| | |
12.06.2011 15:31 -
Výrazný hluk - hučení od předních kol
|
2396610
|
|
maova
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Zdravím, chtěl bych poprosit o radu, na moji C5 řeím problém , silné hučení od předních kol, zvuk začíná při 50km/h , nejvýraznějí kolem 100km/h, hučení je jak se zařazenou rychlostí tak i při vyřazení. Zvuk je slyet od pravého kola, při odlehčení pravého kola hluk přestane. Loisko kola vyměněno i loisko na poloose. V servisu na nic nepřili, vyměnili se loiska a auto vrátili e musí být problem v diferenciálu nebo převodovce. Hučení je stejné na letních i zimních pneumatikách. Za kadou radu budu moc rád, popřípadě jestli nemáte kontakt na někoho kdo se vyzná v okolí Prahy a na trase Praha Liberec. děkuji.
Zdravím, chtěl bych poprosit o radu, na moji C5 řeím problém , silné hučení od předních kol, zvuk začíná při 50km/h , nejvýraznějí kolem 100km/h, hučení je jak se zařazenou rychlostí tak i při vyřazení. Zvuk je slyet od pravého kola, při odlehčení pravého kola hluk přestane. Loisko kola vyměněno i loisko na poloose. V servisu na nic nepřili, vyměnili se loiska a auto vrátili e musí být problem v diferenciálu nebo převodovce. Hučení je stejné na letních i zimních pneumatikách. Za kadou radu budu moc rád, popřípadě jestli nemáte kontakt na někoho kdo se vyzná v okolí Prahy a na trase Praha Liberec. děkuji.
|
|
12.06.2011 17:31 -
Re: Výrazný hluk - hučení od předních kol
|
2396647
|
|
jruze
|
|
|
Podle toho jak popisuje je to loisko v náboji.Kdo ho mněnil a jestli ho vůbec vymněnil?Převodovka by to sice mohla být,ale jsou to příznaky loiska náboje.Zkusit to zvednout (obě strany) a odposlechnout za běhu odkud to jde.
Podle toho jak popisuje je to loisko v náboji.Kdo ho mněnil a jestli ho vůbec vymněnil?Převodovka by to sice mohla být,ale jsou to příznaky loiska náboje.Zkusit to zvednout (obě strany) a odposlechnout za běhu odkud to jde.:nevim
|
|
12.06.2011 18:10 -
|
2396663
|
|
maova
|
|
|
Musím to nechaz jetě zvednout a pořádně odposlechnout, někdy se fakt nedá servisům věřit. Ale právě loisko v tom kole jsem měnil před rokem nezměnilo se to, a ted podruhé v jiném servise, taky jsem si říkal e to musí být loisko, e to první muselo byt vadné, ale ted je tam zas nové a je to pořád stejné, tak nevím.
Musím to nechaz jetě zvednout a pořádně odposlechnout, někdy se fakt nedá servisům věřit. Ale právě loisko v tom kole jsem měnil před rokem nezměnilo se to, a ted podruhé v jiném servise, taky jsem si říkal e to musí být loisko, e to první muselo byt vadné, ale ted je tam zas nové a je to pořád stejné, tak nevím.
|
|
12.06.2011 18:32 -
|
2396672
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Vyměnil bych i loisko kola na druhý straně,je sice pravda e vetinou hučí to loisko na které se v zatáčce přenese váha ale někdy je to i naopak (zkuenost z mondea) V servisu mě přesvědčovali e to neni pravda kdy sem jim řek a prostě vymění i to druhý loisko tak se slovy nám je to jedno jsou to vae vyhozený peníze to udělali a měl sem pravdu bylo to na druhý straně.Od tý doby byl klid
Vyměnil bych i loisko kola na druhý straně,je sice pravda e vetinou hučí to loisko na které se v zatáčce přenese váha ale někdy je to i naopak (zkuenost z mondea) V servisu mě přesvědčovali e to neni pravda kdy sem jim řek a prostě vymění i to druhý loisko tak se slovy nám je to jedno jsou to vae vyhozený peníze to udělali a měl sem pravdu bylo to na druhý straně.Od tý doby byl klid ;-)
|
|
13.06.2011 01:31 -
|
2396721
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
a geometrie je OK?
a geometrie je OK?
|
|
13.06.2011 19:36 -
|
2396863
|
|
maova
|
|
|
No můu nechat zkontrolovat geometrii, kola se nesjidí nějak nepravidelně.
No můu nechat zkontrolovat geometrii, kola se nesjidí nějak nepravidelně.
|
|
13.06.2011 21:27 -
|
2396896
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Pokud to mizí s odlehčením kola, tak to musí být od loiska nebo pneumatiky, v převodovce by to na odlehčení nereagovalo.
Divné je, e po výměně loiska ani po prohození pneumatik se to nemění.
Já C5 kupoval taky s tím e zepředu to hučí - asi bude potřeba výměna loisek. Ale v servise si to se mnou technik projel a řekl e to loisko nebude, a zkusím prohodit gumy. Dal jsem přední dozadu a zadní dopředu a bylo po hučení.
Pokud to mizí s odlehčením kola, tak to musí být od loiska nebo pneumatiky, v převodovce by to na odlehčení nereagovalo.
Divné je, e po výměně loiska ani po prohození pneumatik se to nemění.
Já C5 kupoval taky s tím e zepředu to hučí - asi bude potřeba výměna loisek. Ale v servise si to se mnou technik projel a řekl e to loisko nebude, a zkusím prohodit gumy. Dal jsem přední dozadu a zadní dopředu a bylo po hučení.
|
|
06.12.2013 22:20 -
|
2644353
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak jsem dneska zkompletoval auto po výměně pp loiska,jel jsem to projet a hospodskej větrák tam mám pořád...
Přesně,jak se píe v tom prvním příspěvku-levá zatáčka hukot,rovně hukot,pravá klid.
Řeil(a vyřeil)to někdo?
U jsem se s tím,co píe Mahony,e to bylo druhý loisko,ne to vypadá několikrát setkal hlavně na X5,ale tady se mi to nezdá (měl jsem dole i druhej náboj zdál se ok) a nechce se mi jednak střílet prachy za lóo jen abych měl jistotu,e to to taky nemůe být a hlavně ta práce...
Tak jsem dneska zkompletoval auto po výměně pp loiska,jel jsem to projet a hospodskej větrák tam mám pořád...
Přesně,jak se píe v tom prvním příspěvku-levá zatáčka hukot,rovně hukot,pravá klid.
Řeil(a vyřeil)to někdo?
U jsem se s tím,co píe Mahony,e to bylo druhý loisko,ne to vypadá několikrát setkal hlavně na X5,ale tady se mi to nezdá (měl jsem dole i druhej náboj zdál se ok) a nechce se mi jednak střílet prachy za lóo jen abych měl jistotu,e to to taky nemůe být a hlavně ta práce...
|
|
06.12.2013 22:31 -
|
2644368
|
|
jumep
|
|
|
ja odporucam menit vzdy obe
a tiez som sa stretol s tym ze ked sa lozisko zatazilo tak stichlo
a tiez aj s tym ze to robila brzda
ja odporucam menit vzdy obe
a tiez som sa stretol s tym ze ked sa lozisko zatazilo tak stichlo
a tiez aj s tym ze to robila brzda
|
|
06.12.2013 22:38 -
|
2644375
|
|
Hanz 397
|
|
|
Brzda? Je fakt,e mi tam lehce zůstávala viset ručka,kterou jsem při tom rozhýbal...
A asi teda fakt vyměnim i to druhý. Jen mě s..re ta práce s tím-nikdy jsem nesnáel lisování loisek,navíc u vidím,jak zase utrhnu roub,co drí čidlo ABS
Brzda? Je fakt,e mi tam lehce zůstávala viset ručka,kterou jsem při tom rozhýbal...
A asi teda fakt vyměnim i to druhý. Jen mě s..re ta práce s tím-nikdy jsem nesnáel lisování loisek,navíc u vidím,jak zase utrhnu roub,co drí čidlo ABS :-(
|
|
06.12.2013 22:43 -
|
2644376
|
|
jumep
|
|
|
amater
lozisko sa nelisuje ale vyvara a potom vypadne skoro samo
len nove lisujes dnu, ale to ide raz dva
amater :)
lozisko sa nelisuje ale vyvara a potom vypadne skoro samo
len nove lisujes dnu, ale to ide raz dva
|
|
06.12.2013 23:32 -
|
2644396
|
|
jumep
|
|
|
ak to huci dostatocne tak ked to dvihnes tak by si to mal pocut inac
a co sa tyka vyvarania tak vyhodim stred, navarim, nasadim zozadu gulicky a klep klep kladivom, alebo doma to strcim do lisu a potlacim a spravidla vypadlo samo
ak to huci dostatocne tak ked to dvihnes tak by si to mal pocut inac
a co sa tyka vyvarania tak vyhodim stred, navarim, nasadim zozadu gulicky a klep klep kladivom, alebo doma to strcim do lisu a potlacim a spravidla vypadlo samo
|
|
06.12.2013 23:47 -
|
2644406
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): ak to huci dostatocne tak ked to dvihnes tak by si to mal pocut inac
Jasně,vyvařování taky znám a pouívám,ale tady to prostě nelo a nelo ven...
Zítra to jetě zkusím nějak pořeit,protoe mě přítí týden čeká denní dojídění do Prahy na kolení,take nebudezase čas na nic. Doufám,e to jetě těch 1400km vydrí,kdy u to má za sebou nějaký 3000 (kovářva kobyla,no)
Jasně,vyvařování taky znám a pouívám,ale tady to prostě nelo a nelo ven...
Zítra to jetě zkusím nějak pořeit,protoe mě přítí týden čeká denní dojídění do Prahy na kolení,take nebudezase čas na nic. Doufám,e to jetě těch 1400km vydrí,kdy u to má za sebou nějaký 3000 (kovářva kobyla,no)
|
|
06.12.2013 23:51 -
|
2644407
|
|
jumep
|
|
|
myslis ako u mna? rozvody, striky, fap ...
myslis ako u mna? rozvody, striky, fap ... :)
|
|
07.12.2013 13:13 -
|
2644500
|
|
Hanz 397
|
|
|
Segrovku? Vidí to by mě nenapadlo
Jinak jsem dneska zjistil,e to hučení docela výrazně reaguje na brdění-kdy přilápnu brzdu,nebo zatáhnu ručku(co je docela o hubu v 70ti km na těchhle sračkách),tak to ztichne...
Jen si pořád nejsem jistej,jestli to není tím,e se třeba odlehčí zadek (zadní loisko),nebo zatíí předek(přední -můe pod zátěí ztichnout).
Tu výdr nějak neřeím-jezdí k nám do práce pán,kterýmu to hučí u dva roky,ale 11000 za loisko s výměnou se mu zdá moc
Segrovku? Vidí to by mě nenapadlo :-d:-d
Jinak jsem dneska zjistil,e to hučení docela výrazně reaguje na brdění-kdy přilápnu brzdu,nebo zatáhnu ručku(co je docela o hubu v 70ti km na těchhle sračkách),tak to ztichne...
Jen si pořád nejsem jistej,jestli to není tím,e se třeba odlehčí zadek (zadní loisko),nebo zatíí předek(přední -můe pod zátěí ztichnout).
Tu výdr nějak neřeím-jezdí k nám do práce pán,kterýmu to hučí u dva roky,ale 11000 za loisko s výměnou se mu zdá moc :-p
|
|
| |
|
|