tom ze je platova Mam 250000 km je cela hlinnikova llen ten vrch mi dosiel na 6 skrutiek a ja tam mam na 4 Nevedel som ze su dve Samozrejme ze v ponuke boli komplet aj polovice len som si nevsimol rozdiel A vcera som rozhadzal motor a ajhža ho!
Zen nakres pohladam keď je tu vo vlakne bolo by to fajn
|
|
24.06.2015 14:25 -
|
2834189
|
|
Morpheus
|
Město: vihov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím kolegové
prosím o radu mám C5 2001 2,0i16v 100Kw
Chystám se na rozvody
1. mám objednánu sadu s vodní pumpou od firmy Gates OK-NEOk
2. je třeba nějaký spec. přípravek-nástroj-nářadí při motái sady?
díky za radu
Zdravím kolegové
prosím o radu mám C5 2001 2,0i16v 100Kw
Chystám se na rozvody
1. mám objednánu sadu s vodní pumpou od firmy Gates OK-NEOk
2. je třeba nějaký spec. přípravek-nástroj-nářadí při motái sady?
díky za radu
|
|
24.06.2015 16:09 -
|
2834208
|
|
jumep
|
|
|
ano, je treba pripravky na aretaciu a predpokladam aj kolecko vyfukovej vacky
ano, je treba pripravky na aretaciu a predpokladam aj kolecko vyfukovej vacky
|
|
29.10.2015 22:18 -
|
2879485
|
|
DanV
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 153 |
|
|
Hoj vem, mám dvě otázky. Budu dělat rozvody na svojí V6 C5 II. Máte někdo zkuenosti se sadou SKF. Co je tam za řemen (výrobce)?
Druhá otázka. Kdy se usazuje řemen povoluje se řemenice na sacích vačkách. Pamatuji si to na staré V6 z Xantie, ale tady jsou řemenice s tím proměným nastavením. Díky. viz. obrázek
Hoj vem, mám dvě otázky. Budu dělat rozvody na svojí V6 C5 II. Máte někdo zkuenosti se sadou SKF. Co je tam za řemen (výrobce)?
Druhá otázka. Kdy se usazuje řemen povoluje se řemenice na sacích vačkách. Pamatuji si to na staré V6 z Xantie, ale tady jsou řemenice s tím proměným nastavením. Díky. viz. obrázek
Přílohy: Motoren1.JPG ( 122362b ) - |
|
29.10.2015 23:37 -
|
2879600
|
|
jumep
|
|
|
mas prilohu
mas prilohu
Přílohy: C5 II - B1EG3DP0 - Demontá - montá _ Rozvodový řemen.pdf ( 534376b ) - |
|
30.10.2015 07:03 -
|
2879639
|
|
DanV
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 153 |
|
|
jumep napsal(a): mas prilohu
Díky, ten postup mám, ale na tom vyobrazení mi prijde, e tam máji jetě starý řemenice.Protoe v reálu to vypadá jinak a remenice je na torxech.U jsi to někdy dělal?
Díky, ten postup mám, ale na tom vyobrazení mi prijde, e tam máji jetě starý řemenice.Protoe v reálu to vypadá jinak a remenice je na torxech.U jsi to někdy dělal?
|
|
30.10.2015 09:40 -
|
2879708
|
|
jumep
|
|
|
ne, ale kazdopadne nastavenie sa neprevadza v remenici ale az za nou, cize aretacia ju uchyti a ostatne je na sroboch, robil som len HDi kde je podstatne menej remenic
ne, ale kazdopadne nastavenie sa neprevadza v remenici ale az za nou, cize aretacia ju uchyti a ostatne je na sroboch, robil som len HDi kde je podstatne menej remenic
|
|
13.01.2016 16:05 -
|
2908322
|
|
Gombo71
|
Město: Preov, Auto: C4 picaso | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravim potrbujem poradi.
Mam problem s motorom za studena na volnobeh ide ticho a pri 1900 otáčkach a 2100 strané krípe.
V servise mi urobili karbonizaciu eto bude vraj to ale nie nebolo robi to iste.
Auto nevykazuje iadnu chybu ma ah tart ma tie dobry a roby mi to len rano po prvom roziazde .
Jedna sa o motor 1,6 turbo benzin 155 kw.
Ak môe niekto poradi budem rad mam aj video s tym zvukomak by chcel nikto poču ako to robi.
Dakujem.
Zdravim potrbujem poradi.
Mam problem s motorom za studena na volnobeh ide ticho a pri 1900 otáčkach a 2100 strané krípe.
V servise mi urobili karbonizaciu eto bude vraj to ale nie nebolo robi to iste.
Auto nevykazuje iadnu chybu ma ah tart ma tie dobry a roby mi to len rano po prvom roziazde .
Jedna sa o motor 1,6 turbo benzin 155 kw.
Ak môe niekto poradi budem rad mam aj video s tym zvukomak by chcel nikto poču ako to robi.
Dakujem.
|
|
14.01.2016 09:59 -
|
2908604
|
|
Honzaho
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Tak k tomuto dotazu bych se přidal, jen s tím upřesněním, e skřípání (hrozné) se vyskytne jen při rozjezdu se studeným motorem a trvá jen po dobu prokluzování spojky a spíe při pouití vyích otáček (měl jsem problém s čerpadlem a tak jsem se nemohl rozjídět na nií otáčky). Při přeřazování a po mírném ohřátí to nedělá.
To Gombo71: s tím výkonem motoru jsi to trochu přehnal - máme "jen" 115 kW .
Teď jsem si dohledal, e Gombo71 má automatickou převodovku, take nemá spojku pod kontrolou jako já. Pokud se potvrdí spojitost se spojkou, patří to asi do jiného vlákna, ale e se chová podobně automat i manuál?
Tak k tomuto dotazu bych se přidal, jen s tím upřesněním, e skřípání (hrozné) se vyskytne jen při rozjezdu se studeným motorem a trvá jen po dobu prokluzování spojky a spíe při pouití vyích otáček (měl jsem problém s čerpadlem a tak jsem se nemohl rozjídět na nií otáčky). Při přeřazování a po mírném ohřátí to nedělá.
To Gombo71: s tím výkonem motoru jsi to trochu přehnal - máme "jen" 115 kW:-)))) .
Teď jsem si dohledal, e Gombo71 má automatickou převodovku, take nemá spojku pod kontrolou jako já. Pokud se potvrdí spojitost se spojkou, patří to asi do jiného vlákna, ale e se chová podobně automat i manuál?
|
|
14.01.2016 20:11 -
|
2908792
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Honzaho:
To jsem před pár lety také tady v diskuzi řeil. .link.
Dělá to nejspí nějaká malá vůle ve spojce/setvačníku, díky které se rozvibruje do toho skřípavého zvuku.
Já to nakonec ignoroval a po 5 letech/90kkm spojka stále slouí (i kdy vibrace tam při rozjídění jsou).
EDIT: Ale teď koukám, ty má benzínovou 1.6 - tak to můe být klidně jinak.
Honzaho:
To jsem před pár lety také tady v diskuzi řeil. http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/1105587-divny-zvuk-prevodovky-pri-pousteni-spojky/
Dělá to nejspí nějaká malá vůle ve spojce/setvačníku, díky které se rozvibruje do toho skřípavého zvuku.
Já to nakonec ignoroval a po 5 letech/90kkm spojka stále slouí (i kdy vibrace tam při rozjídění jsou).
EDIT: Ale teď koukám, ty má benzínovou 1.6 - tak to můe být klidně jinak.
|
|
| |
|
|