| | |
07.06.2011 18:52 -
Ohlá ojnice
|
2395708
|
|
vydraX
|
|
|
Dobrý den, tak mám rozebraný motor a přilo se na to, e mám ohlou ojnici a proto mi 3válec nejede jak má... v tom spočívá celý problém... jenom mi nejde do hlavy, jak se v motoru můe ojnice sama bez duvodu ohnout? Nestkali jste se s tím u někdo? A co teprve oprava takové ojnice?
Dobrý den, tak mám rozebraný motor a přilo se na to, e mám ohlou ojnici a proto mi 3válec nejede jak má... v tom spočívá celý problém... jenom mi nejde do hlavy, jak se v motoru můe ojnice sama bez duvodu ohnout? Nestkali jste se s tím u někdo? A co teprve oprava takové ojnice?
|
|
07.06.2011 19:22 -
Re: Ohlá ojnice
|
2395712
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Opravu ojnice nerie. Buď novú alebo z iného motora. A sta sa to mohlo tak, e napr niečo natieklo do valca a ohlo ojnicu. Alebo aj vada materiálu..
Opravu ojnice nerie. Buď novú alebo z iného motora. A sta sa to mohlo tak, e napr niečo natieklo do valca a ohlo ojnicu. Alebo aj vada materiálu..
|
|
07.06.2011 19:25 -
|
2395713
|
|
vydraX
|
|
|
No opravu té ojnice jsem na mysli neměl, ale opravu té závady, co sjem zatím zjistil, tak se dá sehnat originál sada (18 000kč) a to fakt do toho rotu rvát nehodlám, v tom motoru je měněné u snad ve a tohle mě celkem pěkně dorazilo...
No opravu té ojnice jsem na mysli neměl, ale opravu té závady, co sjem zatím zjistil, tak se dá sehnat originál sada (18 000kč) a to fakt do toho rotu rvát nehodlám, v tom motoru je měněné u snad ve a tohle mě celkem pěkně dorazilo...
|
|
07.06.2011 21:04 -
|
2395727
|
|
jumep
|
|
|
nebolo tam tesnenie pod hlavou predtym nacate?
turbo neprepusta(lo) olej?
pouzi kludne nejaku starsiu - myslim ze z nejakeho motora nades, akurat pozor na loziska
nebolo tam tesnenie pod hlavou predtym nacate?
turbo neprepusta(lo) olej?
pouzi kludne nejaku starsiu - myslim ze z nejakeho motora nades, akurat pozor na loziska
|
|
07.06.2011 21:12 -
|
2395731
|
|
vydraX
|
|
|
Nevím, turbo bylo měněn před dvěma lety, majitele předemnou... co vím, měnili ho 3x, protoe 2 repasy nebyli ok, tak tam nakonec dali fungl nové... těsnění pod hlavou, tak to vubec netuím, nevím o tom, e by s ním někdy byl problém ale je taky měněné. e by problém s tím turbem? a co kdy se potkají ventily? kolega mi říkal, e to bude určitě tím...
Nevím, turbo bylo měněn před dvěma lety, majitele předemnou... co vím, měnili ho 3x, protoe 2 repasy nebyli ok, tak tam nakonec dali fungl nové... těsnění pod hlavou, tak to vubec netuím, nevím o tom, e by s ním někdy byl problém ale je taky měněné. e by problém s tím turbem? a co kdy se potkají ventily? kolega mi říkal, e to bude určitě tím...
|
|
07.06.2011 21:17 -
|
2395738
|
|
jumep
|
|
|
ventli sa skor ohne alebo nieco ine posune ako ojnica nacne
ohnut ojnicu je treba dost sili a nieco tvrdsie na blokovanie ako potkany motor ...
ventli sa skor ohne alebo nieco ine posune ako ojnica nacne
ohnut ojnicu je treba dost sili a nieco tvrdsie na blokovanie ako potkany motor ...
|
|
07.06.2011 21:28 -
|
2395745
|
|
vydraX
|
|
|
neprofesionální oprava, kdy dělali ty ventily apod? je to mon7, či to turbo? ale to bylo měněné ve 170tis a ted tam je 245tis... btw, na kolik taková oprava můe cca vyjít?
neprofesionální oprava, kdy dělali ty ventily apod? je to mon7, či to turbo? ale to bylo měněné ve 170tis a ted tam je 245tis... btw, na kolik taková oprava můe cca vyjít?
|
|
07.06.2011 21:42 -
|
2395752
|
|
zhrado
|
|
|
U som videl ohnutú ojnicu aj po stretnutí sa s piestom, take je to moné.
U som videl ohnutú ojnicu aj po stretnutí sa s piestom, take je to moné.
|
|
07.06.2011 21:59 -
|
2395764
|
|
Mamlas
|
|
|
trochu OT, ale kamaradovy nasalo auto trochu vody a ohla ojnice byla na svete.
trochu OT, ale kamaradovy nasalo auto trochu vody a ohla ojnice byla na svete.
|
|
07.06.2011 22:04 -
|
2395773
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
jo, zatopený auta se nemaj startovat ... nemaj
jo, zatopený auta se nemaj startovat ... nemaj ;-)
|
|
07.06.2011 22:07 -
|
2395774
|
|
vydraX
|
|
|
Mamlas napsal(a): trochu OT, ale kamaradovy nasalo auto trochu vody a ohla ojnice byla na svete.
Hm a jak můe to auto nasát vodu?
Hm a jak můe to auto nasát vodu?
|
|
07.06.2011 22:13 -
|
2395779
|
|
vydraX
|
|
|
bubakkaja napsal(a): Asi jsi myslel s ventilem ne?
No my nechavame ojnice rovnat a co vim ma jedno auto s rovnanou ojnici najeto uz 40000km a pohoda.Jinak bych nekde mohl mit blok 2.2 tak pokud budes mit zajem o ojnici dej vedet.
Mám to v servisu u těch hnupu, co to dělali, mám stejnak největí pocit, e tam něco dokurvili oni, kdy to dělali... kdy to nasaje někde vodu, se to nějak poznat a na tu ojnici? No určitě dám kdytak vědět, novou kupovat fakt nehodlám, u mě to auto stálo moc moc penez...
Mám to v servisu u těch hnupu, co to dělali, mám stejnak největí pocit, e tam něco dokurvili oni, kdy to dělali... kdy to nasaje někde vodu, se to nějak poznat a na tu ojnici? No určitě dám kdytak vědět, novou kupovat fakt nehodlám, u mě to auto stálo moc moc penez...
|
|
07.06.2011 22:18 -
|
2395780
|
|
zhrado
|
|
|
No to čo som ja videl bol Jumpy 2,0 HDI 16V. Spadol ventil do valca, ten sa stretol s ďalími a výsledok bol na rot piest, hlava, vstrekovač, a vykrútená a ohnutá ojnica. A raz na C5I 2.2 HDI, odídený rozvod, ventily vo valci- to isté čo ten Jumpy... Aj sa vodič pochválil, e dačo začalo klepa riadne tak ete pridal a keď to klepalo stále tak zastal.. Vak firemné auto... Asi si viete predstavi čo sa v tom valci odohralo....
No to čo som ja videl bol Jumpy 2,0 HDI 16V. Spadol ventil do valca, ten sa stretol s ďalími a výsledok bol na rot piest, hlava, vstrekovač, a vykrútená a ohnutá ojnica. A raz na C5I 2.2 HDI, odídený rozvod, ventily vo valci- to isté čo ten Jumpy... Aj sa vodič pochválil, e dačo začalo klepa riadne tak ete pridal a keď to klepalo stále tak zastal.. Vak firemné auto... :D Asi si viete predstavi čo sa v tom valci odohralo....
|
|
09.06.2011 18:22 -
|
2396057
|
|
vydraX
|
|
|
Tak prý by bylo lepí sehnat rovnou celý blok motoru, popř ojnice, ale rovnou vechny 4, prý by to nemuselo sedět s ostatníma 3Ma ojnicema, tak nevím... kdy mi řekli cenu, tak jsem myslel, e budu střílet... 30 000Kč a top není koncová cena... bubakkaja - byl by na tebe nějaký kontakt?
Tak prý by bylo lepí sehnat rovnou celý blok motoru, popř ojnice, ale rovnou vechny 4, prý by to nemuselo sedět s ostatníma 3Ma ojnicema, tak nevím... kdy mi řekli cenu, tak jsem myslel, e budu střílet... 30 000Kč a top není koncová cena... bubakkaja - byl by na tebe nějaký kontakt?
|
|
15.06.2011 19:37 -
|
2397254
|
|
vydraX
|
|
|
Potřeboval bych poradit. Nemůu sehnat single ojnici, pouze ve 4kusech, ale to vyjde téměř nastejno jako celý blok motoru, který můu mít za 10 000kč... Co vyjde líp, koupi blok motoru a nasadit na něj hlavu, kterou mám anprsoto v pořádku, nebo raději koupit ojnice a nechat je vyměnit? Jsem v tom uplný laik a fakt netuím, co vyjde líp, kvalitněji, levněji a spolehliveji...
Potřeboval bych poradit. Nemůu sehnat single ojnici, pouze ve 4kusech, ale to vyjde téměř nastejno jako celý blok motoru, který můu mít za 10 000kč... Co vyjde líp, koupi blok motoru a nasadit na něj hlavu, kterou mám anprsoto v pořádku, nebo raději koupit ojnice a nechat je vyměnit? Jsem v tom uplný laik a fakt netuím, co vyjde líp, kvalitněji, levněji a spolehliveji...
|
|
15.06.2011 19:44 -
|
2397256
|
|
jumep
|
|
|
zabehnuty blok by som skor riesil, pri starsich veciach nikdy nemozes vedet co a ten blok je jednoduchsie asi ako sa hrat s ojnicami
zabehnuty blok by som skor riesil, pri starsich veciach nikdy nemozes vedet co a ten blok je jednoduchsie asi ako sa hrat s ojnicami
|
|
16.06.2011 06:43 -
|
2397360
|
|
tomc
|
|
|
polomotor je jednoduí ne dovaovat ojnice a pistynehledě na to,e píst bude také pokozen
polomotor je jednoduí ne dovaovat ojnice a pisty:-pnehledě na to,e píst bude také pokozen:-((((
|
|
| |
|
|