| | |
30.05.2011 17:17 -
Start za studena zvlastne zvuky.
|
2393264
|
|
gembo1
|
Město: Zilina, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Ahojte mam jeden proble. Ked nastartujem po dlhsom stati (na studenom motore) pocujem s pod kapoty zvlastny cinkajuci zvuk nieco ako keby po plechu poskakovali sroby alebo ako keby sa ten plech chvel. Akonahle sa motor zohreje na prevadzkovu teplotu vobec to niej pocut. Na diagnostike to neukazalo nic a ani nebolo co pozerad kedze som prisiel a motor rozohriaty a siel v poriadku.
Ahojte mam jeden proble. Ked nastartujem po dlhsom stati (na studenom motore) pocujem s pod kapoty zvlastny cinkajuci zvuk nieco ako keby po plechu poskakovali sroby alebo ako keby sa ten plech chvel. Akonahle sa motor zohreje na prevadzkovu teplotu vobec to niej pocut. Na diagnostike to neukazalo nic a ani nebolo co pozerad kedze som prisiel a motor rozohriaty a siel v poriadku.
|
|
30.05.2011 18:02 -
Re: Start za studena zvlastne zvuky.
|
2393266
|
|
jruze
|
|
|
Z popisu se to nedá,ale co tam má za olej a kolik má najeto? Mohli by to být hydrotely.Zkus vyposlechnout odkud se to z motoru ozívá.
Z popisu se to nedá,ale co tam má za olej a kolik má najeto? Mohli by to být hydrotely.Zkus vyposlechnout odkud se to z motoru ozívá.
|
|
30.05.2011 18:40 -
|
2393267
|
|
gembo1
|
|
|
olej tam je total uz ho tam mam nejakych 13tisic a auto ma nabehane 180000
olej tam je total uz ho tam mam nejakych 13tisic a auto ma nabehane 180000
|
|
30.05.2011 21:07 -
|
2393338
|
|
jumep
|
|
|
nakolko tvoje auto je +- do 2002 ak si dobre pamatam, mas tam dvojhmotnu remenicu ...
nakolko tvoje auto je +- do 2002 ak si dobre pamatam, mas tam dvojhmotnu remenicu ...
|
|
30.05.2011 21:17 -
|
2393341
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Není to opravdu jen drnčící plech? Přeci jen studený motor vibruje více ne zahřátý, take proto to třeba slyí jen po startu.
Nejlepí by bylo si kapotu otevřít, zastudena nastartovat a najít zdroj zvuku (řemenice, ventily, setrvačník, sání, výfuk, rouby poskakující po plechu ...)
Není to opravdu jen drnčící plech? Přeci jen studený motor vibruje více ne zahřátý, take proto to třeba slyí jen po startu.
Nejlepí by bylo si kapotu otevřít, zastudena nastartovat a najít zdroj zvuku (řemenice, ventily, setrvačník, sání, výfuk, rouby poskakující po plechu :-)...)
|
|
30.05.2011 21:21 -
|
2393348
|
|
jumep
|
|
|
vela ludi spominalo toto v suvislosti s dvojhmonou remenicou
cize kazdopadne kontrola / vymena + kontrola ostatnych moznosti (ak to ma byt remenica tak urgentne !!! )
vela ludi spominalo toto v suvislosti s dvojhmonou remenicou
cize kazdopadne kontrola / vymena + kontrola ostatnych moznosti (ak to ma byt remenica tak urgentne !!! )
|
|
30.05.2011 22:05 -
|
2393368
|
|
gembo1
|
|
|
peto ale keby to bola ta remenica tak to pocujem aj pri zahriatom motore
peto ale keby to bola ta remenica tak to pocujem aj pri zahriatom motore
|
|
30.05.2011 22:06 -
|
2393369
|
|
jumep
|
|
|
vela ludi spominalo toto v suvislosti s dvojhmonou remenicou = za studena cinkotala, za tepla bola ticho az do doby ked sa rozpadla a spadla do rozvodu
vela ludi spominalo toto v suvislosti s dvojhmonou remenicou = za studena cinkotala, za tepla bola ticho az do doby ked sa rozpadla a spadla do rozvodu
|
|
31.05.2011 10:46 -
|
2393422
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Jak píe Jumep, za tepla můe motor znít, jako by mu nic nebylo.
Měl jsem problém. Rachtavý cinkavý plechový zvuk z oblasti řemene přísluenství. Po zahřátí zvoučky zmizely, ale za studena se to nedalo poslouchat ( permoníci v motorvém prostoru ).
Nová řemenice problém vyřeila.
Jak píe Jumep, za tepla můe motor znít, jako by mu nic nebylo.
Měl jsem problém. Rachtavý cinkavý plechový zvuk z oblasti řemene přísluenství. Po zahřátí zvoučky zmizely, ale za studena se to nedalo poslouchat ( permoníci v motorvém prostoru ).
Nová řemenice problém vyřeila.
|
|
10.06.2011 16:26 -
|
2396231
|
|
gembo1
|
|
|
Remenic vymenena. Problem odstraneny. (Aspon to tak vyzera) ziadne zvlastne zvuky za studena. Celkove naklady 65 Euro material + praca. Cas vymeny cca 25 minut.
Dakujem za rady. Hlavne petrovy vzdy mi nadialku dokazal odpovedat aj na to co profesionalny mechanici nevedeli a podotykam ze dany problem nevidel ani nepocul.
Remenic vymenena. Problem odstraneny. (Aspon to tak vyzera) ziadne zvlastne zvuky za studena. Celkove naklady 65 Euro material + praca. Cas vymeny cca 25 minut.
Dakujem za rady. Hlavne petrovy vzdy mi nadialku dokazal odpovedat aj na to co profesionalny mechanici nevedeli a podotykam ze dany problem nevidel ani nepocul.
|
|
13.01.2012 18:21 -
|
2440182
|
|
maros.h
|
|
|
...mám podobný problém, len na dvojročnom aute sa mi nezdá e je to remenica...v poslednej dobe sa mi pri pridaní plynu pri určitých otáčkach ozve dos nepríjemný plecheny, rezonujúci zvuk z motorovej časti. Na francúzskom fóre to dos rieili. e vraj to robia tie dve trubky klimatizácie, ktoré sú za motorom vpravo. Rieili to nejakým tesnením okolo tých trubiek, len čo na to to teplo z motora...Mne to skôr vyzerá na ten plech pred izoláciou kabíny a motora...nemá niekto podobný problém? a ako ho odstráni?
...mám podobný problém, len na dvojročnom aute sa mi nezdá e je to remenica...v poslednej dobe sa mi pri pridaní plynu pri určitých otáčkach ozve dos nepríjemný plecheny, rezonujúci zvuk z motorovej časti. Na francúzskom fóre to dos rieili. e vraj to robia tie dve trubky klimatizácie, ktoré sú za motorom vpravo. Rieili to nejakým tesnením okolo tých trubiek, len čo na to to teplo z motora...Mne to skôr vyzerá na ten plech pred izoláciou kabíny a motora...nemá niekto podobný problém? a ako ho odstráni?
|
|
21.02.2012 17:47 -
rozvody za studena
|
2452891
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Ahoj, mám jen dotaz, po nastartování, ne se motor jízdou zahřeje mi jakoby hvízdaj rozvody, není to pronikavý ale je to docela slyet a hlasitostí nastejno jako zvuk motoru, ale kdy auto běí na volnoběh a otevřu haupnu tak poslouchám od kladek takovej vrzavej stálej zvuk, jako kdy tak jde něco na sucho. Rozvody jsou od října nové.Po zahřátí ok. Můe to být teď tou vlhkostí? Nebo můu to nějak já prostříknout či namazat někde? Bojím se aby se něco nezk.
Ahoj, mám jen dotaz, po nastartování, ne se motor jízdou zahřeje mi jakoby hvízdaj rozvody, není to pronikavý ale je to docela slyet a hlasitostí nastejno jako zvuk motoru, ale kdy auto běí na volnoběh a otevřu haupnu tak poslouchám od kladek takovej vrzavej stálej zvuk, jako kdy tak jde něco na sucho. Rozvody jsou od října nové.Po zahřátí ok. Můe to být teď tou vlhkostí? Nebo můu to nějak já prostříknout či namazat někde? Bojím se aby se něco nezk.
|
|
21.02.2012 17:49 -
Re: rozvody za studena
|
2452892
|
|
jumep
|
|
|
si si isty ze su to rozvody?
si si isty ze su to rozvody?
|
|
21.02.2012 17:52 -
|
2452893
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
jojo, buďto altík nebo ta kladka dole pod ním. Dal jsem tam hlavu a poslouchal. Odtamtud to vychází, ne se to trochu ohřeje.
jojo, buďto altík nebo ta kladka dole pod ním. Dal jsem tam hlavu a poslouchal. Odtamtud to vychází, ne se to trochu ohřeje.
|
|
21.02.2012 17:59 -
|
2452894
|
|
jumep
|
|
|
a vies co su rozvody?
toto je prislusenstvo a remen prislusenstva ...
ak ti sramoti altik a mas cez 200 tisic, daj si ho repasnut a vymen aj kladku
pridal som fotku rozvodov (1.6 hdi, ale pre predstavu staci) - tie su normalne neviditelne pod deklom
a potom je prislusenstvo a remen prislusenstva (klima, alternator, servo atd. dla vybavi a zariadenia) - to co vidis, u teba by to mohol byt alternator a napinacia kladka ... ako som uz napisal, odporucam repas alternatoru, vymenu kladky a remena
a vies co su rozvody?
toto je prislusenstvo a remen prislusenstva ...
ak ti sramoti altik a mas cez 200 tisic, daj si ho repasnut a vymen aj kladku
pridal som fotku rozvodov (1.6 hdi, ale pre predstavu staci) - tie su normalne neviditelne pod deklom
a potom je prislusenstvo a remen prislusenstva (klima, alternator, servo atd. dla vybavi a zariadenia) - to co vidis, u teba by to mohol byt alternator a napinacia kladka ... ako som uz napisal, odporucam repas alternatoru, vymenu kladky a remena
Přílohy: P1120378_1024x768.JPG ( 209284b ) - foto rozvodov P1070522.JPG ( 2194629b ) - prislusenstvo |
|
23.02.2012 19:30 -
Start za studena zvlastne zvuky.
|
2453336
|
|
SWOBY
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Ahoj, mám podobný problém jako gembo1, při studeném motoru hluk od remenu, po zahrati uz je ticho. jaka je pravdepodobnost, ze by to bylo neco jineho nez dvojhmotna remenice??? Na rozvodech mam najeto asi 50 tis. byly meneny komplet, tj. vcetne kladek.
Ahoj, mám podobný problém jako gembo1, při studeném motoru hluk od remenu, po zahrati uz je ticho. jaka je pravdepodobnost, ze by to bylo neco jineho nez dvojhmotna remenice??? Na rozvodech mam najeto asi 50 tis. byly meneny komplet, tj. vcetne kladek. :nevim
|
|
| |
|
|