| | |
14.03.2011 20:34 -
Motorová nafta, bionafta a podobné
|
2378119
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
....
....
|
|
14.03.2011 16:07 -
Re: Motorová nafta, bionafta a podobné
|
2378031
|
|
tomc
|
|
|
u je jaro tak zase liju kytičky+adidiva 20kč/l
u je jaro tak zase liju kytičky+adidiva:palec 20kč/l
|
|
14.03.2011 18:04 -
|
2378068
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
tak tý bio bych se asi obával.
tak tý bio bych se asi obával.
|
|
14.03.2011 20:00 -
|
2378116
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
TomasT napsal(a): To není zoufalé...
Teda to si mě jakoto ropáka nakrknul. 5% kytek ze mě jetě nedělá vegetariána.
Zkouel jsi někdy vydrhnout pekáč nebo pánev od zaschlého, ne připáleného, ale jen zaschlého rostlinného oleje? Nejde to ničím rozpustit. Nejde to dostat ani z teflonu. Jak asi vypadají motory po dlouhodobým pouití toho sajrajtu. Celá veřejnost ví, e v tý formě, jakou do dnes umíme, se to palivo pouít nedá. I proto se ho smí do ropy míchat jen minimum. A ty řekne, e to není zoufalost? To teda je. A navíc naprostá neůcta k HDi.
e to tam někdo leje je fakt jeho věc, ale obhajovat bys ho neměl. Spí mu vysvětlit, e si kodí. Drahý uetřený kačky.
Teda to si mě jakoto ropáka nakrknul. 5% kytek ze mě jetě nedělá vegetariána.
Zkouel jsi někdy vydrhnout pekáč nebo pánev od zaschlého, ne připáleného, ale jen zaschlého rostlinného oleje? Nejde to ničím rozpustit. Nejde to dostat ani z teflonu. Jak asi vypadají motory po dlouhodobým pouití toho sajrajtu. Celá veřejnost ví, e v tý formě, jakou do dnes umíme, se to palivo pouít nedá. I proto se ho smí do ropy míchat jen minimum. A ty řekne, e to není zoufalost? To teda je. A navíc naprostá neůcta k HDi.
e to tam někdo leje je fakt jeho věc, ale obhajovat bys ho neměl. Spí mu vysvětlit, e si kodí. Drahý uetřený kačky.
|
|
14.03.2011 20:38 -
|
2378121
|
|
jumep
|
|
|
hehe ... manik jazdil na olej cisty (z obchodu) asi 2000km, potom sa zalepilo cerpadlo a dojazdil ...
hehe ... manik jazdil na olej cisty (z obchodu) asi 2000km, potom sa zalepilo cerpadlo a dojazdil ...
|
|
14.03.2011 21:19 -
|
2378138
|
|
jruze
|
|
|
Stará klasika písáky s tím kamarádily,rotačky u protestovaly a to co tam máme mi si stím podle mne nerozumí vůbec.Nejhorí je e u naftu jako takovou vlastně vůbec neseene.
Stará klasika písáky s tím kamarádily,rotačky u protestovaly a to co tam máme mi si stím podle mne nerozumí vůbec.Nejhorí je e u naftu jako takovou vlastně vůbec neseene.:-((((
|
|
14.03.2011 21:24 -
|
2378142
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Mikra napsal(a): Teda to si mě jakoto ropáka nakrknul. 5% kytek ze mě jetě nedělá vegetariána.
Tomc: nekodí si
Zde je důkaz .link.
Cituji: "Peugeot a Citroen jsou výjimky, protoe nedávno oznámili, e v jejich HDI motorech se můe spalovat směs s 30% bionafty."
Tomc: nekodí si :-d
Zde je důkaz http://cs.wikipedia.org/wiki/Bionafta
Cituji: "Peugeot a Citroen jsou výjimky, protoe nedávno oznámili, e v jejich HDI motorech se můe spalovat směs s 30% bionafty."
|
|
14.03.2011 21:28 -
|
2378145
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Oni ale oznamují i to, e se olej v automatech nemění vůbec a e Total do motoru vydrí 30000km. Zkus to s tou pánví a neargumentuj prohláením výrobců. Určitě se najde i nějakej předseda JZD, kterej ti dá záruku, e jeho řepka je vlastně roponosná.
Oni ale oznamují i to, e se olej v automatech nemění vůbec a e Total do motoru vydrí 30000km. Zkus to s tou pánví a neargumentuj prohláením výrobců. Určitě se najde i nějakej předseda JZD, kterej ti dá záruku, e jeho řepka je vlastně roponosná.
|
|
15.03.2011 06:12 -
|
2378187
|
|
tomc
|
|
|
kytky raly BXy v XA hdi taky nedělaly problém tak nevidím duvod proč by C5 byla vyjímka aditiva dávám při kadém dolévání a otázka pěněz 20kč/L mluví za ve paliváč mněním dvakrát ročně a přidal jsem prutokový ohřev nafty.kytičky nesmí zustat stát jinak zhnijou a to je problém který mají uloenky v bazarech jezdím do lesa po karedých cestách a tam spotřebu stejně nezměřímpokud jedu na výlet tak naliju kvalitu nebo tankuju Vervu spotřeba spadne z7,5-9 na6,3-6 co je na automat ok.
kytky raly BXy v XA hdi taky nedělaly problém tak nevidím duvod proč by C5 byla vyjímka:-o aditiva dávám při kadém dolévání :palec a otázka pěněz 20kč/L mluví za ve:-p paliváč mněním dvakrát ročně a přidal jsem prutokový ohřev nafty.:paleckytičky nesmí zustat stát jinak zhnijou a to je problém který mají uloenky v bazarech:-(:-(((( jezdím do lesa po karedých cestách a tam spotřebu stejně nezměřím:-(pokud jedu na výlet tak naliju kvalitu nebo tankuju Vervu:palec spotřeba spadne z7,5-9 na6,3-6 co je na automat ok.
|
|
15.03.2011 08:20 -
|
2378194
|
|
jruze
|
|
|
No kdy jsme jednou jeli ze sousedama na dovolenou tak jsem mněl celou cestu hlad - drádil mé chuové buňky - buď jsem cítil hranolky,nebo řízky (ale ta úspora)
No kdy jsme jednou jeli ze sousedama na dovolenou tak jsem mněl celou cestu hlad - drádil mé chuové buňky - buď jsem cítil hranolky,nebo řízky:-)))) (ale ta úspora):-o
|
|
15.03.2011 09:38 -
|
2378202
|
|
navisl
|
|
|
asi bych neřeil bionaftu. zajímavějí je, myslím, jezdit na vodu, tedy vyrábět si vodík prostou elektrolízou přímo v autě z vody, který se přisává do motoru. Odhaduji z toho co jsem viděl, úprava tak do dvou tisíc. Odkazů na netu se dá najít víc. Poprvé jsem to zhlédl v souvislosti s nějakým E-on oceněním asi před měsícem. Dalí jsem nael následně. Byl tam příklad VW transporter na 100 km doléval jen 2 litry nafty, čili úspora tak 5-6 litrů.
asi bych neřeil bionaftu. zajímavějí je, myslím, jezdit na vodu, tedy vyrábět si vodík prostou elektrolízou přímo v autě z vody, který se přisává do motoru. Odhaduji z toho co jsem viděl, úprava tak do dvou tisíc. Odkazů na netu se dá najít víc. Poprvé jsem to zhlédl v souvislosti s nějakým E-on oceněním asi před měsícem. Dalí jsem nael následně. Byl tam příklad VW transporter na 100 km doléval jen 2 litry nafty, čili úspora tak 5-6 litrů.
|
|
15.03.2011 10:18 -
|
2378208
|
|
jumep
|
|
|
@tomc: ohrievac nafty to auto ma ... a podstatna info je ze to ma chladic nafty a nafta v letnych mesiacoch mava tak 40 stupnov, myslim ze ten ohrievac je tam dost zbytocny a moze skor viest ku chybe ...
@navisl: MYTHBUSTERS toto skusali a elektrolytickeho vodiku nebol dostatok na chod motora, mozno sa to uz dopracovalo k lepsiemu a efektivnejsiemu spracovaniu, ale nemyslim ze az hentak dokonale by to mohlo byt
ps. myslim ze stano1 raz bol spominal ze omylom v IT natankoval bionaftu, lebo nerozumel tomu co je tam napisane na tom stojane a ze sa mu dokonca zdalo ze to ma lepsi zvuk
bionafta skutocne nesmie zostat stat, po mesiaci je to taky maglajz ze s tym autom sa neda jazdit
@tomc: ohrievac nafty to auto ma ... a podstatna info je ze to ma chladic nafty a nafta v letnych mesiacoch mava tak 40 stupnov, myslim ze ten ohrievac je tam dost zbytocny a moze skor viest ku chybe ...
@navisl: MYTHBUSTERS toto skusali a elektrolytickeho vodiku nebol dostatok na chod motora, mozno sa to uz dopracovalo k lepsiemu a efektivnejsiemu spracovaniu, ale nemyslim ze az hentak dokonale by to mohlo byt
ps. myslim ze stano1 raz bol spominal ze omylom v IT natankoval bionaftu, lebo nerozumel tomu co je tam napisane na tom stojane a ze sa mu dokonca zdalo ze to ma lepsi zvuk
bionafta skutocne nesmie zostat stat, po mesiaci je to taky maglajz ze s tym autom sa neda jazdit
|
|
15.03.2011 12:53 -
|
2378242
|
|
lubco
|
Město: , Auto: CITROEN BERLINGO Shine BlueHDI 130 S&S | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Bohuzial, zo sekundaru to nie je, je to odfuk z primaru...
.link.
Je mi luto, za dva tyzdne to budem merat aj ja u nas Na SK
Bohuzial, zo sekundaru to nie je, je to odfuk z primaru...
http://www.snus.sk/2011/fukushima/Fukusima-SNUS-14.3.2011.pdf
Je mi luto, za dva tyzdne to budem merat aj ja u nas Na SK
|
|
15.03.2011 18:16 -
|
2378276
|
|
tomc
|
|
|
jumep napsal(a): @tomc: ohrievac nafty to auto ma ... a podstatna info je ze to ma chladic nafty a nafta v letnych mesiacoch mava tak 40 stupnov, myslim ze ten ohrievac je tam dost zbytocny a moze skor viest ku chybe ... @navisl: MYTHBUSTERS toto skusali a elektrolytickeho vodiku nebol dostatok na chod motora, mozno sa to uz dopracovalo k lepsiemu a efektivnejsiemu spracovaniu, ale nemyslim ze az hentak dokonale by to mohlo byt ps. myslim ze stano1 raz bol spominal ze omylom v IT natankoval bionaftu, lebo nerozumel tomu co je tam napisane na tom stojane a ze sa mu dokonca zdalo ze to ma lepsi zvuk bionafta skutocne nesmie zostat stat, po mesiaci je to taky maglajz ze s tym autom sa neda jazdit prutokáč je na zimu kvuli parafínu,maká na elektriku po zapnutí klíčku a má termostatpo ohřátí nafty se odstaví
@tomc: ohrievac nafty to auto ma ... a podstatna info je ze to ma chladic nafty a nafta v letnych mesiacoch mava tak 40 stupnov, myslim ze ten ohrievac je tam dost zbytocny a moze skor viest ku chybe ... @navisl: MYTHBUSTERS toto skusali a elektrolytickeho vodiku nebol dostatok na chod motora, mozno sa to uz dopracovalo k lepsiemu a efektivnejsiemu spracovaniu, ale nemyslim ze az hentak dokonale by to mohlo byt ps. myslim ze stano1 raz bol spominal ze omylom v IT natankoval bionaftu, lebo nerozumel tomu co je tam napisane na tom stojane a ze sa mu dokonca zdalo ze to ma lepsi zvuk bionafta skutocne nesmie zostat stat, po mesiaci je to taky maglajz ze s tym autom sa neda jazdit prutokáč je na zimu kvuli parafínu,maká na elektriku po zapnutí klíčku a má termostat:palecpo ohřátí nafty se odstaví:-))
|
|
15.03.2011 19:16 -
|
2378287
|
|
jumep
|
|
|