| | |
20.09.2010 19:51 -
Re: Motor 2.0 Hpi bez výkonu
|
2356253
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tezko rict ale pokud je nova nemyslim si....kdyz ji odpojis poznas jak se to bude chovat...spotreba se zvysi ,volnobeh muze byt mirne nepravidelny ale vykon by mel byt vetsi
tezko rict ale pokud je nova nemyslim si....kdyz ji odpojis poznas jak se to bude chovat...spotreba se zvysi ,volnobeh muze byt mirne nepravidelny ale vykon by mel byt vetsi
|
|
28.11.2010 22:10 -
|
2364653
|
|
Leovy
|
Město: Chotěboř, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Zdar lidi, mám taky HPI řeím taky malý výkon. Zatím jsem na nic nepřiel, ale v servisu mi říkali, e by to mohl být upaný výfuk. Ale nevím, jetě jsem ho nevyměnil. Zajímavé je e teď kdy je zima, tak se mi zdá e to jede lépe a má to větí tah od spodu. Tak si myslím, jestli to nemůe být spí váha vzduchu. Co vy na to? Ten motor není líný od výroby, tam je někde něco patné, ale diagnostika to nehlásí. Take mi kadý taky říká, e to je normální, ale to je blbost. Prostě nevědí, tak to takhle spláchnou. Myslím, e kdyby byl ucpaný vyfuk nebo kat. tak by to nejelo pořád, ale mně to teď jezdí lépe. Take mě spí napadla ta váha vzduchu nebo co tam měří kolik jde vzduchu a jak teplého do motoru. Kdyby to někdo vyřeil, tak napite myslím, e by bylo víc lidí, které by to zajímalo
Zdar lidi, mám taky HPI řeím taky malý výkon. Zatím jsem na nic nepřiel, ale v servisu mi říkali, e by to mohl být upaný výfuk. Ale nevím, jetě jsem ho nevyměnil. Zajímavé je e teď kdy je zima, tak se mi zdá e to jede lépe a má to větí tah od spodu. Tak si myslím, jestli to nemůe být spí váha vzduchu. Co vy na to? :nevim Ten motor není líný od výroby, tam je někde něco patné, ale diagnostika to nehlásí. Take mi kadý taky říká, e to je normální, ale to je blbost. Prostě nevědí, tak to takhle spláchnou. :-( Myslím, e kdyby byl ucpaný vyfuk nebo kat. tak by to nejelo pořád, ale mně to teď jezdí lépe. Take mě spí napadla ta váha vzduchu nebo co tam měří kolik jde vzduchu a jak teplého do motoru. Kdyby to někdo vyřeil, tak napite myslím, e by bylo víc lidí, které by to zajímalo :palec
|
|
28.11.2010 23:41 -
|
2364668
|
|
cit
|
|
|
Hpi-čko potřebuje jen jedno a to kvalitní benzín.Já tankuji jen vervu 100 od Benziny a bez problémů.Kdy jsem začínal jezdit na BA 95 tak výkon nic moc-nepravidelný chod a nakonec mi citrouek ohlásil SERVIS,tak jsem hned mazal do servisu a tam mi poradili vervu a od té doby pokoj,výkon,pohoda,nií spotřeba,prostě paráda
Hpi-čko potřebuje jen jedno a to kvalitní benzín.Já tankuji jen vervu 100 od Benziny a bez problémů.Kdy jsem začínal jezdit na BA 95 tak výkon nic moc-nepravidelný chod a nakonec mi citrouek ohlásil SERVIS,tak jsem hned mazal do servisu a tam mi poradili vervu a od té doby pokoj,výkon,pohoda,nií spotřeba,prostě paráda:palec
|
|
29.11.2010 16:58 -
|
2364734
|
|
Pípa
|
Město: Leneice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Tak mám po měsíci auto doma a jede jako fík. Zítra si pro něj mamina přijede. Byla to cívka, nevím jak se jí říká, v kombinaci s odpálenou svíčkou. Je to takový asi 30 cm. dlouhý tubus s konektory a otvory pro svíčku. Stojí ta sranda 6000. Samozřejmě se blbě shání. Jinak auto OK. Tak snad u bude klid. Přede jako kočka a s oproti mému HDi není ani slyet. Ahoj a drím palce. Jinak na dignostice taky nebylo nic, pomohlo, e měli v servise jetě jednu a mohli zkouet díly.
Tak mám po měsíci auto doma a jede jako fík. Zítra si pro něj mamina přijede. Byla to cívka, nevím jak se jí říká, v kombinaci s odpálenou svíčkou. Je to takový asi 30 cm. dlouhý tubus s konektory a otvory pro svíčku. Stojí ta sranda 6000. Samozřejmě se blbě shání. Jinak auto OK. Tak snad u bude klid. Přede jako kočka a s oproti mému HDi není ani slyet. Ahoj a drím palce. Jinak na dignostice taky nebylo nic, pomohlo, e měli v servise jetě jednu a mohli zkouet díly.
|
|
29.11.2010 17:20 -
|
2364744
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
heh,to si myslim ze te tahali trochu za nos
1,podle me by jsi ty i ty predesle servisy poznali chod na 3 valce
2,tuhle zavadu si bez zapisu do pameti zavad nedokazu predstavit...
3,kterej servis bude mit na sklade svicky a zapalovaci listu k HPi ,ktere nikam jinam nepasuji
na druhou stranu bud rad ze ti to jezdi
heh,to si myslim ze te tahali trochu za nos
1,podle me by jsi ty i ty predesle servisy poznali chod na 3 valce
2,tuhle zavadu si bez zapisu do pameti zavad nedokazu predstavit...
3,kterej servis bude mit na sklade svicky a zapalovaci listu k HPi ,ktere nikam jinam nepasuji
na druhou stranu bud rad ze ti to jezdi :palec
|
|
30.11.2010 17:16 -
|
2364910
|
|
Pípa
|
|
|
No nevím, na skladě ji neměli, neb to trvalo měsíc ne ji sehnali. Starou mi vrátili, take je tam rozhodně jiná. A předevím na rozdíl od dřívějka má pravidelný chod a dobrý výkon. Take rozhodně něco opravili. Ta startovací lita se tam určitě neválela ani rozbitá. Musím říct, e na rozdíl od dřívějích servisů jednali vstřícně a profesionálně. Spí v těch ostatních servisech měnili co neměli.
No nevím, na skladě ji neměli, neb to trvalo měsíc ne ji sehnali. Starou mi vrátili, take je tam rozhodně jiná. A předevím na rozdíl od dřívějka má pravidelný chod a dobrý výkon. Take rozhodně něco opravili. Ta startovací lita se tam určitě neválela ani rozbitá. Musím říct, e na rozdíl od dřívějích servisů jednali vstřícně a profesionálně. Spí v těch ostatních servisech měnili co neměli.
|
|
30.11.2010 18:26 -
|
2364912
|
|
DOUFAK
|
|
|
A kdee a u koho jsi to byl? Kde ti to dělali?
A kdee a u koho jsi to byl? Kde ti to dělali? :palec
|
|
30.11.2010 18:52 -
|
2364920
|
|
Pípa
|
|
|
Citroen Vysoká Pec u Chomutova. Super přístup
Citroen Vysoká Pec u Chomutova. Super přístup
|
|
28.12.2010 21:06 -
|
2367217
|
|
Pípa
|
|
|
Tak pánové a dámy motor stále jezdí jak nic, papá osm litrů a dělá e se nic neděje. Auto půjde ale asi stejně do pryč, neb maminka se ho bojí. Je to trochu koda, protoe je na něm vyměněno v podstatě ve. Obě palivová čerpadla, spojka komplet, airbag, komplet náplně, rozvody, zapalovací lita a brzdy. Sám bych si ho vzal, jen nemám sedmdesát papouchů. No jo, tak půjde do světa. Vypadá to, e celé to utrpení opravdu způsobila ta zapalovací lita a ostatní výměny kromě spojky byly zbytečné. Děkuji vem za rady a doufám, e můj citrou naftou zlobit nebude.
Tak pánové a dámy motor stále jezdí jak nic, papá osm litrů a dělá e se nic neděje. Auto půjde ale asi stejně do pryč, neb maminka se ho bojí. Je to trochu koda, protoe je na něm vyměněno v podstatě ve. Obě palivová čerpadla, spojka komplet, airbag, komplet náplně, rozvody, zapalovací lita a brzdy. Sám bych si ho vzal, jen nemám sedmdesát papouchů. No jo, tak půjde do světa. Vypadá to, e celé to utrpení opravdu způsobila ta zapalovací lita a ostatní výměny kromě spojky byly zbytečné. Děkuji vem za rady a doufám, e můj citrou naftou zlobit nebude.
|
|
17.01.2011 20:09 -
|
2370063
|
|
fantomas
|
Město: H.Brod, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Ahoj...jen pro zajímavost. Tohle je můj HPI. Najezdil jsem na něm 30 000 - zvuk pořád cca stejný..tzn. spí HDI . Spotřeba cca 9,5l / ze 70% 10 km pojíďky/, výkon zřejmě pod papírovými hodnotami, ale nee o moc. Při mraze -10 a níe start 6-8 otočení / na vechny 4/. Při normálních teplotách se vdy nejdřív 3x převalí, ne chytne. Otázka: vstřiky, vysokotlaké čerpadlo, hydrotely ??? Případně někdo, kdo HPI trochu hoví ?? Dík
Ahoj...jen pro zajímavost. Tohle je můj HPI. Najezdil jsem na něm 30 000 - zvuk pořád cca stejný..tzn. spí HDI :-) . Spotřeba cca 9,5l / ze 70% 10 km pojíďky/, výkon zřejmě pod papírovými hodnotami, ale nee o moc. Při mraze -10 a níe start 6-8 otočení / na vechny 4/. Při normálních teplotách se vdy nejdřív 3x převalí, ne chytne. Otázka: vstřiky, vysokotlaké čerpadlo, hydrotely ??? Případně někdo, kdo HPI trochu hoví ?? Dík
Přílohy: HPI_One.MP3 ( 382848b ) - k tanci a poslechu.... |
|
17.01.2011 20:12 -
|
2370069
|
|
jumep
|
|
|
hpi je v principe ako hdi a castokrat odchadza regulator tlaku a zvukom by som to tiez prirovnal strikom
to by chcelo hodnoty diagnostiky
hpi je v principe ako hdi a castokrat odchadza regulator tlaku a zvukom by som to tiez prirovnal strikom
to by chcelo hodnoty diagnostiky
|
|
17.01.2011 20:18 -
|
2370071
|
|
fantomas
|
Město: H.Brod, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Také to "acuji" na vstřiky....diagnostika /při koupi/ nic nenaznačila - ale je mi jasné, e to jetě nic neznamená. Na citroen service.com jsem typ a označení vstřiků nenael
Také to "acuji" na vstřiky....diagnostika /při koupi/ nic nenaznačila - ale je mi jasné, e to jetě nic neznamená. Na citroen service.com jsem typ a označení vstřiků nenael :nevim
|
|
17.01.2011 20:27 -
|
2370078
|
|
jumep
|
|
|
diagnostika nenapise nic, tam si musis vedet precitat
objednacie cislo striku je 1984 E7
ale bez poriadneho preverenia by som neriesil
diagnostika nenapise nic, tam si musis vedet precitat :)
objednacie cislo striku je 1984 E7
ale bez poriadneho preverenia by som neriesil
|
|
17.01.2011 20:29 -
|
2370079
|
|
tief
|
|
|
skontrolovat tlaky ...to diagnostika pise ...
skontrolovat tlaky ...to diagnostika pise ...
|
|
18.01.2011 16:59 -
|
2370185
|
|
Pípa
|
|
|
Ahoj,
jak bylo psáno výe, tak mamina také válčila s Hpi a vude z toho bláznili, neb v Hpi se nikdo nevyzná a tak ji to stálo majlant, zatímco by stačila ta poslední oprava. Doporučil bych ti Citroen Vysoká Pec u Chomutova, nicméně chápu, e je to poněkud z ruky. Ale tam mě to opravili a za dobrou cenu. Já jen z vlastní zkuenosti. Přeju hodně těstí a podotýkám, e mámino auto stále po opravě jezdí jako drak.
Ahoj,
jak bylo psáno výe, tak mamina také válčila s Hpi a vude z toho bláznili, neb v Hpi se nikdo nevyzná a tak ji to stálo majlant, zatímco by stačila ta poslední oprava. Doporučil bych ti Citroen Vysoká Pec u Chomutova, nicméně chápu, e je to poněkud z ruky. Ale tam mě to opravili a za dobrou cenu. Já jen z vlastní zkuenosti. Přeju hodně těstí a podotýkám, e mámino auto stále po opravě jezdí jako drak.
|
|
28.03.2011 20:16 -
|
2380983
|
|
Leovy
|
|
|
Ahoj,
tak váení přátelé, jelo mi to na prd a v servise nevěděli u co s tím. Tak jsem jetě navrhl aby mi vyměnili snímač tlaku v sání (stojí "jen" 1400Kč) a auto jde hned krásně do otáček. Bohuel mi to hlásí jetě na PC patnou cívku a i vzhledem k tomu co tu píou ostatní, věřím e to bude ona. Protoe u jednou mi to hlásilo patnou cívku. Laicky jsem si myslel e cívka buďto jde nebo nejde, ale ona mrcha asi můe jít i patně. Take na cívku se chystám a dám vědět jak to dopadne. Nic méně jsem dnes chtěl říct, e v servise mi tvrdili, e patný snímač tlaku na sání je blbost, protoe by to hlásil PC, ale NENÍ TO PRAVDA. Jetě se ozvu.
Ahoj,
tak váení přátelé, jelo mi to na prd a v servise nevěděli u co s tím. Tak jsem jetě navrhl aby mi vyměnili snímač tlaku v sání (stojí "jen" 1400Kč) a auto jde hned krásně do otáček. Bohuel mi to hlásí jetě na PC patnou cívku a i vzhledem k tomu co tu píou ostatní, věřím e to bude ona. Protoe u jednou mi to hlásilo patnou cívku. Laicky jsem si myslel e cívka buďto jde nebo nejde, ale ona mrcha asi můe jít i patně. Take na cívku se chystám a dám vědět jak to dopadne. Nic méně jsem dnes chtěl říct, e v servise mi tvrdili, e patný snímač tlaku na sání je blbost, protoe by to hlásil PC, ale NENÍ TO PRAVDA. :palec Jetě se ozvu.
|
|
28.03.2011 21:22 -
|
2381015
|
|
jumep
|
|
|
ano, on by to hlasil pc, keby vedeli s neho citat udaje
ano, on by to hlasil pc, keby vedeli s neho citat udaje :)
|
|
15.04.2011 22:39 -
|
2384425
|
|
Leovy
|
|
|
nevíte někdo jak se dá změřit zapalovací cívka? U jednoduché cívky se dá sekundární vynutí změřit ohmetrem, ale nevím jak to mám změřit, a jestli to vůbec jde, na mojí zapalovací litě. Jeliko mám HPI a tam jsou v litě čtyři cívky pro kadou svíčku zvlá, tak by tam měli být i diody a proto nevím jak a jestli vůbec to mohu změřit. Tady je zajímavý článek i se schématem, jak by to mohlo vypadat .link. , nemáte někdo schéma elektriky na c5? Díky za odpovědi
nevíte někdo jak se dá změřit zapalovací cívka? U jednoduché cívky se dá sekundární vynutí změřit ohmetrem, ale nevím jak to mám změřit, a jestli to vůbec jde, na mojí zapalovací litě. Jeliko mám HPI a tam jsou v litě čtyři cívky pro kadou svíčku zvlá, tak by tam měli být i diody a proto nevím jak a jestli vůbec to mohu změřit. Tady je zajímavý článek i se schématem, jak by to mohlo vypadat http://www.mjauto.cz/newdocs/ferenc/fer_mo05/fer_mo05.htm#5_21 , nemáte někdo schéma elektriky na c5? Díky za odpovědi :palec
|
|
15.04.2011 22:41 -
|
2384427
|
|
jumep
|
|
|
schemy existuju len ako kabelaz
ak je nieco cievkam, dozvies sa povacsine z diagnostiky
schemy existuju len ako kabelaz
ak je nieco cievkam, dozvies sa povacsine z diagnostiky
|
|
15.04.2011 22:53 -
|
2384431
|
|
Leovy
|
|
|
jumep: myslí na proxii? Byl jsem na nějaké jiné a ta psala jen chyba zapalovací cívky. Ale já jsem přiel na to, e v zásuvce a na zástrčce k cívce je jeden kontakt vypálenej, tak jsem to dneska opravil a uvidím jak to bude jezdit
jumep: myslí na proxii? Byl jsem na nějaké jiné a ta psala jen chyba zapalovací cívky. Ale já jsem přiel na to, e v zásuvce a na zástrčce k cívce je jeden kontakt vypálenej, tak jsem to dneska opravil a uvidím jak to bude jezdit
|
|
| |
|
|