| | |
23.03.2015 10:13 -
Re: Motor 2.0 Hpi bez výkonu
|
2801119
|
|
Leovy
|
Město: Chotěboř, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
OK, tomu rozumím. Ale diagnostika píe přímo regulátor tlaku, tak proto se ptám jestli se tomu dá věřit. Protoe pokud by byl patný tlakový snímač, tak by třeba mohla diagnostika taky hlásit e nejde dosáhnout vyího tlaku kvůli patnému regulátoru. Proto mě zajímá jestli je diagnostika tak dobrá e by tento rozdíl poznala.
Já mám nejspí jednu z těchto tří věcí patnou a nevím jestli se mohu na tu diagnostiku spolehnout. Abych postupně nevyměnil vechny tři díly.
OK, tomu rozumím. Ale diagnostika píe přímo regulátor tlaku, tak proto se ptám jestli se tomu dá věřit. Protoe pokud by byl patný tlakový snímač, tak by třeba mohla diagnostika taky hlásit e nejde dosáhnout vyího tlaku kvůli patnému regulátoru. Proto mě zajímá jestli je diagnostika tak dobrá e by tento rozdíl poznala.
Já mám nejspí jednu z těchto tří věcí patnou a nevím jestli se mohu na tu diagnostiku spolehnout. Abych postupně nevyměnil vechny tři díly.
|
|
23.03.2015 11:11 -
|
2801123
|
|
jumep
|
|
|
je najpravdepodobnejsie ze to je ten regulator
je najpravdepodobnejsie ze to je ten regulator
|
|
23.03.2015 11:18 -
|
2801125
|
|
Leovy
|
|
|
myslí tedy, e kdyby bylo patné čerpadlo nebo snímač tlaku, tak e by to napsalo jinou chybu?
A druhá věc - myslí e se dá na regulátoru něco opravit nebo se musí vyměnit?
myslí tedy, e kdyby bylo patné čerpadlo nebo snímač tlaku, tak e by to napsalo jinou chybu?
A druhá věc - myslí e se dá na regulátoru něco opravit nebo se musí vyměnit?
|
|
23.03.2015 12:16 -
|
2801143
|
|
jumep
|
|
|
snimac tlaku by sa spravalo tak ze by ten tlak poletoval alebo hadzal uplne priamo chybu
cerpadlo a regulator neodhalis takto, jedine priamo testerom, cize mas sancu zacat regulatorom a dufat
snimac tlaku by sa spravalo tak ze by ten tlak poletoval alebo hadzal uplne priamo chybu
cerpadlo a regulator neodhalis takto, jedine priamo testerom, cize mas sancu zacat regulatorom a dufat
|
|
23.03.2015 12:29 -
|
2801146
|
|
Leovy
|
|
|
OK, díky.
Zkusím a pak dám vědět jak to dopadlo
OK, díky.
|
|
23.03.2015 18:29 -
|
2801217
|
|
jruze
|
|
|
Leovy napsal(a): OK, díky.
Jednoznačně se dá určit chybný díl poze pokud je elektricky KO,nebo podle kódu chyby(diag je schopná registrovat elektrickou chybu).Pokud nepíe toto tak uvádí pouze hodnoty mimo toleranci a ktomu přísluný kód - ostatní je na zkuenostech. (kolísání bych řekl bývá regulátorem kdy se přídírá nebo netěsní , snímač ?? podle mne nekolísá,ale měří nesmysly(nevěrohodné hodnoty)- uváděno v diag nekoherentní údaj.K tomu aby to hlásilo chyby o čerpadle a regulátoru stačí vadné podávací čerpadlo v nádri(napřed to hlásilo nízký tlak a neel za plynem- následně zhasl motor, po výměně to drelo tlak a hlásilo vadný regulátor a pod otáčkamy el dolů tlak - take vysokotlaké čerpadlu nestačilo dávat) - pro vyzkouení a ověření stačí čerpadlo naplnit olejem a na pár Km to bude OK. - podle mne čerpadlo) -regulátor hlásí chybu proto je blbá hodnota z důvodu příliného otevření.Pokud by někdo chtěl pod.čerpadlo mám ho tu ne ho vrátím - cena ve značce 6800,- nechám za 5000,-(nové)
Jednoznačně se dá určit chybný díl poze pokud je elektricky KO,nebo podle kódu chyby(diag je schopná registrovat elektrickou chybu).Pokud nepíe toto tak uvádí pouze hodnoty mimo toleranci a ktomu přísluný kód - ostatní je na zkuenostech.;-) (kolísání bych řekl bývá regulátorem kdy se přídírá nebo netěsní:nevim , snímač ?? podle mne nekolísá,ale měří nesmysly(nevěrohodné hodnoty)- uváděno v diag nekoherentní údaj.K tomu aby to hlásilo chyby o čerpadle a regulátoru stačí vadné podávací čerpadlo v nádri(napřed to hlásilo nízký tlak a neel za plynem- následně zhasl motor, po výměně to drelo tlak a hlásilo vadný regulátor a pod otáčkamy el dolů tlak - take vysokotlaké čerpadlu nestačilo dávat) - pro vyzkouení a ověření stačí čerpadlo naplnit olejem a na pár Km to bude OK. - podle mne čerpadlo) -regulátor hlásí chybu proto je blbá hodnota z důvodu příliného otevření.Pokud by někdo chtěl pod.čerpadlo mám ho tu ne ho vrátím - cena ve značce 6800,- nechám za 5000,-(nové)
|
|
29.03.2015 20:12 -
|
2802998
|
|
Leovy
|
|
|
Tak podávací čerpadlo je OK, tlak 5bar a konstantní = OK.
Regulátor tlaku je vyměněný a je to stále stejné. Motor jde jen do dvou tisíc otáček. Jen mě překvapilo, e na tom regulátoru byly dva kousky nějaké nerezové pruinky. Cca 5mm průměru dva segmenty 120° o průměru drátu cca 0,3mm. Nevím z čeho by mohly být.
Zítra jetě zkusím proměřit snímač tlaku nebo ho popřípadě vyměním a pak u mi nezbývá ne zkontrolovat vysokotlaké čerpadlo.
Ty membrány do čerpadla se přece musí někde nechat sehnat, hlavně pokud se montují v čechách do čerpadel. Nevíte o někom???
jetě doplním: .link. produktová řada vysokotlakých benzínových čerpadel
Tak podávací čerpadlo je OK, tlak 5bar a konstantní = OK.
Regulátor tlaku je vyměněný a je to stále stejné. Motor jde jen do dvou tisíc otáček. Jen mě překvapilo, e na tom regulátoru byly dva kousky nějaké nerezové pruinky. Cca 5mm průměru dva segmenty 120° o průměru drátu cca 0,3mm. Nevím z čeho by mohly být.
Zítra jetě zkusím proměřit snímač tlaku nebo ho popřípadě vyměním a pak u mi nezbývá ne zkontrolovat vysokotlaké čerpadlo.
Ty membrány do čerpadla se přece musí někde nechat sehnat, hlavně pokud se montují v čechách do čerpadel. Nevíte o někom???
jetě doplním: http://www.continental-corporation.com/www/hr_cz_cz/themes/ov1_locations_cz/ov1_trutnov_cz/cwl_product_portfolio_cz.html produktová řada vysokotlakých benzínových čerpadel
|
|
29.03.2015 20:15 -
|
2802999
|
|
jumep
|
|
|
snimac asi ani riesit tymto nemusis, to znie na cerpadlo ako take
snimac asi ani riesit tymto nemusis, to znie na cerpadlo ako take
|
|
29.03.2015 20:24 -
|
2803001
|
|
Leovy
|
|
|
Ale to auto jinak jede docela normálně, ne vyskočí chyba a spadne to do nouzáku, tak táhne uplně normálně do cca 3500 otáček, pak se to sekne a jde to jen do 2000 ot., ale sílu má pořád jen ho to nepustí přes 2000.
Ale to auto jinak jede docela normálně, ne vyskočí chyba a spadne to do nouzáku, tak táhne uplně normálně do cca 3500 otáček, pak se to sekne a jde to jen do 2000 ot., ale sílu má pořád jen ho to nepustí přes 2000.
|
|
29.03.2015 20:49 -
|
2803027
|
|
jumep
|
|
|
ked si budes nahravat priebeh tlaku tak zistis co to spravi, proste spadne tlak a tym to hodi nudzak
ked si budes nahravat priebeh tlaku tak zistis co to spravi, proste spadne tlak a tym to hodi nudzak
|
|
07.05.2015 13:15 -
|
2818436
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Nemáte taky někdo pocit, e to začíná blbnout se sniující se hladinou paliva v nádri? Provedl jsem adaptaci, jezdil jsem v pohodě, ale jak začal docházet benzín tak jsem dojezdil.
Nemáte taky někdo pocit, e to začíná blbnout se sniující se hladinou paliva v nádri? Provedl jsem adaptaci, jezdil jsem v pohodě, ale jak začal docházet benzín tak jsem dojezdil.
|
|
07.05.2015 18:45 -
|
2818547
|
|
jumep
|
|
|
moze byt zanesene nasavacie sitko
moze byt zanesene nasavacie sitko
|
|
23.02.2016 20:16 -
|
2921463
|
|
Dejv 01
|
Město: Hc, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Je tu na foru jetě nějaký Hpíčkař? nedejboe pojízdný?
Je tu na foru jetě nějaký Hpíčkař? nedejboe pojízdný? :-))))
|
|
23.02.2016 20:19 -
|
2921468
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
bezny problem HPi, vysokotlake cerpadlo,pomuze jen vymena tohoto dilu a vysokotlake trubky
bezny problem HPi, vysokotlake cerpadlo,pomuze jen vymena tohoto dilu a vysokotlake trubky
|
|
26.02.2016 16:41 -
|
2922580
|
|
Dejv 01
|
|
|
Autodiag: z jakeho duvodu by se mela menit vysokotlaka trubka kdyz netece a ani neni nijak skripnuta?
Jimik: odkud jsi? Za by jsme treba mohli prijit na zavadu oba pomoci obou aut
Autodiag: z jakeho duvodu by se mela menit vysokotlaka trubka kdyz netece a ani neni nijak skripnuta?
Jimik: odkud jsi? Za by jsme treba mohli prijit na zavadu oba pomoci obou aut :-)
|
|
26.02.2016 17:02 -
|
2922582
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
z Ostravy
z Ostravy
|
|
28.02.2016 17:40 -
|
2923325
|
|
Dejv 01
|
|
|
to je koda...to máme přez půl republiky :-/
to je koda...to máme přez půl republiky :-/
|
|
28.02.2016 17:56 -
|
2923338
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To jsme ale rádi, e u víme, e Hc je půl republiky daleko od Ostravy. Hned víme, kam tě máme směrovat. Nejblí to asi bude mít do Ud, nebo moná k odborníkům do B. Tak se tam přeptej, moná ti rádi pomůou.
To jsme ale rádi, e u víme, e Hc je půl republiky daleko od Ostravy. Hned víme, kam tě máme směrovat. Nejblí to asi bude mít do Ud, nebo moná k odborníkům do B. Tak se tam přeptej, moná ti rádi pomůou. :-p
|
|
| |
|
|