| | |
29.09.2010 14:49 -
Převodovka hučení
|
2357071
|
|
Barlow
|
|
|
Asi od srpna mi pri rychlosti 70-90 km/h na 3. a 4. prevos stupen huci prevodovka (nebo neco jinyho pri vyrazeni to skoro utichne, respektive je to tam malinko slyset.
Olej byl menem v kvetnu je tam TOTAL 75W-80W Total BV Transmission. Auto radi normalne. Obavam se ze to bude v prevodovce a to nejaky lozisko (na predloze?).
Muj dotaz zni, jak zkontrolovat kolik je tam oleje (jestli na potvoru neodesel nekudy pryc bez toho abych to musel vypoustet. A druhy dotaz je to opravdu prevodovka nebo to muze byt neco jinyho?
Diky za odpovedi.
Asi od srpna mi pri rychlosti 70-90 km/h na 3. a 4. prevos stupen huci prevodovka (nebo neco jinyho :) pri vyrazeni to skoro utichne, respektive je to tam malinko slyset.
Olej byl menem v kvetnu je tam TOTAL 75W-80W Total BV Transmission. Auto radi normalne. Obavam se ze to bude v prevodovce a to nejaky lozisko (na predloze?).
Muj dotaz zni, jak zkontrolovat kolik je tam oleje (jestli na potvoru neodesel nekudy pryc :) bez toho abych to musel vypoustet. A druhy dotaz je to opravdu prevodovka nebo to muze byt neco jinyho?
Diky za odpovedi.
|
|
29.09.2010 18:43 -
Re: Převodovka hučení
|
2357083
|
|
Mamlas
|
|
|
Vzadu na prevodovce je plnici a zaroven kontrolni otvor, aspon jestli jsem to spravne pochopil z popisu.
Vzadu na prevodovce je plnici a zaroven kontrolni otvor, aspon jestli jsem to spravne pochopil z popisu.
|
|
29.09.2010 19:55 -
|
2357092
|
|
jumep
|
|
|
napln ma byt 1.8l, po naliati 2l tam nikdy nic netieklo von ... tak neviem
napln ma byt 1.8l, po naliati 2l tam nikdy nic netieklo von ... tak neviem
|
|
30.09.2010 16:43 -
|
2357208
|
|
Barlow
|
|
|
No plnici a kontrolnim otvorem jsme to naplnili v kvetnu
Ale potreboval bych znat odpovedi na ony 2 otazky pokud nekdo vi.
No plnici a kontrolnim otvorem jsme to naplnili v kvetnu :)
Ale potreboval bych znat odpovedi na ony 2 otazky :) pokud nekdo vi. :)
|
|
30.09.2010 16:48 -
|
2357209
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
odpoved je dle meho jasna...skrin ven a rozpulit..pak najdes odpovedi ktere potrebujes...bohuzel
odpoved je dle meho jasna...skrin ven a rozpulit..pak najdes odpovedi ktere potrebujes...bohuzel
|
|
07.11.2012 19:05 -
|
2519173
|
|
zilovi.km
|
Město: Skalná, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 70 |
|
|
Barlow napsal(a): Asi od srpna mi pri rychlosti 70-90 km/h na 3. a 4. prevos stupen huci prevodovka (nebo neco jinyho pri vyrazeni to skoro utichne, respektive je to tam malinko slyset.
Muj dotaz zni, jak zkontrolovat kolik je tam oleje (jestli na potvoru neodesel nekudy pryc bez toho abych to musel vypoustet. A druhy dotaz je to opravdu prevodovka nebo to muze byt neco jinyho?
Diky za odpovedi.
mám uplně stejný problém, u někdo poradil ??
mám uplně stejný problém, u někdo poradil ??
|
|
07.11.2012 19:49 -
|
2519212
|
|
zilovi.km
|
|
|
pomohlo by vyměnit olej v převodovce??
pomohlo by vyměnit olej v převodovce??:nevim
|
|
07.11.2012 19:57 -
|
2519214
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
zilovi.km napsal(a): pomohlo by vyměnit olej v převodovce??
jestli tam nějaký olej je, tak jsem přesvědčen, e ne, doba kdy se sypaly bukové piliny je dávno pryč (jestli jsou vůle v zubech, nebo jeté loiská, tak to olej spravit nemůe - ale v kadem případě bych olej vyměnil převodovka si to zaslouí - a pak uvidí co z toho vyteče
jestli tam nějaký olej je, tak jsem přesvědčen, e ne, doba kdy se sypaly bukové piliny je dávno pryč (jestli jsou vůle v zubech, nebo jeté loiská, tak to olej spravit nemůe - ale v kadem případě bych olej vyměnil převodovka si to zaslouí - a pak uvidí co z toho vyteče ;-)
|
|
07.11.2012 20:08 -
|
2519223
|
|
zilovi.km
|
|
|
take kdy vyteče něco patného tak je uvnitř něco patně, nemůe to být jen tím e je tam málo??
take kdy vyteče něco patného tak je uvnitř něco patně, nemůe to být jen tím e je tam málo??
|
|
07.11.2012 20:35 -
|
2519237
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
zilovi.km napsal(a): take kdy vyteče něco patného tak je uvnitř něco patně, nemůe to být jen tím e je tam málo??
nevyteče nic patného, olej i po 150000 bude vypadat hezky (jenom vypadat) - na hladině bude mít nejspíe metalízu, jestli je ho tam málo, tak po dolití by to teoreticky (nevěřím) mohlo mírně utiit . Má rada vyměň olej, který tam patří v mnoství určeném a vyprdni se na to, nic!!! s tím nic neudělá, řeil bych to a to bude potřeba...
nevyteče nic patného, olej i po 150000 bude vypadat hezky (jenom vypadat) - na hladině bude mít nejspíe metalízu, jestli je ho tam málo, tak po dolití by to teoreticky (nevěřím) mohlo mírně utiit . Má rada vyměň olej, který tam patří v mnoství určeném a vyprdni se na to, nic!!! s tím nic neudělá, řeil bych to a to bude potřeba...
|
|
07.11.2012 20:57 -
|
2519250
|
|
zilovi.km
|
|
|
jo řadit jde normálně a ono se teda potom někde ukáe
jo řadit jde normálně a ono se teda potom někde ukáe
|
|
07.11.2012 21:30 -
|
2519256
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Po těhle km trochu hučí kadá (pokud to nejezdilo jen na 5 po dálnici) - pokud to začne být nepříjemné, tak rozebrat, vyměnit.
Pokud hučí jen konkrétní rychlosti, bude to ikmé ozubení pro ty rychlosti, pokud vechny, tak spí loiska, nebo výstupní kuelové soukolí.
Po těhle km trochu hučí kadá (pokud to nejezdilo jen na 5 po dálnici) - pokud to začne být nepříjemné, tak rozebrat, vyměnit.
Pokud hučí jen konkrétní rychlosti, bude to ikmé ozubení pro ty rychlosti, pokud vechny, tak spí loiska, nebo výstupní kuelové soukolí.
|
|
23.03.2015 07:58 -
|
2801066
|
|
pivovarnik
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Mám přesně ten samý problém, akorám mám automat.Při rychlosti 70-90 km/h výrazné hučení na 3-4° pak to skoro utichne. Převodovka řadí dobře, olej vyměněn. Najeto poctivých 165 tis.
Mám přesně ten samý problém, akorám mám automat.Při rychlosti 70-90 km/h výrazné hučení na 3-4° pak to skoro utichne. Převodovka řadí dobře, olej vyměněn. Najeto poctivých 165 tis.
|
|
31.03.2016 21:21 -
Hučení při zařazeném rychlostním stupni
|
2935148
|
|
Mafa
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Dobrý den,
vlastním Citroen C5 III Tourer r. v. 2011 s manuální 6-ti stupňovou převodovkou a motorem 2.0 HDi 103Kw, najeto 165 000 km. Chtěl bych se zeptat, co můe způsobovat hluk (takový vysoký tón - hučení) při zařazeném rychlostním stupni - nejvíce je to patrné u rychlostí 4,5 a 6 v otáčkách mezi 1500 - 1800, kdy jedu třeba po rovině a motor nezabírá naplno - jen tak pro udrení rychlosti. Kdy selápnu spojku, hluk přestane . Není to úplně ruivé, e by to trhalo ui, spí takový zvuk v pozadí, ale mám u motor a zvuk zdravého auta celkem naposlouchaný a vím, e je něco v nepořádku. Jen podotýkám, e je na autě 2 měsíce zpátky měněný olej, filtry a celá spojková sada včetně dvojhmotového setrvačníku. A teď v zimě mi za studena ly hůře řadit první dva rychlostní stupně (tedy spíe ten první), jinak jde ve hladce a teď, kdy nemrzne úplně ve. Můete mi s tímto problémem poradit?
Díky za reakce. Mafa
Dobrý den,
vlastním Citroen C5 III Tourer r. v. 2011 s manuální 6-ti stupňovou převodovkou a motorem 2.0 HDi 103Kw, najeto 165 000 km. Chtěl bych se zeptat, co můe způsobovat hluk (takový vysoký tón - hučení) při zařazeném rychlostním stupni - nejvíce je to patrné u rychlostí 4,5 a 6 v otáčkách mezi 1500 - 1800, kdy jedu třeba po rovině a motor nezabírá naplno - jen tak pro udrení rychlosti. Kdy selápnu spojku, hluk přestane :-o. Není to úplně ruivé, e by to trhalo ui, spí takový zvuk v pozadí, ale mám u motor a zvuk zdravého auta celkem naposlouchaný a vím, e je něco v nepořádku. Jen podotýkám, e je na autě 2 měsíce zpátky měněný olej, filtry a celá spojková sada včetně dvojhmotového setrvačníku. A teď v zimě mi za studena ly hůře řadit první dva rychlostní stupně (tedy spíe ten první), jinak jde ve hladce a teď, kdy nemrzne úplně ve. Můete mi s tímto problémem poradit? :nevim
Díky za reakce. Mafa
|
|
31.03.2016 21:33 -
Re: Hučení při zařazeném rychlostním stupni
|
2935160
|
|
jumep
|
|
|
olej v prevodovke skontrolovat
olej v prevodovke skontrolovat
|
|
31.03.2016 21:36 -
|
2935169
|
|
Mafa
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Děkuji za radu,
můe hluk způsobovat třeba jen málo oleje v převodovce nebo to znamená, e vlivem nedostatku oleje je převodovka nebo nějaké loisko u načaté?
Děkuji za radu,
můe hluk způsobovat třeba jen málo oleje v převodovce nebo to znamená, e vlivem nedostatku oleje je převodovka nebo nějaké loisko u načaté?
|
|
31.03.2016 21:41 -
|
2935174
|
|
jumep
|
|
|
uz sa mi stalo x krat po vymene spojky a naliati noveho oleja ze tento scernal (tym ako sa poprekladala sa uvolnil bordel)
skus najprv to a potom hladat dalej
uz sa mi stalo x krat po vymene spojky a naliati noveho oleja ze tento scernal (tym ako sa poprekladala sa uvolnil bordel)
skus najprv to a potom hladat dalej
|
|
01.04.2016 01:01 -
|
2935250
|
|
jruze
|
|
|
Zkus se jen lehce opřít o pedál jestli se zvuk změní (jen tak aby se opřelo loisko o přítlačák), co je tam za sadu spojky? Dávali novej i takzvaný ,,komínek" ? - olej by to mohl být také - jestli málo a né o hodně málu tak by to loiskům nemělo ublíit (tedy pokud ho tam náhodou nezapoměli dolít.) asi by bylo lepí si to poslechnout podle popisu to asi nejde.Jetě bych zkusil ten olej vyměnit za hustěí jestli se nezmění intenzita (tón).
Zkus se jen lehce opřít o pedál jestli se zvuk změní (jen tak aby se opřelo loisko o přítlačák), co je tam za sadu spojky? Dávali novej i takzvaný ,,komínek" ? - olej by to mohl být také - jestli málo a né o hodně málu tak by to loiskům nemělo ublíit (tedy pokud ho tam náhodou nezapoměli dolít.) asi by bylo lepí si to poslechnout podle popisu to asi nejde.Jetě bych zkusil ten olej vyměnit za hustěí jestli se nezmění intenzita (tón).:nevim
|
|
05.04.2016 20:11 -
|
2936875
|
|
Mafa
|
|
|
Děkuji za cenné rady,
dnes mi mechanik potvrdil uniklý převodový olej, prosakuje jakousi záslepkou pro náhon tachometru. Podle loue pod autem na místě, kde parkuju ho tam můe být zhruba polovina. Postupný únik oleje vysvětluje zhorující se hučení. Nevím, kdy začal olej unikat, ale myslím, e to budou tak 2 měsíce. Jediné z čeho mám teď hrůzu je, e se utěsní zdroj úniku, dolije nová náplň a hučení nepřestane, protoe se v převodovce vlivem nedostatku oleje něco poničilo. Tak se teď budu modlit, aby se tento scénář nepotvrdil. Oprava proběhne v pondělí.
Děkuji za cenné rady,
dnes mi mechanik potvrdil uniklý převodový olej, prosakuje jakousi záslepkou pro náhon tachometru. Podle loue pod autem na místě, kde parkuju ho tam můe být zhruba polovina. Postupný únik oleje vysvětluje zhorující se hučení. Nevím, kdy začal olej unikat, ale myslím, e to budou tak 2 měsíce. Jediné z čeho mám teď hrůzu je, e se utěsní zdroj úniku, dolije nová náplň a hučení nepřestane, protoe se v převodovce vlivem nedostatku oleje něco poničilo. Tak se teď budu modlit, aby se tento scénář nepotvrdil. Oprava proběhne v pondělí. :nevim
|
|
05.04.2016 21:42 -
|
2936922
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
bude to OK. Mne ostalo v prevodovke decko čierneho oleja. Postednych 30km sa nedalo radi prevodovka príerne krípala. cez cele mesto som preiel na 3-ke nestal som pred prechodmi prebehol cez vetky kruhače. Naastie nebola silna premávka.
Po naliati oleja a prejdeni par metrov prevodovka stíchla. Odvtedy u asi 20 000-30 000km a vetko OK
bude to OK. Mne ostalo v prevodovke decko čierneho oleja. Postednych 30km sa nedalo radi prevodovka príerne krípala. cez cele mesto som preiel na 3-ke nestal som pred prechodmi prebehol cez vetky kruhače. Naastie nebola silna premávka. :-d
Po naliati oleja a prejdeni par metrov prevodovka stíchla. Odvtedy u asi 20 000-30 000km a vetko OK ;-)
|
|
| |
|
|