| | |
07.12.2013 15:18 -
Re: Výrazný hluk - hučení od předních kol
|
2644555
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Hanz: zvedni na hever tu stranu co jsi neměnil loisko, dej tam dvojku a uslyí, jestli loisko hučí. Kdy hledám, které přední loisko hučí, dělám to takhle a funguje to spolehlivě. Samozřejmě pořádně podlo nápravu, kdyby ti to z heveru spadlo, aby ti auto neujelo, ale to ty moc dobře ví
Hanz: zvedni na hever tu stranu co jsi neměnil loisko, dej tam dvojku a uslyí, jestli loisko hučí. Kdy hledám, které přední loisko hučí, dělám to takhle a funguje to spolehlivě. Samozřejmě pořádně podlo nápravu, kdyby ti to z heveru spadlo, aby ti auto neujelo:-d, ale to ty moc dobře ví:-)
|
|
07.12.2013 17:02 -
|
2644590
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Moje zkuenost je taková - kdy začne hučet loisko, větinou se v dohledné odporoučí víceméně vechny. Navíc se za jízdy uvnitř vozu nikdy nedá s jistotou určit které z nich dělá největí problém. v autě se rezonance přenáí zepředu dozadu a někdy i z prava do leva. určit nejde stoprocentně nic. jenom pokud je u úplně KO tak na zvedáku zvenku poslechem.
U mondea jsem měl klid a kdy jsem postupně vyměnil vechny.
Moje zkuenost je taková - kdy začne hučet loisko, větinou se v dohledné odporoučí víceméně vechny. Navíc se za jízdy uvnitř vozu nikdy nedá s jistotou určit které z nich dělá největí problém. v autě se rezonance přenáí zepředu dozadu a někdy i z prava do leva. určit nejde stoprocentně nic. jenom pokud je u úplně KO tak na zvedáku zvenku poslechem.
U mondea jsem měl klid a kdy jsem postupně vyměnil vechny. :-(
|
|
07.12.2013 19:46 -
|
2644613
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): A co na to protiskluz - musí celej předek a i tak to vyhodí chybu
Kdy ho vypne,tak ho to netrápí...
tomikm: Do tohohle zkouení se od jisté zkuenosti(ne mojí,ale kolegovi) nepoutím...
A navíc,kdy to roztočim na těch 60km a víc,kdy to začne být slyet,tak to loisko stejně přehluí ostatní zvuky,co to auto normálně produkuje
To by to lóo muselo být tak v háji,e by bylo slyet i kdyby to auto stálo
Kdy ho vypne,tak ho to netrápí...
tomikm: Do tohohle zkouení se od jisté zkuenosti(ne mojí,ale kolegovi) nepoutím...
A navíc,kdy to roztočim na těch 60km a víc,kdy to začne být slyet,tak to loisko stejně přehluí ostatní zvuky,co to auto normálně produkuje ;-)
To by to lóo muselo být tak v háji,e by bylo slyet i kdyby to auto stálo :-d
|
|
07.12.2013 21:30 -
|
2644635
|
|
jumep
|
|
|
uz ked si sa do toho pustil by som vymenil aj to druhe lozisko a zadok skusil tiez, staci fakt na hevere, odtlacit platnicky a zatocit, to pocut budes isto
ps. poloos sa pritahuje na 350NM a zadny naboj na 250 - uz som videl odpisane loziska prave kvoli tomu ze to niekto tahal tak ze skakal po kluci
uz ked si sa do toho pustil by som vymenil aj to druhe lozisko a zadok skusil tiez, staci fakt na hevere, odtlacit platnicky a zatocit, to pocut budes isto
ps. poloos sa pritahuje na 350NM a zadny naboj na 250 - uz som videl odpisane loziska prave kvoli tomu ze to niekto tahal tak ze skakal po kluci
|
|
08.12.2013 11:08 -
|
2644701
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Kdy ho vypne,tak ho to netrápí...
A navíc,kdy to roztočim na těch 60km a víc,kdy to začne být slyet,tak to loisko stejně přehluí ostatní zvuky,co to auto normálně produkuje
To by to lóo muselo být tak v háji,e by bylo slyet i kdyby to auto stálo
je to slyet, kdy porovná zvuky z obou stran. Nemusí to hned točit na 60km, je to určitě slyet i při nií rychlosti a pokud potřebuje rychlost, tak tam bouchni 5.kvalt a nech to točit na volnoběh.
je to slyet, kdy porovná zvuky z obou stran. Nemusí to hned točit na 60km, je to určitě slyet i při nií rychlosti a pokud potřebuje rychlost, tak tam bouchni 5.kvalt a nech to točit na volnoběh.
|
|
15.12.2013 22:29 -
|
2646592
|
|
Hanz 397
|
|
|
Aaaa dalí poznatek-na zvedáku samozřejmě nic,jak jsem předpokládal,take vyměnim levou těhlici s dobrým loiskem,kterou mám půjčenou a kdy se nic nezmění,tak začnu měnit zadní loiska. Samozřejmě začnu pravým...
S tím zvedákem jsem to říkal-nesetkal jsem se s tím poprvé a je to logické-kdy přejedu nějaký "hup",kde se auto jakoby nadlehčí,tak to taky na okamik ztichne...tzn.kdy je auto ve vzduch,loiska jsou bez zátěe a dělaji,jako by nic...
Aaaa dalí poznatek-na zvedáku samozřejmě nic,jak jsem předpokládal,take vyměnim levou těhlici s dobrým loiskem,kterou mám půjčenou a kdy se nic nezmění,tak začnu měnit zadní loiska. Samozřejmě začnu pravým...
S tím zvedákem jsem to říkal-nesetkal jsem se s tím poprvé a je to logické-kdy přejedu nějaký "hup",kde se auto jakoby nadlehčí,tak to taky na okamik ztichne...tzn.kdy je auto ve vzduch,loiska jsou bez zátěe a dělaji,jako by nic...
|
|
15.12.2013 22:36 -
|
2646593
|
|
jumep
|
|
|
tak predne sa vo vzduchu fakt tazko odhaluju, ale zadne bez kotucov aj citis, ked nepocujes
tak predne sa vo vzduchu fakt tazko odhaluju, ale zadne bez kotucov aj citis, ked nepocujes
|
|
15.12.2013 23:00 -
|
2646598
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): tak predne sa vo vzduchu fakt tazko odhaluju, ale zadne bez kotucov aj citis, ked nepocujes
Ee,ani kdy jsem sundal kotouč,nasadil kolo a fakt jsem to roztočil,nebylo slyet nic (zadek). Ani kdy si zatočím jen nábojem,tak není cítit nic,ádný to"křupání"... O vůli ani nemluvím...
Prostě v odlehčeném stavu ve ok...
Samozřejmě jsem zkouel i předek,dokonce jsem se překonal a roztočil to motorem...
Ee,ani kdy jsem sundal kotouč,nasadil kolo a fakt jsem to roztočil,nebylo slyet nic (zadek). Ani kdy si zatočím jen nábojem,tak není cítit nic,ádný to"křupání"... O vůli ani nemluvím...
Prostě v odlehčeném stavu ve ok...
Samozřejmě jsem zkouel i předek,dokonce jsem se překonal a roztočil to motorem...
|
|
16.12.2013 19:26 -
|
2646847
|
|
Hanz 397
|
|
|
jarda: zkusim ty zadní loiska nacpat jedno po druhym hustou vazelínou (v případě potřeby by neměl být problém jí vymýt) a uslyim,kde se projeví nějaká změna. Je mi jasný,e vazelínou to neopravím,ale věřim tomu,e nějaká změna se projeví... Tu levou těhlici jsem jetě něměl čas vyměnit-musim dodělat do vánoc lonici z půdy
No a u mám jasno. Dneska jsem se konečně po delí době dostal na svoje auto a dělá to to vyměněný,nový,loisko. Má nahučeno dalích cca 1000 km a u konečně je vidět,jak z něj leze vazelína. Take tak...
viz příloha.
jarda: zkusim ty zadní loiska nacpat jedno po druhym hustou vazelínou (v případě potřeby by neměl být problém jí vymýt) a uslyim,kde se projeví nějaká změna. Je mi jasný,e vazelínou to neopravím,ale věřim tomu,e nějaká změna se projeví... Tu levou těhlici jsem jetě něměl čas vyměnit-musim dodělat do vánoc lonici z půdy :-d
No a u mám jasno. Dneska jsem se konečně po delí době dostal na svoje auto a dělá to to vyměněný,nový,loisko. Má nahučeno dalích cca 1000 km a u konečně je vidět,jak z něj leze vazelína. Take tak...
viz příloha.
Přílohy: IMG_20140120_200951.jpg ( 590673b ) - IMG_20140120_200931.jpg ( 654289b ) - |
|
14.05.2014 09:17 -
|
2695828
|
|
matej
|
Město: Hlohovec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Zdravým . Mám mení technický alebo mono psichologický problém. Vlastním C5 HDI 100KW euro.3 bez fap. u dlhodobo registrujem hluk od motora, niečo ako hluk tunning filtru lebu výfuku, je to slabie ale je to tam. Najlepie počut pri akcelerácii. Nikto okrem mňa si to nikdy nevimol iba ja mám ten pocit e niekde niečo nieje v poriadku , v predolo bydlisku som cestou z práce prekonával prevýenie nadmorskej výky z 700 metrov nad morom na1600 m.n.m Pripisoval som to tomu, som z auta vystupoval mierne ohučaný po práci. teraz v novom bydlisku to isté akurát iedne horské túri sa nekonajú a aj na rovnej ceste si to vímam u som vetko skontroloval, výfuk komplet OK , uloenie motora nové, dva silembloky načaté preventívne vymenené za org. , plasti a pod prkotiny v poriadku , sanie a iné časti v poriadku, motor ide ako má spotreba akcelerácia v poriadku. podobný zvuk spôsobovala na inom aute pokodená hadica od turba, tu je to vetko OK. Zároven aj prevodovka loiská na nápravách pneu OK. Niekdo niečo podobné u rieil? Niekdo v okolí HC z diagnostikou , mono vstrekovanie ? mono ERG ventil ? ,neviem tápam . Do citroenu u nikdy som raz so xantiou bol , iba ak na kúpu dielov.
Jediné neobviklé je e kontrolka motora a po niekolkých sekundách po tarte zhasne , u iných aut ihned , tu to trvá cca 2 sek. Ďakujem za rady.
Zdravým . Mám mení technický alebo mono psichologický problém. Vlastním C5 HDI 100KW euro.3 bez fap. u dlhodobo registrujem hluk od motora, niečo ako hluk tunning filtru lebu výfuku, je to slabie ale je to tam. Najlepie počut pri akcelerácii. Nikto okrem mňa si to nikdy nevimol iba ja mám ten pocit e niekde niečo nieje v poriadku , v predolo bydlisku som cestou z práce prekonával prevýenie nadmorskej výky z 700 metrov nad morom na1600 m.n.m Pripisoval som to tomu, som z auta vystupoval mierne ohučaný po práci. teraz v novom bydlisku to isté akurát iedne horské túri sa nekonajú a aj na rovnej ceste si to vímam u som vetko skontroloval, výfuk komplet OK , uloenie motora nové, dva silembloky načaté preventívne vymenené za org. , plasti a pod prkotiny v poriadku , sanie a iné časti v poriadku, motor ide ako má spotreba akcelerácia v poriadku. podobný zvuk spôsobovala na inom aute pokodená hadica od turba, tu je to vetko OK. Zároven aj prevodovka loiská na nápravách pneu OK. Niekdo niečo podobné u rieil? Niekdo v okolí HC z diagnostikou , mono vstrekovanie ? mono ERG ventil ? ,neviem tápam . Do citroenu u nikdy som raz so xantiou bol , iba ak na kúpu dielov.
Jediné neobviklé je e kontrolka motora a po niekolkých sekundách po tarte zhasne , u iných aut ihned , tu to trvá cca 2 sek. Ďakujem za rady.
|
|
10.02.2015 14:18 -
|
2784984
|
|
RiMr
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Pánové, takový debilní dotaz - kdy řeíte to hučení od předního kola a výměnu loiska, tak máte na mysli skutečně jen loisko, nebo celý náboj, nebo náboj i loisko? Taky mě to čeká, hu jsem JRůi začal otravovat...
Pánové, takový debilní dotaz - kdy řeíte to hučení od předního kola a výměnu loiska, tak máte na mysli skutečně jen loisko, nebo celý náboj, nebo náboj i loisko? Taky mě to čeká, hu jsem JRůi začal otravovat... :)
|
|
10.02.2015 14:39 -
|
2785011
|
|
jumep
|
|
|
rozlisovat a je tam lozisko ktore sa vymeni
naboj sa menil cely len vzadu
rozlisovat a je tam lozisko ktore sa vymeni
naboj sa menil cely len vzadu
|
|
17.02.2015 19:29 -
|
2787978
|
|
jarda 68
|
|
|
neměnil jste někdo loisko na předu a jaký je postup zpet srazil jsem pístnici z náboje a ted to nemohu dát zpět jaký je postup zpět chytil jsem prvně čepy ale nemohu zpě nasunout pístnici nemá se prvně narazit pístnice a potom čepy dík
neměnil jste někdo loisko na předu a jaký je postup zpet srazil jsem pístnici z náboje a ted to nemohu dát zpět jaký je postup zpět chytil jsem prvně čepy ale nemohu zpě nasunout pístnici nemá se prvně narazit pístnice a potom čepy dík
|
|
| |
|
|