| | |
24.03.2014 22:27 -
Re: Automaticka prevodovka 4HP20 - razeni
|
2679838
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): No podle mne těch 5000ot je u hodně měla by přeřadit dříve(u si to nepamatuji ale mám za to e přeřazuje max v 4500ot )
Ty,kterej nejezdí rychle,ale lítá nízko,nemá vyzkouený,kdy řadí automat při plnym ? U benzínu jsou otáčky,jak píe katan a u 2.2HDi jsou na normal 4000 plus mínus,na sport 4600 plus mínus a na sekvenci skoro 5000 a kdy nic neudělá,tak je chvíli podrí a pak stejně přeřadí.
Ty,kterej nejezdí rychle,ale lítá nízko,nemá vyzkouený,kdy řadí automat při plnym :-d ? U benzínu jsou otáčky,jak píe katan a u 2.2HDi jsou na normal 4000 plus mínus,na sport 4600 plus mínus a na sekvenci skoro 5000 a kdy nic neudělá,tak je chvíli podrí a pak stejně přeřadí.
|
|
24.03.2014 23:20 -
|
2679851
|
|
jumep
|
|
|
tak aj C6 s 2.7 ked som stupil podlahu isla na 5000 a tam to zaradila
tak aj C6 s 2.7 ked som stupil podlahu isla na 5000 a tam to zaradila
|
|
16.04.2014 21:00 -
|
2687888
|
|
Paulis10
|
Město: Slaný, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj vichni mám problém s prevodovkou u své C5 2.2.Hdi r.v.2005 190tis. najeto auto jezdilo skvěle,ale před zimou jsem nechal vyměnit olej v převodovce co jim trvalo asi 30minut od zaparkování ted vím e to bylo patně .Poté jsem jel 400km na otočku během cesty mi přestala řadit na 4 stupeň dojel jsem to volně na trojku a zaparkoval.Druhý den jsem nastartoval dám D a nic pouze slabý záběr na R to trochu couvalo,ale nic moc.Je někdo kdo by mi dokázal pomoct asi i s opravou předpokládám e je automat KO. prosím tímto o rady nebo kontakty
Ahoj vichni mám problém s prevodovkou u své C5 2.2.Hdi r.v.2005 190tis. najeto auto jezdilo skvěle,ale před zimou jsem nechal vyměnit olej v převodovce co jim trvalo asi 30minut od zaparkování ted vím e to bylo patně .Poté jsem jel 400km na otočku během cesty mi přestala řadit na 4 stupeň dojel jsem to volně na trojku a zaparkoval.Druhý den jsem nastartoval dám D a nic pouze slabý záběr na R to trochu couvalo,ale nic moc.Je někdo kdo by mi dokázal pomoct asi i s opravou předpokládám e je automat KO. prosím tímto o rady nebo kontakty :nevim
|
|
16.04.2014 21:23 -
|
2687894
|
|
Hanz 397
|
|
|
V první řadě bych jel tam,kde to měnili... Co tam dali za olej,kolik ho tam dali,jak tu výměnu vlastně provedli...
A pokud něco podělali-najde tu jak postup,tak i olej,co tam patří,take ti nemají,co nakecat- tak bych chtěl nápravu(radi jen zaplatit) po nich.
V první řadě bych jel tam,kde to měnili... Co tam dali za olej,kolik ho tam dali,jak tu výměnu vlastně provedli...
A pokud něco podělali-najde tu jak postup,tak i olej,co tam patří,take ti nemají,co nakecat- tak bych chtěl nápravu(radi jen zaplatit) po nich.
|
|
16.04.2014 21:40 -
|
2687896
|
|
jruze
|
|
|
Paulis10 - SZ
Mám tu jednu které se nikdo nedotkl a udělala to samé - nemusí to být olejem ale samo můe. A mám tu i dobrou.
Paulis10 - SZ
Mám tu jednu které se nikdo nedotkl a udělala to samé - nemusí to být olejem ale samo můe. A mám tu i dobrou.;-)
|
|
16.04.2014 21:50 -
|
2687902
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): Paulis10 - SZ
Mám tu jednu které se nikdo nedotkl a udělala to samé - nemusí to být olejem ale samo můe. A mám tu i dobrou.
Samozřejmě,e ta převodovka můe odejít sama třeba stářím,ale je divný,e si to (a jetě navíc tímhle způsobem) rozmyslela zrovna po výměně oleje. A jestli před tím řadila dobře,tak je pravděpodobnost,e za to můe vyměna oleje dost vysoká.
Taky se mi párkrát stalo,e jsem vyměnil olej a převodovka zkolabovala,ale to byla vdycky po smrti u před výměnou a zkouel jsem to,jako poslední monost před její výměnou...
Samozřejmě,e ta převodovka můe odejít sama třeba stářím,ale je divný,e si to (a jetě navíc tímhle způsobem) rozmyslela zrovna po výměně oleje. A jestli před tím řadila dobře,tak je pravděpodobnost,e za to můe vyměna oleje dost vysoká.
Taky se mi párkrát stalo,e jsem vyměnil olej a převodovka zkolabovala,ale to byla vdycky po smrti u před výměnou a zkouel jsem to,jako poslední monost před její výměnou...
|
|
01.09.2014 07:48 -
|
2729376
|
|
Hud1ai2
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ja uz pomalu nevim, kam ty dotazy driv psat. Krom toho ze resim problem "antipolution fault", tak dnes me auto "potesilo" tim, ze neradi od dvojky nahoru. Dolu prerazuje v pohode, ale nahoru radi 1,2 a konec. Zbytek uz musim cvakat manualne. Resil to uz nekdo prosim? Nebo to fakt muze mit neco spolecnyho s antipolution problemem nebo kdyz se to s..e, tak se to s..e? Diky.
Ja uz pomalu nevim, kam ty dotazy driv psat. Krom toho ze resim problem "antipolution fault", tak dnes me auto "potesilo" tim, ze neradi od dvojky nahoru. Dolu prerazuje v pohode, ale nahoru radi 1,2 a konec. Zbytek uz musim cvakat manualne. Resil to uz nekdo prosim? Nebo to fakt muze mit neco spolecnyho s antipolution problemem nebo kdyz se to s..e, tak se to s..e? Diky.
|
|
01.09.2014 12:36 -
|
2729393
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Ted sem s tim zas chvili jezdil a je to nejak nahodny. Otacky jdou nahoru a nic. Treba tocim i 3000 na dvojku a neprecvakne. Pak zas chvili radi v pohode. Ale kdyz to pocitove sleduju (laicky), tak lip radi s vic prislapnutym plynem. Nevim, jak to vysvetlit, kazdopadne me napadlo, jak uz tu nekde nekdo psal, ze bych mohl mit zanesenej FAP, i kdyz podle diagnostiky byl posledni cyklus 860km a od ty doby je najeto zatim 430 a nic. I se mi zda, ze to auto z vyfuku jinak smrdi (vim, ze to zni hrozne odborne ale fakt takhle nikdy citit nebylo), takze sme zas mozna zpatky u FAPu.
Ted sem s tim zas chvili jezdil a je to nejak nahodny. Otacky jdou nahoru a nic. Treba tocim i 3000 na dvojku a neprecvakne. Pak zas chvili radi v pohode. Ale kdyz to pocitove sleduju (laicky), tak lip radi s vic prislapnutym plynem. Nevim, jak to vysvetlit, kazdopadne me napadlo, jak uz tu nekde nekdo psal, ze bych mohl mit zanesenej FAP, i kdyz podle diagnostiky byl posledni cyklus 860km a od ty doby je najeto zatim 430 a nic. I se mi zda, ze to auto z vyfuku jinak smrdi (vim, ze to zni hrozne odborne :-)))) ale fakt takhle nikdy citit nebylo), takze sme zas mozna zpatky u FAPu.
|
|
01.09.2014 13:28 -
|
2729413
|
|
jumep
|
|
|
mal som tu jednu 2.2 kde sa zasekavala klapka v Ylonke a tomu sa tiez nechcelo radit, ale skor mi vzdy na slapnutie na plyn podradilo
plati stale to iste, diagnostika a niekto kto vie co a ako, moze to s tym suvisiet, ale nemusi (olej si mal kedy robeny v tom automate?)
mal som tu jednu 2.2 kde sa zasekavala klapka v Ylonke a tomu sa tiez nechcelo radit, ale skor mi vzdy na slapnutie na plyn podradilo
plati stale to iste, diagnostika a niekto kto vie co a ako, moze to s tym suvisiet, ale nemusi (olej si mal kedy robeny v tom automate?)
|
|
01.09.2014 13:38 -
|
2729414
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Olej se menil tak dva roky zpatky, myslim. Ale urcite ne komplet. Problem je, ze nemuzu tady v okoli Plzne sehnat nikoho schopnyho, kdo by umel a rozumel C5kam. Ani ten vyhledavac mi nic moc nenachazi a radsi dam i na osobni doporuceni. Klidne bych dojel dal, jen nevim, jak moc s tim ted muzu nebo nemuzu jezdit.
Olej se menil tak dva roky zpatky, myslim. Ale urcite ne komplet. Problem je, ze nemuzu tady v okoli Plzne sehnat nikoho schopnyho, kdo by umel a rozumel C5kam. Ani ten vyhledavac mi nic moc nenachazi a radsi dam i na osobni doporuceni. Klidne bych dojel dal, jen nevim, jak moc s tim ted muzu nebo nemuzu jezdit.
|
|
01.09.2014 23:48 -
|
2729563
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Takze to vypada na jediny reseni. Vzhledem k cenovy narocnosti oprav bude asi opravdu lepsi, prodat auto na dily.
Takze to vypada na jediny reseni. Vzhledem k cenovy narocnosti oprav bude asi opravdu lepsi, prodat auto na dily.
|
|
02.09.2014 00:25 -
|
2729565
|
|
jumep
|
|
|
to vobec neni prve riesenie, ak s tym prejdes do prahy mas tam dost moznosti
ak sa tam da zaradit 3-4 rucne tak kludne tam chod
to vobec neni prve riesenie, ak s tym prejdes do prahy mas tam dost moznosti
ak sa tam da zaradit 3-4 rucne tak kludne tam chod
|
|
02.09.2014 08:11 -
|
2729569
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Tak se podivam teda. Docela dobre vychazi pan Plachy. Ale dalsi problem je asi turbo. Vcera mi to potvrdil Martin Autodiag, ze to vidi na to, tak uz nevim, jak moc jezdit muzu. I mi prijde, ze je auto nejak tissi. Ale asi uz jen hledam zavady. Nicmene odpoledne to zas radilo, tak nevim.
Tak se podivam teda. Docela dobre vychazi pan Plachy. Ale dalsi problem je asi turbo. Vcera mi to potvrdil Martin Autodiag, ze to vidi na to, tak uz nevim, jak moc jezdit muzu. I mi prijde, ze je auto nejak tissi. Ale asi uz jen hledam zavady. Nicmene odpoledne to zas radilo, tak nevim.
|
|
11.10.2014 06:17 -
|
2740940
|
|
Michal1001
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Hud1ai2 napsal(a): Olej se menil tak dva roky zpatky, myslim. Ale urcite ne komplet. Problem je, ze nemuzu tady v okoli Plzne sehnat nikoho schopnyho, kdo by umel a rozumel C5kam. Ani ten vyhledavac mi nic moc nenachazi a radsi dam i na osobni doporuceni. Klidne bych dojel dal, jen nevim, jak moc s tim ted muzu nebo nemuzu jezdit.
Já dostal doporučení na servis .link. ,ale jetě jsem jejich sluby nevyuil a dělají jen citroeny. Potřeboval bych taky vyměnit olej v automatické převodovce a nevím komu to svěřit. Jestli Jedličkovi nebo si raději najít firmu, co se specializujou jen na automatické převodovky. Nevíte o někom z Plzeňska? Díky Michal
Já dostal doporučení na servis http://www.autoopravna-jedlicka.cz/ ,ale jetě jsem jejich sluby nevyuil a dělají jen citroeny. Potřeboval bych taky vyměnit olej v automatické převodovce a nevím komu to svěřit. Jestli Jedličkovi nebo si raději najít firmu, co se specializujou jen na automatické převodovky. Nevíte o někom z Plzeňska? Díky Michal
|
|
25.10.2014 20:51 -
|
2745148
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Ahoj chlapi, jen takovy maly dotaz, automat radi krasne, s autem jsem max spokojeny, jen ale takovy maly technicky dotaz, kdyz radi 6 tak tak zvlastne zmeni zvuk, neni to nic hlasiteho, ale proste to taknejak potichu zakňuči a taknejak doztracena to utichne , dokonce moje polovička si vsimla, coz je divny
Ahoj chlapi, jen takovy maly dotaz, automat radi krasne, s autem jsem max spokojeny, jen ale takovy maly technicky dotaz, kdyz radi 6 tak tak zvlastne zmeni zvuk, neni to nic hlasiteho, ale proste to taknejak potichu zakňuči a taknejak doztracena to utichne , dokonce moje polovička si vsimla, coz je divny :-o
|
|
25.10.2014 20:59 -
|
2745155
|
|
jumep
|
|
|
igok riesil nieco podobne a rovnako som to pocul aj u inych ... robi to okolo 70km /h?
jo, a si v zlom vlakne, ty tam nemas 4hp20
igok riesil nieco podobne a rovnako som to pocul aj u inych ... robi to okolo 70km /h?
jo, a si v zlom vlakne, ty tam nemas 4hp20
|
|
25.10.2014 21:08 -
|
2745161
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
bluemotion napsal(a): Ahoj chlapi, jen takovy maly dotaz, automat radi krasne, s autem jsem max spokojeny, jen ale takovy maly technicky dotaz, kdyz radi 6 tak tak zvlastne zmeni zvuk, neni to nic hlasiteho, ale proste to taknejak potichu zakňuči a taknejak doztracena to utichne , dokonce moje polovička si vsimla, coz je divny
Dela to 6tka pri nizkych otackach a plynu. Pokud plyn pustis zvuk zmizi. Jakmile se dostanes nad cca 80-85 zvuk taky zmizi. Cim je studenejsi tim mi to prislo vic, kdyz je uz auto teplejsi dela to mene. Asi to bude normalni jev.
Dela to 6tka pri nizkych otackach a plynu. Pokud plyn pustis zvuk zmizi. Jakmile se dostanes nad cca 80-85 zvuk taky zmizi. Cim je studenejsi tim mi to prislo vic, kdyz je uz auto teplejsi dela to mene. Asi to bude normalni jev.
|
|
25.10.2014 21:19 -
|
2745162
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Jojo, presne tak nejak, neni to zadny neprijemny zvuk...a kdyz jedu dalku tak pak uz to neslysim vubec..asi prave po studenu kdyz vozim manu do prace..
Jojo, presne tak nejak, neni to zadny neprijemny zvuk...a kdyz jedu dalku tak pak uz to neslysim vubec..asi prave po studenu kdyz vozim manu do prace..
|
|
| |
|
|