| | |
06.03.2011 21:35 -
Cukání, kubání při rozjezdu
|
2376476
|
|
C5C5C5
|
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Dobrý den citroeňáci, mám problém. Při rozjídění vozu při zahřátém motoru mě auto trhavě kubě, pokud je ale motor studený, tak je ve v pořádku a nic nekube. Při řazení při jízdě se auto chová i při zahřátém motoru normálně.
Dobrý den citroeňáci, mám problém. Při rozjídění vozu při zahřátém motoru mě auto trhavě kubě, pokud je ale motor studený, tak je ve v pořádku a nic nekube. Při řazení při jízdě se auto chová i při zahřátém motoru normálně.
|
|
06.03.2011 21:38 -
Re: Cukání, kubání při rozjezdu
|
2376477
|
|
jumep
|
|
|
kratka rada - na diagnostike si bol?
aku teplotu ti ukazuje motor?
kratka rada - na diagnostike si bol?
aku teplotu ti ukazuje motor?
|
|
06.03.2011 21:40 -
|
2376481
|
|
C5C5C5
|
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 5 |
|
|
teplota je cca 90 st., na diagnostiku jsem se objednal, nemohla by to být spojka?
Děkuji
teplota je cca 90 st., na diagnostiku jsem se objednal, nemohla by to být spojka?
Děkuji
|
|
06.03.2011 21:41 -
|
2376482
|
|
jumep
|
|
|
no to sa moc z toho popisu neda usudit
no to sa moc z toho popisu neda usudit
|
|
06.03.2011 22:26 -
|
2376530
|
|
Pali
|
Město: Vejprnice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Mě to dělá za studena
Mě to dělá za studena:nevim
|
|
07.03.2011 17:38 -
|
2376673
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
axialní vůle setrváku.
axialní vůle setrváku.
|
|
07.03.2011 19:21 -
|
2376681
|
|
tief
|
|
|
maly zakerny trpaslik s pasovou brzdou
maly zakerny trpaslik s pasovou brzdou
|
|
07.03.2011 20:57 -
|
2376690
|
|
jruze
|
|
|
Axiální vůle nekube,spojkou to opře do jedné krajní polohy.kube dvouhmoák,péra v lamele,zkroucená lamela.Na XM mi jezdila klika o centimetr a spojka ani nekubla
Axiální vůle nekube,spojkou to opře do jedné krajní polohy.kube dvouhmoák,péra v lamele,zkroucená lamela.Na XM mi jezdila klika o centimetr a spojka ani nekubla:-)
|
|
07.03.2011 20:59 -
|
2376691
|
|
jumep
|
|
|
priklanam sa k tiefovy a pasovej pile ....
tu rozoberame nieco co sa rozoberat takto proste neda ...
to moze byt od mechanickej veci (spojka) az po pocitac, vstrek, egr ....
priklanam sa k tiefovy a pasovej pile ....
tu rozoberame nieco co sa rozoberat takto proste neda ...
to moze byt od mechanickej veci (spojka) az po pocitac, vstrek, egr ....
|
|
27.09.2011 10:05 -
|
2415895
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
Ahoj kolegové,
dnes cestou do práce mi C5tka začala pokubávat. Motor studený, jízda po dálnici z mírného kopečka, 90, na čtyřku, přiblině 1600-1700 otáček, jen tak jsem to lechtal. Pokubávalo to. Při přidání plynu to přestane, o maličko míň to při téhle rychlosti dělalo na tempomat. Projevovalo se to při stejných otáčkách i na pětku i estku. Podle zrcátek jsem si ádnýho kouře nevimnul. Poté, co jsem to zjistil, jsem se samozřejmě snail jet tak, aby to nekubalo.
Po zahřátí se auto chovalo naprosto normálně.
Před 12ti tisíci jsem si nechal měnit spojku a dvojhmoák. Log v PP neukazuje nic. Na diagnostice jsem jetě nebyl, dělalo to dnes ráno. Palivo beru Vervu, bral jsem v neděli, včera se auto chovalo naprosto příkladně.
Dá se podle tohohle popisu tipnout, čím by to mohlo být?
Díky...
Ahoj kolegové,
dnes cestou do práce mi C5tka začala pokubávat. Motor studený, jízda po dálnici z mírného kopečka, 90, na čtyřku, přiblině 1600-1700 otáček, jen tak jsem to lechtal. Pokubávalo to. Při přidání plynu to přestane, o maličko míň to při téhle rychlosti dělalo na tempomat. Projevovalo se to při stejných otáčkách i na pětku i estku. Podle zrcátek jsem si ádnýho kouře nevimnul. Poté, co jsem to zjistil, jsem se samozřejmě snail jet tak, aby to nekubalo.
Po zahřátí se auto chovalo naprosto normálně.
Před 12ti tisíci jsem si nechal měnit spojku a dvojhmoák. Log v PP neukazuje nic. Na diagnostice jsem jetě nebyl, dělalo to dnes ráno. Palivo beru Vervu, bral jsem v neděli, včera se auto chovalo naprosto příkladně.
Dá se podle tohohle popisu tipnout, čím by to mohlo být?
Díky...
|
|
27.09.2011 10:37 -
|
2415898
|
|
tief
|
|
|
diagnostika ... ale co mozes spravit sam je vymenit palivovy a vzduchovy filter a zbezne skontrolovat hadice, podtlaky a podobne ...
diagnostika ... ale co mozes spravit sam je vymenit palivovy a vzduchovy filter a zbezne skontrolovat hadice, podtlaky a podobne ...
|
|
27.09.2011 11:21 -
|
2415918
|
|
jumep
|
|
|
su 2 veci co som k tomu videl/cital
1. EGR
2. soft v ECU - aktualizovat
su 2 veci co som k tomu videl/cital
1. EGR
2. soft v ECU - aktualizovat
|
|
06.10.2011 14:30 -
|
2417653
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
Tak vyřeeno. Pár dní po tomhle to začalo syčet, kdy bylo turbo v záběhu, nekde to profukovalo. Byl prasklý plastový díl za turbem, pod plastovým krytem s nápisem HDI, směrem do motoru. EGR by melo byt OK.
Zase to jede jak raketa
Tak vyřeeno. Pár dní po tomhle to začalo syčet, kdy bylo turbo v záběhu, nekde to profukovalo. Byl prasklý plastový díl za turbem, pod plastovým krytem s nápisem HDI, směrem do motoru. EGR by melo byt OK.
Zase to jede jak raketa :-)
|
|
20.11.2011 11:51 -
|
2426143
|
|
stejskli
|
|
|
Můj problém je výrazně určitějí: po víc ne třech hodinách neustálýho popojídění a rozjídění v ucpaný Praze začalo auto kubat při rozjezdu na jedničku a potom jetě víc při přeřazení na dvojku v momentu poutění spojky. Vechno bylo dávno zahřáté; podezříval jsem se, e u únavou a nervama patně (=málo) lapu na plyn nebo prudce poutím spojku - ale pak jsem tomu věnoval maximální pozornost, zkouel ubírat, přidávat, a ono pořád. Druhý a dalí dny zase fungovalo vechno jak má, záběr jde hladce a plynule. Auto má skutečných 77 tisíc km.
Nemohlo to být extrémní zátěí spojky v krátkém čase? Během těch 3-4 hodin proběhlo tolik rozjezdů, jako jindy za celý měsíc.
Můj problém je výrazně určitějí: po víc ne třech hodinách neustálýho popojídění a rozjídění v ucpaný Praze začalo auto kubat při rozjezdu na jedničku a potom jetě víc při přeřazení na dvojku v momentu poutění spojky. Vechno bylo dávno zahřáté; podezříval jsem se, e u únavou a nervama patně (=málo) lapu na plyn nebo prudce poutím spojku - ale pak jsem tomu věnoval maximální pozornost, zkouel ubírat, přidávat, a ono pořád. Druhý a dalí dny zase fungovalo vechno jak má, záběr jde hladce a plynule. Auto má skutečných 77 tisíc km.
Nemohlo to být extrémní zátěí spojky v krátkém čase? Během těch 3-4 hodin proběhlo tolik rozjezdů, jako jindy za celý měsíc.
|
|
20.11.2011 16:13 -
|
2426181
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
tipl bych to na nějaký bordel v naftě.
tipl bych to na nějaký bordel v naftě.
|
|
11.04.2012 15:45 -
|
2469206
|
|
sanchez
|
Město: Hůry, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Zdravím,
auto mi z ničeho nic začalo při rozjezdech jakoby poskakovat dopředu, něco jako kdybych chtěl bodhrábnout, ale přitom se rozjidím zvolna. Ostatní rychlosti v pořádku a nezdá se mi, e by spojka prokluzovala. Co to můe být?
Zdravím,
auto mi z ničeho nic začalo při rozjezdech jakoby poskakovat dopředu, něco jako kdybych chtěl bodhrábnout, ale přitom se rozjidím zvolna. Ostatní rychlosti v pořádku a nezdá se mi, e by spojka prokluzovala. Co to můe být?
|
|
11.04.2012 15:57 -
|
2469210
|
|
jruze
|
|
|