| | |
23.12.2016 16:53 -
Re: Cukání, kubání při rozjezdu
|
3022797
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ze ta spojka asi neni bohvieco bolo ked som ju uvaril v dolomitoch. jednoducho som isiel na dvojke serpentinky, dohnal akehosi holandana, ktory na naschval blokoval, s plnym kotlom som ho obehol, ked som dosiel na tre cime parkovat, zacala mi na jednotke smykat pri pohnuti do kopca. po zaparkovani spojkovy smrad. toto bolo po 60tisic prvy raz co auto dostalo zahul s spojka sa hned ozvala.
a hento mi robi c3, presne, ked bez plynu pohoda, ked s trochou plynu skakanie, strpanie, a ked vela plynu tak opat nic
ze ta spojka asi neni bohvieco bolo ked som ju uvaril v dolomitoch. jednoducho som isiel na dvojke serpentinky, dohnal akehosi holandana, ktory na naschval blokoval, s plnym kotlom som ho obehol, ked som dosiel na tre cime parkovat, zacala mi na jednotke smykat pri pohnuti do kopca. po zaparkovani spojkovy smrad. toto bolo po 60tisic prvy raz co auto dostalo zahul s spojka sa hned ozvala.
a hento mi robi c3, presne, ked bez plynu pohoda, ked s trochou plynu skakanie, strpanie, a ked vela plynu tak opat nic
|
|
23.12.2016 17:45 -
|
3022811
|
|
jumep
|
|
|
jo, ale zasa je hovorim, je rozdiel RHR a RHH motor 103vs120kw
RHR je zname ze ta spojka uz od C5 2 neni bohvie co
jo, ale zasa je hovorim, je rozdiel RHR a RHH motor 103vs120kw
RHR je zname ze ta spojka uz od C5 2 neni bohvie co
|
|
23.12.2016 21:11 -
|
3022912
|
|
jruze
|
|
|
Je veobecně známo e jakmile praskne ,,sluníčko" spojka nevytavuje!!! Vstřik no dejme tomu,ale to motor nepoběí bez chvění (právě na volnoběh nejvíce patrné) sorry ca skutečnosti.
A k danému tématu to myslím je.
Je veobecně známo e jakmile praskne ,,sluníčko" spojka nevytavuje!!! Vstřik no dejme tomu,ale to motor nepoběí bez chvění (právě na volnoběh nejvíce patrné) sorry ca skutečnosti.:-o
A k danému tématu to myslím je.
|
|
23.12.2016 22:14 -
|
3022960
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Chlapi, klidek
Kvalty idu normalne, lahko, bez problemov, motor ide hladko, nevynechava, ci ina anomalia, starty na brnk, ci teply, ci studeny. Ako som pisal, ak sa rozidem na jednicku, mozem ist na volnobehu a potom tomu sliapnut naplno a ziaden problem. Ale akonahle sa chcem rychlejsie rozbehnut, teda pustam spojku pomalsie a plynom pridavam vykon, tak to zacne vibrovat. A podla vsetkeho je to niekde v spojke. Lebo keby (myslim) bol urvatu nejaky silentblok, tak to robi pri kazdom razatnejsom pridani plynu, no ako pisem, ziaden problem. Spojka nesmyka, zabera este pred polovicou drahy pedalu.
Mozno mi to pride, ze akoby spojka bola zle vystredena a ked pritlacak dosada na lamelu, tak sa to roztrepe
Nemam sajnu o tom ako sa tu osadzuje spojka, ci ju treba vystredit
A tiez neviem, ako sa to mohlo postrat naraz, ked nebol predtym problem.
Este horsie je, ze som tu spojku neobjednal, a ze skor ako cca 10 januara ju do auta nedostanem. Lenze to by som mal byt uz v praci
Sam som zvedavy, co tam bude vysrane
Horsie, ak by to bolo to lozisko predlohy, ze by sa pretacalo v puzdre
Chlapi, klidek
Kvalty idu normalne, lahko, bez problemov, motor ide hladko, nevynechava, ci ina anomalia, starty na brnk, ci teply, ci studeny. Ako som pisal, ak sa rozidem na jednicku, mozem ist na volnobehu a potom tomu sliapnut naplno a ziaden problem. Ale akonahle sa chcem rychlejsie rozbehnut, teda pustam spojku pomalsie a plynom pridavam vykon, tak to zacne vibrovat. A podla vsetkeho je to niekde v spojke. Lebo keby (myslim) bol urvatu nejaky silentblok, tak to robi pri kazdom razatnejsom pridani plynu, no ako pisem, ziaden problem. Spojka nesmyka, zabera este pred polovicou drahy pedalu.
Mozno mi to pride, ze akoby spojka bola zle vystredena a ked pritlacak dosada na lamelu, tak sa to roztrepe
Nemam sajnu o tom ako sa tu osadzuje spojka, ci ju treba vystredit
A tiez neviem, ako sa to mohlo postrat naraz, ked nebol predtym problem.
Este horsie je, ze som tu spojku neobjednal, a ze skor ako cca 10 januara ju do auta nedostanem. Lenze to by som mal byt uz v praci
Sam som zvedavy, co tam bude vysrane
Horsie, ak by to bolo to lozisko predlohy, ze by sa pretacalo v puzdre
|
|
23.12.2016 22:18 -
|
3022962
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
citis v leve noze vybrace ze spojkoveho pedalu ? ?
citis v leve noze vybrace ze spojkoveho pedalu ? ?
|
|
23.12.2016 22:58 -
|
3022966
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
By som povedal ze nie, urcite to neni ine, nez predtym, nie, necitit.
Zajtra urobim video, tam to bude urcite pocut a asi aj vidiet.
By som povedal ze nie, urcite to neni ine, nez predtym, nie, necitit.
Zajtra urobim video, tam to bude urcite pocut a asi aj vidiet.
|
|
23.12.2016 23:08 -
|
3022968
|
|
jruze
|
|
|
Ze spojky to podle mne mue dělat dvouhmota, ze sylentu ramen nebo motoru kterýkoli =při prudké akceleraci se oprou a drej v té poloze - při volnějím rozjezdu se dovedou pohybovat ale zase by to asi plavala nebo nedrelo přímém směr - sylenty a poloosa se dovede chovat tak ze si myslí ze října vyskočí motor ven. Dvouhmota se takto chová také tento projev je třeba typicky pro 1.6 s robotem. ale praské sluníčko ? nebo vsrik ? To si dovolím nesouhlasit - mrzí mne to
Ze spojky to podle mne mue dělat dvouhmota, ze sylentu ramen nebo motoru kterýkoli =při prudké akceleraci se oprou a drej v té poloze - při volnějím rozjezdu se dovedou pohybovat ale zase by to asi plavala nebo nedrelo přímém směr - sylenty a poloosa se dovede chovat tak ze si myslí ze října vyskočí motor ven. Dvouhmota se takto chová také tento projev je třeba typicky pro 1.6 s robotem.;-) ale praské sluníčko ? nebo vsrik ? To si dovolím nesouhlasit - mrzí mne to;-)
|
|
01.03.2017 17:39 -
|
3045260
|
|
Johny
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Ahojte,
pri pridavaní do kopca mi cuka motor ale len pri väčej záai (plné auto) a pri plnom zoliapnutí plynu a hlavne pri 90km/h potom to prestane, tie po tu 90siatku nič necuká. Diagnostika neukazuje nič. Motor dobre tartuje a drí aj otačky na vožnobeh. Napadol ma EGR???
Ahojte,
pri pridavaní do kopca mi cuka motor ale len pri väčej záai (plné auto) a pri plnom zoliapnutí plynu a hlavne pri 90km/h potom to prestane, tie po tu 90siatku nič necuká. Diagnostika neukazuje nič. Motor dobre tartuje a drí aj otačky na vožnobeh. Napadol ma EGR???
Přílohy: Citroen C5 1.6 HDi 82kW 9HL.jpg ( 92163b ) - |
|
11.05.2023 14:25 -
|
3360869
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
zdravím. 2.0 hdi 103kw rok 2013.
pískalo mi turbo tak jsem jej nechal vyměnit za repas. U nás v servisu - dodavatele mají ověřeného.
Po výměně mám problém s cukáním při rozjezdu při studeném motoru.
Jakmile ráno nastartuju a rozjídím se tak to cuká hodně, jakoby motor vynechával. po zahřátí problém zmizí, jen občas do kopce, pokud chci zrychlovat tak to jemně cukne.
Diagnostika v servisu vůbec nic neukazuje, natankoval jsem maxx motion a víceméně se to nezměnilo. Před výměnou auto pár týdnů stálo. Nemáte někdo nápad čím by to mohlo být?
zdravím. 2.0 hdi 103kw rok 2013.
pískalo mi turbo tak jsem jej nechal vyměnit za repas. U nás v servisu - dodavatele mají ověřeného.
Po výměně mám problém s cukáním při rozjezdu při studeném motoru.
Jakmile ráno nastartuju a rozjídím se tak to cuká hodně, jakoby motor vynechával. po zahřátí problém zmizí, jen občas do kopce, pokud chci zrychlovat tak to jemně cukne.
Diagnostika v servisu vůbec nic neukazuje, natankoval jsem maxx motion a víceméně se to nezměnilo. Před výměnou auto pár týdnů stálo. Nemáte někdo nápad čím by to mohlo být?
|
|
| |
|
|