| | |
24.01.2011 19:24 -
Snímač tlaku vzduchu v sání
|
2370976
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Hoj, parto,
mám dotaz, jeliko je mi u trapné otravovat mého mechanika častýmy dotazy a je u pozdě a vrtá mi to hlavou.
Take, koupil jsem C5 2 2.0 HDI a zjistili sme e byl vypojený snímač tlaku vzduchu v sání. Zjistili jsme to a teď, po tom co jsem s autem najel 2000 km bez problémů. Tak jsme ho tedy zapojili a hurá to vyzkouet a ve ok. Den na to jedu pryč a cestou hláka Abgassystem defekt, take jsem věděl odkud vítr vane a odpojil ho opět, po pár startech zmizela hláka a já si vesele jezdím dál. Jen mě nejde na mysl a bojím se aby po tom něco neodelo nebo abych něco nezadřel. Podotýkám, e mám výborného mechanika, ale u ho nechci večer bombardovat
Hoj, parto,
mám dotaz, jeliko je mi u trapné otravovat mého mechanika častýmy dotazy a je u pozdě a vrtá mi to hlavou.
Take, koupil jsem C5 2 2.0 HDI a zjistili sme e byl vypojený snímač tlaku vzduchu v sání. Zjistili jsme to a teď, po tom co jsem s autem najel 2000 km bez problémů. Tak jsme ho tedy zapojili a hurá to vyzkouet a ve ok. Den na to jedu pryč a cestou hláka Abgassystem defekt, take jsem věděl odkud vítr vane a odpojil ho opět, po pár startech zmizela hláka a já si vesele jezdím dál. Jen mě nejde na mysl a bojím se aby po tom něco neodelo nebo abych něco nezadřel. Podotýkám, e mám výborného mechanika, ale u ho nechci večer bombardovat :-)
|
|
24.01.2011 19:54 -
Re: Snímač tlaku vzduchu v sání
|
2370984
|
|
jumep
|
|
|
"snímač tlaku vzduchu v sání" mas na mysli ten co je na intercooleri?
aky vyborny mechanik miesto odstranenia zavady vypne nejake cidlo? - to neni oprava, to dobastlenie aby nesla hlaska ... (co je mi divne ze to nepise chybu ...)
"snímač tlaku vzduchu v sání" mas na mysli ten co je na intercooleri?
aky vyborny mechanik miesto odstranenia zavady vypne nejake cidlo? - to neni oprava, to dobastlenie aby nesla hlaska ... (co je mi divne ze to nepise chybu ...)
|
|
24.01.2011 20:07 -
|
2370994
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Nene , to nedělal můj mechnik a konkrétně je to toto : .link.
na diagnostice to nehodilo ádnou chybu.
Nene , to nedělal můj mechnik a konkrétně je to toto : http://www.profiautodily.cz/sindex.php?ProductID=2531419&akc=detail&CatStruct=0,61,3190237,3190309,3207735,3207736,3207737
na diagnostice to nehodilo ádnou chybu.
|
|
24.01.2011 20:12 -
|
2370996
|
|
jumep
|
|
|
snimac tlaku turba
cize auto netusi aky tlak dava turbo .... a chybu to tympadom nejaku uvadzat musi
snimac tlaku turba
cize auto netusi aky tlak dava turbo .... a chybu to tympadom nejaku uvadzat musi
|
|
24.01.2011 20:29 -
|
2370997
|
|
Majk-fox
|
|
|
Chybu to hlásilo, nějaký defekt oběhu výfukových plynů. Auto jede normálně, tahá,jak má. tzn. e turbo by v prdeli být nemělo. Můu s tím takhle jezdit dál?
Chybu to hlásilo, nějaký defekt oběhu výfukových plynů. Auto jede normálně, tahá,jak má. tzn. e turbo by v prdeli být nemělo. Můu s tím takhle jezdit dál?
|
|
24.01.2011 20:31 -
|
2370998
|
|
jumep
|
|
|
ked to nevie aky tlak turba to dava, tak najskor ho ani neotvara, neviem teda ako sa to sprava
to co pises je standartna hlaska - zaujima ta vypis diagnostiky
ked to nevie aky tlak turba to dava, tak najskor ho ani neotvara, neviem teda ako sa to sprava
to co pises je standartna hlaska - zaujima ta vypis diagnostiky
|
|
24.01.2011 20:44 -
|
2371001
|
|
Majk-fox
|
|
|
TUrbo 100% funguje, po zapojení jsem nepocítil ádný rozdíl...
TUrbo 100% funguje, po zapojení jsem nepocítil ádný rozdíl...
|
|
24.01.2011 20:46 -
|
2371003
|
|
jumep
|
|
|
bez diagnostiky tu nema cenu nieco riesit ...
odpojene to nema byt
bez diagnostiky tu nema cenu nieco riesit ...
odpojene to nema byt
|
|
24.01.2011 20:52 -
|
2371005
|
|
DOUFAK
|
|
|
Majk-fox napsal(a): TUrbo 100% funguje, po zapojení jsem nepocítil ádný rozdíl...
To je dost zvlátní... renonc...
To je dost zvlátní... renonc...
|
|
24.01.2011 20:54 -
|
2371006
|
|
jumep
|
|
|
ono mozno nefunguje poriadne ako pri zapojenom, tak pri odpojenom ...
ako som povedal, tu sa bez diagnostiky nepohneme moc dalej ...
ono mozno nefunguje poriadne ako pri zapojenom, tak pri odpojenom ...
ako som povedal, tu sa bez diagnostiky nepohneme moc dalej ...
|
|
24.01.2011 22:31 -
|
2371031
|
|
Majk-fox
|
|
|
divný auti má axceleraci naprosto v pořádku předevčírem 170 km/h 4000 ot a fakt lape, ve čtvrtek jdu na diag. uvidím, je mi i diný, e ty snímače tam jsou 2, jeden byl napíchlý na kabelech a volně visel a druhý byl přiroubovaný, tak je zkusím jetě prohodit, jestli není chyba toho snímače. Take Němci jsou taky hovada, pak e ne!!
divný auti má axceleraci naprosto v pořádku předevčírem 170 km/h 4000 ot a fakt lape, ve čtvrtek jdu na diag. uvidím, je mi i diný, e ty snímače tam jsou 2, jeden byl napíchlý na kabelech a volně visel a druhý byl přiroubovaný, tak je zkusím jetě prohodit, jestli není chyba toho snímače. Take Němci jsou taky hovada, pak e ne!!
|
|
24.01.2011 22:34 -
|
2371032
|
|
tief
|
|
|
hmmm tam bude nejaka strasna bastlivost si myslim ...
hmmm tam bude nejaka strasna bastlivost si myslim ...
|
|
24.01.2011 22:38 -
|
2371033
|
|
Majk-fox
|
|
|
na dignostice to bylo v pátek a ádnou závadu to nenačetlo. JInak si myslím, e původní majitel koupil nové čidlo a ne by ho přiroubouval, tak to cvaknuk do konektoru ale na sání to u nepřidělal a nechal tam to starý přiroubovaný. Ve jinak lape tip op.
na dignostice to bylo v pátek a ádnou závadu to nenačetlo. JInak si myslím, e původní majitel koupil nové čidlo a ne by ho přiroubouval, tak to cvaknuk do konektoru ale na sání to u nepřidělal a nechal tam to starý přiroubovaný. Ve jinak lape tip op.
|
|
24.01.2011 22:39 -
|
2371034
|
|
jumep
|
|
|
podstatne je ze to cidlo musi byt pripojene hadickou do intercooleru
inak meria atmosfericky tlak a teda si mysli ze turbo netlaci dostatocne .... a mozem pokracov v domyslani preco take nieco niekto spravil ...
podstatne je ze to cidlo musi byt pripojene hadickou do intercooleru
inak meria atmosfericky tlak a teda si mysli ze turbo netlaci dostatocne .... a mozem pokracov v domyslani preco take nieco niekto spravil ...
|
|
24.01.2011 22:41 -
|
2371035
|
|
Majk-fox
|
|
|
Jetě jedna věc mě zaráí, proč to teda tu chybu nehodilo hned, co jsem snímač připojil, po napojení jsem najel asi 30 km, pak jsem to zaprkoval a druhý den tam hláka skočila po 10 km...
Jetě jedna věc mě zaráí, proč to teda tu chybu nehodilo hned, co jsem snímač připojil, po napojení jsem najel asi 30 km, pak jsem to zaprkoval a druhý den tam hláka skočila po 10 km...
|
|
24.01.2011 22:49 -
|
2371036
|
|
Majk-fox
|
|
|
jumep napsal(a): podstatne je ze to cidlo musi byt pripojene hadickou do intercooleru inak meria atmosfericky tlak a teda si mysli ze turbo netlaci dostatocne .... a mozem pokracov v domyslani preco take nieco niekto spravil ...
Take myslí, e to druhý čidlo na kabelu tam je proto, aby to měřilo aspoň nějaký tlak? Ale to je blobost, přeci do toho čidla ten vzduch musí jít pod tlakem a kdy je na volno tak nic. Navíc kdy je na volno, tak chybový hláky nevyskakují.
podstatne je ze to cidlo musi byt pripojene hadickou do intercooleru inak meria atmosfericky tlak a teda si mysli ze turbo netlaci dostatocne .... a mozem pokracov v domyslani preco take nieco niekto spravil ...
Take myslí, e to druhý čidlo na kabelu tam je proto, aby to měřilo aspoň nějaký tlak? Ale to je blobost, přeci do toho čidla ten vzduch musí jít pod tlakem a kdy je na volno tak nic. Navíc kdy je na volno, tak chybový hláky nevyskakují.
|
|
24.01.2011 22:54 -
|
2371038
|
|
jumep
|
|
|
ked meria atmosfericky tlak, tak kaze turbu tlacit stale naplno
ked to hadzalo chybu / nudzak napr kvoli vysokemu tlaku alebo uz neviem comu, tak takto to nenamera vysoky tlak, skor nizky a nepojde to
ale tu polemizujeme nad niecim co kym nevidim sa tazko da riesit
takisto diagnostikou treba pozret hodnoty a vlastne ze preco to hodilo ten antipollution fault (resp. depollution system faulty alebo ako ty pises nemecky Abgassystem defekt)
ked meria atmosfericky tlak, tak kaze turbu tlacit stale naplno
ked to hadzalo chybu / nudzak napr kvoli vysokemu tlaku alebo uz neviem comu, tak takto to nenamera vysoky tlak, skor nizky a nepojde to
ale tu polemizujeme nad niecim co kym nevidim sa tazko da riesit
takisto diagnostikou treba pozret hodnoty a vlastne ze preco to hodilo ten antipollution fault (resp. depollution system faulty alebo ako ty pises nemecky Abgassystem defekt)
|
|
25.01.2011 00:01 -
|
2371046
|
|
jruze
|
|
|
Podle mne by to mnělo hlásit i to e je samotné čidlo odpojené .A tomu X mechaniku neřekla diagnostika nic - třeba e tlak turba je mimo naprogramováné hodnoty,nebo e se nemnění tlak turba podle otáček? nebo e by noví druh turba s elektrickým ovládáním - C5II má elektronicky ovládaný EGR třeba toto i turbo
Podle mne by to mnělo hlásit i to e je samotné čidlo odpojené .A tomu X mechaniku neřekla diagnostika nic - třeba e tlak turba je mimo naprogramováné hodnoty,nebo e se nemnění tlak turba podle otáček? nebo e by noví druh turba s elektrickým ovládáním - C5II má elektronicky ovládaný EGR třeba toto i turbo :-o
|
|
25.01.2011 16:45 -
|
2371119
|
|
Majk-fox
|
|
|
Nael jsem na renault klubu, e ten snímač sice snímá tlak v sání,ale pokud je vypojen, tak si řídící jednoka získává info z jiného snímače na sání, to by vysvětlovalo i to, proč to jezdí v poho a bez chybových hláek. Myslím , e to bude jen vadný snímač, jinak by to fakt nejelo.
Nael jsem na renault klubu, e ten snímač sice snímá tlak v sání,ale pokud je vypojen, tak si řídící jednoka získává info z jiného snímače na sání, to by vysvětlovalo i to, proč to jezdí v poho a bez chybových hláek. Myslím , e to bude jen vadný snímač, jinak by to fakt nejelo.
|
|
25.01.2011 16:51 -
|
2371120
|
|
tief
|
|
|